Voorbeschouwing FC Dordrecht – VVV-Venlo

Zaterdag in het GN Bouw stadion te Dordrecht kan de eerste periode beslist gaan worden. Zowel de Dordrechtenaren als de Venlonaren maken kans op deze titel. Beide clubs staan momenteel hoger dan waar voor het begin van de competitie rekening mee werd gehouden.

Vooral FC Dordrecht verloor de nodige, dragende spelers. Zoals bekend vertrok verdedigende middenvelder Post naar de tegenstander in deze Jupiler topper. Het blijft knap hoe FC Dordrecht met een van de laagste begrotingen van het betaalde voetbal toch ieder jaar weer de nodige talenten weet voort te brengen. De ploeg van Harrie van de Ham heeft tot nu toe iedereen verrast met fris en aanvallend voetbal. Vaak profiterend van foutjes bij de tegenstander die meteen werden afgestraft. Afgelopen maandag werd er in Doetinchem, ver in blessuretijd,  gewonnen van een andere titelkandidaat.

Ook de Venlonaren zitten in de winning mood. Bij de Venlonaren zullen 2 vaste krachten ontbreken. Keeper Mäenpää heeft interlandverplichtingen en linksback Niels Fleuren treedt in het huwelijk. Hun plaatsen zullen worden overgenomen door tweede keeper Danny Wintjens en Quin Kruijsen zal de linksback plaats innemen. Hierdoor zal Ozan Türk op het linker middenveld de open gevallen plaats invullen. Voor de rest zal het team hetzelfde zijn als de 11 die tegen FC Den Bosch begonnen. Het is te hopen dat de Venlonaren een sterkere eerste helft op de mat leggen als in de laatste 2 wedstrijden. VVV-Venlo mag nu laten zien hoe het met druk kan opgaan.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Wintjens

Verdediging: Joppen (c), Post , Balkesteijn en Kruijsen

Middenveld: Yuki, Altheer en Türk

Aanval: Reimerink, Rajcomar en Wolters.

63 Responses

 1. Drikus

  Ik denk dat VVV deze wedstrijd gaat winnen. De stand op de ranglijst geeft volgens mij een vertekend beeld gezien de tegenstanders van beide ploegen afgelopen 6 wedstrijden.
  Vorige week heeft Dord tegen de sterkste tegenstander tot nu toe gespeeld: Graafschap (9e) en daar echt op het nippertje in de 94e minuut de 3 punten gepakt. De rest staat momenteel op de 13e 15e, 17e 18e en 20e plaats. De tegenstanders die VVV tot nu toe heeft gehad zijn toch van een ander kaliber en staan momenteel op de: 4e, 5e, 7e, 10e, 15e en 19e plaats.
  Er is tot nu toe 1 gemeenschappelijk tegenstander geweest: MVV. Dord heeft de Maastrichtenaren thuis met 2-1 verslagen. VVV heeft de sjengen in Maastricht met 1-3 over de knie gelegd.
  Op basis van bovenstaande bevindingen EN het feit dat VVV de laatste 3 wedstijden steeds 3x heeft gescoord (met de kanttekening dat er wekelijks steeds minder tegendoelpunten vielen, resp 2,1 en 0.) mogen we als VVV met vertrouwen naar Dordrecht afreizen.
  Trost heeft een overwinning van de manschappen geëist volgens dagblad de Limburger. Op die manier wordt eventuele gemakzucht en zelfoverschatting meteen de kop ingedrukt. Vanaf de eerste minuut er vol op, vroeg druk zetten, duels winnen, bewegen en vooruit voetballen zullen ongetwijfeld opdrachten zijn waar de spelers mee de wei in gestuurd worden om de schapenkoppen tot shoarma te verwerken!!
  Op naar de eerste periode!! 🙂

  1. Lincoln

   Ik schat VVV ook hoger in dan Dordt. Maar je ziet maar weer ze verliezen van Sparta met 1-0 en 0-0 bij Eindhoven is niet geweldig. Ik hoop dat ze winnen maar Dordt zit wel echt in een flow en in de winning-mood.

 2. Depor

  Wat een onzin. We mogen blij zijn met de jeugdteams en met Fox. Hierdoor eindelijk weer eens wat meer interesse in de eerste divisie. Maar ja sommige hebben altijd iets te zeiken…

 3. Paljas

  Er zitten voor vanavond al weer wat scouts op de tribune voor Otsu en Türk,heb ik me laten zeggen.
  Er zal zo wie zo wel wat meer belandstelling zijn voor deze wedstrijd,aangezien er dit weekend in de eredivisie niet wordt gevoetbald.
  Hoe dan ook,ik hoop dat VVV gewoon weer middelmatig speelt,want dan winnen ze gewoon…

  Gegroet,

  Paljas.

