Voorbeschouwing FC Eindhoven – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de volgende competitiewedstrijd voor VVV-Venlo op het programma. Het zijn Engelse weken voor VVV. Na thuis de KNVB Bekerwedstrijd gespeeld te hebben tegen FC Eindhoven is morgen de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven. De wedstrijd zal gespeeld worden om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion te Eindhoven. Het gaat een interessante wedstrijd worden. VVV-Venlo – FC Eindhoven eindigde na 120 minuten in een 0-0 stand. Ook morgen zal het gelijk op gaan denken wij. Op de ranglijst is het verschil ook minimaal, FC Eindhoven staat op dit moment 4de en VVV-Venlo 6de in de Jupiler League.

De Eindhovenaren zullen gebrand zijn om de wedstrijd te winnen. Beide ploegen lieten niet het beste voetbal zien. FC Eindhoven was de bovenliggende partij. De Eindhovenaren creëerde veel kansen maar konden het niet afmaken door fantastisch keeperswerk van Niki Mäenpää. VVV-Venlo creëerde vrij weinig en had eigenlijk niet echt recht op een overwinning. Hierdoor bleef na 120 minuten de stand 0-0. Waardoor er penalty’s genomen moesten worden. VVV-Venlo bleek hier iets gelukkiger in te zijn en wonnen de wedstrijd met 4-2. Namens VVV-Venlo miste Aziz Khalouta de penalty en voor Eindhoven schoten Norichio Nieveld en Joey Sleegers.

Er zijn op dit moment teveel spelers die hun niveau niet halen. En ook als collectief is het niet goed genoeg. Er worden teveel fouten gemaakt waardoor VVV steeds in moeilijkheden komt. Wat positief is dat onze verdediging solide is en geen tegendoelpunt heeft gekregen tijdens de Bekerwedstrijd. Ook is onze keeper teruggekeerd en hij was zeer belangrijk voor ons afgelopen wedstrijd. Verder misten we in de Bekerwedstrijd Melvin Platje en Danny Post. Dit zijn spelers die het verschil kunnen maken en een wedstrijd kunnen beslissen.

Maurice Steijn blikt zelf ook even terug op de KNVB Bekerwedstrijd op de website van VVV-Venlo: “Een ronde verder na 120 minuten voetballen en penalty’s. Dat is niet de manier waarop we hoopten dat het zou gaan. Gelukkig kom je uiteindelijk wél door en dat is de winst. Daardoor word je beloond en dat neem je weer mee naar de volgende pot. Toevallig tegen dezelfde tegenstander en zo kun je er een mooi vervolg aan geven”.

Om aan te blijven haken bij de top en zelfs op de ranglijst te stijgen moet de ploeg van Maurice Steijn morgen winnen. VVV heeft tot nu toe 3 uitwedstrijden gespeeld waarvan er 1 is gewonnen (2-3 FC Oss), 1 gelijkgespeeld (0-0 MVV) en 1 verloren (2-0 FC Den Bosch). Hopelijk kunnen we morgen de tweede uit overwinning behalen.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn moet gaan puzzelen voor morgen. De trainer moet het deze wedstrijd nog zonder Danny Post doen. De aanvoerder ondervindt nog te veel hinder van zijn lies, waar hij afgelopen zomer aan werd geopereerd. Ook zijn Vitalijs Maksimenko (knie) en de geschorste Jerold Promes afwezig morgen. Melvin Platje en Guus Joppen zijn twijfelgevallen zij hebben beide last van de hamstring.  “Het wordt een grote puzzel. Achterin en in de voorhoede vallen spelers weg en daarnaast was ik niet tevreden over ons middenveld tegen Eindhoven. Dat was veel te passief. We treffen in Eindhoven vrijdagavond een tot op het bot gemotiveerde tegenstander die wat recht wil zetten, maar dat willen wij ook. Ik ben blij dat we een ronde verder zijn gekomen in de beker, maar de uitvoering was heel slecht” aldus Steijn. (bron: 1Limburg.nl)

Maurice Steijn over Vito van Crooy en de selectie: “Onze bank wordt ook sterker. Kijk naar Vito van Crooy. Die jongen beslist bijna de wedstrijd in de laatste minuut van de verlenging en weet uiteindelijk de beslissende penalty erin te schieten. Dat is prima voor zijn ontwikkeling én voor die van het complete team. We moeten het uiteindelijk namelijk met zijn allen doen”.

