Voorbeschouwing FC Den Bosch – VVV-Venlo

Waar het WK bijna begint, staat er eerst nog een mooiere, minder controversiële competitie op het programma: de Keuken Kampioen Divisie! Voordat we één maand winterstop hebben, neemt ons aller VVV-Venlo het op tegen FC Den Bosch.

FC Den Bosch
Afgelopen maandag kwam de ploeg van Jack de Gier ook al in actie. Na een heus spektakelstuk werd het bij Jong Ajax 4-4, waardoor de Bosschenaren nu 12e staan op de ranglijst – met drie punten minder dan VVV. Op de vraag waar de kracht van FC Den Bosch ligt, antwoordde Rick Kruys tegenover VVV TV: “Hun collectief, hun energie en de spelhervattingen. Den Bosch doet het goed in eigen huis, die hebben daar veel punten gepakt, maar ik verwacht dat als wij deze lijn kunnen doortrekken, en een beter niveau kunnen halen in de eindfase, dat we een goede kans hebben om te winnen”.

FC Den Bosch is wel bezig aan een goede periode. In de laatste zes wedstrijden werd maar één keer verloren en werd er zelfs gewonnen van NAC Breda, Willem II en Jong AZ. Met gevaarlijke spelers als Joey Konings en Danny Verbeek lijkt het geen eenvoudige wedstrijd te gaan worden in Stadion De Vliert. Hopelijk kunnen de ruim 100 uitsupporters de Venlonaren naar de overwinning schreeuwen!

VVV-Venlo
Vorige week speelde VVV nog met 0-0 gelijk tegen Willem II. Een terecht resultaat, want beide ploegen creëerden vrijwel geen kansen. “Ik kijk toch wel met een goed gevoel terug. Ik vind dat we toch wel redelijk verzorgd gespeeld hebben. Het is bij fases goed gegaan, alleen de eerste acht, negen minuten vond ik dat Willem II de bovenliggende partij was. Daarna kwamen we heel goed in de wedstrijd. Ik vond dat we vanaf dat moment het middenveld in handen hadden, en vanaf dat moment ook, via de verzorgde opbouw van achteruit elke keer de vrije man konden vinden […] alleen dat we te weinig gevaarlijk werden in de eindfase. Daarin moeten we verbeteren”, aldus Kruys.

Als onze trainer het zo zegt, klinkt het allemaal heel rooskleurig, maar die “verzorgde” opbouw heb ik niet op die manier ervaren. Het opbouwende voetbal van VVV gaat tergend langzaam, waarbij er maar gehoopt wordt op een aanvaller die de bal komt halen, of Brian Koglin die de bal naar voren rost. Voor de rest zijn het alleen maar tikkies breed of terug, waar met name Rick Ketting en Robert Klaasen schuldig aan zijn. Twee spelers waarvan je vooraf wel zou denken dat ze met hun ervaring snappen wanneer het spel versneld of vertraagd moet worden.

Máár het spel was afgelopen vrijdag in ieder geval al beter dan de voorgaande weken. Hopelijk kan VVV nog een keer de driepunter binnenslepen, want dan hebben we het (ondanks dat het voetbal vaak niet om aan te zien was) qua resultaten toch vrij aardig gedaan. Forza Venlo!

FC Den Bosch – VVV-Venlo
19 november, 16:30
Stadion de Vliert
Scheidsrechter: Martens
Assistenten: Kempinga, Van Rijn en Aafouallah
Te zien via: ESPN1

20 Responses

 1. supportertje

  Er gaat in ieder geval weer een mooi clubje supporters mee, een kleine 140. Hopelijk zien we een VVV wat durft te spelen. Er zit echt wel meer in dan wat we tot nu toe hebben gezien. Dat VVV maar weer in de 4 4 2 opstelling gaat spelen. Afwachten dus, maar overwinning broodnodig om de aansluiting te behouden.