 4. tulipanes

  ik denk dat we deze wedstrijd wel gaan winnen, al wordt het moeilijk. Dordrecht heeft namelijk een goede ploeg waar je niet zomaar van wint. 100 procent inzet en een beetje geluk zijn een vereiste om deze wedstrijd te winnen.

 5. PietMarcellis

  Zou een mooie zaak zijn mochten we daar gaan winnen!
  Ik gok op een 1-2, maar wordt wel een moeilijke wedstrijd.
  Kan er helaas niet bij zijn vnv 🙁
  Gelukkig heb ik een site gevonden waar ik de wedstrijd live kan bekijken: http://www.sports-livez.net
  Hopelijk doet de stream het goed straks 🙂

 6. pavisto67

  Mwww. dat ziet er niet best uit daar in Dordrecht…
  Veel te veel eenheidsworsten wat mij betreft in de achterste linie en op het middenveld.
  Veel te trage en voorspelbare opbouw vanuit deze linies. Dordrecht heeft wat mazzel natuurlijk, maar je ziet dat de spelopbouw bij hun veel frisser en sneller is, en dan komt dit VVV al snel in de problemen, Eindhoven uit was ook zo’n wedstrijd.

 7. pavisto67

  Kijk naar de eredivisie met clubs als Zwolle, eagles en in iets mindere mate cambuur.
  Het niveau in Nederland is zo bedroevend slecht geworden dat als je maar een beetje voetbal in je ploeg hebt, direct opvalt en goede resultaten haalt.
  Dordrecht vind ik een treetje lager precies zo’n club. Clubs die willen voetballen worden beloont met punten, en VVV stelt daar helaas bar weinig tegenover. Maar als je voetballend niet beter bent blijft er niets anders over dan hard te werken, en dat heb ik de eerste helft niet gezien.

 8. VVV1977VENLO

  Ze spelen met lood in de schoenen. Wat een drama, maar goed het is ook niet dat Dordrecht geweldig speelt, maar die werken er tenminste voor. 2de helft er op kletsen en hopen op die snelle 1-3. Werken is het minst wat ze kunnen doen.

 9. Paljas

  Oh my god…VVV speelt zoals al die andere wedstrijden eigenlijk gewoon weer matig tot slecht,maar dat komt nu ook tot uiting op het scorebord…
  Voorheen waren de tegenstanders niet bij machte om te scoren,waar Dordrecht laat zien waar dit VVV daadwerkelijk thuis hoort,namelijk gewoon in de middenmoot.
  Vooral Joppen speelt de eerste helft schandalig slecht voor een aanvoerder…weet niet waar die het moet zoeken tegen die Danza.
  Tweede helft is voor de statistieken waarin ik Dordrecht nog wel 1 of 2 keer zie scoren,aangezien VVV nu nog meer ruimte gaat weggeven…

  Gegroet,

  Paljas.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Joppen speelt al sinds de seizoenstart ver beneden zijn kunnen. Die denkt na de Eredivisie zeker met 2 vingers in de neus ff te ballen in de Jupiler of zal het komen door de aanvoerdersband dat hij al bij voorbaat denkt beter te zijn?
   Wie het weet mag het zeggen…
   Vind het trouwens ook van Fleuren maar die is er vanavond niet bij. Veel voetballers lijken zich aan te passen aan het lagere niveau?

  2. Ruben

   Tja. Ze spelen slecht. Maar die penalty was wel heel makkelijk gegeven, de derde was royaal geluk en die vierde een blunder van de keeper en die keeper van dort haalt er ook drie zeker lijkende goals uit. Dort heeft geloof ik vijf keer op goals geschoten.

  1. Drikus

   Turk het slechtste? Ik heb onze “spits” Rajcomar precies 2 goede acties zien maken in de hele wedstrijd… 2x een bal veroveren waarvan 1x met een sliding.
   Hij staat er om de ballen op goal te trappen of anderen in die positie te brengen. NIKS van gezien!!!

