Voorbeschouwing FC Dordrecht – VVV-Venlo

Na het debacle van afgelopen donderdag is het voor VVV-Venlo zondagmiddag om 14.30 uur de laatste kans om nog enige kans op een plekje in de eredivisie te kunnen bereiken. De uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zal dan met minimaal 3 doelpunten verschil gewonnen moeten worden.

FC Dordrecht zal wellicht proberen om zo snel mogelijk te scoren om alle Venlose hoop te doen vervliegen. Verder zullen de schapenkoppen het zoveel mogelijk rustig aan proberen te doen. Zeker met het oog op eventuele schorsingen en blessures. In de volgende ronde wacht wellicht de Rijmond derby tegen Sparta voor een plekje in de eredivisie.

Voor trainer René Trost zal het een hele puzzel worden om een representatief elftal op de been te krijgen. Vele (lichte) blessures bij de spelers na de wedstrijd van afgelopen donderdag. Hierdoor zal hij een beroep moeten doen op enkele jeugdspelers.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo en de meereizende supporters veel succes toe.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

 

Doel: Mäenpää

Verdediging: Fecunda, Altheer, Fleuren en Schroijen

Middenveld: Sevinc, Gielen en Kruijsen

Aanval: Reimerink, de Kogel en Wolters

57 Responses

   1. Goodie

    Ik verwacht een wedstrijd zoals elke wedstrijd dit seizoen. VVV voetballend en op strijd de mindere, Wolters één van de weinige die er wel voor gaat… zo iets zal het wel worden. Maar ergens blijf ik hopen.

 1. Goodie

  Verdediging VVV: Schroijen-Fleuren-Gielen-Fecunda… mijn hoop daalt weer een beetje. Een 4-2-3-1 opstelling. Maar alle credits naar Ruivercity die Fecunda wel in de verdediging had staan.

  Geen Reimerink btw.

 2. OooLGooO

  @goodie

  Opstelling vvv:
  geen fecunda dus.

  12Niki Mäenpää
  2Guus Joppen
  5Niels Fleuren
  26Joeri Schroyen
  21Aron Gielen
  27Dyon Gijzen
  29Selman Sevinc
  9Prince Rajcomar
  17Quin Kruijsen
  11Randy Wolters
  20Leon de Kogel

  lijkt me opzich geen verkeerde opstelling. Rajcomar rechtsbuiten, mss komtie daarbeter uit de verf:p
  op naar een stunt met extreem aanvallend voetbal??!

 3. iRalphi

  Je moet 3x scoren en dan stel je rajcomar op. Die heeft er 3 genaakt in een heel seizoen. Rajcomar moet überhaupt niet meer op het wedstrijdformulier moeten staan.

 4. iRalphi

  Je moet 3x scoren en dan stel je rajcomar op. Die heeft er 3 genaakt in een heel seizoen. Rajcomar had überhaupt niet meer op het wedstrijdformulier moeten staan.

 5. OooLGooO

  @ goodie.. klopt, eredivisielive had het verkeerd.
  Het is gewoon simpel, dord is gewoon duidelijk beter. Hier kun je nog 5 uur tegen voetballen, maar winnen ga je er niet van. Tegen een club met de laagste begroting pfff…

 6. Goodie

  Alle onderlinge duels zijn voor Dordrecht. Af en toe een kans voor VVV van afstand. Er wordt ook totaal geen druk gezet, zodra Dordrecht de bal heeft loop iedereen maar naar achter.

 7. OooLGooO

  Nadat ik die intervieuw met jay driessen en hay berden gezien heb, voor mij volgend jaar geen ssc. Na de uitspraken en zeer reeele uitspraken had ik de hoop op verbetering volgend jaar. Maar als daarna de mond word gesnoerd door onze hay en maar blijft volhouden dat ze van de onderste regione van de 1e divisie komen, zakt mij de moed in de schoenen. Die man weigerd gewoon zijn fouten, onkunde en desfunctioneren toe te geven en weigerd de touwtjes uit handen te geven. Nou dan houdt het voor mijn op, en ik denk met mij velen..
  ik blijf hopen en dromen op de tijd van verandering in beleid met een stapje terug van mr berden…

