Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Morgenavond om 20.00 uur speelt VVV-Venlo in de JenS vesting de tweede uitwedstrijd van het jaar 2015 tegen FC Emmen. De Emmenaren staan knap op de 5de plaats in de Jupiler League met 39 punten uit 21 wedstrijden. VVV staat momenteel 8ste in de Jupiler League met 32 punten uit 21 wedstrijden.

Afgelopen zondag speelde de Venlonaren nog de derby tegen MVV. Deze wedstrijd was een makkelijke prooi voor VVV-Venlo. Na 15 minuten stond het al 2-0 voor de Venlonaren na twee geweldige doelpunten van Gianluca Nijholt. MVV had niks in te brengen, in de tweede helft vergrootte de marge tot 3-0 na een goede goal van Jerold Promes. Hierdoor werd het gat tussen de gewenste plek 5 verkleint naar 7 punten.

Trainer Maurice Steijn is tevreden over de uitstekende start van het nieuwe jaar. Na twee winst partijen is het vertrouwen groot. Ook onder trainer Maurice Steijn. De trainer geeft op de website van VVV-Venlo aan “En daarom gaan we ook vol vertrouwen naar Emmen”. Maar ook de trainer weet dat het morgen geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Steijn zegt het volgende over FC Emmen. “FC Emmen is bezig aan een goede serie, maar wij zijn daar ook aan begonnen. De tegenstander van vrijdag is een fysiek sterke ploeg, met veel scorend vermogen. Ze hebben de meeste doelpunten gemaakt in de Jupiler League en dat zie je terug op de ranglijst.”

Morgen is een belangrijke in strijd voor de 3de periode maar ook om het gat te verkleinen met de nummer 5, FC Emmen. Beide ploegen hebben 7 punten uit 3 wedstrijden en de 3de periode. Het verschil in de ranglijst is op het moment 7 punten en kan verkleind worden naar 4 punten. En volgens de trainer een goede test om te zien waar de ploeg nu staat. Maurice Steijn:  “De wedstrijd tegen FC Emmen is een mooie graadmeter om te laten zien of en hoe we gegroeid zijn”

Na twee zeges achter elkaar is VVV het jaar 2015 goed gestart. Om dit een goed vervolg te geven moeten er morgen 3 punten behaald worden. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden maar in de huidige flow is het niet ondenkbaar dat VVV de wedstrijd kan winnen. Echter heeft VVV dit seizoen pas 2 uit overwinningen behaald. Wij hopen dat we natuurlijk op een zege zodat we weer vol in de race zijn voor de Play Offs plaatsen. Met het vernieuwde middenveld is het grootste probleem opgelost, namelijk de spitsen bereiken en doelpunten maken. Wij hebben het volste vertrouwen in een overwinning.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Afwezigen morgen zijn Niels Fleuren en Jeffrey Altheer. Beide spelers zijn geblesseerd en niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen.
Er zijn wat mutaties in de selectie van VVV-Venlo zo zijn Danny Wintjens en Joeri Schroijen vertrokken bij VVV-Venlo. En werden Gianluca Nijholt en Ramon Voorn aangetrokken. Hierdoor zullen er wat veranderingen zijn binnen de selectie.

Door het vertrek van Joeri Schroijen naar Fortuna Sittard en de blessure van Niels Fleuren zal Vitalijs Maksimenko waarschijnlijk op de linksback positie starten. Nieuweling Ramon Voorn zou morgen zijn debuut kunnen maken voor de Venlonaren.

Door het vertrek van Danny Wintjens zal Eric Verstappen waarschijnlijk doorschuiven als tweede keeper. Echter gaan er geruchten rond dat VVV-Venlo bezig is om een nieuwe keeper aan te trekken. Deze nieuwe keeper zal waarschijnlijk volgend seizoen de taken als eerste keeper overnemen van Niki Mäenpää.

FC Emmen
De Emmenaren zijn bezig aan een topseizoen. De ploeg staat keurig op de 5de plek in de Jupiler League en is daarnaast de meest scorende ploeg in de competitie.

