VVV-Venlo

Voorbeschouwing bekerduel PSV – VVV-Venlo

Na de heerlijke zege van VVV-Venlo op rivaal Roda JC, staat nu alweer de volgende wedstrijd op het programma voor de Venlonaren. Voor de tweede week achter elkaar spelen we een wedstrijd op woensdagavond, ditmaal in het kader van de beker. De tegenstander is PSV in het Philips Stadion, de wedstrijd begint om 18.30 uur.

Het was fantastisch om te winnen van Roda JC, maar we moeten er ook aan denken dat het gewoon geen goede pot was. Belangrijk waren uiteraard de drie punten, maar het spel zal echt beter moeten, willen we een kans maken in de beker tegen een sterk PSV. Dan moet echt alles kloppen en moet iedereen knallen. Eerder dit seizoen speelden we thuis tegen PSV en dat ging een uur lang prima We stonden 2-1 voor, maar na de rode kaart van Promes werd het heel lastig en uiteindelijk werd het 2-5 in het voordeel van de Eindhovenaren.

Maurice Steijn zegt het volgende erover: “PSV is een hele sterke, stabiele ploeg met erg veel scorend vermogen. Ze staan nu niet voor niets bovenaan.Wij creëren elke wedstrijd kansen en hebben iedere wedstrijd kansen om een wedstrijd te winnen, ook tegen de topploegen. Wij gaan onze huid duur verkopen en gaan natuurlijk voor die stunt.”

Morgen wordt het dus ontzettend lastig, maar kansloos zijn we nooit. Tel daar bij op dat we in uitduels zeer sterk presteren, en het kon nog wel eens een leuke pot worden in Eindhoven. We zijn gesteund door 600 fans, dus aan de steun in het uitvak zal het in ieder geval niet liggen!

VVV-Venlo
Bij VVV lijkt iedereen fit op Danny Post na. Daardoor kan Maurice Steijn weer beschikken over een sterke selectie op weg naar de wedstrijd tegen PSV morgen. Delano van Crooij zal naar alle waarschijnlijkheid in het doel staan, voor de rest zullen er waarschijnlijk geen wijzingen zijn in het elftal. Het zou misschien kunnen dat Kelechi Nwakali minuten zal gaan maken, maar dat is maar een gedachte.

Vermoedelijke opstelling: Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen; Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

PSV
Bij PSV spelen Koopmans en Locadia sowieso niet mee, voor de rest kan iedereen starten bij de huidige koploper van de Eredivisie. Trainer Cocu gaf aan deze wedstrijd uiterst serieus te nemen en zal waarschijnlijk met het sterkst mogelijke elftal spelen tegen de Venlonaren.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen PSV gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 29 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 9,76%. In totaal heeft VVV-Venlo 33 doelpunten gescoord en 105 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Kooij
VAR: Janssen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de bekerwedstrijd uit bij PSV! FORZA VENLO

25 Responses

 1. chretien

  Moet VVV juist niet enkele spelers rust geven? Zondag thuis tegen Heracles is een wedstrijd waarbij we niet bij voorbaat kansloos zijn voor de 3 punten. Natuurlijk zou ik graag zien dat we winnen, maar onze kansen schat ik niet bijzonder hoog en als dan enkele jongens helemaal kapot zitten? Ja, wat dan?

 2. kenfen

  Tja ut zíjn wel kerels of watjes de enige weg naar Europese wedstrijden gaan via de beker. Bovendien bij blessures of vermoeidheid hebben we nog goede vervangers toch Ik zeg vol op die lampen we zullen zien of ze daar tegen kunnen

 3. Gerardus

  Ach het is bijna winterstop. Dus volle zak dr aan met de sterkste 11! Er kan altijd nog gewisseld worden als het na een half uur al 3-0 is voor PSV. Maar waarom niet gaan voor een resultaat? Als je deze wint zit je ineens in de kwartfinale en zit je voor je het weet in de finale… Dromen mag uiteraard 🙂

 4. RuiverCity

  VVV speelde naar eigen kunnen maar werd weer eens genept door de arbitrage. Was géén hands en bij tweede goal heeft psv speler de vallende ziekte. Maar nu kunnen ze volledig voor de competitie gaan. Hopelijk vallen de blessures van Thy en Hunte mee. Tisoudalli straalt totaal geen vertrouwen en overtuiging uit. Voorin mist vvv sowieso overtuiging.

 5. De Koel

  Jammer dat na de blessure van Thy Seuntjens niet in de spits ging spelen en Nwakali op 10. Leek me veel logischer dan Tissoudali erin brengen. Dat zijn de posities waar beide spelers thuishoren.