 10. labradorvvv

  Klopt bij VVV springt elke bal verkeerd en inderdaad de 1-0 was pech maar voor de rest is het gewoon bagger.
  Waarom eigenlijk de Kogel huren als je die rajcomar en reimerink laat staan terwijl ze werkelijk om te huilen zijn.
  5-0 inmiddels…..

 11. VVV1977VENLO

  Verliezen dat kan, maar op deze manier! BESCHAMEND!!!! Zo laat je je supporters toch wel in de steek. Laat dit aub een off day zijn en laat ze van deze wedstrijd vooral leren hoe het niet moet.
  Op naar de volgende wedstrijd en deze heel snel vergeten.

 12. Paljas

  Ongeloofelijk hoe sommige hier toch maar proberen er een positieve draai aan te geven…
  Jongens,nog een paar van dit soort schandalig slechte wedstrijden de komende weken en Trost zit op de schopstoel is mijn voorspelling!
  Het is gewoon zeven wedstrijden achter elkaar matig tot slecht geweest (en dan druk ik me nog mild uit) en daar mag en moet je gewoon niet de ogen voor sluiten.
  Dat VVV wint van MVV,WillemII,Den Bosch en Helmond Sport is meer geluk dan wijsheid,want al die ploegen waar toch op zijn minst gelijkwaardig.
  Aan het spel van VVV heeft het zeker niet gelegen,want dat is tot op dag van vandaag gewoon matig tot slecht,met de schandalige vertoning vanavond als klap op de vuurpijl.
  Trost zal er goed aan doen gewoon aan te geven dat zijn selectie(en hijzelf) helemaal niet zo goed is,dan dat hij de laatste tijd verkondigd.
  Want hij maakt zichzelf en de achterban een hele dikke wijs,maar de werkelijkheid is toch echt dat dit VVV gewoon MIDDELMAAT is.

  Gegroet,

  Paljas.

  1. Koelie

   Dude je gaat toch als trainer niet roepen dat je selectie er helemaal niets van kan? Waarom zou je bij deze jonge ploeg alle vertrouwen ontnemen?
   Inderdaad het veldspel is tot nu toe erg matig, maar we zijn helemaal opnieuw begonnen en eigenlijk vanaf vorige week pas duidelijkheid over de selectie. Dus dit gaat nog wel even duren en ja dat kan middenmoot worden of subtop. Trost is een verademing vergeleken met Tonbenul en zou onterecht zijn hem nu al af te rekenen na 7 wedstrijden. In mei bij de laatste 6 dan is het een ander verhaal. Maar zover gaat het niet komen.

 13. VVV1977VENLO

  Paljas ik word werkelijk waar kots moe van je en dat achterlijk negatief gezwets van je. Wat verwacht je eigelijk van een eerste divisie ploeg die helaas op nieuw heeft moeten beginnen na een degradatie. Ik heb ook liever dat ze elke wedstrijd met 5-0 winnen met werklust en met veel passie. Maar dat zal dit jaar echt niet gebeuren. Je hebt gelijk dat er middelmatige spelers in staan maar dat hebben alle ploegen in deze competitie. Deze competitie wordt in april beslist door de ploeg die de meeste werklust heeft getoond en het meeste geluk gehad heeft. Het enigste wat ik ze vandaag kan verwijten is dat ze er niet voor gewerkt hebben als een eenheid. Dordrecht is er ook nog lang niet, en ook die gaan punten verliezen. Want dat was ook niet om aan te zien. Blijf reëel dan hoef je je ook niet zo negatief te uiten.
  Fijne avond verder!

  1. Paljas

   Realistisch zijn is niet bij voorbaat negatief zijn.
   Oftewel…je kunt ook blij zijn met VVV als middenmoter,want dan degradeer je bijvoorbeeld niet naar de Topklasse…zo kun je ook redeneren.
   Maar dan zit je bij de verkeerde club,want we hebben het nog steeds over een profclub en geen amateurvereniging.
   En realistisch is het dat dit VVV tot op heden niet goed speelt…
   En dat jij nog even wil wachten tot eind april,om er zeker van te zijn dat dit VVV geen hoogvlieger gaat worden dit seizoen,is jou probleem.

   Gegroet

   Paljas.

   1. VVV1977VENLO

    Ik zie het ook niet als een probleem, en ik verwacht dat VVV toch mee gaat doen om het kampioenschap. Ik verwacht wel dat als er sommige spelers zo blijven spelen als de afgelopen wedstrijden en vooral vandaag moeten gaan vrezen voor hun basis plaats. Talent heeft niet iedereen maar werken kan wel iedereen. En die verzaakt gaat maar oefenen bij de beloftes. Maar goed 7 wedstrijden gespeeld en in mijn ogen nog niets aan de hand. Deze competitie blijft toch verrassend tot op de laatste speeldag zoals voorgaande jaren wel is bewezen.

