Voorbeschouwing FC Eindhoven – VVV-Venlo

Morgen begint dan eindelijk de vaderlandse competitie weer. Na de talloze oefenpotjes in den lande mogen de heren profvoetballers weer echt aan de bak. Voor de Venlonaren staat er een streekderby tegen de tweede club uit de lichtstad op het programma. De eerste wedstrijd sinds vele seizoenen in de Jupiler League. Dat zal voor velen even wennen worden.

Bij de Venlonaren is er de afgelopen maanden het een en ander veranderd. De trainer en vele spelers zijn vertrokken. Hiervoor in de plaats weer een heel blik nieuwelingen waar onder ook diverse spelers uit de eigen jeugdopleiding. Of deze jeugdspelers al een basisplaats hebben kunnen afdwingen? Gezien de oefenwedstrijden is het daar nog iets te vroeg voor. Ze zullen rustig gebracht gaan worden. Vooral Dyon Gijzen en Selman Sevinc zitten er aan te komen. De andere nieuwelingen mogen wel hopen op een basisplaats.

FC Eindhoven was niet bepaald een van de hoogvliegers afgelopen seizoen in de Jupiler League. Bij de Eindhovenaren staat een bekend gezicht onder contract: Souffiana Dadda. Of hij morgen ook een van de tegenstanders zal zijn is nog niet geheel duidelijk.

Trainer Rene Trost kent, door diverse oorzaken, ook een paar twijfelgevallen in zijn selectie; Ozan Türk, Travis Cooper en Uche Nwofor.

In de oefenwedstrijden kwam het gebrek aan scorend vermogen bij de Venlonaren naar voren. Het is te hopen dat de spelers  vertrouwen hebben opgedaan tijdens de afsluitende trainingen en er met scherp geschoten zal worden.

Een veelbelovende start van de competitie in Eindhoven zou mogelijk de goede aanzet kunnen zijn voor het zware programma de komende weken. Gezien de verwachte hitte zal het vrijdagavond om 20.00 uur in Eindhoven een slijtageslag gaan worden.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen, Promes, Balkestein, Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Kruijsen

Aanval: Reijmerink, Rajcomar en Wolters

78 Responses

 1. Venlooow

  Die staan er beiden niet in omdat Trost alleen spelers in de basis wilt die het bij VVV blijven.
  Ik ben alleen nog niet overtuigd van Rajcomar. Hopelijk dat hij het bewijst dat ik ongelijk heb.
  Voor de rest prima basis.

 2. venlofan

  turk was en is nog steeds een beetje geblesseerd en van nwofor deze speler heeft geen instelling en motivatie om in de jp te spelen en trouwens rajcomar deed het vorig jaar goed in eindhoven zie filmpje : http://www.youtube.com/watch?v=ERM9kuYGgHI
  en tegen eindhoven moet het wel lukken met een 0-2 en het lijstje lag al klaar zij soentjes als deze spelers zouden vertrekken .
  en de spelers zouden toch wel een oppepper moeten krijgen als we met 200 supporters meereizen.

 3. RuiverCity

  Tsja blijkbaar heeft Post te weinig meegedaan (later ingestroomd) in de voorbereiding. Trost is erg gecharmeerd van Altheer. En 2 verdedigende middenvelders is weer te veel van het goede. Maguire is trouwens helemaal uit beeld bij Trost!

 4. Ruben

  De eerste onduidelijkheden omtrent tweede elftallen in de Juup is er al:

  Ajax roept dat Cillessen de keeper wordt in de Juup en alle bekerwedstrijden voor het eerste gaat keepen. Dit is dus in strijd met de regels, mocht hij ook bij het eerste op de bank zitten of invallen bij een blessure van Vermeer.

  1. Parker

   Dit is niet in strijd met de regels.

   *Na 15 bindende wedstrijden in het 1e team: niet meer in beloften (dispensatie reserve keeper).
   *Speler mag niet binnen dezelfde periode (speelronde) voor 2 teams spelen in zowel de Eerste als Eredivisie.

   1. Goodie

    Nee want dat keept hij tegelijker tijd in de Juup bij het 2e en het 1e bij beker. Dat mag dus niet.

