Voorbeschouwing FC Eindhoven – VVV-Venlo

Morgenavond is het mogelijk zo ver, dan spelen we de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion spelen de Venlonaren om de 3 punten, maar aan één punt hebben de geelzwarten ook genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Morgen om 20.00 uur treden we aan tegen de nummer 10 FC Eindhoven.

We hadden afgelopen maandag op Tweede Paasdag al de mogelijkheid om het kampioenschap binnen te slepen. Bij winst op FC Emmen én puntenverlies van Jong Ajax bij Jong PSV, zouden we kampioen van de Jupiler League zijn. Waar Jong PSV ons een dienst bewees door met 3-1 te winnen van Jong Ajax, wisten we in Venlo helaas de overwinning niet binnen te slepen. Het werd 0-0 in de Koel en helaas geen kampioenschap thuis in de Koel. Maar morgen hebben we in Eindhoven de mogelijkheid om dit goed te maken en alsnog kampioen te worden.

Spelen tegen FC Eindhoven is altijd pittig, dat bleek ook eerder dit seizoen in Venlo. In Stadion de Koel werd het een moeizame overwinning voor de Venlonaren. We wonnen met 1-0 door een doelpunt van Joey Sleegers in de 65e minuut. Het wordt een lastige partij morgen, ongeacht het verschil in positie op de ranglijst. Het vorige seizoen werd er met 2-0 verloren in Eindhoven. Toen waren Caenepeel en Vandeputte de doelpuntenmakers.

Maurice Steijn over de wedstrijd en het kampioenschap: “FC Eindhoven zal het ons beslist niet gemakkelijk maken. Zij hebben de punten nog hard nodig om zich te verzekeren van deelname aan de Jupiler Play-Offs. Maar wij willen ook graag een einde maken aan de spanning en kampioen worden. We hebben de laatste weken een geweldige steun ondervonden van onze supporters. Samen met hun zijn we toe aan een mooi feestje en dat hopen we zaterdag in de stad te vieren”

VVV-Venlo
Morgen staat dus de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma en de meeste spelers zijn ‘gewoon’ fit. Maurice Steijn zegt het volgende: “We reizen morgenmiddag met een fitte selectie af naar Eindhoven. Ook Torino Hunte, die tegen RKC Waalwijk geblesseerd uitviel, is gewoon bij de selectie.”

Jerold Promes (4), Torinho Hunte (4) en Danny Post staan op scherp (11) en missen bij hun volgende gele kaart de wedstrijd tegen FC Eindhoven komende vrijdag.

Vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post, Sleegers, Seuntjens en Van Crooij.

FC Eindhoven
De ploeg van Ricardo Moniz staat op de 10e plek en heeft alle punten hard nodig. Ze willen namelijk de play offs behalen en in die strijd hebben ze alle punten nodig. De Venlonaren komen op bezoek en dat betekent een zeer lastige partij voor de gastheren.

Als je kijkt naar de laatste 5 wedstrijden tussen de twee clubs is het voordeel voor VVV-Venlo. VVV won 3 keer en FC Eindhoven won 2 keer. Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden in Eindhoven, zijn de statistieken in het evenwicht: Tweemaal winst voor FC Eindhoven, tweemaal winst voor VVV-Venlo en eenmaal werd het een gelijkspel.

VVV-Venlo heeft in totaal 83 competitiewedstrijden tegen FC Eindhoven gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 47 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 56,63%. In totaal heeft VVV-Venlo 156 doelpunten gescoord en 109 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Strijkner en Dobre
Vierde official: Ruperti

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven. FORZA VVV!

28 Responses

 1. RuiverCity

  Promes, Post en Hunte missen bij een gele kaart de wedstrijd tegen Jong-Ajax.

  Het wordt zeker een hele zware wedstrijd. FC Eindhoven is een van de beste thuisploegen in de Juup met inderdaad een paar goede spelers die bij VVV niet zouden misstaan. Hopelijk speelt Hunte in plaats van Sleegers. Beiden niet in beste vorm maar Hunte heeft meer snelheid en is fysiek veel sterker.

  Laten we hopen dat het morgen eindelijk zover is ……

 2. Goodie

  VVV-Venlo is gepromoveerd naar de eredivisie. Voor technisch directeur Stan Valckx en collega’s een schone taak om een passende selectie bij elkaar te krijgen.

