Voorbeschouwing FC Den Bosch – VVV-Venlo

We zijn nog aan het genieten van de 4-1 derby overwinning op Fortuna Sittard van afgelopen vrijdag en de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Morgenavond spelen we dus alweer op maandag de volgende wedstrijd. Om 20.00 uur in Stadion de Vliert is FC Den Bosch de volgende tegenstander van VVV-Venlo.

Afgelopen vrijdag wonnen we de derby van Fortuna Sittard en dat ging redelijk eenvoudig. 4-1 overwinning, waarbij er geen enkel moment het gevoel op kwam borrelen dat we het moeilijk zouden krijgen tegen de gasten uit Sittard. Door de hattrick van Seuntjens en de goal van Van Crooij, konden we er weer 3 punten bij het totaal tellen.

Morgenavond staat de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma, de nummer 13 op de ranglijst. Eerder dit seizoen werd er in de Koel al tegen de Bosschenaren gespeeld. Toen wonnen we met 3-1 van FC Den Bosch. De doelpuntenmakers voor de Venlonaren toen waren Fernandes (ED), Opoku en Leemans.

Er zijn nog 27 punten te verdelen in de rest van de competitie en morgen kunnen daar mogelijk weer 3 punten vanaf gestreept worden. Dat moet in Den Bosch gebeuren tegen de plaatselijke FC en dat zal geen makkelijke partij worden. Dat weet ook Maurice Steijn: “Ze hebben beslist een goede ploeg. Afgelopen vrijdag wisten zij nog knap te winnen bij SC Cambuur. Hun trainer Wiljam Vloet zal ongetwijfeld de ploeg op scherp zetten tegen de koploper. Zij zullen alles in het werk stellen om de Play-Offs nog te halen. Wij moeten ons eigen spelletje spelen en geen enkele tegenstander onderschatten”

Opstelling VVV-Venlo

De vorige wedstrijd was Roel Janssen geschorst en was Danny Post ziek. Beiden komen terug in de basiself. Leandro Resida is geblesseerd en ook Johnatan Opoku is er ook nog niet bij. Steijn zegt er het volgende over:“Johnatan kampt al enige tijd met een liesblessure. Hij zal er vrijdag tegen FC Dordrecht ook nog niet bij zijn. Daarna hebben we een weekend vrij in verband met het interlandweekend en dan hoop ik dat hij weer fit is voor de wedstrijd tegen NAC Breda thuis op 31 maart.”

Qua schorsingen is het oppassen geblazen voor Torino Hunte en Jerold Promes, beiden staan op 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:
D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Post, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

FC Den Bosch
De ploeg van Wiljan Vloet probeert aansluiting te vinden bij de plaatsen die rechtgeven om mee te doen aan de play offs aan het einde van het seizoen. Ze staan staan momenteel op de 13e plek, dus daar zal nog wel het een en ander aan moet veranderen.

Voor Moreno Rutten en Ralf Seuntjens wordt het een weerzien met hun oud-werkgever. Zij speelden in het verleden voor de club uit Den Bosch.

VVV heeft een goede balans als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden tegen FC Den Bosch. Van de laatste 5 wedstrijden, won VVV er 4 en verloor het er 1. De laatste 4 wedstrijden werden gewonnen tegen de Bosschenaren.

VVV-Venlo heeft in totaal 63 competitiewedstrijden tegen FC Den Bosch gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 29 keer gewonnen, 15 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 46,03%. In totaal heeft VVV-Venlo 104 doelpunten gescoord en 85 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kooij
Assistenten: Strijker en Kleinjan
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. FORZA VVV!

5 Responses

 1. Louis van Gaal

  Als VVV het ook in de uitwedstrijd, met een mindere ambiance, volle inzet te geven, vol de duels in gaan, moeten hier ook de punten te halen zijn. 90 minuten volle 100% geven en we zijn weer een stap dichter bij…… 🙂

 2. Ben

  Winnen lijkt me logisch, maar fc den Bosch doet het momenteel redelijk goed. Ben benieuwd wat ze er van maken. Als Stein de spelers ook nu weer weet te motiveren, ja dan gaan we winnen. FORZA VVV!

 3. kiekoputspelke

  Eerst wil ik beginnen met een terugblik op de wedstrijd van vrijdag. Een duidelijke 4-1 overwinning met daarin goede en minder goede fases van VVV zijde. Desondanks een wedstrijd waarin VVV wederom laat zien een goed opererend GEHEEL te zijn wat tegen bijna alle tegenstanders wedstrijden naar zich toe kan trekken. Nu misten we Post en Janssen en desondanks komen we niet in de problemen.

  Ik word dan ook een beetje moe van alle kritieken op deze sites na afloop van iedere wedstrijd. Kijk naar de stand, het doelsaldo, de spelvreugde en de wil om voor elkaar te werken. Al deze facetten zijn uitstekend dit seizoen en dus zouden we TROTS moeten zijn op ons cluppie.
  Maar helaas blijven veel supporters negatief en natuurlijk…sommige dingen kunnen ook beter maar laat dit nu over aan Maurice Steijn en zijn staf….wij zijn er om de ploeg positief te steunen !!

  Vooruitkijkend op vanavond; 100% inzet en beleving en dan moet het kunnen. Hopelijk weer 3 punten erbij en toeleven naar een mooi slot van deze competitie.

  FORZA VVV

Leave a Reply