VVV-Venlo

Voorbeschouwing AZ – VVV-Venlo

Vastelaovend is voor veel mensen al bezig, maar voor de selectie van Maurice Steijn staan er andere dingen aan het hoofd. VVV-Venlo speelt namelijk morgenavond tegen nummer 3 van de ranglijst: AZ. De wedstrijd begint in Alkmaar om 20.45 uur in het AFAS Stadion. De Venlonaren krijgen de kans om zich te herstellen van de zeer slechte wedstrijd tegen Willem II van de week, maar het zal lastig worden.

Afgelopen woensdag zakte VVV-Venlo volledig door de mand. Er was niets van intentie te zien om te winnen, de duels werden niet goed ingegaan en de passing was ronduit slecht. Het deed denken aan de wedstrijd tegen Heracles uit, waarin de Venlonaren ook een modderfiguur sloegen. Het wedstrijdverslag daarvan kun je hier lezen. Op zich is er nog niets aan de hand – nog lang niet – we staan op de 10e plek op het moment. Maar de manier waarop er gevoetbald werd, dat willen we graag niet meer zien van VVV. Hopelijk kunnen ze dat herstellen tegen AZ. Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd tegen Willem II: “Daar hebben we gewoon een hele slechte beurt gemaakt en dat weten we. Alles is teruggekeken en besproken. Weet je, dat gebeurt iedereen wel eens, dus ook ons. Voor ons was dat de eerste keer in 22 wedstrijden. Dus moeten we zaterdag tegen AZ maar gewoon laten zien dat we als team hetzelfde kunnen opbrengen als in de 21 wedstrijden daarvóór.”

AZ is echt een hele goede ploeg en het wordt dus echt heel lastig voor de Venlonaren. Eerder dit seizoen speelden we ook al tegen de Alkmaarders in eigen huis. Zoals vaker dit seizoen wist VVV goed te spelen tegen een goede ploeg, maar uiteindelijk gingen de punten naar Alkmaar. Een eigen doelpunt van Ralf Seuntjens en een doelpunt van Pantelis Hatzidiakos zorgden ervoor dat we met 0-2 verloren in de Koel. Uiteindelijk telt alleen het resultaat.

VVV-Venlo
In de wedstrijd tegen Willem II viel Jerold Promes geblesseerd uit met een hamstringblessure. Hij heeft nog steeds last van deze blessure en zal dus niet kunnen spelen tegen AZ: “Buiten Promes is iedereen fit en inzetbaar. Voorin hebben we daardoor alle keus. Dit is de derde wedstrijd in zes dagen, dus fysiek en mentaal moeten we vol aan de bak. Mooi dat we de nare smaak van woensdag van ons af kunnen voetballen, al is AZ natuurlijk niet de prettigste tegenstander om tegen te spelen. Maar we gaan het doen. We kijken er naar uit.” aldus Maurice Steijn.

Danny Post is weer terug van een schorsing en zal terugkeren in de basiself. Damian van Bruggen zal plaatsnemen in het centrum als vervanger van Promes. Voor de rest zullen waarschijnlijk dezelfde elf namen gaan starten, maar wie gaat er spelen op de flanken voorin? Vito van Crooij waarschijnlijk met Johnatan Opoku of Torino Hunte. Het is nog even afwachten. Ralf Seuntjens staat op scherp met 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Van Bruggen, Röseler, Dekker; Leemans, Post, Seuntjens; Opoku, Thy en Van Crooij

AZ
“Als je ziet hoe makkelijk ze voetballen, hoeveel positiewisselingen ze hebben, de kwaliteit die ze in de ploeg hebben. Voor een voetballiefhebber is dat een genot om te zien.” Steijn spreekt vol lof over de huidige nummer 3 van de ranglijst. Misschien wel de best voetballende ploeg van Nederland met een elftal dat gewoon heel lekker draait op dit moment.

Trainer John van den Brom zegt het volgende over VVV:“VVV steeg afgelopen weekend boven zichzelf uit tegen Feyenoord, waar ze verdiend van wonnen. Het is heel raar om te zien dat ze een paar dagen later met 3-0 van Willem II verloren. Tegen ons verwacht ik een VVV dat inzakt en op counters loert. In balbezit kiezen ze met hun grote en fysieke jongens snel voor de lange bal. Tegen dat type spel moeten we niet te ver terugzakken.”

Bij AZ zal Guus Til in ieder geval niet meespelen, hij heeft teveel last van zijn lies. Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi zijn twijfelgevallen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 39 competitiewedstrijden tegen AZ gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 7 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,95%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 94 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: De Vries en Langkamp
Vierde official: Dieperink

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen AZ! FORZA VVV

4 Responses

 1. chretien

  Promes geblesseerd, dat is voor ons een echte aderlating. Van Bruggen kunnen op een andere plek goed gebruiken.
  AZ zonder Guusje Til, Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi? Zij hebben een leger spelers die elkaar moeiteloos kunnen vervangen.
  Het wordt een zeer zware wedstrijd. Hebben we het laatste jaar eredivisie hier niet gewonnen?
  Eerlijk gezegd ben ik al blij met een kleine nederlaag, vooral als we constateren dat we goed hebben gespeeld. Wij hebben nu al een pracht seizoen.
  We gaan het zien vanavond.

Leave a Reply