  Valckx benadrukt in Voetbal International dat er vier of vijf spelers bij moeten. De directeur bedoeld dan met name “kant-en-klare eredivisiespelers”. Valckx: “Daar mag één talent bij zitten die het nog moet bewijzen op dat niveau, de anderen moeten ervaring hebben op het hoogste niveau in Nederland of een ander land.”

  De optie in het aflopende contract van Torino Hunte is gelicht. “De anderen zitten nog even in de wachtkamer. We gaan ook in gesprek met Moreno Rutten, Jerold Promes en Delano van Crooy”, zegt Valckx. De club zal mogelijk rekening moeten houden dat Vito van Crooy zijn heil hogerop gaat zoeken. Heerenveen heeft de aanvaller op een wensenlijst staan, weet TjerkstraMedia CW. Trainer Maurice Steijn wordt gelinkt aan Ipswich Town.

  Het is nog altijd onduidelijk of Johnatan Opoku in Venlo blijft. Ralf Seuntjens, Clint Leemans, Nils Röseler, Roel Janssen, Tristan Dekker, Evren Korkmaz en doelman Sem Custers liggen tot medio 2018 vast. Alleen in de overeenkomst van Janssen zit geen optiejaar. Danny Post en Vito van Crooy liggen tot de zomer van 2019 vast in Venlo.

  Morgen het kampioenschap pakken en dan mag die geruchtenmolen van mij wel weer op gang komen.

 3. RuiverCity

  Ik weet dat Jan Smit (voorzitter Heracles) ook erg gecharmeerd is van Vito en dat die club hem al langer volgt. Aan Heerenveen maar de hoofdprijs vragen mochten ze hem echt willen hebben.

 4. De Koel

  Mee eens Mats, geen creativiteit, geen snelheid. Zelfs tegen 10 man wordt er niets gecreëerd. Misschien dat Hunte nog wat kan brengen, want zo kampioen worden is toch wel beschamend.

   1. Fijn voor je dat je zo hebt zitten genieten vanavond! Ja ik zeur want om 10 minuten lang die bal maar wat bij elkaar in de voeten te schuiven uit angst noem ik niet echt een topprestatie maar gewoonweg onkunde en vreselijk irritant! Het was weer gewoon 3x niks vanavond en dat mag gewoon gezegd worden, kampioen of geen kampioen.

   2. SL

    ja, maar om te zeggen kampioen onwaardig………… alleen om die 10 min….pffff

   3. mwah, die andere 80 waren ook wederom niet briljant helaas….
    maar die 10 minuten ballen naar elkaar toeschuiven vind ik echt kampioen onwaardig inderdaad, probeer gewoon op eigen kracht de wedstrijd te winnen of nog een goal te scoren, er zitten ook 500 meereisde supporters in het stadion. Sorry maar kan me daar nu eenmaal aan irriteren.

 5. De Koel

  Laten we het maar houden op een zakelijke 0-0. Gefeliciteerd VVV. Over het gehele seizoen gezien de meest constante ploeg. Zelden echt flitsend gespeeld, maar wel steeds heel degelijk.

 6. Ievel Knievel

  @ LabradorVVV

  En ik irriteer me een beetje aan jouw uitspraken.