 8. OooLGooO

  @koelie

  het gaat niet om een kampioenschap kopen. Iedereen heeft gefaald binnen vvv. Maar als berden zijn fouten niet wil erkennen krijgen we volgend seizoen weer hetzelfde verhaal, zoals de afgelopen jaren. Begroting wordt steeds minder, dus heb je ook een steeds kleinere vijver om uit te vissen. Een slecht seizoen kun je hebben, maar leer ervan en ga vooruit. Maar ontken niet en ga vrolijk op deze manier door…

  1. Koelie

   Er wordt toch niets ontkent? Alleen dat het niet zo dramatisch is als in 2000. Toen was de club bijna failliet. Realisme is een groot deel van de zeikers vreemd. Eerst allemaal juichen aan het begin van het seizoen en nu achteraf zeiken op het spelersmateriaal. VVV top 5 precies zoals verwacht en inderdaad ze komen nog veel tekort voor promotie. Deels pech en deels trainer die liever ergens anders is?

   Berden is verantwoordelijk voor de lange termijn, en daarvoor is een nieuw stadion noodzakelijk. Daar heeft hij alles voor gegeven en dat is door externe factoren is niet gelukt. Berden en zijn netwerk hebben gezorgd voor financiele basis. Hij heeft niks met de dagelijkse operatie te maken, daarvoor zijn anderen verantwoordelijk. Directie en technische staf hebben inderdaad hopeloos gefaald. Berden zal daar nu in moeten gaan grijpen. Ik vrees echter dat er geen geld is om en professionele kader te versterken en tegelijk betere spelers te halen.
   We mogen blij zijn dat Berden niet in slechte tijden wegloopt en de club in puin achterlaat. Hij heeft aangegeven dat niet te doen en pas te vertrekken als de club weer stabiel is en uit de neerwaartse spiraal is. Ik vind dat je daarvoor alleen maar respect mag hebben, hij steekt zijn nek uit en dan is het altijd makkelijk hakken.

 9. Meuske

  Top reactie Koelie, helemaal mee eens. Mensen hier op de site snappen echt helemaal niks van wat er zou gebeuren als Berden zich terug trekt en geen cent meer in de club steekt. Vind maar eens iemand die zo gek is om VVV financieel te steunen zoals Hay doet.

 10. R.P

  Iedereen loopt maar te zeiken en zaniken over VVV, hun spelers, trainer, etcetc… Maar probeer eens realistisch te zijn en bedenk dat ze het al met al niet slecht gedaan hebben. Periodetitel gehaald en in de top 5 geëindigd. Eredivisie is en was echt nog te hoog gegrepen, waren we volgend seizoen weer het lachertje geweest en rechtstreeks gedegradeerd. Het laatste wat VVV nu kan gebruiken is tumult in het team, dus laat alles zoveel mogelijk zoals het nu is en bouw rustig verder op waar ze dit seizoen aan begonnen zijn. Dus geen exit Berden, geen exit Trost.

  Uiteraard zullen we wat spelers verliezen in het tussenseizoen, hopelijk kunnen we die op een goede manier aanvullen (neem Dordt dan maar als voorbeeld) en kunnen we volgend seizoen weer genieten van os VVV!

  1. Goodie

   Trost zal zelf wel gaan denk ik. En inderdaad ,als je naar de eindstand kijkt en dat er een periodetitel is gepakt is het zo slecht nog niet. Maar de manier dat er gevoetbald wordt, en de inzet van een aantal spelers is diep treurig

  1. YowVVV

   @clubman

   Lewa is 100% NEC’er, net zoals Gentenaar..
   Die gasten zullen echt wel verbondenheid met VVV hebben gehad, maar dat gaat dan echt niet zo diep als nu. Ze zijn kinderen van de club.

   Zoals Fleuren bij VVV 😉

  2. De Koel

   Als ze bij NEC wat beter hun huiswerk hadden gedaan, hadden ze kunnen weten dat met Leiwakabessy degradatie niet te vermijden is. Ik ben vorig seizoen de tel kwijtgeraakt hoeveel tegendoelpunten hem direct aan te rekenen waren. Met als topper die actie tegen NAC, waarbij hij knullig de bal verspeelde aan Lurling en vervolgens zogenaamd geblesseerd bleef liggen.

 11. Lincoln

  Fecunda is inderdaad een spits die ook blijkbaar als rechtsback kan voetballen. Beetje een rare combi maar blijkbaar is het zo. Verder slechte pot wederom, gewoon gebrek aan kwaliteit.

