Voorbeschouwing Bekerwedstrijd NAC Breda – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de volgende pot voor de Venlonaren op het programma. Dit keer niet in het kader van de competitie, maar in het kader van de KNVB beker. We spelen dan op het vroege tijdstip van 18.30 tegen NAC in Breda.

Afgelopen vrijdag speelde de Venlonaren nog in de Jupiler League tegen Helmond Sport, maar daar werd in een matige wedstrijd met een nogal bizarre slotfase verloren met 2-1 van de gastheren. Het was niet goed wat de Venlonaren lieten zien en de nederlaag was aan de geelzwarten zelf te danken. Het was de tweede nederlaag op rij voor de formatie van Maurice Steijn en de derde van het nog jonge seizoen.

Komende vrijdag hervatten we de competitie met een thuiswedstrijden Jong FC Utrecht, maar eerst spelen we dus de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Met het oog op de voorgaande partijen in het seizoen, zal het een lastige wedstrijd worden. Maar VVV-Venlo heeft nog wat recht te zetten weet ook trainer Maurice Steijn; “We hebben wat recht te zetten. We verloren afgelopen vrijdag van een ploeg die zeer verdedigend speelde en alles deed om tijd te rekken en zodoende een puntje te behalen. Door een fout van onze kant werden zij vlak voor het einde zelfs rijkelijk beloond met drie punten. In Breda zullen we ongetwijfeld een ploeg treffen die niet in zijn schulp kruipt, maar de aanval zoekt. Zij weten zich ook nog eens gesteund door een fanatiek publiek.”

Met NAC heeft VVV een pittige tegenstander geloot, maar zeker een tegenstander waar alles tegen mogelijk is. Sterker nog, vorig jaar wist VVV-Venlo tweemaal te winnen in de competitie van NAC. Uit in Breda werd het 0-1 door notabene Ralf Seuntjens. Thuis in de Koel werd het in een knotsgek duel 4-3 voor de Venlonaren en zo behaalden de Venlonaren de maximale punten tegen rivalen uit Breda.

Weer een echte bekerwedstrijd, dat is alweer ruim een jaar geleden voor de Venlonaren. Vorig seizoen speelde we meteen tegen een tegenstander van formaat: AZ Alkmaar. In Alkmaar werd er met 6-1 verloren en daarmee eindigde gelijk het bekeravontuur voor de Venlonaren na de 1e ronde.

Opstelling VVV-Venlo
Een druk programma voor de Venlonaren en dat betekent vaker dat er spelers zijn met kleine kwaaltjes en pijntjes. Roel Janssen trainde vandaag niet mee met de oefenpartij maar lijkt fit genoeg om te starten. Ook Vito van Crooij leek niet tijdig fit, na de warmloop sessie en wat baloefeningen vertrok de buitenspeler naar de kleedkamers met wat pijn aan zijn lies maar ook hij lijkt op tijd fit te zijn.

Toch lijkt het erop dat VVV met de sterkst mogelijke en voor trainer Maurice Steijn de normale opstelling zal gaan starten. De trainer neemt de wedstrijd zeer serieus en zegt: “Alle spelers zijn fit en het is leuk om je eens te meten met een mede titelkandidaat.”

Vermoedelijke opstelling: Maarten de Fockert; Roel Janssen, Nils Röseler, Jerold Promes, Moreno Rutten; Clint Leemans, Johnatan Opoku, Danny Post; Vito van Crooy, Ralf Seuntjens en Joey Sleegers.

Op basis van de afsluitende training valt er niet op te maken wie er zal gaan beginnen aan de wedstrijd. Wat wel opvallend

NAC Breda
Nooit Opgeven Altijd Doorgaan – Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda, oftewel NAC Breda, staat momenteel 3e in de Jupiler League en eindigde vorig jaar onder VVV-Venlo en werd uitgeschakeld in de finale van Play-offs tegen aartsrivaal Willem II

Het ziet er naar uit dat trainer Marinus Dijkhuizen gaat experimenteren morgen tegen VVV-Venlo. Er staat een andere keep en ook op de andere verschillende linies zullen er andere spelers te zien zijn dan de vorige wedstrijden. Dat meldt Bsiderats.nl

Vermoedelijke opstelling NAC Breda: Noppert, Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Ekangamene; Haemhouts, El Allouchi, Rommens; Verbeek, Dessers en Barker.

In de vermoedelijke opstelling dus geen oud-vvv speler Nijholt, die zal volgens B side rats op de reservebank moeten plaatsvinden.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden, dan staat NAC Breda er iets beter op. Zij wonnen 3 wedstrijden en VVV won er 2. De laatste wedstrijden waren een prooi voor de Venlonaren en zij willen deze reeks dan doortrekken. Daarnaast komen we dan ook verder in het bekertoernooi.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Grensrechters: Dobre en Polman
Vierde official: Bijl

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de bekerwedstrijd tegen NAC Breda! FORZA VVV!

10 Responses

 1. Ben

  Rechtstreeks op tv, dat is een bijkomstig voordeel als je tegen nac speelt. Bijna elke wedstrijd van nac komt op de tv. Wel op een erg vroeg tijdstip, namelijk 18:30 uur. Ben benieuwd met welke opdrachten Stein de spelers de wei instuurt en natuurlijk ook uiteindelijk welke spelers. FORZA VVV!

 2. leevancleef

  Door een fout van onze kant werden zij vlak voor het einde zelfs rijkelijk beloond met drie punten.

  Dat was je eigen fout door Roseler voor Resida te wisselen. Soms is een punt genoeg!

  1. leevancleef

   En we winnen inderdaad niets! Tegen Jong PSV idem.. soms moet je ook gewoon een punt koesteren zeker als je de andere uitslagen bekijkt. Schijnbaar hebben ze toch niets van vorig jaar geleerd…

 3. Koelie

  Wat een puike wedstrijd van VVV. Enige minpunt is dat het maar 0-2 bleef. Dit had een monsterscore kunnen zijn als Seuntjens in vorm was.
  VVV won bijna alle duels van wel een heel matig nac, super fel en liet de ene na de andere mooie combinatie zien. Dit graag ook in de competitie!!! Trouwens vond Delano van Crooij met durf keepen.

Leave a Reply