  En hoezo was het “weer” 3x niks? Omdat het afgelopen maandag niet lukte? Sport is ook door moeilijke momenten heen komen. Dat is in iedere sport zo. Kijk maar eens naar wielrennen, waar ik ook erg van geniet. Dat is vaak vechten, knokken en harken. Soms heel lelijk, maar dus ook erg mooi. Dit hernieuwde en bescheiden VVV vraagt om een mentaliteitsverandering bij de supporters. Roeien met de riemen die we hebben en genieten van alles wat WEL lukt en al het geluk wat WEL aan je kant is. Veel knapper om met bescheiden middelen prestaties neer te zetten dan met een grote mond je portemenee trekken en dan prestaties neerzetten. Ik hou meer van een bescheiden VVV, Een kleine en bescheiden cult-club die ver boven verwachting presteert, omdat het spelers heeft die iets van een clubgevoel voelen en een trainer heeft die er voor wil gaan. Samen met de supporters aan een echte cult-club bouwen. Iets wat we in de ogen van velen trouwens al zijn, alleen moeten we er zelf in gaan geloven. That’s all. Dus vooral ook komen als het wat minder gaat met het team. Dan hebben ze support nodig. Juist zingen als ze moeite hebben in een wedstrijd. Juist zingen als het tegenzit. Volgend seizoen zijn er geen verwachtingen en dat is heerlijk voor een club als VVV zijnde. VVV hoeft niks. Alles wat meezit is mooi meegenomen. Zo heb je ook meer kans om “erin” te blijven. Achter de schermen bouw je dan rustig door. Bescheiden. Laat die fans die alleen maar komen als het goed gaat wegblijven, de mensen die altijd maar vroegtijdig het stadion verlaten, omdat ze ‘niet in de file’ staan belangrijker vinden dan genieten van “hun” club. Wissel deze mensen in voor een nieuwe lichting mensen. Mensen die zich eerder niet thuis voelden bij de club, maar nu, bij een meer bescheiden identiteit, zich wel thuis voelen. VVV begint langzaam aan een knokmentaliteit te krijgen, in positieve zin, op het veld. En dat is heel positief.

  Complimenten aan Berden deze keer, hoe hij de rust bewaard heeft, zijn eigen droom heeft laten varen (is nooit makkelijk, je dromen aanpassen) en vanuit de realistische situatie is gaan besturen. Nu moet der Bogers nog leren niet voor zijn beurt te praten en wat meer keihard achter de schermen te werken. Hulde aan Valkx en Steijn die samen een meesterlijk duo vormen.

  Van te voren en tijdens het seizoen was al lang duidelijk dat er geen 1 ploeg met kop en schouders boven de rest uitsteekt.
  Degene die de minste punten zou missen/ verliezen, zou promoveren en kampioen worden. Ziedaar.

  VVV heeft het reuze knap gedaan met de zeer beperkte begroting. Vergeet ook niet dat deze selectie ervaring mist in het afmaken van kampioenschappen. Dit zag je terug aan de druk die op de schouders rustte de afgelopen weken. Reuzenkap dat het alsnog gelukt is. Dan maar met harken. Dat werkt ook en oogst ook veel bewondering en lof. Zo heb ik ook mijn diploma gehaald. Dit VVV heeft een teampreatstie neergezet. Discipline. Dat is ook genieten. Wat verwacht je dan? Logisch dat VVV deze wedstrijd op zijn hoede was. Niet verliezen en kampioen worden was het allerbelangrijkste. Veel belangrijker dan risico nemen en dan alsnog giga-druk voelen de komende wedstrijden. Zeker gelet op de wedstrijd die er nog at aan te komen met Jong-Ajax. Dit team kon niet goed tegen de druk de afgelopen weken. Het domste wat je kan doen is zelf de druk verhogen. Prima beslissing van Steijn om deze wedstrijd zo binnen te slepen.

  1. marcel

   @ievel knievel, ik ben het zo ontzettend vaak niet met je eens, maar deze post onderstreep ik van harte.

   blijf lekker thuis, als je niet kunt begrijpen dat VVV gewoon een superseizoen gespeeld heeft, en nu op de laatste loodjes loopt. Waarschijnlijk had je liever gezien dat VVV als een gek aan was gaan vallen, een countertje om de oren krijgt, vervolgens thuis tegen ajax moet, met weer de druk er vol op, en de mogelijkheid om het gat met nog 1 wedstrijd weer op 3 punten te krijgen? Het betere doelsaldo is dan inmiddels allang verdampt.

   gewoon dit puntje binnenhalen, de laatste periode was gewoon zwaar voor dit team, maar probeer deze resultaten eens in perspectief te zien. 8e begroting van de jupiler league, teams als cambuur, NAC, de graafschap……… achter ons.

   in dit geval is het gewoon de laatste loodjes wegen het zwaarst, en ik heb al heel wat grotere clubs op deze manier prijzen binnen zien slepen.

 7. Koelie

  Eens!

  Gaaf feestje op de Markt ( muv DJ ????) . Jammer dat ze eerst de plichtplegingen in het stadhuis moesten doen om daarna op het bordes te verschijnen. Klootjesvolk kan paar uren in de kou verrekken. Zou het gemeentebestuur nu wel VVV medewerking verlenen?

Leave a Reply