 12. Luis Erique

  Eigenlijk kan ik er goed mee leven dat vvv niet gepromoveerd is. We komen gewoon kwaliteit tekort. Wat eigenlijk veel erger is, is de spelopvatting. Het wordt tijd dat er een degelijk beleidsplan komt. We moeten ten eerste altijd (zeker thuis) dwingend voetballen. Of je dit met 2 of 3 aanvallers doet maakt niets uit. Vvv zijn voornaamste doel moet weer zijn om het stadion vol te voetballen. Als je dan 5e wordt, is iedereen tevreden. Dan zoek je gewoon de spelers en trainer bij je plan. Je zorgt voor agressiviteit in je groep en een trainer die er ook op wil klappen. Als je dit in orde hebt kun je elk seizoen verrassen. Zie dordt dit jaar en de eagles vorig jaar

  1. mats

   Helemaal mee eens. En wat dat betreft heeft de club gefaald! De doelstelling was met aantrekkelijk aanvallend voetbal de mensen terugwinnen voor VVV. We zijn 5e geworden en een periode titel gehaald,…maar t was niet om aan te zien en de koel werd leger en leger. Wat heeft het geld van Berden dan voor waarde? VVV is meer dan geld! Maar er is niemand trots op de club nu. Niemand! Dus zeg ’t maar!

   1. marcel

    klopt precies Luis Enrique. zoals ikzelf al vaker aan heb gegeven ligt daar het probleem. leuk voetbal en 5e dan was de stemming helemaal anders geweest. Maar vooral afgezet tegen de doelstelling zoals mats die benoemd, vraag ik me af waar VVV mee bezig is geweest, want aantrekkelijk (en ik heb dus ook zowat alle uitwedstrijden bezocht), is het zelden tot nooit geweest. Maar vooral hetgeen VVV thuis aan het publiek heeft laten zien is een enorme tegenvaller, die nog flink door zal werken. De 3000 gloryhunters van afgelopen weekend zijn in elk geval zeker niet over de streep getrokken om volgend jaar de koel regelmatig te bezoeken.

   2. sultana

    Mats en Marcel:

    Kan me helemaal vinden in jullie bewoordingen, toch ben ik er aankomend seizoen weer bij. Verheug me eigenlijk nu al op de derby tegen met name Roda, maar zeker ook tegen die van MVV. Het zal wederom niet gemakkelijk worden om een goed team bij elkaar te krijgen maar als Dusseldorp zijn creatieve verstand gebruikt dan kan hij met weinig geld een leuk team bij elkaar krijgen, zie Dordrecht dit seizoen. Het word nu toch echt tijd dat VVV aan klantenbinding gaat doen, en dat kan alleen met aanvallend en aantrekkelijk voetbal en een team wat vecht voor elkaar, de club en de supporters. De Koel moet weer kolken, gebeurd dit niet dan zal het met het jaar moeilijker worden met alle gevolgen van dien. En ja Koelie dan zal een faillisement niet meer ondenkbaar zijn…… Verwacht dat Trost er mee stopt, ik bespeur geen enthousiasme meer bij hem.

 13. OooLGooO

  Daar sluit ik me ook bij aan. Ik ben gewoon zwaar teleurgesteld in het spelletje wat ze op de mat leggen. Ik verwacht de eerst jaren ook geen promotie, maar het hele seizoen was eigenlijk niet om aan te zien. En dat mag de technische staf, spelers en het management zich aanrekenen. Mijn inziens begint het ook met een fatsoenlijk scoutingsnetwerk. En niet alles laten afhangen van een dusseldorp. Verder mis ik een ouderwedse aanvalsspel van vvv, en dat mag je zeker trost aanrekenen. Kortom nog genoeg werk aan de winkel.

  1. De Koel

   Aan het begin van het seizoen leek VVV op papier best een aardig elftal te hebben. Helaas zijn er teveel spelers geweest die niet gebracht hebben wat er van ze verwacht werd. Met name het middenveld was gewoon te zwak, met als resultaat het tikkie terug voetbal, gevolgd door de lange bal naar voren. Als je de slag op het middenveld verliest, staat de verdediging steeds onder druk en krijgt de voorhoede amper bruikbare ballen. Dit is duidelijk terug te zien in het doelsaldo. Ik weet zeker dat een spits als Leon de Kogel er minstens 20 in had gelegd als hij bij Willem II of Dordrecht had gespeeld.
   Daarnaast hebben we dit seizoen extreem veel (langdurige) blessures gehad van belangrijke spelers. En dan zit promotie er gewoon niet in. En dat is maar goed ook, want met deze spelersgroep heb je (voorlopig) niets te zoeken in de Eredivisie.