   2. Paljas

    Dan kan ik je niet serieus nemen als je zo naief je denkswijze blijft verkondigen.

   3. VVV1977VENLO

    Ik ben realist maar jij bent negatief. Alleen heb je het volgens mij zelf niet in de gaten.

 14. Lincoln

  Dit was bar en bar slecht. En daar zijn meerdere verklaringen voor. Ten eerste je speelt met 2 middenvelders in de verdediging. Kruijsen was enorm kwetsbaar. De opbouw was dramatisch. Joppen die echt megaaaa slecht was. Ik weet nog niet eens waar ik moet beginnen bij deze wanvertoning.

  De 1-0 tjaa ik vond het erg overdreven dus dat is gewoon pech.
  De 2-0 waar is het middenveld? Niemand loopt en dan heb je pech dat die valt. Had nog steeds het idee dat we het nog konden oppakken.
  De 3-0 wat doet Joppen in hemelsnaam? Verliest en duel en dan hobbelt ie erachter aan. Laat zijn man lopen. Net zoals Kruijsen natuurlijk.
  De 4-0 wtf doet Wintjens? Vond hem redelijk keepen maar dit was een schot recht door het midden.
  De 5-0 tjaa die zat er aan te komen. Altheer wordt volledig eruit gelopen zoals de hele wedstrijd. Gewoon dramatisch was dit.

  Het hele middenveld en verdediging erg kwetsbaar. Verkeerde keuzes, laten hun mannen steeds weglopen. Statisch en geen handelingssnelheid. Voorin konden we geen vuist maken. Alles ging fout en hadden een beetje pech. Verliezen kan gebeuren maar dit was een totale off day. Heb met verbijstering gekeken naar hoe VVV speelde.

 15. clubman

  Overigens Wintjes vervalt weer in zijn oude rol…springen als een koekerel bij een relatief simpel afstandsschot en daarna als een idioot de complete achterhoede uitschelden terwijl als hij gewoon simpel op zijn benen blijft staan, de bal makkelijk uit de lucht kan plukken.

  Van de andere kant, hij kwam goed uit op die doorgebroken speler…eerlijk is eerlijk

  1. Lincoln

   Klopt maar je moet het hem wel nageven heeft ook een paar goede reddingen gehad en was niet slecht maar ook niet super goed natuurlijk. Op die goal en paar uittrappen na

  1. Koelie

   Met name de aanvoerder mag het zich vanavond duchtig aanrekenen. Maar gelukkig voor hem is er geen concurrentie voor die positie, net als voor de hele verdediging. Geen jeugdspelers?

 16. Depor

  Paljas, wat ben jij een zielige vent. Ga lekker een andere club afzeiken en blijf weg uit de koel aub.

  We hebben een prima selectie, met spelers die knokken voor elke meter. Vandaag een offday, kan gebeuren. Kampioen hoeven we niet te worden, als er maar strijd wordt geleverd.

  Ik vermaak met prima in de koel, blijf jij maar lekker thuis.

  1. Paljas

   Ik blijf zeker niet weg uit de Koel,daar betaal ik toch net iets te veel voor…
   Als jij nou eens op zoek gaat naar een amateurvereniging,waar verliezen of winnen veel minder belangrijk is dan het bier en de knakworsten…dat zou voor jou kwa denkswijze uiterst geschikt zijn.

   Gegroet,

   Paljas.

 17. tulipanes

  paljas is niet negatief, maar op een negatievere manier realistisch. we hebben nog geen wedstrijd echt goed gespeeld. ik hoop toch dat we minimaal 5e worden, en dat kan er alleen in zitten als de inzet er is.

 18. druppelvanger

  Het is heel simpel, op een uitzondering na (Wolters, Reimerink) zijn alle vvv spelers te traag voor het huidige voetbal. Als je de 100 meter niet binnen de 11 seconden loopt tel je al niet meer mee. Op snelheid en handelingssnelheid worden de vvv spelers geklopt. Daar is niks aan te doen. Bovendien kunnen de spelers niet tegen een tegenstander die, zoals Dordrecht, gelijk druk zet en de vvv spelers nauwelijks tijd geeft om na te denken.

Leave a Reply