Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de volgende wedstrijd van VVV-Venlo op het programma. Om 20.00 uur zullen de Venlonaren het opnemen in Doetichem tegen De Graafschap. Het wordt een druk weekend, VVV-Venlo heeft dit weekend te maken met een dubbel programma. Morgen is een belangrijke wedstrijd in strijd voor de Play Offs en in strijd voor de derde periode. Beide ploegen hebben 33 punten uit 22 wedstrijden. De Graafschap staat 2 plekken boven VVV-Venlo doordat ze een beter doelsaldo hebben.

De Venlonaren zijn bezig aan een positieve reeks. VVV-Venlo heeft met 2 winstpartijen en een gelijkspel namelijk nog geen een wedstrijd verloren in het jaar 2015. Het vertrouwen is groot en dat is ook te merken bij de selectie. De spelers waren er kapot van dat ze vorige week niet hebben gewonnen van FC Emmen. De hele sfeer is omgedraaid. Morgen wordt een moeilijke wedstrijd maar in deze positieve spiraal is niets onmogelijk. Trainer Maurice Steijn over de tegenstander: “De Graafschap is een ploeg die vooral thuis nét iets extra’s kan brengen. Daar moeten wij met ons team een gezonde dosis strijdlust tegenover zetten. Wij willen graag de goede serie van de afgelopen weken een passend vervolg geven. De jongens baalden écht in de kleedkamer na het gelijkspel tegen FC Emmen en dat geeft aan hoe de ploeg nu in haar vel zit. Ze willen winnen en weten dat het erin zit. Dat is een goede ontwikkeling”.

Na twee zeges en een gelijkspel  is VVV het jaar 2015 goed gestart. Om dit een goed vervolg te geven moeten er morgen 3 punten behaald worden. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden maar in de huidige flow is het niet ondenkbaar dat VVV de wedstrijd kan winnen. Echter heeft VVV dit seizoen pas 2 uit overwinningen behaald. Wij hopen natuurlijk op een zege zodat we weer vol in de race zijn voor de Play Offs plaatsen.

VVV-Venlo wist sinds 1966 geen enkele competitiewedstrijd op 6 februari te verliezen. Sindsdien: WGWGWWWW. Veel supporters zullen er niet meereizen naar Doetichem. Er zijn op dit moment 15 kaarten voor De Graafschap verkocht.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. De enige afwezigen zijn Niels Fleuren, Jeffrey Altheer en Medy Elito. De rest van de selectie is fit en speelklaar. Trainer Maurice Steijn op de website van VVV-Venlo: “Naast de aan zijn voet geblesseerde Fleuren zijn naar alle waarschijnlijkheid Elito en Altheer niet wedstrijdfit. Ze zijn tijdens de laatste training voor de wedstrijd ook iets eerder gestopt, dus we gaan ervan uit dat die er niet bij zullen zijn. Maar voor de rest is iedereen fit en vooral gretig. De wedstrijd wordt waarschijnlijk op een keihard bevroren veld gespeeld, maar daar hebben beide ploegen even veel last van. Wij zijn er in elk geval klaar voor!”

Niels Fleuren heeft een voetblessure en trainde vandaag apart. Hij is nog niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. De linksback is in zijn loopbaan nog nooit zo lang geblesseerd als nu. Hierdoor zal Maksimenko wederom starten als linksback.
ielssneeuw

VVV-Venlo zal waarschijnlijk starten met dezelfde elf spelers als vorige week. De aangetrokken Griekse keeper Alex Tabakis zal nog niet op de reservebank plaats nemen. Hij moet volgens de trainer nog wedstrijdritme opbouwen. Hierna zal hij de strijd aangaan met Eric Verstappen. (Bron; 1Limburg)

Vermoedelijke opstelling: Niki Mäenpää; Vitalijs Maksimenko, Robin Buwalda, Jerold Promes en Guus Joppen; Danny Post, Gianluca Nijholt en Ramon Voorn; Randy Wolters, Melvin Platje en Aziz Khalouta

De Graafschap
De Graafschap speelt net als VVV-Venlo een wisselvallig seizoen. De eerste seizoenshelft was niet al te best van de Doetichemers. De Graafschap is bezig aan een wisselvallige serie: de vier wedstrijden in de derde periode werden verdeeld in twee winst- en twee verliespartijen. De Graafschap staat op dit moment 7de in de Jupiler League met 33 punten uit 22 wedstrijden. Dat is net zoveel als VVV, alleen hebben de Doetichemers een beter doelsaldo. De ploeg scoort makkelijk maar krijgt ook veel doelpunten tegen.

