Voorbeschouwing FC Dordrecht – VVV-Venlo 18 september

Na de euforie van vorige week vrijdag na de fortuinlijke overwinning tegen Go Ahead Eagles, staat morgen de lastige uitwedstrijd bij FC Dordrecht op het programma. Eindelijk wist VVV zich te belonen voor het getoonde spel en de ploeg hoopt dit door te pakken in de uitwedstrijd tegen de Schapenkoppen.

Afgelopen vrijdag speelde VVV de derde thuiswedstrijd van het seizoen en daarin werd de volle buit gepakt tegen GAE. Het was daarmee ook de eerste thuiszege van het seizoen en een bekroning van de inzet en passie van de Venlose ploeg. Vooral de inzet van het team werd geprezen en dat zag je ook terug in de twee goals die de Venlonaren wisten te maken. Goed doorjagen van Seuntjens zorgde voor de 1-0 en de bijna ‘Duitse mentaliteit’ van Donkers, Seuntjens en Van Crooij zorgden in de 93e minuut voor de 2-1. Daarmee was ook direct het slotakkoord getekend.

Het is nu zaak om deze mooie overwinning een vervolg te geven in de komende wedstrijden tegen FC Dordrecht, Helmond Sport en NAC Breda. Er is in ieder geval genoeg vertrouwen getanked door de Koelclub en kan met goede moed naar de aankomende wedstrijd gekeken worden. Met het vertoonde spel hoeven ze voor geen enkele club in de Jupiler League bang te zijn.

De wedstrijd tegen Dordrecht is wederom een mooie krachtmeting en de Venlonaren hebben iets goed te maken tegen de gastheren. Zij versperden VVV namelijk de doorgang in de nacompetitie voor promotie twee seizoenen geleden en trakteerden de Venlonaren op een pijnlijke nederlaag in Dordrecht tijdens de reguliere competitie. De mannen van Steijn zijn dan ook gebrand om een goed resultaat te halen en te klimmen op de ranglijst. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo;“De verschillen zijn klein”, zegt onze trainer Maurice Steijn, “En niet alleen op de ranglijst. Bij veel wedstrijden zit het in de details, in binnenkant of buitenkant paal. Je ziet het in onze wedstrijd in Volendam: daar krijgen we er een tegen in de laatste minuut en kost het je twee punten. En waar bij de pot tgeen Go Ahead bijna iedereen al op een gelijkspel rekende, daar was in blessuretijd nog de treffer van Vito. Dat levert je twee punten extra op. En dat is dan weer heel erg lekker. Voor de staf, de spelers maar zeker ook voor onze supporters. Die verdienden eindelijk een thuisoverwinning.”

Opstelling VVV-Venlo:
Maurice Steijn houdt vast aan zijn basiself die nog niet verloren hebben in deze samenstelling. Deze leek in gevaar na het einde van de vorige wedstrijd, waarin Promes voortijdig naar de kant ging. Maar hij trainde gewoon volledig mee en staat dus gewoon in de basis. Bijna iedereen is fit, behalve Selman Sevinc die een blessure heeft opgelopen. Vensan Klicic heeft nog steeds last van een voetblessure. Maurice Steijn zegt hierover: “Op Vensan Klicic en Selman Sevinç na is iedereen fit. Jerold Promes had tegen de Eagles wat last, maar dat viel gelukkig erg mee, die is er gewoon weer bij. Keuze genoeg dus en dat is voor ons als staf natuurlijk prettig. We gaan dan ook vol vertrouwen naar Dordrecht en gaan daar op jacht naar de volgende driepunter. We willen graag de aansluiting naar de top vinden en daar horen overwinningen bij. Laat de afgelopen wedstrijd daar een voorbode van zijn die een mooi vervolg verdient!”

FC Dordrecht
Net als vorige week spelen onze jongens weer tegen een potentiële titelkandidaat. De Schapenkoppen speelde het vorig jaar nog in de Eredivisie en oogsten daar veel lof voor hun spel, maar degradeerden als laatste terug naar de Jupiler League.

Er was een ware exodus van spelers nadat de degradatie een feit was en er werden veel minder spelers gehaald. Een van de nieuwelingen, aanvaller Jeroen Lumu werd gehaald van Heerenveen en heeft zijn waarde direct bewezen met 3 goals en 1 assist. Samen met middenvelder Jeffry Fortes is hij een van de belangrijkste krachten achter dit Dordrecht.

De Schapenkoppen kende een wisselende start van de competitie met 3 verliespartijen en 3 gewonnen wedstrijden. Ze staan nu 9e en daarmee staan ze 2 plaatsen onder VVV, maar de laatste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen in Sittard van Fortuna Sittard. Het is dus zeker een ploeg om rekening mee te houden.

Onze eigen Kristiaan Haagen werd deze zomer aangetrokken door Dordrecht, maar dus direct verhuurd aan VVV. Het wordt dus een weerzien met zijn eigenlijke werkgever voor de centrale verdediger.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Manschot.
Assistent-scheidsrechters: Balder en Adriaans.
Vierde official: De Bruijn.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen FC Dordrecht. Hopelijk kunnen we de overwinning tegen GAE een goed vervolg geven en gaan we richting de top. FORZA VVV!

8 Responses

 1. kiekoputspelke

  Ik begrijp dat Maurice Steijn geen reden tot wisselen ziet. Deze jongens presteren al een paar wedstrijden prima en je ziet dat de spelers steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Laten we hopen dat er minimaal een punt overgehouden wordt aan deze uitwedstrijd….maar stiekum hoop ik op een driepunter !!

  Succes mannen en ga in elk geval met dezelfde instelling en strijd de wedstrijd in morgen !!

 2. Goodie

  Dordrecht is erg wisselvallig, maar gezien de resultaten kan dat ook wel over VVV gezegd worden. Oss heeft enkel punten gepakt tegen VVV en Almere heeft 1 van de 2 punten tegen VVV gepakt, daarentegen heeft Volendam alleen puntenverlies tegen VVV geleden. Belooft een leuke wedstrijd te worden, maar ik zie VVV toch als licht favoriet.

 3. Ben

  Wordt geen makkelijke wedstrijd tegen de schapenkoppen, wat een naam. Ook zij willen doorpakken en naar de top van de eerste divisie. Wie weet spelen ze hetzelfde goede spel als van de laatste weken. Dan maken ze zeker een kans pp de volle buit.
  Ik nlijf als altijd optimistisch, FORZA VVV!

  1. Goodie

   Goede spel valt volgens mij wel mee. Vorige week met 0-5 gewonnen van Fortuna, maar lag dit nou helemaal aan Dordrecht of was Fortuna hier zelf een hele grote factor in? Als ik zo de resultaten van Dordrecht er bij pak dan zijn die zeer wisselvallig:
   Fortuna 0-5 Dordrecht
   Dordrecht 1-0 Oss
   Nac 7-0 Dordrecht
   Dordrecht 1-3 Volendam
   Emmen 1-0 Dordrecht
   Dordrecht 3-1 Eindhoven

   Een 0-5 overwinning op Fortuna is een ruim resultaat, maar een 7-0 nederlaag tegen het huidige Nac daarentegen is dan weer dramatisch…

 4. Depor

  We hebben een ontzettend sterke selectie. Indien we vanavond winnen gaan we om het kampioenschap meedoen. Het zal een zware klus worden vanavond tegen een fysiek sterke tegenstander. Dit is VVV ook, dus opletten voor rode kaarten vanavond…

Leave a Reply