In de thuiswedstrijd vonden we FC Emmen niet echt een geweldige ploeg. VVV kreeg al in de eerste minuut een rode kaart en een penalty tegen. Hierna was het een gelijk opgaande wedstrijd. VVV kreeg in het begin van de tweede helft nog een rode kaart waardoor FC Emmen uit kon lopen tot een grote 1-4 zege. Hierna is de ploeg uit Emmen geweldig gaan voetballen en staan ze verdiend op de 5de plek.

Bij FC Emmen is Tim Siekman is naar aanleiding van zijn twee gele kaarten voor een wedstrijd geschorst en wordt vervangen door Marcel Seip. FC Emmen-trainer Joop Gall kan verder nog geen beroep doen op Sander Rozema en Boy Deul die de fitheidstest niet hebben doorstaan.

Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Bannink, Vossebelt, Olijve, Resida, Bergkamp, Peters.

FC Emmen en VVV-Venlo hebben elkaar in Emmen 18 maal eerder ontmoet. VVV-Venlo won daarvan exact de helft, speelde drie keer gelijk en verloor er zes.  FC Emmen – VVV-Venlo wordt de laatste jaren volgens de statistieken vaker gewonnen door de Venlonaren dan door de Emmenaren. De laatste 5 wedstrijden in Emmen wist de thuisploeg maar 1 keer te winnen. Dit was vorig seizoen. De rest van de wedstrijden werden allemaal door VVV gewonnen.

Laatste 5 uitslagen:
[table id=79 /]

Kaartverkoop

FC Emmen – VVV-Venlo
Vrijdag 30 januari 2015 | 20.00 uur

Vrij vervoer
Einde verkoop: donderdag 29 januari | 17.00 uur.
Kaarten voor vrij vervoer kosten € 10,- per stuk.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Vandeursen & Hubers
Vierde official: van den Elzen

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is FC Emmen de grote favoriet voor de winst .

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de zware pot voetbal tegen FC Emmen. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

27 Responses

 1. Goodie

  Is VVV bezig om een keeper aan te trekken voor in de zomer die dan de taken van Maenpaa overneemt, of zijn ze bezig met een keeper dir deze transferperiode nog komt? Als het om het eerste gaat dan gok ik Kaya. Keept de laatste weken uitstekend en heeft een contract tot de zomer bij Fortuna.

  1. bear664

   Inderdaad … als Niki geen nieuw contract tekent dan zou Kaya een perfecte vervanger zijn …
   Is weliswaar niet al te groot, maar laat wel grootse dingen zien !

  1. supportertje

   Ben, ik heb zo maar het vermoeden dat Wintjens wel eens na zijn verhuur aan PSV, voor nog een periode daar blijft. Wat ik mij in zijn geval ook zou kunnen voorstellen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Natuurlijk terugkomen na de verhuurperiode bij VVV als eerste keeper heeft mijn voorkeur.

   1. bear664

    Het contract met Wintjens is (gelukkig) verscheurd … hij komt niet meer terug … is hevig teleurgesteld dat hij 18 maanden lang tweede keus achter Niki was.
    Laten ze inderdaad Kaya maar halen; is vele malen beter dan Wintjens

  1. Goodie

   Dat zou ook heel goed kunnen. Hij heeft bij Az nog geen minuut gemaakt in de eredivisie (wel in de europa league tegen Paok). Hij was een aantal jaren geleden samen met De Leeuw degene die directe degradatie voor de Graafschap voorkwam.

 2. supportertje

  Hoop dat het vizier op scherp staat bij VVV morgenavond. De mouwen opstropen en er tegenaan. Vooral vechtlust en doorzettingsvermogen zijn belangrijk. De versterkingen zijn er, en nu laten zien dat jullie bij de betere clubs horen van de competitie. Morgen hebben jullie de kans om te laten wat jullie waard zijn, dus kom op VVV er tegen aan kletsen morgen, en met de drie punten in de zak naar Venlo terugkeren. Dan kweek je goodwill, en bouw je zelfvertrouwen op. Maak ons trots en haal je supporters weer naar het stadion. Succes morgen.

