Voorbeschouwing Excelsior – VVV-Venlo

Na de overwinning in de Limburgse derby op MVV Maastricht is Excelsior vrijdagavond de volgende tegenstander van VVV-Venlo. De Rotterdammers voeren de ranglijst momenteel aan in de Keuken Kampioen Divisie, maar de voorsprong op VVV bedraagt slechts drie punten. Ook tegen Excelsior ziet trainer Jos Luhukay dus kansen voor de Venlose ploeg, al moet het dan wel scherper zijn in de afronding.  

De verschillen op de ranglijst zijn het hele seizoen al uiterst klein. VVV staat momenteel op de zevende plaats met zestien punten, maar heeft de koplopers in het vizier. Daarbij moet wel gezegd worden dat FC Volendam en Jong AZ (allebei 18 punten) een wedstrijd minder gespeeld hebben en qua verliespunten dus nog wel een extra voorsprong hebben. Hoe dan ook, VVV staat nog altijd kort achter de koplopers, waar Excelsior er momenteel dus een van is. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is een geduchte tegenstander die met Thijs Dallinga bovendien de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis heeft. De spits scoorde tot dusver al tien keer en dus is de Venlose verdediging gewaarschuwd.

VVV moet topscorer afstoppen
Dallinga is een fantastische spits”, weet Luhukay. “Ik heb hem nu een paar keer gezien en zijn doelpunten zijn echt geweldig. Maar los van Dallinga vind ik Excelsior gewoon een goed elftal waar veel voetbal in zit.” Aan VVV de taak om de Rotterdammers van het scoren af te houden, maar het is nog de vraag met welke opstelling dat moet gaan gebeuren. Het centrum van de defensie van VVV werd vorige week tegen MVV gevormd door Tristan Dekker en Brian Koglin. Dekker kreeg in de Limburgse derby de voorkeur boven Kristopher Da Graca, kopte zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong en werd verkozen tot Man of the Match. Luhukay heeft eigenlijk dus geen reden om zijn centrum te wijzigen, maar omdat Tobias Pachonik lichte klachten heeft, moet de oefenmeester mogelijk toch gaan schuiven. “Ik ben benieuwd of Pachonik morgen kan spelen, hij is eigenlijk het enige vraagteken. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen we aantreden met Dekker als rechtsback en Da Graca in het centrum.”

Kansen afmaken
Excelsior is vrijdagavond de eerste van een rijtje aan lastige tegenstanders voor VVV, dat de komende weken een alles behalve makkelijk programma tegemoet gaat. Na Excelsior volgen de duels met De Graafschap, NAC Breda (beker) en FC Emmen. Luhukay weet wat er nog beter moet bij zijn ploeg om ook tegen dergelijke tegenstanders punten te pakken. “Het benutten van onze kansen is een aandachtspunt. Daar hebben we nog wel wat stappen in te maken, al hebben we natuurlijk ook de pech dat we Erik Sorga regelmatig missen vanwege interlands en dat Sven Braken de eerste twee maanden geblesseerd was. Dat zijn wel jongens die normaal gesproken allebei voor tien tot vijftien doelpunten kunnen zorgen.” Bij afwezigheid van dat duo moeten de doelpunten van de buitenspelers komen en ook daar is nog ruimte voor verbetering. “Ze moeten nog stappen maken in effectiviteit en rendement. Dat weten ze zelf ook en daar praten we ook veel over. Ik hoop dat ze de komende tijd voor wat meer doelpunten en assists kunnen zorgen, wie weet ook al tegen Excelsior.”

Tekst: VVV-Venlo

Interesse om de site te komen versterken? Laat het ons weten!

31 Responses

 1. hanskazan

  Johansson is inderdaad al paar keer goed ingevallen. De kanttekening daarbij is wel dat hij elke keer inviel in een team wat al 65 minuten vol gas was gegaan en op een veld terecht kwam met ontzettend veel ruimte. Ben benieuwd hoe het zou doen vanaf de aftrap.

  Voor de wedstrijd tegen MVV ontweek Luhukay de vraag van hansie over of hij durft om met Sorga en Braken te spelen. Benieuwd hoe hij dit gaat oplossen als beide erbij zijn en fit. Een duitse 4-4-2 wellicht?

  Zima
  Pachonik – Dekker – Koglin – Janssen
  Roemer – Post – Smans – Johansson
  Sorga – Braken

  Zoiets wellicht? alhoewel Schroijen in een 442 met zijn ervaring als linksback ook prima uit de voeten zou kunnen op die vleugel met janssen samen

  1. supportertje

   Lijkt mij wel wat zo’n opstelling, maar de spits van Excelsior is een echte spits. Dallinga moet afgestopt worden, maakt niet uit hoe. Vroeg storen en de druk erop houden zodat er weinig speelruimte is voor excelsior is belangrijk. maar kunnen ze dat de hele wedstrijd volhouden is de vraag. Feit is wel dat Excelsior in hun spel dit niet prettig vinden, gezien andere wedstrijden waar dit gebeurde. Helaas konden die ploegen dat niet lang volhouden. Hopelijk VVV wel, fysiek zit het goed ineen. Dat kan nu een voordeel zijn, maar we gaan het zien vanavond, ben er weer bij en hoop dat ze een puntje mee kunnen sprokkelen. De verwachtingen niet te hoog hebben. Maar wie weet hoe een koe een haas vangt.