 5. marcel

  dat ze morgen de sproeier maar op het uitvak zetten, wordt nog warmer dan vandaag.

  vwb het cillissen verhaal. elke eerste elftalspeler mag in jong uitkomen totdat hij 15x bij het eerste meegedaan heeft. de uitzondering hierop is dat er in hetzelfde weekend niet bij beide teams gespeeld mag worden.

  aangezien bekerwedstrijden niet gelijktijdig met competitierondes gespeeld worden, is er met de uitspraak van Ajax niets mis. Alleen zodra cillisen invalt bij het eerste zal er dat weekend een andere keeper in jong opgesteld moeten worden.

 6. Lont

  Ik ben ook niet overtuigd van Rajcomar zn kwaliteiten maar ik zie hem liever spelen dan Nwofor , want in de jupiler is inzet toch ook wel een bepalende factor en bij meneertje nwoscore ontbreekt die factor momenteel

 7. Donderspeech

  Inzet een bepaalde factor??? Rajcomar bewoog zich afgelopen zaterdag tegen die Belgen als een zandzak over het kunstgrasveld van de Koel ! Met kop en schouders de slechtste man van het veld ! Maar Trost kent hem al langer dus komt het nog wel goed waarschijnlijk.

 8. labradorvvv

  Afgaande op de eerste 30 minuten is VVV :

  – geen titelkandidaat
  – is eindhoven de betere
  – had vvv al lang en breed op achterstand moeten staan
  – is het los zand tot nu toe

 9. labradorvvv

  Als je zo tegen WillemII en Sparta speelt dan geef ik het een nulletje of 6!
  Meest walgelijke wedstrijd van VVV die ik gezien heb de laatste jaren en daar zaten genoeg dramatische wedstrijden tussen.

  Voorin: dramatisch, geen enkele fatsoenlijke kans, geen aandrang, geen gevaar enz enz
  Middenveld; uiterst zwak, geen pressie, geen veldoverwicht, compleet loshangend zand
  Achterin: allemaal vrij onzeker.

  Op deze manier zal een plek of 13, 14 worden op de ranglijst want als je nog geen bal over 3 meter naar elkaar kunt spelen dan verdien je ook niet meer.

 10. mats

  Goh, na 1 wedstrijd is het alweer helemaal niks met VVV??
  Best wel zielig om na 1 wedstrijd alweer alles af te serveren.
  Wacht nou eens effe af mensen…alsof Cambuur na 1 wedstrijd stijf bovenaan stond?
  Zeikerds!!
  Ik heb er vertrouwen in.. Dit gaat goed komen met Trost en deze selectie!

  1. labradorvvv

   Sorry, maar mag er effe gezeurd worden als je 90 minuten naar een compleet drama hebt zitten kijken waar een amateurploeg zich nog voor zou schamen. VVV hoeft van mij echt niet vanaf dag 1 stijf bovenaan te staan, laat staan kampioen te worden maar als je echter een wedstrijd als deze voorgeschoteld krijgt tegen de nummer laatst van vorig jaar dan moet je er niet vreemd van opkijken als mensen op deze wanvertoning negatief reageren.

   1. mats

    We hebben 3 jaar gezeurd en belabberd voetbal gezien. Nu moeten we opnieuw beginnen. Vanaf nul dus! Je kan niet verwachten dat t opeens super is. En nee dan vind ik het gezeik om dit VVV meyeen weer af te zeiken. Heb een beetje vertrouwen, steun de ploeg. Over 10 wedstrijden praten we verder……

  2. Paljas

   Nou,ik voorspel dat het na 38 wedstrijden nog steeds niets bijzonders is…
   Waar jij het vetrouwen vandaan haalt,is me een raadsel…maar als je ook maar een beetje verstand hebt van voetbal,kun je zien en concluderen dat deze selectie verre van waardig is om voor de bovenste plaatsen te strijden.
   Ik voorspel een jarenplan,voordat dit VVV weer waardig is om te promoveren.

   Gegroet,

   Paljas.

   1. mats

    Jij voorspelt maar een eind weg.
    Blijf vooral ook een eind weg van de koel en dit forum met je betweterige negatieve gezeur 🙂

   2. Paljas

    Nee,jou negatief gezeur de voorbije jaren…daar werd je vrolijk van…
    Blijf jij maar weg,want verstand van voetbal heb je allerminst!

