Voorbeschouwing FC Dordrecht – VVV-Venlo

De strijd om promotie gaat morgenavond weer verder. Dan spelen we om 20.00 aan de Kromme Dijk in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen nummer 19 FC Dordrecht.  Het is de 4e wedstrijd in een korte periode voor de Venlonaren en ook deze wedstrijd willen we met 3 punten afsluiten.

Afgelopen maandag speelden we een uitwedstrijd in Den Bosch tegen de plaatselijke FC. In Stadion de Vliert werd er met moeite gewonnen van FC Den Bosch. De eerste 70 minuten was VVV onherkenbaar, maar door een goede goal van Vito van Crooij en een makkelijk gegeven strafschop – benut door Leemans – werd er uiteindelijk nog redelijk comfortabel gewonnen met 0-2 van Den Bosch.

Door het gelijkspel van Jong Ajax en FC Volendam, lopen we weer punten uit op de concurrentie. De voorsprong op Jong Ajax bedraagt 11 punten en die op MVV bedraagt 15 punten. Het ziet er goed uit voor de Venlonaren en het aftellen kan langzaam beginnen. Maar eerst moet er morgen afgerekend worden met FC Dordrecht. Eerder dit seizoen speelden we ook al tegen de ploeg uit Dordt. In Stadion de Koel werd het 3-1 in het voordeel van de geelzwarten. De doelpuntenmakers aan Venlose zijde waren Vito van Crooij, Clint Leemans en Ralf Seuntjens.

Morgen wordt een belangrijke pot. Bij de 3 punten bereik je 72 punten en dan kun je met een zeer goed gevoel de interlandperiode in. Het zal niet makkelijk worden aan de Kromme Dijk, maar als VVV gewoon als zichzelf speelt, dan zijn de 3 punten binnen bereik.

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd morgen:“We spelen morgen dan wel tegen de nummer een na laatst FC Dordrecht, maar er is wel eens vaker aangetoond dat in de Jupiler League iedereen van iedereen kan winnen. FC Dordrecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Maar het is een ploeg die we beslist niet mogen onderschatten. Wij zullen dus vanaf het begin goed bij de les moeten zijn. Over onze opstelling en de vervanging van onze aanvoerder kan ik nog weinig zeggen. Alle spelers zijn fit, dus we hebben wel wat keuze. Het is zaak dat wij de drie punten binnenhalen, mede met het oog op het programma van onze tegenstanders.”

VVV-Venlo
Danny Post zal niet aanwezig zijn tegen FC Dordrecht. Onze aanvoerder kreeg tegen Den Bosch zijn 11e gele kaart van het seizoen en moet dus een duel op de tribune plaatsnemen. Johnatan Opoku zal nog niet spelen, door zijn blessure zal hij op zijn vroegst aanwezig zijn tegen NAC op 31 Maart in de Koel.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:
D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

FC Dordrecht
We kunnen het wel stellen: het gaat niet goed met FC Dordrecht. Sinds de degradatie uit de ERedivisie is het alleen maar slechter gegaan met de ploeg uit de randstad. Dat kunnen we zien uit de 19e plaats in de Jupiler League op dit moment en ze moeten vechten tegen degradatie, want het gat met Achilles ’29 bedraagt 6 punten met nog 8 wedstrijden te gaan.

Van de laatste 5 wedstrijden, werd er eenmaal gelijkgespeeld en viermaal verloren. Ze verkeren dus niet in een goede vorm. De balans tegen de ploeg uit Dordt is volledig in evenwicht. Tweemaal werd er gewonnen tegen Dordt, eenmaal gelijk en tweemaal was er een verliespartij. De laatste twee wedstrijden werd er echter gewonnen door de Venlonaren.

VVV-Venlo heeft in totaal 63 competitiewedstrijden tegen FC Dordrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 26 keer gewonnen, 12 keer gelijk gespeeld en 25 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 41,27%. In totaal heeft VVV-Venlo 103 doelpunten gescoord en 107 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Assistenten: Ketting en Bexkens
Vierde official: Van der Laan

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. FORZA VVV!

