Voorbeschouwing De Graafschap – VVV-Venlo

vvv-venlo-logo

Zondag staat voor VVV-Venlo alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. De Limburgers gaan tijdens het slotduel op bezoek bij De Graafschap dat aan een punt genoeg heeft om de play-offs te ontlopen.

Na de mooie 3-2 zege op Feyenoord hadden de mannen van trainer Wil Boessen een vrij weekeinde door de bekerfinale. Nu gaat de reis dus naar Doetinchem. In tegenstelling tot VVV-Venlo – dat zeker als zeventiende eindigt – speelt de thuisploeg dus ergens om. Ondanks het feit dat de geelzwarten nergens voor spelen wil Boessen niet spreken over een opwarmertje voor de play-offs. „Voor De Graafschap staat er wel degelijk nog wat op het spel. Als zij verliezen en Excelsior wint, moeten ze de play-offs in. Voor ons is het zaak om voort te borduren op de wedstrijd tegen Feyenoord, zien dat we het vertrouwen vasthouden. We kunnen lekker vrijuit voetballen en zetten in op minimaal een punt.”

VVV-Venlo zal zaterdag om 11.00 uur de afsluitende training afwerken. De training is vrij toegankelijk en na het duel zullen de spelers present zijn bij de kaartverkoop voor de nacompetitie. Bij de vrijdagtraining waren Michael Timisela en Ken Leemans niet aanwezig. Het duo heeft namelijk last van de rug, maar kan mogelijk wel spelen in Gelderland. Boessen zal zijn elftal niet op veel plaatsen wisselen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord. „In principe spelen we met bijna dezelfde elf als tegen Feyenoord. Ik zie er het nut niet van in om de ploeg op vijf, zes plaatsen te wijzigen. We hebben de KNVB gebeld: mensen die op scherp staan en geel krijgen, zijn niet geschorst voor het eerste duel van de nacompetitie maar voor het eerste competitieduel van volgend seizoen. Enkel bij een rode kaart is een speler geschorst voor de nacompetitie.”

De Graafschap staat met nog een duel voor de boeg op een vijftiende plaats met 35 punten. Dat is exact hetzelfde puntenaantal als buurman Vitesse en zijn er drie meer dan naaste belager Excelsior. Voor trainer Darije Kalezic kan het duel tegen VVV-Venlo het laatste duel bij De Graafschap betekenen. De oefenmeester vertrekt namelijk op het einde van het seizoen en wordt opgevolgd door Andries Ulderink die van Go Ahead Eagles overkomt. Absolute topscorer in de selectie van Kalezic is Rydell Poepon. De voormalig speler van Ajax wist net zoals Ruud Boymans elfmaal het net te vinden. Hugo Bargas achtervolgt de spits met zes doelpunten. Andere bekende spelers in de Doetinchemse selectie zijn Steve de Ridder, Purrel Fränkel, Youssouf Hersi, Jordy Buijs, Peter Jungschläger, Tyrone Loran, Rogier Meijer, Muslu Nalbantoglu, Yuri Rose, Jan-Paul Saeijs, Boy Waterman en Vito Wormgoor.

Trainer Kalezic kan tegen VVV-Venlo niet beschikken over de geblesseerden Soufian El Hassnaoui, Muslu Nalbantoglu, Jan-Paul Saeijs, Youssouf Hersi en Tyrone Loran. Goalie Boy Waterman is geschorst voor het treffen. Het duel op de Vijverberg begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wegereef. 

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply