Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Na wederom veel nieuws op het gebied van de financiën en de gemeente, zijn we alweer bij de allerlaatste wedstrijd van 2015 aangekomen. Morgen om 20.00 staat de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma en daarmee kunnen de Venlonaren het kalenderjaar heel mooi afsluiten.

De mooie reeks die VVV had neergezet voor de wedstrijd tegen Achilles is uitgebreid met wederom goede cijfers. De reeks ziet er goed uit met 12 punten uit 4 wedstrijden met een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen. Dat zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen, maar cijfers zeggen niet alles. De ploeg uit Venlo moet er voor waken niet te zwak te beginnen, want daar kunnen sterkere tegenstanders gebruik van maken. Het is dus belangrijk voor de Venlonaren om meteen goed uit de startblokken te komen en druk te zetten op de tegenstander vanaf minuut een zoals dit werd gedaan tegen Fortuna Sittard.

VVV behield met de 3-0 overwinning op Achilles de tweede plaats en door de resultaten elders, heeft VVV nu een gat geslagen met de nummer 3. Het is nu zaak om de druk op Sparta te laten opvoeren en de jacht op de koppositie verder in te zetten. Wanneer we blijven winnen, is niets onmogelijk!

Door de resultaten en het vertoonde spel heeft de ploeg veel vertrouwen opgebouwd. Veel automatismes zijn er terug te vinden waardoor de ploeg degelijk is en vrijwel niet door de ondergrens zakt. Dat Vito van Crooij en Ralf Seuntjens een bronzen stier winnen moet extra veel vertrouwen geven. Trainer Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd van morgen tegen FC Emmen:”Deze wedstrijd is hopelijk een fijne afsluiting van een sterke periode. We zitten in een goede flow en we winnen onze wedstrijden met bepalend voetbal en zonder tegendoelpunten in de laatste vier potjes. Het is zuur dat we de tweede periode op een haar na missen, maar dat zijn we snel vergeten. Nog eenmaal de accu opladen voor een pittige uitwedstrijd en dan de koppies leegmaken met een welverdiende winterpauze. We willen met een goed gevoel die winterstop in. En iedereen kijkt al uit naar het trainingskamp in Londen. Hopelijk wordt 2016 nog een mooier jaar dan 2015!”.

Opstelling VVV-Venlo
Ook in de voorbereiding van de wedstrijd tegen FC Emmen heeft trainer Maurice Steijn weinig te klagen. De resultaten zijn uitstekend, al vier wedstrijden geen tegendoelpunten, er wordt veel gescoord, geen schorsingen en geen blessures. Hierdoor zal de trainer wederom geen wisselingen toepassen in de basisopstelling van de Venlonaren. Trainer Maurice Steijn heeft goede hoop op een goede afsluiter van het jaar 2015: “Met FC Emmen hebben we dadelijk alle 18 tegenstanders een keer gehad en kunnen we de balans opmaken. En vooralsnog zijn we op de goede weg. Ik ben trots op mijn ploeg en op de staf. Geen schorsingen. Geen blessures. En ook de twee Bronzen Stieren voor Vito en Ralf zijn mooie opstekers. Maar ik heb mijn team en staf verteld dat dat prijzen zijn die we met zijn allen winnen. Dit zijn allemaal mooie dingen die we meenemen in de tweede seizoenshelft.”

Opletten geblazen is het voor Nijholt en Seuntjens, beide heren staan op 4 gele kaarten en dat betekent dat ze bij een volgende gele kaart geschorst zullen zijn.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

FC Emmen
Een van de verrassingen van vorig seizoen was toch wel FC Emmen. De Emmernaren deden het uitstekend en wisten bijna Roda JC uit te schakelen in de Play-offs. Dat het vorige jaar geen incident was voor de Rood-witten, blijkt dit jaar maar weer. De ploeg uit Emmen staat op een potentiële play-offs plaats. Echter heeft Emmen de laatste 3 wedstrijden niet gewonnen en vorige week hadden ze geluk tegen laagvlieger Fortuna Sittard. Op de valreep werd nog net een puntje gehaald.