 3. Meuske

  Die altheer is toch ook allemaal weggegooid geld geweest als je het mij vraagt of hij is geblesseerd of hij schiet de bal bij de tegenstander in de voeten. Deze wedstrijd had ik toch ook liever weer schroijen gezien want Emmen zal VVV wel terugdringen en met de snelheid van hem…………… Maarja voor hetzelfde geld had hij een draak van een wedstrijd gespeeld. Ben wel benieuwd naar de opstelling met de nieuwe spelers. Forza VVV

   1. supportertje

    Goodie, ik denk dat je Wolters bedoelt voor in. Voor de rest kan ik hier goed mee leven.

   2. Ga uit van deze opstelling inderdaad! Maksi voor Schroijen, Voorn voor Sevinc.
    Maenpaa
    Joppen-Buwalda-Promes-Maksimenko
    Post-Voorn
    Nijholt
    Khalouta-Platje-Wolters

   3. Gerardus

    Precies wat ik dus verwachte, Voorn word gehaald en zal direct de plaats van Sevinc overnemen. Ik weet niet of Post over een doorlopend contract beschikt maar anders zal Steijn ook geen perspectief meer zien in Sevinc waardoor hij weer in dezelfde situatie zal komen te zitten als in het eerste half jaar. Ik denk dat Sevinc in de zomer dan ook zijn biezen zal pakken dan.

   4. Post en Sevinc beiden tot juli 2016. Sevinc heeft volgens mij ook nog een optie in zijn contract. Voorn is op huurbasis met optie tot koop.

 4. Goodie

  Ik ben benieuwd of VVV vandaag de 3 punten mee naar huis kan nemen. De thuiswedstrijd die met 1-4 verloren ging was geen goede en eerlijke afspiegeling van de wedstrijd. Maenpaa die na 2 minuten rood kreeg en Promes die er later ook er uit werd gestuurd.

 5. Goodie

  VVV kan vanavond een goede stap richting de top 5 kunnen zetten. Daarnaast speelt Sparta tegen Volendam en Oss tegen De Graafschap. Oss heeft nu Van Veen nog, maar die zal naar alle waarschijnlijkheid deze transferperiode nog vertrekken. Ik zie Oss na zijn vertrek echt een aantal plaatsen dalen op de ranglijst.

 6. supportertje

  Als het ze vanavond lukt om Emmen te pakken, dan zijn de onderlinge verschillen nog maar klein. En Oss zal na het vertrek van Van Veen minder gaan spelen zullen we maar hopen. Voor VVV er alles aan gelegen om vanavond te winnen en weer een stapje berg op te gaan. Mocht dat lukken dan krijgen ze echt uitzicht naar de top 5 en nacompetitie. En hoop doet leven ook bij mij. Zou ook goed zijn voor VVV, misschien dat er dan weer eens wat meer mensen naar het stadion trekken. Ook goed voor de sponsors.

 7. Ben

  We zijn allemaal wel erg optimistisch gestemd. Ik ben toch “bang” dat het vanavond knap lastig gaat worden. Als de instelling goed is, de 2 nieuwe spelers hebben een positieve invloed op de rest (?), ja, wie weet wat er dan gaat gebeuren? Ik ben er bij en nu al zenuwachtig. Wraak voor de eerder verloren thuiswedstrijd? Het zou mooi zijn.FORZA VVV!

 8. Venloco

  Wordt een hele lastige avond, hopen dat ze de drie punten meenemen maar dat is verre van zeker, Emmen speelt thuis de laatste wedstrijden goed en VVV doet t in uitwedstrijden (op Jong Twente na) redelijk belabberd. Maar goed VVV zit in een redelijke flow en hopelijk is er met de komst van Don Ramon alleen maar meer positiviteit in het elftal gekomen.
  LET’S GO VENLO!

Leave a Reply