    Gegroet,

    Paljas.

 11. Paljas

  Oh my god…dit is nog vele malen slechter dan mijn voorspelde middelmaat.
  Het is zelfs zo slecht,dat je je af vraagt of er voor 31 augustus nog niet wat spelers bij moeten?
  Ik zie op korte en middellange termijn geen noemenswaardige vooruitgang in kwaliteit en voorspel vooral in de eerste seizoenshelft en matig tot slecht VVV…
  Maar dat is ook niet verwonderlijk als je je versterkingen bij Telstar,Dordrecht,Sittard,Den Bosch en Brenfort haalt.
  En misschien zijn het allemaal talenten,maar komen op dit moment ALLEMAAL nog een niveau of 3 te kort,om het verschil te kunnen maken.
  Ik voorzie een overgangsjaar voor dit VVV,dat blij mag zijn als het überhaupt de nacompetitie gaat halen…

  Gegroet,

  Paljas.

 12. Louis van Gaal

  Echt SCHANDALIG ..met afstand de aller, aller, aller slechtste wedstrijd die ik ooit gezien heb van VVV. Een bevestiging van de dramatische wedstrijden in de voorbereiding.

 13. Zeker wete

  Ik was erbij en het was niet om aan te zien. EVV had moeten winnen van een erg ongeorganiseerd zootje. Trost en de mannen hebben nog veel werk te doen. Heel veel…

   1. mats

    Niks feit! Volgens vele echte échte voetbalkenners hier (paljas) was EVV superieur en de ultieme kampioenskandidaat dus jij praat poep!

   2. Paljas

    Ja,in vergelijking met jou ben ik een voetbalkenner ja!
    Je roept veel en verwijt veel mensen een hele boel op dit forum,maar je weet over dit spelletje feitelijk heel weinig.
    En dat is wel degelijk een FEIT!

   3. mats

    Nou meneer de voetbalkenner. Je mening verkondigen als een feit vind ik niet héél overtuigend. Maar ik geloof wel dat als jij t maar hard genoeg roept dat t jou zelf vast heeeeeel geloofwaardig in de oren klinkt. En daar gaat t tenslotte om nietwaar?

 14. venlofan

  De 1e wedstrijd kan je niet veel van zeggen Eindhoven heeft n heel nieuw team en vvv bijna ook. Mvv verliest ook en van wie…
  We zullen volgende week zien hoop op n mooie wedstrijd
  Forza Venlo!

 15. marcel

  het is maar een wedstrijd, maar waar VVV al direkt de plank misslaat is het feit dat men als doelstelling had om het vertrouwen van de supporters terug te winnen. Daar moet nog flink wat aan gedaan worden, want VVV trok knap de lijn door van vorig seizoen. Dan kun je positief of negatief kijken, deze wedstrijd was ronduit slecht.
  Die rajcomar heb ik nu drie keer gezien 2x in een wedstrijd, en een keer op de training, maar volgens mij heeft ie er niet veel zin in om profvoetballer te zijn, loopt geen meter teveel en gaat geen enkel duel aan. het lijkt er zelfs op dat ie zo probeert te lopen dat ie niet meedoet (verstoppertje spelen noemen ze dat).
  ik kijk net ff de beelden (met hoogste snelheid terug), maar statistieken tijdens de eerste helft (27% balbezit), zijn wel erg dramatisch.
  Yuki, weer gefrustreerd, en ontsnapt aan rood. waar ik in de wedstrijd nog dacht hij raakt hem niet, zie je op de beelden een overtreding op het standbeen van de ttegenstander op kniehoogte (donker-donkerrood).
  In de rust wordt dan rajcomar gewisseld, maar geen spits er terug in. Als je nwofor dan al niet wilt brengen, mag je je afvragen waarom je hem op de bank zet.
  invalbeurt Mcguire net zo dramatisch als in de wedstrijd tegen OFI.

