Voorbeschouwing Excelsior-VVV

vvv-excelsiorDat één zwaluw nog geen zomer maakt, merkten wij de afgelopen week maar al te goed. Het kwik is al dagen ruim onder nul en de overwinning tegen Feyenoord is al weer bijna uit ons geheugen gewist. De dreun die afgelopen zondag door RKC werd uitgedeeld, galmt nu nog na.

Veel tijd om te jammeren is er echter niet, want de volgende cruciale wedstrijd staat al weer op het programma. Zaterdagavond is Excelsior in Rotterdam de tegenstander. Ook zij begonnen het jaar 2012 met een fraaie overwinning (3-0 tegen NAC), maar werden vorige week ook in een uitwedstrijd redelijk zoek gespeeld (3-0 verlies tegen Heracles).

In de thuiswedstrijd kwam VVV niet verder dan 0-0 tegen Excelsior. In de slotfase mochten de Venlonaren de handjes dichtknijpen dat er niet ook nog tegen een nederlaag werd aangelopen. Hopelijk dat de selectie zaterdag weer bij de les is.

Waar liggen onze kansen?

Ik blijf erbij dat Excelsior met afstand de zwakste selectie van de Eredivisie heeft. Op kwaliteit moet VVV Excelsior dan ook kunnen kloppen. We moeten er vooralsnog maar vanuit gaan dat de nederlaag in Waalwijk een incidentje geweest is.

Nu Excelsior 18e op de ranglijst staat, ligt de druk morgen bij de Kralingers. Willen zij rechtstreekse degradatie voorkomen, dan is winnen tegen VVV een must. VVV daarentegen kan voor een gelijkspel afreizen naar Rotterdam.

Tot slot kan het statistisch gezien eigenlijk ook niet anders dan dat VVV morgen in Rotterdam wint. De reeks van uitnederlagen moet toch een keer stoppen?

Schorsingen/Blessures:
Excelsior: Eekmans (lies), de Vries (bovenbeen), van Buren (enkel), Fillecia (kuit), Nuytick (spier).
VVV: Leemans (rug).

Herinnering aan Excelsior-VVV
Ik heb me deze week suf gepiekerd, maar ik kan me zo geen editie van Excelsior-VVV voor de geest halen. Hopelijk wordt het zaterdag een gedenkwaardige wedstrijd.

Laatste drie ontmoetingen in Rotterdam:
2007/2008 Excelsior-VVV 2-1
2008/2009 Excelsior-VVV 1-2
2010/2011 Excelsior-VVV 1-0

Geschreven door Demy

4 Responses

Leave a Reply