Vermoedelijke opstelling: Niki Mäenpää; Donkers, Buwalda, Balkestein, Fleuren; Kruijsen, Sevinc, Schroyen; van Crooy, Khalouta, Randy Wolters

Statistieken VVV-Venlo – FC Eindhoven
De statistieken van de Venlonaren tegen de Eindhovenaren zijn in ons voordeel. De laatste 5 onderlinge duels heeft VVV-Venlo 3 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld.

Het gelijkspel in de competitie was vorig seizoen. Toen was het de eerste speelronde van de Jupiler League van VVV-Venlo. Er werd 0-0 gelijk gespeeld.

VVV-Venlo is voor FC Eindhoven traditioneel een moeilijke tegenstander. De laatste keer dat FC Eindhoven een wedstrijd won van VVV-Venlo, was op 4 november 2005.

FC Eindhoven
Zoals we in de vorige voorbeschouwing ook al schreven is de ploeg uit Eindhoven is bezig aan een sterk seizoen. Ze staan momenteel 4de in de Jupiler League met 15 punten. De ploeg uit Eindhoven speelt aanvallend, verzorgd en attractief voetbal. En dat viel ook te merken in de Bekerwedstrijd tegen VVV. Ze waren eigenlijk beter maar kwamen niet tot scoren door het goede keeperswerk van Niki Mäenpää. Uiteindelijk verloor Eindhoven met 4-2 in de penaltyreeks. De Eindhovenaren baalde als een stekker aangezien ze meer recht hadden op een overwinning dan VVV.

Eindhoven is een vrijwel onbekend elftal maar sinds de ploeg uit Eindhoven onder leiding staat van Jean-Paul de Jong speelt het goed voetbal. Afgelopen weekend werd er nog eenvoudig gewonnen van Fortuna Sittard(0-2). De ploeg uit Eindhoven heeft de afgelopen 4 wedstrijden in de Jupiler League gewonnen en zijn nu extra gebrand om VVV te verslaan.

Arbitrage
Scheidsrechter: Verboomen
Assistenten: Hutsebaut en Hillaert
Vierde Official: De Bruijn

KAARTVERKOOP FC EINDHOVEN
FC Eindhoven – VVV-Venlo
Vrijdag 26 september 2014 | 20.00 uur

Start verkoop online ticketshop en Ticketbox: zaterdag 13 september | 9.00 uur
Start verkoop FanCentre: Maandag 15 september | 8.30 uur
Einde verkoop: Donderdag 25 september | 17.00 uur (de bus wordt evt. nog volgemaakt)

(Seizoen)ClubCard: Nee, vrije verkoop.

Vervoer: bus-combi & vrij vervoer

Bus-combi
De BUSREIS naar Eindhoven gaat NIET door. Kaarten kunnen worden terug gebracht.

Vrij vervoer
Kaarten voor vrij vervoer kosten 12,00 euro per stuk. U kunt de kaarten omwisselen bij de ingang van het gastenvak.

De wedstrijd FC Eindhoven – VVV-Venlo is morgen ook live te zien op Fox sports. Op kanaal 1 begint om 19.30 uur de analyse met interviews van beide teams.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is dit keer FC Eindhoven licht favoriet. Zij verwachten dat FC Eindhoven de 3 punten thuis houden.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En nemen we de 3 punten mee naar De Koel. FORZA VVV!

