Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo

Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo

Morgenavond is het eindelijk weer tijd voor voetbal. Nadat we afgelopen weekend wedstrijdvrij waren vanwege de interlands mogen we nu weer vlammen in de Vijverberg. We spelen om 18:30 tegen De Graafschap en hopen na onze goede competitie start deze vorm door te zetten.

De laatste wedstrijd tegen Heerenveen was niet onze sterkste wedstrijd. In veel opzichten was het een kopie van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Een hele slappe eerste helft en een tweede helft waarin de winst heel dichtbij was. In het laatste gedeelte van de wedstrijd hadden de Venlonaren nog diverse kansen om alsnog als winnaars het veld te verlaten. Helaas mocht het niet zo zijn. Maar over de hele wedstrijd gezien mogen we blij zijn met een punt. Om het wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Uiteindelijk gaf de wedstrijd, die twee gezichten had, moed voor het verdere verloop van de competitie. Hoewel het eerste bedrijf dit niet weerspiegelde, zagen we in de tweede helft een ander VVV; met een beter spel en meer dreiging naar voren. Nieuweling Joosten scoorde bij zijn debuut en na het inbrengen van Susic ging de ploeg pas echt voetballen. Helaas hebben we Mlapa nog niet in actie kunnen zien en blijven we benieuwd naar zijn balkunsten. De tweede helft tegen SC Heerenveen biedt perspectief voor de wedstrijd van morgen. Ook Maurice Steijn heeft alle vertrouwen in dit team, maar hij waakt wel voor een té grote dosis aan zelfvertrouwen en optimisme: “Ik denk dat je De Graafschap wel met ons kunt vergelijken in veel opzichten. Ze spelen, net als wij, herkenbaar voetbal en koppelen een gezonde dosis werklust, van oudsher overigens typerend voor de Graafschap, aan veel voetballende kwaliteiten. Dat kan dus een mooie clash worden in Doetinchem.”

De promovendus uit Doetinchem maakte overigens veel indruk bij de competitiestart door te winnen van Feyenoord. “Dat zegt natuurlijk wel iets over de kracht van de ploeg. Daar moeten we ons tegen wapenen. Dat weten we en dat gaan we ook doen.” De ploeg is sterk en ook dit is zeker geen makkelijke wedstrijd voor VVV. We gaan onze huid duur verkopen en we zijn er klaar voor. We zullen nu even wat dieper in de twee ploegen duiken voor de wedstrijd van morgen.

VVV-Venlo

In VVV-TV werden de afgelopen wedstrijd en de wedstrijd van morgen besproken. Bekijk de aflevering hier beneden:

Er is nog meer goed nieuws te melden aan Venlose zijde! Onze aanvoerder Danny Post heeft zijn contract verlengd tot medio 2022. Dit laat zien dat Danny veel vertrouwen heeft in VVV en goed op zijn plek zit. Ook is het een goed signaal richting de rest van het team.

Met de blessures in de selectie gaat het erg goed, er zijn er namelijk geen. Hierdoor moet Steijn een aantal spelers teleurstellen maar kan hij ook ingrijpen om de wedstrijd te doen kantelen. Deze luxepositie is de Hagenees niet gewend de afgelopen jaren. Toch is hij erg blij met deze positie: “Het is natuurlijk zo dat we spelers op de bank hebben die fit en speelklaar zijn, wat me de mogelijkheid biedt om direct in te grijpen als er in de wedstrijd iets gebeurt wat dat nodig maakt. Daar kun je alleen maar blij mee zijn.”

Natuurlijk is het nog maar de vraag hoe Steijn gaat spelen, daarom is het altijd afwachten hoe de opstelling er uit gaat zien. De vermoedelijke opstelling ziet er als volgt uit:

De Graafschap

De Graafschap is een goede ploeg die we niet mogen onderschatten. De Superboeren sprokkelde 4 punten bij elkaar in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen. Het hoogtepunt was natuurlijk de winst op Feyenoord. Dit laat zien dat we hard zullen moeten werken als we hier een goed resultaat willen behalen. Toch zijn er genoeg kansen voor de Venlonaren. De defensie van de Graafschap kreeg in de laatste 3 duels telkens minimaal 1 tegendoelpunt. Het dieptepunt wat de uitwedstrijd tegen NAC waarin de ploeg met 3-0 verloor.

De vermoedelijke opstelling van de club uit Doetinchem ziet er als volgt uit: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Straalman, Owusu; Tutuarima, Olijve, Nijland; Van Mieghem, Thomassen, Serrarens.

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 48 competitiewedstrijden tegen De Graafschap gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 21 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 18 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 43,75%. In totaal heeft VVV-Venlo 77 doelpunten gescoord en 63 doelpunten tegen gekregen. In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 24 keer gespeeld tegen De Graafschap. 10 wedstrijden werden gewonnen, 5 gelijkgespeeld en 9 keer werd er verloren.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van arbiter Martens en de aftrap op de Vijverberg is om 18.30 uur.

8 Responses

 1. chretien

  Van de Pavert zou ziek zijn? Overigens, van mij mag hij spelen. Is zwakke speler. Ben benieuwd hoe onze jongens het aanpakken. We kunnen de wedstrijd winnen, maar oh zo gemakkelijk verliezen…. FORZA VVV!

 2. Animal

  met de juiste instelling vanaf de 1e minuut en wat meer lef om zelf te voetballen kunnen dit gewoon 3 punten zijn. Slappe houding zal keihard afgestraft worden met een nederlaag…hoop dat VVV de juiste focus heeft

   1. Mlapa is nog niet fit genoeg voor 90 minuten volle bak, dus dat gaat denk ik niet gebeuren. Of hij in de spits zal beginnen wanneer hij volledig wedstrijdfit is, is nog maar de vraag uiteraard.

   2. chretien

    Hij is toch in principe gehaald als de spits, de spits die VVV zo ontbeerdee? Steijn kennende, zal hij alleen bij blessures van upoku aan Mlapa denken. Ik ben benieuwd, maar met Mlapa er bij in de voorhoede zullen we levensgevaarlijk zijn. FORZA VVV!

Leave a Reply