 2. robbaan

  Dit is mogelijk een “kantel”wedstrijd. Excelsior verrassen, met twee goals voor de rust en na de rust op de counter uitlopen naar een vette uitzege…1-3….

  1. VeniVidiVici

   Middenveld wordt overlopen, daar kan Post weinig aan doen. Voorin wordt geen bal vastgehouden en Essanousi staat regelmatig lucht te dekken.Johansson gaat komen 2e helft. Excelsior verdiend op voorsprong.

  1. VeniVidiVici

   Volledig mee eens, het is goed dat ze vlieguren maken, maar in uitwedstrijden is Smans met Essanousi zelfmoord. Veel te vaak simpel weggespeeld doordat we teveel man voor de bal hadden. Schroijen liet wel eindelijk aardige dingen zien in 2e helft. Excelsior kreeg de ruimte en heeft er goed gebruik van gemaakt vandaag.

 3. JasperVVV

  Aantreden met dit middenveld tegen een ploeg die de bal relatief makkelijk rond laat gaan is vragen om problemen. VVV heeft nagelaten een fatsoendelijke linksback te halen waardoor janssen noodgedwonge als linksback moet worden opgesteld. Janssen had zeker een toegevoegde waarde gehad op dit middenveld (rust aan de bal)

  Blijf het toch gek vinden dat de boer en van rooijen 0,0 kansen krijgen vanaf de start. Terwijl smans en essanousi toch niet de sterren van de hemel spelen. Je kan ook doorslaan in het alsmaar opstellen van jeugdspelers.

  Daarnaast kan Dekker als centrale verdediger niet. Je zag het vorige week tegen mvv al als je niet met een geel-zwarte bril.keek. Dekker werd man of the match, vooral dankzij zijn werklust. Maar dekker is veel te onrustig en staat als centrale verdediger door te dekken op plaatsen waar het niet hoort. Hierdoor komt er heel veel ruimte achter de verdediging. Dit zag je ook al aan het ruime aantal kansen dat mvv vorige week creeerde tegen vvv.

  Met de juiste opstelling denk ik dat er meer uit dit vvv te halen is. Want met alle respect zo bijzonder vond ik excelsior niet.

 4. lucien1978

  Wat een reacties ook weer. Totaal niet in verhouding met het verwachtingspatroon en meerjarenplan van VVV.

  De basis van vvv bestaat voor de helft uit jeugdspelers die nog nooit op het hoogste niveau hebben gespeeld ( op 1 na hoogste niveau) vorig jaar lag zelfs het voetbal voor de jeugd stil.

  Spelers als Bastiaans en v Dijk worden ineens spelers die minuten gaan maken. Dit zijn spelers die vorig seizoen gewoon op de bank zaten bij Helmond sport en Roda.

  De jongens lopen over van strijdlust en dan werkt zeker in thuiswedstrijden aanstekelijk. Hierdoor kunnen ze thuis wat extra’s en dus van iedereen winnen.

  Selecties als de Graafschap , Emmen , Ado en Excelsior hebben gewoon meer kwaliteit en ervaring. Dat we hier van verliezen is niet zo gek. Ik verwacht dan ook de komende wedstrijden niet al teveel punten. Dat is ook niet reëel.

  Het gaat er nu om om spelers kilometers te laten maken en ervaring op te laten doen. Zo kun je later gaan oogsten. De ingeslagen weg is dan ook prima . Het duurt alleen een paar seizoenen.

  Er zitten er hier nog altijd die denken dat vvv meedoet om het kampioenschap. Dat gaat echt niet gebeuren. Daarbij zou promotie ook erg slecht zijn voor VVV want dan kwamen de jeugdspelers weer grotendeels op de bank te zitten.

  We zullen nog wel tegen meer grote zeperds aanlopen wat in mijn ogen helemaal normaal is.

  Er was ook geen een coach van de kkd divisie die vvv in de top 10 had gezet.

  Leg dat verwachtingspatroon eens wat lager. Vvv leeft. Er wordt leuk herkenbaar voetbal gespeeld en de thuiswedstrijden zit vol met strijd en passie. Jaren niet zo leuk geweest.

  Vvv gaat ergens rond plek 6 t/m 10 spelen en dat is een prima prestatie voor dit jeugdige elftal.

Leave a Reply