Voorbeschouwing Cambuur-VVV

JupilerPlayOffsLogoDe eerste ploeg die in de weg staat aan weer een seizoen in de Eredivisie in Cambuur Leeuwarden. De ploeg eindigde als zevende in de Jupiler League, op 16 punten achterstand van kampioen FC Zwolle.

In de eerste ronde van de play-offs versloegen de Friezen MVV. In Maastricht werd met 0-2 gewonnen, terwijl de thuiswedstrijd met 0-1 verloren ging. Dit staat in contrast met de resultaten in de reguliere competitie. Daarin verloor Cambuur slechts 3 thuiswedstrijden, terwijl er maar 4 uitwedstrijden door Cambuur werden gewonnen.

Voor VVV is het uiteraard belangrijk om ook volgend seizoen weer in de Eredivisie uit te komen. Een goed resultaat in Leeuwarden is dan ook gewenst.

Waar liggen onze kansen?

Als Eredivisionist is VVV favoriet voor het bereiken van de finale van de play-offs. Het enige dat VVV uit de finale kan houden, is dat de spelers hun zenuwen niet de baas kunnen. Met ervaren spelers als Leiwakabessy, Gentenaar en Meeuwis heeft VVV echter voldoende spelers die het hoofd koel kunnen houden. Cambuur verslaan mag dan ook eigenlijk geen probleem zijn. Ik heb alle vertrouwen in een goed begin van deze play-offs!

Schorsingen/Blessures:
Cambuur: Van der Laan, van der Heide, de Leeuw (geschorst).
VVV: .

Herinnering aan Cambuur-VVV
Ik kan me zo geen wedstrijd tussen Cambuur en VVV meer voor de geest halen. De recente historie wijst wel uit dat VVV het traditioneel moeilijk heeft in Leeuwarden. Tijd om met deze traditie te breken.

Laatste drie ontmoetingen in Leeuwarden:
2005/2006 Cambuur-VVV 1-1
2006/2007 Cambuur-VVV 2-1
2008/2009 Cambuur-VVV 2-0

Geschreven door Demy

Leave a Reply