Voorbeschouwing derby VVV-Venlo – MVV Maastricht

Het is eindelijk zover! Morgenavond staat de eerste Derby van het seizoen op het programma. Om 20.00 uur trappen de Venlonaren af tegen provinciegenoot MVV uit Mestreech. De Venlose equipe wilt na de thuisoverwinning tegen FC Eindhoven, nu ook tegen de Zuid-Limburgse formatie een goede overwinning bewerkstelligen.

VVV heeft zich afgelopen week weten te herstellen van de ontluisterende nederlaag tegen RKC. Tegen FC Eindhoven – de ploeg die gedeeld 2e stond – wisten de Venlonaren een kleine zege te boeken. Het ging niet allemaal even makkelijk. Vooral in de aanval wist VVV de kansen niet af te maken. Het was aan eigen doelpunt van FC Eindhoven – na goed werk van Vito van Crooij –  te danken dat we met een overwinning de Koel verlieten. De 3 punten zijn binnen en daarmee is VVV-Venlo weer ‘back to winning ways’. Door de overwinning liep VVV in op een directe concurrent en door de nederlaag van Go Ahead Eagles, ligt alles nu nog dichter bij elkaar. VVV blijft voorlopig in de Top 5 en dat is zeer belangrijk om aan het einde van de rit de Play Offs te halen. Maar ook belangrijk aangezien NAC Breda met rasse schreden aan komt zetten.

De wedstrijd tegen onze provinciegenoten zijn van cruciaal en vitaal belang. De geel-zwarten kunnen op dit moment geen steekjes laten vallen. Bij winst verstevigt VVV de positie en kan de ploeg van Steijn stiekem naar boven kijken, wordt de wedstrijd verloren dan is de kans groot dat NAC ons gaat inhalen. De ploeg van Steijn heeft er zoals altijd veel zin in. Daarnaast is het vertrouwen groot in een goede afloop na de overwinning tegen FC Eindhoven.

Trainer Maurice Steijn tijdens het perspraatje voor de wedstrijd tegen MVV; “MVV is gewoon een goede ploeg, klaar. Ze spelen herkenbaar voetbal en staan niet voor niets in het linkerrijtje. We hebben een goed beeld van deze ploeg en hebben onze analyses daarop gemaakt. Maar ook nu gaan wij uit van onze eigen kracht. We spelen thuis en willen het publiek in De Koel wat bieden. Zeker tegen een tegenstander als MVV”. 

Maar de wedstrijd tegen MVV is geen gewone wedstrijd, het is een Derby waarbij er altijd andere elementen komt kijken en er andere dingen gevraagd worden van de spelers. Trainer Maurice Steijn heeft in het verleden meerdere Derby’s gespeeld en gecoacht en weet natuurlijk hoe er met deze wedstrijden omgegaan moeten worden. “Als speler van ADO en NAC waren er altijd speciale wedstrijden tegen bepaalde tegenstanders en dat is bij elke club zo. Voor veel Venlonaren zijn dat de wedstrijden tegen MVV en dat proef ik ook wel bij de staf, spelers en supporters. Ik hou er wel van, als wedstrijden een bepaalde extra lading krijgen. En zoals vaak gezegd wordt: in een derby gelden andere wetten, dat gaat verder dan de huidige stand op de ranglijst. Wij zijn er in elk geval klaar voor!”

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over volledig fitte selectie. Hierdoor zal de trainer wederom geen veranderingen toepassen in de basisopstelling van de Venlonaren. Maurice Steijn zegt het volgende over de opstelling; “Nog steeds geen schorsingen, geen blessures, dus wat dat betreft gaat het prima. Maar er zijn een aantal spelers die op de deur van de basiself kloppen en dat heb ik mijn team ook duidelijk gemaakt. Er moet week in week uit gepresteerd worden. Niet alleen bij de wedstrijden, maar ook op de trainingen. Vooralsnog is er geen reden om wijzingen in onze basis aan te brengen, maar dat kan zo veranderen. We spelen dus weer met de nummers 1 tot en met 11 en gaan vol overtuiging deze derby in!”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

MVV Maastricht
MVV bezet op dit moment de 8e plaats met 6 punten achterstand op nummer 5 VVV.  De Maastrichtenaren doen het dus vrij redelijk met het oog op play-off plaatsen aan het einde van de rit. Van de laatste 5 wedstrijden dit seizoen wist MVV er 2 te winnen, 2 gelijk te spelen en verloren er 1. Dat MVV geen ploeg is om te onderschatten moge duidelijk zijn. Buiten het feit dat een derby altijd wedstrijden op zich zijn, heeft de ploeg van Ron Elsen met 3-1 gewonnen van het goed presterende FC Volendam.