19 Responses

 1. Ben

  Wat ik bijzonder vind is dat de selectie (te) klein is. Bovendien of desondanks heel erg weinig blessures kent. Oorzaak? Toeval, of? Ook tegen Dordrecht moeten we eigenlijk wel kunnen winnen. Maar het is ook nu weer aan de coach om de spelers te motiveren er flink tegen aan te gaan. Liefst binnen 5 minuten te scoren. Maar, het kan verkeren. Gelukkig kunnen we tegen een stootje. FORZA VVV!

  1. Na 3 seizoenen met Maurice Steijn aan het roer met bijna geen zware blessures kun je stellen dat het geen toeval meer is. Opoku en Rutten zijn wel een paar keer langere tijd afwezig geweest en natuurlijk zit er wat geluk bij maar ik denk dat het ook komt door de manier van trainen en voorbereiding. Maar de vraag is, is dit ook genoeg voor de Eredivisie. Ik ben geneigd te zeggen ja want we doen momenteel echt niet onder van een GAE, ADO of Excelsior.

   1. supportertje

    Denk dat ze een aardig eind in de richting komen. Tweede paasdag zou het weleens het promotieduel kunnen zijn. Dan zouden ze in principe voldoende tijd hebben om eens goed om zich heen te kijken. “Samen” zijn deze spelers heel sterk, en het zou mooi zijn als ze “samen” de stap maken en blijven voetballen bij VVV.

 2. kiekoputspelke

  Dordrecht uit moet wederom drie punten kunnen opleveren. Dit VVV weet wat gevraagd wordt en kan normaal gesproken de concentratie en scherpte opbrengen om tegen de laagvliegers goed voor de dag te komen.

  Danny Post is er vanavond dus niet bij, maar we weten in elk geval zéker dat hij kan spelen tegen NAC Breda. Al zijn we de wedstrijden zonder de aanvoerder grotendeels goed doorgekomen, Dat is een compliment waard aan de selectie….

  Wat me opvalt is dat Tim Receveur totaal niet meer aan bod komt, ook niet wanneer er schorsingen en / of blessuere. Momenteel is onze eigenlijke rechtsback zelfs de 1e optie is als verdedigende middenvelder.

  Succes mannen en hopelijk hebben we om 22:00 uur weer een grote stap gezet richting het ULTIEME doel !!

 3. De Koel

  Vanavond weer een uitgelezen kans om goede zaken te doen. Jong Ajax moet met het vrijdagavond team naar NAC. En zondag speelt Volendam tegen Cambuur. Minimaal één concurrent gaat dus punten verspelen. Ik verwacht een zeer defensief Dordrecht. Een snelle goal zou ideaal zijn.

   1. RuiverCity

    Geef die jongen maar eens wat meer vertrouwen. Heeft meer voetbal in zijn dikke teen dan sommige spelers in hun hele lijf. Kijk maar eens naar Delano van Crooij die zeker 3 doelpunten kan hebben!!!

   2. LJ

    Hij lijdt balverlies op het middenveld en uit de counter wordt de 3-2 gescoord. Hij kan zeker goed voetballen, maar snapt het Jupiler spel nog niet.

   3. SL

    Zelalem, snapt het spelwijze van VVV niet, zit ook geen overtuiging, Nogmaals hij kan zeker heel goed voetballen, en ook dat hij beter is dan sommige spelers daar ben ik ook overtuigd echter hij past niet of past zich niet aan in het speelsysteem van VVV, jammer……..

 4. De Koel

  Niet te geloven hoe VVV zoveel punten kan verliezen tegen de ploegen onderin. Vorig seizoen ook al talloze keren gezien. Dit is echt een afgang tegen de nummer voorlaatst. Een regelrechte belediging voor de supporters die de moeite hebben genomen om naar Dordrecht te komen om de ploeg te steunen.

 5. Baba

  Totale offday. Zelalem komt erin en veroorzaakt de 3-2. Dekker blundert en hoppa 4-2. De Seun waa niet vooruit te branden. Gelukkig hebben Mvv en Jong Ajax ook punten verspeelt. Come on Venlo, we zijn er bijna!

Leave a Reply