VVV-Venlo

Voorbeschouwing Excelsior – VVV-Venlo

Vanavond staat de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Om 20.45 uur zal VVV-Venlo in het Van Donge & De Roo aantreden tegen de Kralingers. Na de gewonnen wedstrijden tegen De Graafschap, NAC en Westlandia hopen de Venlonaren op weer een zege.

De laatste competitiewedstrijd was tegen NAC Breda en die werd met 3-0 gewonnen. Het was absoluut geen goede wedstrijd en de eerste 20 minuten waren ook niet goed van de Venlonaren. NAC had veel de bal, maar deed er niets mee. De goal van Opoku kwam als een bevrijding waarna VVV een stuk dominanter speelde en dus de controle had over de wedstrijd. Susic zorgde met een penalty voor de 2-0 en Grot bekroonde een goede aanval en actie met de 3-0. De score had veel hoger kunnen uitvallen als VVV wat zorgvuldiger was geweest, maar al met al een hele goed overwinning. Aanvallend spel in De Koel, dat hebben we het vorige seizoen gemist. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

De trainer is tevreden over de start van de competitie: “Het gaat heel lekker. Uitstekend aan de competitie gestart, de laatste twee wedstrijden waren prima, de bekerwedstrijd lekker doorgegaan. Ja, ik ben tevreden.”

VVV-Venlo

Ongekende weelde in Venlo, want iedereen is fit en schorsingsrij. Daarnaast werd er afgelopen dinsdag comfortabel gewonnen bij Westlandia voor de beker door de zogenaamde B-keus en daardoor heeft de technische staf genoeg spelers klaarstaan voor de wedstrijd tegen Excelsior die het niveau aankunnen. Waarschijnlijk zal Steijn gaan spelen met de elf namen die ook aan de start stonden tegen NAC, want die gasten hebben het gewoon prima gedaan.

Maurice Steijn: “Je ziet dat mensen gretig zijn omdat ze ook willen spelen, dus dan zit je als trainer zijnde in een heerlijke situatie. Iedereen is fit, iedereen is scherp, dus dat is erg plezierig. Goed om te zien natuurlijk, die gretigheid. Al heb ik weinig aanleiding om veel te gaan schuiven. Ik denk dat beide ploegen elkaar weinig zullen ontlopen. Soms is de vorm van de dag bepalend voor het resultaat dus ik hoop dat wij die hebben.”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Susic, Post, Seuntjens; Grot, Mlapa en Opoku

Excelsior

“VVV-Venlo doet het natuurlijk hartstikke goed. VVV-Venlo heeft goede punten en mindere punten, maar dat geldt voor ons ook. Wij moeten zelf minder fouten maken, minder balverlies hebben en iets scherper zijn bij de mogelijkheden die we krijgen.’’ Aldus de trainer van Excelsior, Adrie Poldervaart.

Bij Excelsior ontbreken Anderson, Payne en Horemans, zij zijn niet fit voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Lees hier de hele voorbeschouwing van Excelsior.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 60 competitiewedstrijden tegen Excelsior gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 27 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 45,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 96 doelpunten gescoord en 84 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Pérez
Assistenten: Hoekstra en Inia
Vierde official: Bos
VAR: C. Mulder
AVAR: Honig

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Excelsior! FORZA VENLO

26 Responses

  1. Ievel Knievel

   Excelsior is juist een hele gevaarlijke concurrent voor dit VVV. Je kan er zomaar op je broek krijgen. We gaan het zien. Gemakkelijk gaat het zeker niet worden en VVV moet, zoals iedere wedstrijd, superscherp zijn en op zijn hoede zijn. Organisatie is het toverwoord.

 1. mats

  Mijn hemel, wat een kutwedstrijd.
  En wat een KUT-tactiek van Stein!
  Angsthazenvoetbal. Niks doen totdat de tegenstander 1-0 maakt en dan pas gaan voetballen. Wanneer stopt Stein daar nu eens mee?