In totaal speelde de Venlonaren 30 keer tegen de Sjengen in Venlo en wisten daarin 12 keer te winnen, 6 keer gelijk te spelen en 12 keer werd er verloren. De balans is op dit moment volledig in evenwicht, maar de laatste jaren boekt VVV in eigen huis de beste resultaten tegen de ploeg uit Maastricht. Van de laatste 10 wedstrijden werden er 6 winnend afgesloten, 2 gelijk gespeeld en 2 verloren.

De laatste nederlaag van de Venlonaren in eigen huis is alweer 9 jaar geleden. Op naar de 10 jaar ongeslagen tegen de Sjengen in de Koel!

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout.
Assistent-scheidsrechters: Geutjes en Honig.
Vierde official: Selier.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. FORZA VVV!

6 Responses

 1. kiekoputspelke

  Wederom geen wijzigingen in de opstelling dus en gezien de resultaten is daar natuurlijk geen reden toe. Al roept de trainer nu al twee weken dat niemand zeker is van zijn plek en de wissels nadrukkelijk op de deur kloppen. Daar moet je als trainer mee oppassen, want op een gegeven moment moet je dan ook écht wisselen.
  Want ondanks de goede resutaten zijn er wel degelijk spelers die minder spelen dan wat ze kúnnen en dat is in mijn optiek met name Gianluca Nijholt. Die kan veel beter dan dat hij laat zien, maar helaas scoort hij de laatste tijd meer gele kaarten dan doelpunten. Van de andere kant zijn de concurrenten op het middenveld nou niet echt van het niveau dat we nastreven,…op Selman Sevinc na dan…..maar die is meer een verdedigende middenvelder. En Maurice Steijn kiest dit seizoen duidelijk voor een aanvallend middenveld met slechts 1 defensieve man in de persoon van Danny Post. Dus zo bekeken is het ook weer logisch dat Gianluca Nijholt blijft staan ??

  Gianluca: herpak je en zorg er voor dat je weer écht beslissend wordt in wedstrijden want dat is wat je kunt !!

 2. Goodie

  Hopelijk weten de mensen in Venlo morgen de weg naar de Koel te vinden. Die sjengen spelen ook aardig en zullen er ook op klappen denk ik. Met nog 4 wedstrijden tot aan de winterstop moet VVV toch minimaal 10 punten pakken (Sjengen, Fortuna, Achilles en Emmen). We hebben wel het geluk dat we na morgen gewoon 1 week rust hebben en niet zoals alle andere in de competities maandag alweer aan de bak mogen. Nu kunnen de spelers zich een week opladen voor de wedstrijd tegen Fortuna, en hoeven wij geen 2 weken te wachten op de volgende wedstrijd.

 3. supportertje

  Vrijdagavond moet het maar gebeuren tegen MVV. Hopelijk de winst en een mooie wedstrijd. Of we in dit geval mooi winnen of lelijk winnen maakt mij niet uit. Hoofdzaak winst, en kan het op een mooie manier, des te beter. Hopen op een goed gevulde koel en dat het publiek er goed achter gaat staan. En laten we bij winst nu ook eens blijven staan bij het rondje van de spelers. Het is voor hen ook zo ondankbaar als ze langs lege tribunes komen. Het is de manier om te laten zien dat we om VVV geven, en het niet zien als het zoveelste spelletje.

 4. Meuske

  Bij deze een oproep aan alle VENLONAREN die ONS VVV willen steunen in deze Limburgse Derby. Komt dat zien komt dat zien ze kunnen alle steun gebruiken en hopen hierbij op volle tribunes tot het ere rondje aan toe. Laat Limburg zien dat er maar 1 club is die telt!!!! Forza VVV

 5. Ben

  D’r op knallen vanavond! Grote overwinning mag wel eens gebeuren met mooi voetbal van onze jongens. Laat ons genieten vanaf de eerste tot de laatste minuut!, FORZA VVV!

Leave a Reply