Voorbeschouwing FC Den Bosch – VVV-Venlo

Vrijdagavond om 20.00 uur staat de eerste uitwedstrijd van VVV op het programma. De wedstrijd tegen FC Den Bosch wordt een interessante wedstrijd. De Bosschenaren hebben nog 0 punten na het 2-1 verlies tegen Sparta Rotterdam. VVV-Venlo daarentegen heeft na de eerste wedstrijd de eerste 3 punten al binnen.

VVV-Venlo speelde een redelijke eerste helft maar na de rode kaart van Promes viel de ploeg ver terug. De Venlonaren wisten uiteindelijk wel de overwinning binnen te slepen door hard te werken. Er was de afgelopen week genoeg werk aan de winkel voor Maurice Steijn. De ploeg van Steijn wilt zo lang mogelijk mee doen om de prijzen en hierdoor zijn de 3 punten belangrijk. Er staat veel druk op de ploeg omdat de supporters meer verwachten van de ploeg na de afgelopen wedstrijd tegen Jong FC Twente.

De tegenstander is natuurlijk goed geanalyseerd laat de trainer op de site van VVV-Venlo weten: “FC Den Bosch heeft altijd een goede ploeg. En met mannen als Lurling en Maguire hebben ze dan ook veel ervaring in het team. Maar wij gaan ons niet aan de tegenstanders aanpassen, wij willen ons eigen spel spelen en uitgaan van onze eigen kracht. We gaan voor de eerste uit-overwinning”.

De Venlonaren moeten het doen zonder Promes(schorsing) en Donkers(onbekend). Daarnaast is Khalouta nog herstellende van zijn blessure van afgelopen vrijdag en traint Yuki vanaf gisteren pas weer mee met de groep en zal deze week ook niet mee doen. Khalouta zal waarschijnlijk wel op de bank plaats nemen.

Maurice Steijn heeft deze week moeten puzzelen met zijn centraal duo doordat Promes geschorst is. Promes zal vervangen worden door Guus Joppen. Hij zal centraal achterin beginnen met Pim Balkesteijn. Op de rechtsback positie vinden we Joeri Schroijen terug, hij is de vervanger van Dylan Donkers. Elito zal Khalouta vervangen.

Vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Schroijen, Joppen, Balkestein, Fleuren; Altheer, Kruijsen, Gijzen; Elito, Nwofor, Wolters.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is FC Den Bosch licht favoriet en gaan zij ervan uit dat de Bosschenaren de 3 punten thuis houden.

FC Den Bosch
FC Den Bosch heeft een goede voorbereiding gespeeld. Zo werd er gewonnen van FC Dordrecht met 4-1 en met 1-0 van PSV. Dit goede gevoel konden ze niet doortrekken naar de eerste competitie wedstrijd. Deze werd verloren met 2-1 van Sparta Rotterdam. FC Den Bosch wil zich plaatsen voor de Play offs, dus een tweede nederlaag kunnen de Bosschenaren zich niet veroorloven.

Kaartverkoop
Op dit moment zijn er in totaal 44 autokaarten verkocht en 0 buskaarten. De Busreis gaat hierdoor niet door.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de wedstrijd. En hopelijk nemen we de tweede 3 punter mee naar huis.

18 Responses

 1. RuiverCity

  Kan me niet voorstellen dat de trainer Joppen in het centrum zet. Het sterke punt, opkomen vanaf de zijkant, haal je dan uit het spel van Joppen. Tevens lijkt mij Altheer veel geschikter centraal. VVV mist met een middenveld Kruijsen, Gijzen en Altheer toch diepgang naar voren. Schroijen, die me vorig seizoen niet heeft kunnen overtuigen, heeft die diepgang juist wel. Laten we hopen op een positief resultaat al is aanvoerder Anthony Lurling in het verleden altijd een plaaggeest voor VVV geweest.

  1. Lincoln

   Deze vermoedelijke opstelling is op basis van de laatste training. Deze 11 spelers stonden zo opgesteld een lange tijd apart. Het is even afwachten tot morgen!

  2. sultana

   Hoop niet dat Steijn dezelfde fout gaat maken als Trost vorig seizoen, Joppen fijn back laten staan en Altheer centraal zetten. Sevinc op het middenveld erbij, Hoop dat Steijn nog van gedachten veranderd.

   1. Lincoln

    Sevinc is niet 100% fit heeft last van een teenblessure. Ja ik snap wat je bedoeld Sultana en dat was ook de grote fout van Trost maar Steijn heeft geen andere CV en ziet blijkbaar in Joppen een redelijke vervanger.

   1. Lincoln

    VVV speelt dus erg op de verdediging en komt er af en toe uit op de counter. Maar goed als je maar niet verliest is het in principe prima. Roda en RKC staan al achter. Die clubs zie ik echt als grote concurrenten. Enige club die het goed doen is NEC en Sparta.

   2. Frosty

    Hopen op een VVV goaltje dan maar.
    Jammer dat ze het contract van Maenpaa niet verlengen…

 2. beek

  VVV verloor de wedstrijd verdiend. Het had wel 4 of 5-0 kunnen worden. Maenpaa stopte nog een penalty.Af en toe zag ik wat vloeiende combinaties die hoop geven voor de toekomst.Het spel is drie keer beter dan vorig jaar, maar drie keer niks is nog niet veel.
  Positief verraste mij Ellito. Hij werkt hard en toont spelinzicht. Verder vind ik Kruijsen niet slecht spelen.
  Wolters daarentegen viel me ontzettend tegen. Hij liep zich voortdurend vast, zijn voorzetten waren mager. Hij kan nog geen fatsoenlijke corner nemen. Hij moet veel beter kunnen.

 3. jason

  Het was dramatisch slecht. Den bosch kon zeker in de 2e helft op elke positie op het veld leuke driehoekjes maken zonder dat er ook maar 1 vvvér in kon grijpen. En maar terug lopen en maar overal op het veld aan zonedekking doen. Dit was een wedstrijd waar ik er de laatste 2 jaar al ongeveer 30 van gezien heb: kansloos voetbal. Nul kansen hebben ze gecreeerd. NUL. Ben bang dat we evenals Fortuna en mvv gewoon een simpele middenmotor in de jupilerleaque zijn geworden niet meer en niet minder. Op naar vrijdag in die mooie Koel.

Leave a Reply