  Er is werk aan de winkel voor VVV, en als aanvulling op het niet brengen van nwofor, dan zorg maar dat je er een spits bijkrijgt, want zonder wordt het helemaal moeilijk.
  volgende week kijken hoe deze wedstrijd door heeft gewerkt, want er komt ff wat langs met een voorhoede andrade-booymans-misidjan.

  Tot slot moet VVV zich een ding realiseren, de resultaten zijn niet heilig, VVV zal iets moeten doen om het publiek wat te gaan bieden.

 16. Paljas

  Mats probeerd hier iedereen te overtuigen van zijn wijsheid,namelijk dat het goed gaat komen met VVV.
  Tegenspraak en een andere mening,dult hij niet…dan draait hij door!
  Want ja…0-0 spelen tegen Eindhoven(de nummer laats van de eerste divisie vorig jaar)in de eerste wedstrijd wil niets zeggen.
  De manier waarop,zegt natuurlijk vele malen meer dan wat mij deze uitslag zegt…
  -Bij vlagen werd VVV vooral de eertste helft weggespeeld
  -VVV creerde voor dit niveau schandalig weinig kansen
  -Te veel spelers toonde aan vele niveau’s te kort te komen,zelfs voor de eerte divisie…

  Dat mensen nu op dit forum dit de slechtste wedstrijd van de laatste jaren vond,vind ik vrij logisch.
  Zelfs in vergelijking met wedstrijden de laatste jaren in de eredivisie,was deze wedstrijd in alle linies(behalve Maenpaa) bijster slecht.

  Gegroet,

  Paljas.

  1. mats

   Wat ik me dan afvraag Paljas…wT die jij nog bij VVV en op dit firum als je t dan toch allemaal zo slecht vindt en er geen vertrouwen in hebt. Zork dan lekker een andere hobby jongen..het door jou zo hoog ingeschatte EVV kan ook nog wel een paar supporters gebruiken. Doei en de mazzel. En niet stiekem juichen als VVV dit jaar goed gaat draaien hè? Da’s vals spelen :p

   1. Paljas

    Jij bent jaren en jaren negatief over VVV geweest…en nu ga je mij wijzen op het feit dat ik neagtief ben na een feitelijk schandalige 0-0 tegen Eindhoven?
    Kijk eerst eens naar jezelf en ga zelf op zoek naar een club bij de amateurs,want echt verstand van dit spelletje heb je niet.

    Gegroet,

    Paljas.

   2. eric

    Helamaal gelijk Mats,

    Zo”n gasten moeten ze idd een vrijkaart geven voor EVV.
    als het kampioenschap er dadelijk is, staat hangjas, sorry Paljas zat met z”n rosevice in de stad met een vlaggetje van VVV te zwaaien en supporters lastig te vallen.
    Schrijf liever niets, heeft hangjas, sory Paljas dan zo”n goed geheugen dat hij alle wedstrijden uit de eerste en eredivisie nog kent, denk het niet, dan zou hij betere dingen kunnen melden.
    Als VVV aanstaande Vrijdag zou winnen heeft hij evengoed nog kritiek, sommige mensen kunnen je nooit geven ,wat ze hopen te krijgen.
    Steun je club en lig niet te schreeuwen naar die spelers, daar beriek je helemaal niets mee, dit wekt alleen agressie, en de spelers nemen je niet serieus als ze je komen bedanken voor jou applaus, dan denken ze, daar heb je dat kerreltje weer, zwaai er maar heen dan gaat hij niet huilen.

 17. eaj

  Wat zijn jullie allemaal negatief.Als VVV volgende week wint moet je ze horen.Als VVV bij de eerst 8 eindigd dan heeft VVV het goed gedaan.Dit team is in opbouw en je kunt er niet teveel van verwachten in het begin.

   1. mats

    Jawel! En zoals Marcel ook zegt mogen we wel passie en strijd verwachten. Maar laten we niet na een wedstrijd al conclusies gaan trekken. Dat slaat toch ook nergens op, of wel dan?

