Voorbeschouwing Bekerwedstrijd Blauw Geel 38

Het vorige seizoen waren we nog enigszins gewend aan de midweekse wedstrijden, maar in de Eredivisie is dat een iets ander verhaal. Toch spelen we morgenavond een wedstrijd en ditmaal gaat het om het bekertoernooi. Daarin zullen we in onze eerste ronde aantreden tegen Blauw Geel 38 dat uitkomt in de Derde Divisie.

VVV speelde het afgelopen weekend een lastige uitwedstrijd tegen Vitesse, waarin uiteindelijk – verdiend of niet verdiend – een punt werd gepakt door een benutte strafschop van Leemans in de laatste seconden van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde daarom in een 1-1 gelijkspel en dat betekende dat VVV in dit seizoen nog ongeslagen is in uitwedstrijden in de Eredivisie. Tegen FC Twente werd gewonnen (1-2) en tegen FC Groningen (1-1) en Vitesse (1-1) werd gelijkgespeeld.

Het vorige seizoen speelde VVV twee wedstrijd in het bekertoernooi. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda en daar werd het 0-2 voor de Venlonaren. Wie anders dan Hunte scoorde allebei de doelpunten voor de Venlose formatie, waardoor we een ronde verder gingen in de beker. Daarna wachtte in Stadion de Koel, de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In eigen huis werd met 1-2 verloren, wat betekende dat het bekeravontuur voor ons geëindigd was na twee wedstrijden. Nu hebben we in het seizoen weer een kans om zover mogelijk te komen in de beker en we beginnen met de wedstrijd tegen Blauw Geel 38. Maurice Steijn zegt hier het volgende over: “We hebben de ploeg geanalyseerd. Het is geen gemakkelijke tegenstander. Ze zijn fysiek heel sterk dus we zullen daar de handen zeker vol aan hebben. Maar dat neemt niet weg dat we moeten winnen.” 

VVV-Venlo
Het is altijd maar afvragen wie er zal spelen, wie rust krijgt en hoe serieus de technische staf het bekertoernooi neemt. Vito van Crooij en Roel Janssen zullen er in ieder geval niet bij zijn, zij zijn nog geblesseerd. Komende zondag staat namelijk de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma en daar willen we een zo goed mogelijk team kunnen opstellen. Naar onze mening/visie denken we dat Steijn Delano van Crooij, Peeters, Nwakali en Amenyido wellicht minuten zal geven. Het is een beetje koffiedik kijken, maar anders is er ook geen bal aan he? VVV wilt graag deze wedstrijd winnen en zal alles geven, maar wil wellicht ook verschillende combinaties proberen en automatismen laten inslijpen. Wie het zeker weet? Dat weet alleen Maurice Steijn: We gaan in Veghel op dezelfde manier spelen als bij Twente, Groningen en Vitesse. Het bekertoernooi is interessant en kan heel lucratief zijn. Bovendien vinden spelers het altijd prettiger om een wedstrijd te spelen dan om te trainen, dus ook hen is er veel aan gelegen om door te gaan. Als we verliezen zijn we het lachertje, als we winnen vindt men dat normaal. Dus moeten we ons niet gek laten maken en zorgen dat we winnen van Blauw Geel.”

Blauw Geel 38
Blauw Geel 38 is een voetbal uit Veghel dat uitkomt in de Derde Divisie. VVV-Venlo zal ook zeker andere koek zijn dan VV UNA, Jong de Graafschap of OFC. Maar de Tweede en Derde Divisie zijn toch clubs die spelen op een aardig niveau en dat weten we ook van de oefenwedstrijden tegen EVV uit Echt. In de competitie hebben ze 4 wedstrijden gespeeld, waarvan er 1 gewonnen werd. 1 werd er gelijkgespeeld en 2 werden er verloren door de voetballers uit Veghel. Morgen hebben ze een thuiswedstrijd op Prins Willem Alexander Sportpark en daar zullen ze proberen om ons in moeilijkheden te brengen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Mulder
Assistenten: Polman en Strijker
Vierde official: De Cock

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Blauw Geel 38! FORZA Venlo!

12 Responses

 1. Godfried

  Het is vooral belangrijk om zonder kleerscheuren uit de wedstrijd te komen. Als het even kan dus furieus beginnen. Binnen het kwartier twee keer scoren en dan lekker rustig gecontroleerd de wedstrijd uitspelen.

  Daarnaast inderdaad spelers als Peeters, Nwakali, Amenyido, van Bruggen en Opoku opstellen.

 2. kiekoputspelke

  VVV Venlo is al jaren géén cupfighter en dat komt volgens mij (deels) door de beleving rondom deze wedstrijden. Met name bij de supporters proef ik altijd dat de gedachte leeft dat dit soort wedstrijden maar hinderlijk zijn en dat er vooral geen averij (qua blessures en schorsingen) opgelopen moet worden.

  Uiteraard geldt dit voor vanavond in beperkte mate wél maar ik vind juist dat VVV in bekerwedstrijden juist wél alles moet geven en gif in de wedstrijd moet gooien.

  Er is elk seizoen wel een ploeg die ver komt waarvan niemand het had verwacht; deels door een gunstige loting maar vooral omdat die clubs de beker wel degelijk serieus nemen.

  Het is voor ons als kleine club de enige manier om iets tastbaars te winnen – zeker zolang we in de Eredivisie spelen – en dus moeten de spelers er juist ALLES aan doen om zo ver mogelijk te komen.

  Deze wedstrijd is qua loting natuurlijk een gunstig affiche en dus mag Steijn van mij best een aantal jongens laten opdraven die normaal gesproken (nog) niet mogen starten maar het moet geen duiventil worden !!

  Stel dat Delano van Crooij, Damian van Bruggen, Mink Peeters, Kelechi Nwakali, Johnatan Opoku en Etienne Amenyido allemaal zouden mogen starten; dat lijkt me iets teveel van het goede ??

  We zulln het zien straks, ben wel benieuwd naar de 11 spelers die mogen starten.

  1. mats

   Je vergeet dat VvV de afgelopen -tig jaar zo’n beetje elke keer meteen ‘uit’ mocht tegen clubs als Groningen, AZ en dergelijke. Daar viel weinig eer te behalen…en tja dan neemt de belangstelling vanzelf af. Het zou wél leuk zijn als we eens wat verder kwamen. Bekervoetbal is leuk!

Leave a Reply