Voorbeschouwing FC Eindhoven – VVV-Venlo

Morgenavond spelen we weer een heuse kraker in de Jupiler League. Om 20.00 uur mogen wij in Eindhoven aantreden tegen de plaatselijke FC. De Venlonaren staan op de tweede plek met 60 punten en de Eindhovenaren staan op dit moment op de 3e plek met 56 punten.

Voorafgaan aan de vorige speelronde was het verschil maar 1 punt, maar FC Eindhoven verloor van Fortuna Sittard met 2-1. Terwijl wij thuis met grote moeite wisten te winnen van RKC Waalwijk (4-3), maar uiteindelijk zijn het de 3 punten die gelden. Daardoor liepen we 3 punten uit, maar dat betekent allerminst dat we vrijuit kunnen voetballen.

Met de twee gelijke spelen in het achterhoofd begon VVV de wedstrijd tegen laagvlieger RKC. Dat het een lastige avond zou worden, bewees VVV weer door snel achter te komen in de wedstrijd. De ruststand was 1-2 in het voordeel van de gasten uit Waalwijk. Het werd zelfs 1-3 in de tweede helft, maar Opoku was erin gekomen en die bleek de held te zijn. Met 2 doelpunten en een groot gevaar in het laatste kwart, kon de zege veilig gesteld worden. Maar gemakkelijk ging het dus niet. Positief is wel dat de mannen van Steijn na een 1-3 achterstand de wedstrijd om wisten gooien en de overwinning binnen te slepen.

Morgen staat dus een wedstrijd op het programma waar VVV niet zo slap kan beginnen en er dus vol tegenaan gegaan moet worden tegen de nummer 3 van de ranglijst. Eerder dit seizoen wonnen we thuis in een redelijk gelijk opgaand duel van FC Eindhoven met 1-0 door een eigen doelpunt van de Eindhovenaren.

Trainer Steijn zegt het volgende over de wedstrijd tegen blauwwitten: “De wedstrijd tegen FC Eindhoven is een mooie krachtproef om te zien waar we staan”, zegt onze trainer Maurice Steijn. “Na de twee gelijke spelen was er afgelopen week de moeizame wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Maar het werd uiteindelijk wel een overwinning waar het hele team keihard voor geknokt heeft. Een pot om snel te vergeten, maar wel pas nadat we hem uitgebreid geanalyseerd en besproken hadden met zijn allen. Het vizier is nu gericht op deze lastige uitwedstrijd: FC Eindhoven behoort net als vorig seizoen tot de toppploegen van de Jupiler League en speelt herkenbaar voetbal, met veel aanvalsdrang en individuele klasse van enkele bepalende spelers”.

Over het spel van de laatste 3 wedstrijden kun je genoeg over zeggen, maar als je kijkt naar de cijfers: we zijn namelijk al 7 wedstrijden ongeslagen en dat kunnen Sparta, Eindhoven of NAC niet zeggen.

Bij winst van de Venlonaren morgen, zetten we Eindhoven op 7 punten en dat lijkt vooralsnog een goede marge. Dan zet je flinken stappen in het behouden van die 2e plaats, die een zeer goede uitgangspositie geeft bij de play-offs. Daarnaast heeft Sparta bewezen ook te kunnen verliezen en het kan raar lopen in het voetbal.

Opstelling VVV-Venlo
“Johnatan Opoku kon vorige week in de tweede helft invallen, al kreeg hij op het einde van de wedstrijd ook weer een tik. Maar we hebben goede hoop dat hij genoeg hersteld is voor de komende wedstrijd, dat hij in elk geval weer deel uit kan maken van de wedstrijdselectie. Daarna volgt er een competitievrij weekend en dat kunnen de spelers goed gebruiken om te herstellen. Niet alleen goed voor Opoku, maar ook voor Promes, Post en de andere spelers die last hebben van kleine pijntjes. Maar vrijdag eerst de wedstrijd tegen FC Eindhoven tot een goed einde zien te brengen. We willen zo hoog mogelijk eindigen en een wedstrijd tegen een directe concurrent om de topplaatsen is een mooi affiche. Wij gaan voor een overwinning, want ook NAC ligt op de loer. Genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal!” Aldus Maurice Steijn.

Promes, Opoku en Donkers trainden apart bij de afsluitende training. Er zijn verder geen schorsingen of blessures. Wel is het oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten. Daarnaast zal ook Nijholt op zijn tellen moeten passen, hij staat nu op 9 gele kaarten. Bij nummer 10 zal hij wederom een wedstrijd geschorst worden.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Kruijsen, Fleuren; Sevinc, Nijholt, Paulissen; Van Crooij, Seuntjens & Resida.

FC Eindhoven
FC Eindhoven is wederom aan een sterk jaar bezig, ze staan op de 3e plaats op de ranglijst met 56 punten. Daarnaast wisten de Eindhovenaren de 3e periode in de wacht te slepen en zijn zij al verzekerd van een play-off plaats. FC Eindhoven heeft een aantal zeer goede spelers met als absolute uitblinker Caenepeel. Ook Van den Hurk is altijd in positieve zin te noemen. Samen zijn deze spelers goed voor een aanzienlijk deel van de goalproductie van FC Eindhoven. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 gewonnen en 2 verloren. Ze verloren van FC Den Bosch en van Fortuna Sittard. De wedstrijden daarvoor verloren zij 5 wedstrijden op rij niet en werd er gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam.

Zoals hierboven geschreven, wonnen we thuis in de Koel met 1-0 van de Eindhovense formatie. Sterker nog van de laatste 5 wedstrijden wist VVV er 3 te winnen, 1 gelijk te spelen en ging er 1 verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Martens
Assistent-scheidsrechters: Sanders en De Smalen
Vierde official: Van der Eijk

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. FORZA VVV!

9 Responses

 1. Goodie

  Beide ploegen voetballen de laatste weken niet echt overtuigend naar mijn mening. Nijholt is bij elke gele kaart die hij vanaf nu gaat pakken geschorst dacht ik. Hopelijk pakt hij er voorlopig geen, want zonder Nijholt en Post is het middenveld echt een stuk zwakker ben ik bang.

 2. Meuske

  Heb er wel vertrouwen in moet ik eerlijk zeggen maar dat ligt natuurlijk ook aan wie Steijn de wei instuurt dit keer. Fleuren en Hunte in de basis aub en dan kan resida de laatste 20 minuten nog even rennen bij een counter. Wat is de volgende wedstrijd? Laat de Seun nu in godsnaam die kaart pakken dan hebben we dat gehad voor we hem echt nodig hebben. Forza VVV

  1. Goodie

   Ben ik volledig met je eens. Fleuren en Hunte aub. Er zijn nog 6 wedstrijden, dus Seuntjens moet zich gewoon nog 6 wedstrijden inhouden. In de play-offs start iedereen op 0 kaarten dacht ik.

 3. Ben

  We zijn het met zijn allen eens dat Hunte momenteel de betere speler is. En, inderdaad, als de stand er om vraagt, kan dan Resida invallen. Ik vertrouw er op dat de spelers er echt voor gaan meer vraag ik niet. FORZA VVV!

 4. Meuske

  Inderdaad Frosty, Kruijssen ipv Haagen dat is mij ook een raadsel maar gvd weer Resida ipv Hunte??? Het zal mij benieuwen maar desalniettemin Come on Venlo en Forza VVV

Leave a Reply