  1. Louis van Gaal

   Mats heeft absoluut geen gelijk. Het was gewoon niet om aan te zien, voetbal met een staart tussen de benen, zoals vorig jaar tegen WIllem II. Opnieuw angsthazen voetbal waarbij komt dat er geen aanvoer is naar voren, eigenlijk amper een halve kans gerealiseerd. Eindhoven was zelf erg slecht maar vvv had echt helemaal niet te vertellen. Als het 3 of 4 nul wordt hebben ze niks te klagen. Je zag dit aankomen maar men wil het schijnbaar niet zien in de koel. Kijken of Mats over 5 wedstrijden nog zo geageerd. Trouwens wat kan je zeggen als je de wedstrijd niet eens gezien hebt ….

   1. mats

    Het boeit me niet of de wedstrijd slecht was. Ik vind t wel jammer dat er volgens Marcel weinig strijd was…maar ik die effe niet mee aan t negatieve gezeur en het conclusies trekken. Ik wacht effe af en heb voorlopig vertrouwen.

   2. eric

    Kan je weer gaan zeiken dat deze trainer ook weg moet, ongelooflijk dat ze naar jullie luisteren

 18. Louis van Gaal

  Want door nu te zeggen dat het allemaal wel ging, en dat het de eerste wedstrijd was, en de ogen sluiten voor slechte zaken daar steun ik MIJN club ook niet mee !

  1. pavisto67

   Volledig mee eens. Warm weer of niet, eerste wedstrijd of niet, nieuwe coach en nieuw elftal of niet, deze wedstrijd was ruim beneden het niveau wat je van een club als VVV mag verwachten.

   1. eric

    Wat verwwacht jij dan voor een niveau meneer pavisto67.
    Noem eens iets uit de eredivisie van vorig jaar waar jij van denkt dat ze slechter dan VVV waren ??

   2. Ievel Knievel

    Bij mijn weten is het niveau van VVV:

    Regelmatig promoveren degraderen. Kampioen worden en weer degraderen. De meeste wedstrijden verliezen. Schommelen tussen de toenmalige 2e divisie en ooit 5e van de eredivisie (en ooit zelfs 3e). Regelmatig subtopper in de eerste divisie, maar ook laatste in de eredivisie. Dat is het niveau van een club van VVV.

 19. eaj

  Ik weet ook wel dat het niet goed was vandaag maar wij weten ook dat het ook even gaat duren voordat er een team staat.Daarom vind ik het jammer dat wij meteen kritiek leveren.Het is jammer dat van Haren en Linssen weg zijn gegaan.die had je nu goed kunnen gebruiken.Maar met deze selectie moet je makelijk bij de eerst 8 kunnen eindigen.Hoop alleen dat VVV nog 2 ervaren spelers erbij gaat halen.

 20. venlofan

  Stop met zeiken volgende wedstrijd gwn deze opstelling:
  Maënpaa

  Joppen – balkensteijn – promes – fleuren

  Post – Altheer
  Türk
  reimerink. Nwofor Wolters

  Venlo till i die!!

 21. Ievel Knievel

  Staat iemand er eigenlijk in godsnaam bij stil dat het op het moment van spelen nog boven de 30 graden was? Ook sporters hebben daar last van. Niet zo raar dat het tempo laag ligt dus. Daarnaast speelt Eindhoven thuis en niet wij.

   1. eric

    Kan toch, waarom zou je als je vorig jaar laatste bent wederom laatste worden dit jaar, ze kunnen toch een goed seizoen gaan draaien.
    Wat heb je voor comentaar op Sparta dat gelijk speelt, of de Graafschap.
    Jongetje we beginnen net met de competitie en alles moet nog op orde gebracht worden, Achillis 1 punt tegen Emmen was vorig jaar 12 de.

 22. Lincoln

  Boymans schiet W2 naar de 3 puntjes. Met 2 goals is hij dus meteen al belangrijk voor W2. Wij hadden hem goed kunnen gebruiken. We moeten echt op zoek naar een goede spits. Want dit gaat het denk ik niet worden.

 23. Ik lees net op Voetbalzone dat CSKA Moskou 2 miljoen Euro wil betalen voor Nwofor. Meteen laten gaan, want het is inmiddels wel duidelijk dat hij absoluut geen zin meer heeft om bij VVV te voetballen. En dan als vervanger Berry Powel halen. De Graafschap heeft ook interesse in hem, maar hij ziet het niet zitten om daar eerst op proef te komen.

Leave a Reply