Thuis is De Graafschap altijd een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Slechts 1 keer won VVV in de afgelopen twintig jaar de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Vorig seizoen werd er nog met 3-1 verloren bij de Doetichemers. De laatste keer dat VVV wist te winnen bij de Graafschap was op 18 februari 2012. Toen werd er met 1-4 gewonnen.

Coach Jan Vreman kan nog geen beroep doen op Ted van de Pavert. Tegen VVV-Venlo zit de verdediger zijn vierde en laatste schorsing uit na de rode kaart tegen Jong Ajax. Bij de Graafschap zullen net zoals bij VVV geen veranderingen plaats vinden in de basiself.

Vermoedelijke opstelling
Hidde Jurjus, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan, Edwin Linssen, Karim Tarfi, Santy Hulst, Vlatko Lazic, Jerry van Ewijk, Kristopher Vida, Vincent Vermeij.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistenten: Diks en Nanninga
Vierde official: Paarhuis

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is De Graafschap de grote favoriet voor de winst .

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de zware pot voetbal tegen De Graafschap. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

10 Responses

 1. supportertje

  Drie punten moet kunnen in Doetinchem, zeker na wat ze hebben laten zien in Emmen. Als ze nu nog iets beter de bal laten rondgaan en het spel breed houden, dan zijn er veel mogelijkheden voor VVV. Ja, ik geloof er wel in gezien de stijgende lijn die ze te pakken hebben, als maar niet slordig worden. Zou geweldig zijn als daar winnen en geeft voor a.s. maandag wel perspectieven, kan het spelen in de nacompetitie bijna niet meer fout gaan. Dus mouwen opstropen en ” er op” en ” er over” .

 2. Ben

  Ik geloof alles, behalve dat het een makkie wordt. De graafschap is voor ons toch min of neen meer een ansgtgegener, nietwaar? VVV wint er bijna nooit, ook niet in de goede tijden.
  Het wordt in ieder geval een wedstrijd waar het team met de meeste inzet waarschijnlijk als winnaar uit de bus komt. Een ding is zeker, Jan Vreeman stuurt altijd een team vechtjasssen de wei in.
  Dus, we zullen er voor moeten knokken, FORZA VVV!

  1. Slechts 1 keer won VVV in de afgelopen twintig jaar de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Dus dat zegt genoeg neem ik aan haha. Nee makkelijk wordt het niet. Maar of het mogelijk is om te winnen zeg ik volmondig JA. We maken zeker een kans, VVV zit in een goede flow, de Graafschap heeft een wat mindere periode. We hopen op het beste en denk dat we met dit elftal nog wat kunnen uitrichten.

   1. supportertje

    Een stukje karakter en mentaliteit doet wonderen. Het scheelt al een hoop als ze het veld opkomen, met de uitstraling van “tegen ons kun je het wel vergeten”.

   2. Ben

    Houd er rekening mee dat de Graafschap zo het veld opkomt. Ik vertrouw dat Stein dit weet. FORZA VVV!

   3. supportertje

    Nou Ben, dat diegene die het meest vastberaden is wint. En dat moet VVV maar zijn. Vind je ook niet?????

   4. Ben

    Tuurlijk, net zoals “a horse is a horse, of course, of course”.
    Veel plezier morgen, jammer dat ik niet kan. FORZA VVV!

 3. Meuske

  Dit word een lastig potje in moeilijke omstandigheden met twee ploegen die zeker niet willen verliezen dus belangrijk om zo lang mogelijk de 0 te houden. Super boeren zullen fel beginnen dus zaak om die storm te overleven en daarna zelf tot voetballen te komen. Dit zou wel eens in een gelijkspel kunnen eindigen want als het lang 0-0 blijft dan durven beide partijen geen risico’s meer te nemen ben ik bang. Steijn heeft vorige week wel bewezen niet kosten wat kost de overwinning eruit te willen slepen. Desalniettemin hoop ik natuurlijk op een klinkende overwinning. Respect voor de mensen die in Doetinchem de jongens gaan aanmoedigen. Forza os VVVke

Leave a Reply