  1. Ievel Knievel

   Ik doe mee met supporteren vanavond. Hup VVV., snel met de bal noar veure…. Laten we met een goed gevoel de eerste seizoenshelft afsluiten. Er is wel degelijk iets mogelijk nog. Laten we in ieder geval als doelstelling hebben om ieder geval proberen boven Jong AZ te eindigen. Dan sta je in een rijtje van ongeveer 9 gelijkwaardige KKD-clubs, met hetzelfde potentieel als VVV. Met 1 a 2 gerichte wijzingen en het werken aan een stabiele basiself in de winterstop (en het negeren van Bongaerts) kan je jezelf bij die top 9 invechten. Moet wel alles kloppen.

 2. RuiverCity

  Wat een prima pot van VVV! Eindelijk eens aanvallend voetbal gezien. Enige minpunt is het missen van de vele kansen.

  Uitblinkers: Ketting, Sedlacek, Braken, johansson en Huisman!

 3. mats

  Hier kunnen we kort over zijn.
  Beste wedstrijd van VVV so far?
  Ja ik denk het wel.
  Komt toch steeds meer lijn in.
  Werd hard gestreden voor de bal. Combinaties etc…
  Als ze nou ook nog eens de ballen voor het doel wat beter afmaken dan maak je dit soort wedstrijden af met 0-5
  Forza VVV
  (Zonder Bogers aub)

 4. Koelie

  Komen we nog goed weg. 2 penalties tegen had zo maar gekund. Deze wedstrijd had je veel eerder moeten beslissen. Dat kun je de coach verwijten die blijft vasthouden aan onbegrijpelijke opstelling. Maar hij staat dus wel in de top zes.

  1. mats

   Waren geen penalties joh.
   Ja ik heb ook nog veel dingen gezien die beter kunnen (Janssen als back bevalt me gewoon niet) . Maar je moet ook een keer kunnen zeggen dat dit gewoon een goede pot was. Den Bosch werd volledig vastgezet…. kwam er amper doorheen…

  2. SneltreinMusa

   Alleen dat moment in de laatste seconden was n penalty,

   Verder een goeie wedstrijd van VVV vandaag, met echt paar hele mooie aanvallen, nu met een goed gevoel die WK periode in, en over paar weken die sjengen aanpakken!!

   1. mats

    En ook die laatste overtreding zou ik wel eens terug willen zien… ja, Verheijen mist de bal, maar die van DB staat ook te prutsen en wordt hij wel echt geraakt? Scheids staat er boven op… ik ga met de scheidsrechter mee.

 5. Gerardus

  Lang geleden dat ik zo genoten heb van VVV. Je zet de tegenstander compleet vast en zorgt voor weet ik hoeveel grote kansen met verzorgd voetbal. Doelpunt was ook een geweldige aanval evenals het afgekeurde doelpunt.

  Enige minpunt zoals eerder gezegd is de afwerking. Dit had eigenlijk gewoon 1-7 moeten zijn uiteindelijk. De tackle van Verheijen was wel overduidelijk een penalty.

  Laat het zo maar eens staan voor een paar wedstrijden, op deze manier heb je in 2 wedstrijden de 0 gehouden zonder eigenlijk een kans weg te geven.

 6. chretien

  En ik me maar steeds afvragen hoe het komt dat Den Bosch zo matig team heeft….
  Het ligt natuurlijk aan ons team, mooie overwinning, die overigens veel hoger had kunnen zijn. Wat een kansen.
  In ieder geval mijn complimenten, de jongens hebben zich 100% gegeven. FORZA VVV!

 7. Leonardus

  Beste wedstrijd dit seizoen. Prima tactiek van Kruys. Wat een kansen kreeg VVV. Onterecht afgekeurde goal. Echt jammer van die slechte reeks thuis. Met een paar punten meer thuis had je zowaar gewoon 3e kunnen staan.

Leave a Reply