 6. chretien

  Ik vond VVV, zeker tot die eerste tegengoal, waardoor de wedstrijd volledig kantelde, goed spelen. Jammer, als dan de tweede goal niet wordt afgekeurd, dan weet je dat je de wedstrijd niet kunt winnen.
  De scheidsrechter floot niet 1 keer ten nadele van psv. Ik zeg het maar zo, dan de knvb me niet schorsen.

 7. jason

  vvv goed verdedigd tot de 1-1. Nauwelijks wat weggeven de eerste helft echter dan het moment van wel/niet hands en het slecht verdedigen van rutte en het is 1-1. Na de rust eigenlijk weer weinig aan de hand. psv krijgt geen kansen en dan echt heeeeel slecht verdedigen bij nota bene een vrije trap. Hoe vrij kan iemand staan. Zolang het 2-1 blijft hoop je nog op een late gelijkmaker echter is er dan weer het slecht(niet) verdedigen van rutte en is het over en uit. Hij laat toch wel erg veel steken vallen dit seizoen deze rutten al maakt hij wel een mooie goal.

  En of het nu wel of niet hands was bij de middenlijn nota bene, onze trainer gaat helemaal door het lint maar kan zich beter druk maken over de fouten die bepaalde mensen maken in de verdediging en over zijn opstellen van opoku die niet weet wat tempo of agressie is in het veld. Alles op een (traag) tempo gaap gaap. Toch wel een erg overschatte voetballer bij vvv.

  Al met al stond vvv goed echter door persoonlijke fouten toch verloren.

  Groet “azijnzeiker”

  Lang leve De Koel

 8. De Realist

  Een terechte verwijzing naar de tribune als je de 4e official de schuld geeft van de 1-1 geeft en hem daarna ook nog een lafaard noemt. Steijn had zich in moeten houden en beter op z’n verdediging kunnen schelden want de 1-1 was gewoon zwak verdedigd. De 2-1 zag er ook niet goed uit, Van Ginkel stond wel heel erg vrij. Lozano kon bij de 3-1 ook wel heel makkelijk doorlopen en scoren. Ach, waar hebben we het over. VVV heeft het de 1e helft naar behoren gedaan en de 2e helft kwam PSV op stoom en werd VVV overklast. Al met al een logische uitslag en geen schande. Delana heeft het trouwens prima gedaan en was aan geen één goal echt schuld. Op naar zondag, dan gaan we weer voor de overwinning. Come on Venlo !!!

 9. De Realist

  Ik bedoel natuurlijk Delano en niet Delana. Ik vind wel dat we Post missen. Sinds hij geblesseerd is hebben we het middenveld niet meer in handen en worden we bij tijd en wijlen overlopen.

 10. Luis Erique

  Vvv heeft een prima eerste heft gespeeld met een goede goal, wat me we zorgen baart is de defensie, en dan vooral rutten. Die staat steeds te slapen. Het wordt echt tijd voor Dekker. Verder prima dat ze in eindhoven net doen of ze een wereldprestatie hebben verricht. Ik richt mijn pijlen op as zondag, veel belangrijker

 11. Nard

  Als je de hele wedstrijd overziet heeft ons VVVke het niet slecht gedaan tegen de nr 1! Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar sommige spelers maken wel erg véél fouten door slecht verdedigen!! Prachtig om de passie te zien bij onze trainer Maurice: hij haalde daarmee zijn gram op het arbitrale, prinselijke trio wat een aantal dubieuze beslissingen nam. Maar ook die maken fouten…….Op naar de belangrijke wedstrijd zondag as. Met passie en strijd gaan we die wedstrijd winnen en zetten zo ’n belangrijke stap naar omhoog: HUP HUP HUP VVV

 12. Goodie

  Het mocht niet zo zijn helaas, er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt. Het moment net voor rust was inderdaad hands maar Kamphuis had dit nooit kunnen zien. Floot de hele wedstrijd in het voordeel van de Eindhovenaren. Pak het moment waar Thy geblesseerd raakt. Ik heb het moment zojuist terug gezien. Thy is eerder bij de bal, krijgt een schop en vervolgens de vrije trap tegen. Hopelijk kan hij zondag starten. Nu op Heracles richten, die vanavond hopelijk nog even gaan verlengen in de Kuip. Er liggen thuis zeker kansen tegen dit Heracles!

 13. chretien

  Zeker geen hands! Kijk de beelden maar terug. Maar, de scheidsrechter, degene, de enige, die de beslissing nam te oordelen dat het hands was, dus een overtreding, heeft het NIET KUNNEN ZIEN. Onrecht roept altijd irritatie en frustratie op. De rest is bekend.
  Overigens, de grensrechter en de vierde man, die wel zicht hadden, konden de scheidsrechter terecht wijzen dit lieten ze na.
  Bij een wedstrijd van een grotere club zou het niet zijn gebeurd. Indien wel, dan zou de knvb maatregelen hebben genomen tegen de arbiter.

Leave a Reply