Voorbeschouwing FC Den Bosch – VVV-Venlo

Morgen staat de wedstrijd in Den Bosch tegen de plaatselijke FC op het programma. VVV staat in de top 5 genoteerd en om dit te verstevigen, moet er morgen gewonnen worden van FC Den Bosch. Win je dan kun je je ook focussen op de hoogste posities in de competitie. Het is daarnaast een wedstrijd om de kater van afgelopen week weg te spoelen.

De vorige wedstrijd was er een van teleurstelling. Na een goede periode tegen potentiële kandidaten, wist VVV niet te winnen van laagvlieger Telstar. Hoewel Telstar aardig speelde, had VVV de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten. Het was gewoon niet goed. Niet alleen het publiek voelde dat, iedereen was teleurgesteld en gefrustreerd. Maandag maakte de teleurstelling echter plaats voor concentratie en focus richting de wedstrijd tegen FC Den Bosch, wederom een erg belangrijke wedstrijd voor de Venlonaren.
Wat zowel de vorige wedstrijd tegen Telstar, als ook in de wedstrijd tegen NAC naar voren kwam, was het feit dat we gegeven kansen niet afmaken. Maak je die kansen af, dan had je misschien punten gepakt tegen Telstar. Zaak is dus om die kansen af te maken tegen FC Den Bosch en het jezelf een stuk gemakkelijker te maken.

De mannen van trainer Maurice Steijn ogen zeer geconcentreerd en gemotiveerd in de aanloop naar de wedstrijd morgen tegen FC Den Bosch. De trainer zegt het volgende hierover: “De wedstrijd tegen Telstar was een zeperd van jewelste. Dit had denk ik niemand verwacht en de teleurstelling was dan ook groot. Intern hebben we dit goed geanalyseerd en besproken. Verliezen kan, maar het gaat ons om de manier waarop. Daar was van alles op aan te merken en daar heeft iedereen dan ook zijn zegje over gedaan. Dat is nu afgesloten en de focus is nu volledig op de wedstrijd tegen Den Bosch. Een lastig te bespelen ploeg, die de laatste 4 wedstrijden ongeslagen is. Maar wij gaan op zoek naar eerherstel om te laten zien dat de vorige wedstrijd een uitzondering was!”

Opstelling VVV-Venlo
“Moreno Rutten heeft volle bak meegetraind en die staat er nu weer bij vanaf de aftrap. Ook Torino Hunte heeft geen last meer van zijn getrokken verstandskiezen. En verder is iedereen fit en hebben we gelukkig ook nog niet met schorsingen te maken. De sfeer in de groep is goed en we zijn gebrand op een overwinning”, laat trainer Maurice Steijn tijdens het perspraatje na de afsluitende training weten. In de basisopstelling zal een kleine wijziging plaatsvinden voor het duel tegen FCDB. Moreno Rutten zal terugkeren in de basiself, dit gaat ten koste van Kristiaan Haagen. Dit houdt in dat Buwalda terugschuift naar het centrum. Voor de rest begint VVV-Venlo met dezelfde formatie als tegen Telstar.

Vermoedelijke basisopstelling: Deckers, Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens, Resida.

FC Den Bosch
FC Den Bosch is een tegenstander die altijd lastig is voor VVV. Er is ook absoluut geen sprake van onderschatting en het zal een lastige pot worden tegen de huidige nummer 11 van de Jupiler League. Daarnaast is het een uitstekende kans voor de Venlonaren om de kater van afgelopen vrijdag weg te spelen.

Het treffen met FCDB wordt een bijzondere voor Moreno Rutten, de rechtsback speelde voordat hij afgelopen zomer de overstap naar VVV-Venlo maakte, 3 seizoenen voor de Bosschenaren. Rutten heeft ambitie om hogerop te voetballen en daarom koos hij voor VVV-Venlo zo liet hij vanmorgen in een interview met Dagblad de Limburger weten.

Ondanks dat de wedstrijd in Den Bosch vaak als moeilijk wordt ervaren, heeft VVV een positieve balans weten te behalen. Van de laatste 5 wedstrijden in Den Bosch werden er 3 gewonnen. Opvallend is wel dat de laatste twee ontmoetingen verloren gingen voor de Venlose mannen. De mannen zijn  zeer gemotiveerd om weer een zege aan het rijtje toe te voegen en de nederlaag tegen Telstar weg te spoelen!

Arbitrage
Scheidsrechter: Kooij.
Assistent-scheidsrechters: Frijn en Jongenotter.
Vierde official: Puts.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen FC Den Bosch. FORZA VVV!

2 Responses

  1. Ben

    Als de concentratie/instelling top is, dan maken we een p de overwinning. Het wordt in ieder geval niet gemakkelijk. Sterkte mannen, als jullie winnen, is mijn weekend goed. FORZA VVV!

  2. Meuske

    Als de wil en de instelling net zo is als de wedstrijden voor Telstar komt alles goed en kan deze ploeg van iedereen winnen. Vol vertrouwen en op zijn Venloos, DEROP en DEREUVER. Forza VVV

Leave a Reply