  Voetbaltechnisch gezien is elke speler vanavond sowieso afgetroefd op strijdlust en techniek. Ik heb geen speler gezien die het lukte om een bal af te pakken van een Excelsior speler. Ze kapten en draaiden continu weg. Zelfs tussen 2 of 3 spelers nog. Wat een armoe!

  En wat doet Seuntjens eigenlijk in dit team? Waarom is iedereen nog steeds zo’n fan van hem. Geen enkele voorzet werd op een goede manier doorgespeeld. Hij creeert geen enkele kans voor de aanvallers om hem heen.
  Ik zou hem er eens uit laten en een ander esper op het middenveld voor extra aanvoer laten zorgen.

  Totaal terecht verloren iig
  Bah!

 2. chretien

  Excelsior was minder slecht dan VVV…. bedenkelijk niveau. Heb in de jupiler wel eens een betere wedstrijd gezien. Gauw vergeten. Volgende week punten pakken bij PSV

 3. De Realist

  AZ-VVV voor de beker. Een slechtere loting kan bijna niet. VVV en de beker is de laatste jaren geen gelukkig huwelijk. Natuurlijk hoeven we daar niet te verliezen, maar het zal moeilijk worden. Helaas weer geen thuiswedstrijd.

 4. De Realist

  Ik begin me nu wel echt zorgen te maken over onze “spits” Mlapa. Hij scoort niet, zelfs niet tegen Westlandia en hij is weer geblesseerd. Ik hoop dat ik er naast zit, maar dit kon wel eens een flop worden.

 5. Drikus

  We hebben een keer verloren en de klagers zijn weer wakker.
  Verliezen van Excelsior uit is geen schande. We hadden gewoon pech.
  Excelsior heeft obv 1 individuele actie gewonnen. Voor de rest niet echt veel gecreëerd. VVV had pech met Grot en Joosten.
  Hopelijk is het geluk de volgende wedstrijd tegen een concurrent wel weer aan onze zijde.
  En wie weet een stunt tegen PSV….

  1. mats

   Geluk dwing je af met slim tactisch voetbal en een beetje techniek. Dat heeft VVV nog niet genoeg. Die lange ballen vooruit…. met al die lange mannen…en dan nóg niks creeren tegen dit wel heeeeeel povere Excelsior.
   Sorry maar dan zegt dat wat over je eigen kwaliteiten

   1. Drikus

    VVV heeft Nog steeds een wereld START in de competitie. Verliest uit tegen Excelsior en opeens hebben we geen tactiek/kwaliteit meer?
    Snap dat je teleurgesteld bent, ben ik ook. Maar je doet VVV nu echt te kort.

 6. Depor

  Mlapa is te blessuregevoelig. Dat wordt ‘m niet. Ik vraag me ook af of hij gisteren en vorige week 100% fit was.

  Over Seuntjens als middenvelder ga ik het niet meer hebben. DRAMATISCH

   1. Prachtig artikel, helemaal zoals het het is…
    Soms irriteer je je kapot aan Seuntjes als ie weer eens een aanval om zeep helpt, het andere moment geeft ie een geniale steekpass of het bes;issende tikje waardoor iemand in een perfecte scoringspositie komt.
    Ook in de omschakeling in uitwedstrijden is hij heel belangrijk, hij ziet het spelletje heel goed, alleen werkt het lichaam en de aanverwante motoriek niet altijd mee. Ik denk dat ie bij VVV perfect past. Ik heb het idee dat Maurice Steijn dat ook vindt en hem daarom gewoon altijd opstelt, mijn zegen heeft ie!

 7. Goodie

  Wat schaam ik me voor sommige supporters hier. Er wordt weer eens een keer verloren en alles is kut. We staan na vandaag nog gewoon 7e met 11 punten, wees daar is trots op.

  1. mats

   Blah blah blah..
   Fantastisch die 11 punten.
   Maar het moeten er wel minimaal 44 worden.
   En daarvoor moet er uit een ander vaatje getapt gaan worden .
   Dit was gewoon slecht en dat mag dan best gezegd worden.
   forza VVV

Leave a Reply