15 Responses

 1. Meuske

  Durf hier geen voorspelling meer op los te laten, hopen is het enigste wat nu nog rest want het kan alle kanten op na 120 min voetbal in de benen. Ozze Melvin is de man die wel het verschil kan gaan maken in deze wedstrijd dus alle ballen niet naar Kruijssen maar naar Meneer Platje a.u.b.. Forza VVV

  1. Goodie

   Is nog maar de vraag of die überhaupt mee doet. Geen Maki en Post, Platje en Joppen twijfel gevallen. Voordeel is dat we nu weer tegen Eindhoven spelen. Beide ploegen hebben 120 gespeeld, dus dit kan geen smoes worden.

 2. Pingback : Voorbeschouwing FC Eindhoven – VVV-Venlo - VVV Venlo

 3. Ben

  Ik heb de archieven er op nagekeken, we hebben er ooit met 10-0 verloren, maar dat is al heel erg lang geleden. Wij gaan voor niets minder dan de overwinning. FORZA VVV!

 4. Opstelling VVV-Venlo: Niki Mäenpää; Pim Balkestein, Niels Fleuren, Aziz Khalouta, Melvin Platje, Randy Wolters, Selman Sevinc, Joeri Schroyen, Quin Kruijsen, Jeffrey Altheer, Robin Buwalda

  Reservebank: Danny Wintjens, Yuki Otsu, Dyon Gijzen, Harry Ascroft, Dylan Donkers, Medy Elito, Vito van Crooy

   1. Het is een structureel iets! Elke trainer sinds van Dijk krijgt het team niet draaiende. Alleen met afbraak voetbal. Maar dit lukt zelfs niet dit seizoen. Enige goede pot was tegen FC Emmen maar die verlies je met 1-4. Ben blij dat we nieuwe TD hebben en nieuwe mensen aan het roer en geef ze de tijd want je kunt zoiets niet binnen paar weken veranderen. En met meer dan 20 doorlopende contracten kun je niet doorslenteren. Maar dit was wederom geen reclame voor het voetbal en voor VVV. We komen 2 keer op Fox en 2 keer is het niet om aan te zien. Gemiste kans zeg ik zo. Maar het is al weken bagger. Steijn is absoluut niet tevreden over de ploeg en is echt zoekende. Persoonlijk zou ik Kruijsen eens slachtofferen maar goed. Ook hadden we vorig seizoen een goede Wolters. Soms wat te egoïstisch maar wat is er met hem aan de hand. Komt geen man voorbij schoten zijn niet goed. IS het echt helemaaaaal kwijt. Teveel spelers halen hun niveau niet en dan loop je achter de feiten aan. Had liever dinsdag verloren en vandaag gewonnen.

   2. Frosty

    Nee, dat deze club al jaren stil staat en voetballend totaal niks heeft laten zien de afgelopen 3 jaar en niemand lijkt er iets aan te kunnen doen. Dat dus, Sultana.

  1. sultana

   Inderdaad RC, te schandalig voor woorden wat VVV ons wekelijks durft voor te schotelen. Platje terecht kwaad, hij zal zich nog wel eens een paar keer achter zijn oren krabben en denken waar ben ik aan begonnen. Hier valt geen eer mee te behalen, ipv vooruit te voetballen gaat het achteruit. Frusterend is het om mijn clubje zo te zien voetballen, waar zijn de tijden gebleven waarin we aanvallend voetbal kregen voorgeschoteld met strijd……..

 5. Koelie

  Als je met Altheer, Kruijssen en Sevinc niet het middenveld kan veroveren waarom spelen ze dan?
  Met zo’n middenveld heb je nul creativiteit en dus moet je hebben van de buitenspelers. Khalouta en Wolters lagen aan de ketting dus geen ballen voor Platje. Goed dan moet je de nul houden om niet te verliezen. Helaas dat gebeurde dus niet (niet ingrijpen door Schroijen).
  Zeer schrijnend het gebrek aan felheid ondanks het “versterkte” defensieve middenveld. Dat is toch iets wat je trainer mag aanrekenen. Maar verder verdiend verloren. Voetballend is kwalitatief uitermate teleurstellend.

Leave a Reply