 14. clubman

  @mats

  Met trots kun je geen rekeningen en salarissen betalen Mats, dus die kreet dat VVV meer is dan geld klinkt leuk maar in de praktijk kun je er niets mee.
  Of denk je dat het jou lukt om spelers aan te trekken die geen geld willen maar die voor de trots naar De Koel komen?

  1. mats

   Je snapt best wat ik bedoel. Maar jij wil alleen maar zeiken en stoken met die posts van je. Ik neem jou verder niet serieus. Jij en Brise zijn toch een beetje de dorpsgekken van deze site.

   1. Zeker wete

    En ik dan Mats?

    Wel grappig die dwingende dominantie van je met je klip en klare conclusies. Fuck Berden Mats, fuck him!

 15. OooLGooO

  Verder heeft een heracles, zwolle, go ahead ook bewezen door goed beleid en slim inkopen ( weinig middelen) dat je het goed kan redden in de eredivisie met ook nog aanvallend leuk voetbal. Dus een groot stadion en geld hoeft niet altijd alles te betekenen. Maar daar zitten mensen met verstand van voetbal, beginnend in het management… om maar eens een voorbeeld te noemen.

 16. Ben

  Een geslaagd seizoen, omdat we periode titel haalden en als 5e eindigden. Helaas geen promotie en daar hadden we ook geen moment recht op. Voetbal was niet om aan te zien, er is nooit aan klantenbinding gedaan, voor een trouwe supporter was het heen … seizoen.
  Maar dat heeft niets te maken met het functioneren van de voorzitter.
  Volgens mij ontbrak het ons aan enkele spelers die geen carbid in de kont nodig hebben om te functioneren als ” besten”.
  Maar ja, feitelijk is dat laatste al door zo velen geschreven. Ik denk dat iedereen het weet, ook onze voorzitter, dus volgend jaar wordt onze selectie verrijkt met enkele spelers die met goets kunnen spelen.
  FORZA VVV, voor mij dit seizoen snel vergeten en op naar het volgende seizoen.

 17. YowVVV

  Schei toch uit geslaagd seizoen..

  58 goals voor en 52 goals tegen, normaal gesproken goed voor een plek in de middenmoot! Geen ploeg was VVV echt de baas in de eigen Koel (behalve tegen Volendam).

 18. Zeker wete

  Én Willem 2, én jong Ajax, én den Bosch, én j. Twente … Yow ik ben het wel met je eens dat het geen geslaagd seizoen was maar jij kunt ook overdrijven.

 19. Drikus

  De verwachtingen waren aan t begin van het seizoen hooggespannen. Meteen terug naar de eredivisie? Nee, dus!! En na afgelopen seizoen te hebben gezien volkomen terecht. Als we wel waren gepromoveerd waren we het absolute lachertje geworden.
  Is het een volkomen verloren seizoen? Volgens mij niet. VVV heeft nu wel een paar spelers rondlopen die echt wel kunnen ballen, en met passie spelen. Er zijn een paar jeugdspelers die serieuze stappen hebben gemaakt en zijn gedebuteerd in het eerste.
  Een paar lamballen gaan vertrekken, zo ook een speler die enorm op de begroting drukt. Dat zal weer ruimte opleveren voor nieuwe aanwinsten.
  Zelf hoop ik ook op een andere trainer. Na zijn seizoen en de recente uitlatingen kan ik hem niet meer serieus nemen als trainer. Lijkt me sterk dat hij nu spelers op mentaliteit kan aanspreken. Volgens mij wordt prioriteit van VVV het zoeken naar een trainer met aanvallende intenties en teambuilding vermogen.
  Ik kijk komend seizoen iig uit naar de 3 derby’s 🙂

  1. Goodie

   Helmond en Nec zijn ook geen misselijke wedstrijden.

   Maar zowel Yuki als Nwofor zijn niet eu spelers dus hebben ze beide een minimum loon hier. Dus als de optie in het contract niet wordt gelicht, kan Nwofor in principe wel blijven? Anders zal er vrijwel een volledig nieuwe voorhoede moeten komen, in de hoop dat Reimerink vertrekt.

 20. Pingback : 2scholar

Leave a Reply