Bij FC Emmen spelen twee oud bekenden van VVV-Venlo. Dat zijn Marcel Seip en Marnix Kolder. Beide spelers speelden in het verleden met verdeelden successen voor de Geel-zwarten. 

De Venlonaren hebben wat recht te zetten tegen Emmen, vorig jaar werd er thuis verloren met 1-4 (!) en uit gelijkgespeeld. Het is dus tijd om weer de drie punten te pakken tegen de enige profclub uit Drenthe. Als we naar de statistieken kijken gaat het behoorlijk gelijk. Maar de laatste jaren heeft VVV iets meer het overwicht in de uitwedstrijden tegen FC Emmen. Van de laatste 5 uitwedstrijden wist VVV-Venlo 3 keer te winnen, 1 keer werd er gelijk gespeeld en 1 keer verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Pérez.
Assistent-scheidsrechters: Van Zuilen en Nanninga.
Vierde official: Van der Eijk.

Deze wedstrijd wordt uitgezonden op kanaal 7 van Fox Sports en kan dus live gevolgd worden via internet. Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de laatste wedstrijd van het jaar 2015 tegen FC Emmen. Laten we het jaar sportief goed afsluiten. FORZA VVV!

11 Responses

 1. kiekoputspelke

  Logischerwijze zal de opstelling dezelfde zijn als de laatste wedstrijden…..deze ploeg haalt namelijk prima resultaten en STAAT als elftal goed. Natuurlijk halen sommige spelers de ene wedstrijd een hoger niveau dan een andere wedstrijd, maar SAMEN winnen ze wedstrijden met goed voetbal met strijd en passie. Ralf Seuntjens is en blijft onze talisman waaraan veel spelers zich optrekken en laten we hopen dat ook morgen weer 3 punten kunnen worden bijgeschreven ??

  Tot slot een vraag: ik lees dat de wedstrijd op FOX kanaal 7 wordt uitgezonden en dus via internet te zien is.
  Hoe werkt dit precies oftewel wat moet ik doen om de wedstrijd te kunnen zien ??

 2. rinus

  hallo kiekoputspelke,als je een abonnement op fox sports eredivisie live hebt dan ga je
  naar fox sports go en dan moet je inloggen.daar staan 7 of 8 schermen, daar kijk ik ook
  de uit wedstrijden op.als je abonnement hebt is dit gratis

 3. Goodie

  Emmen speelt wisselvallig en hadden afgelopen week geluk dat ze een punt in Sittard hadden gepakt. VVV moet van Emmen winnen, anders kan Sparta uitlopen naar 8 punten voorsprong, al hebben die ook nog niet zomaar van Mvv gewonnen. Jammer dat Seuntjens al 4 gele kaarten gepakt heeft. Zou elke wedstrijd een aderlating zijn om zonder hem te spelen.

 4. Goodie

  Lincoln, ik zag op jullie Twitter dat er een Japanse speler mee traint. Waarom traint hij mee? Want het lijkt me sterk dat VVV in de huidige positie hem kan contracteren.

  1. Klopt, woensdag en donderdag trainde er een Japanse A-junior mee met de selectie. Het gaat om de 17-jarige Kaito Anzai. We hebben in eerste instantie de naam verkeerd doorgekregen waardoor mensen hem niet online konden vinden. Hij speelt in de jeugd van topclub Kashiwa Reysol. Is volgens mij een middenvelder die een aantal dagen mee mocht trainen aangezien in Japan de competitie stil ligt. Is geen blijver maar wellicht voor de toekomst dat hij terugkomt ik weet het niet. Maar voorlopig niks bijzonders. Deed het overigens prima, goede basistechniek en inzicht.

 5. supportertje

  Denk dat alle spelers wel doordrongen zijn van het feit dat er gewonnen moet worden om de aan sluiting te behouden. Ik twijfel er niet aan dat ze er voor gaan. Gezien de hectiek rondom VVV verdienen ze een compliment vanwege hun professionele opstelling.
  Vind trouwens dat de petitie niet hard omhoog loopt. Mail de vrienden die VVV een warm hart toe dragen dat ze hun stem uit brengen op de site van de socioclub. We moeten er met zijn allen aan trekken. Hoe meer, hoe beter.

 6. Meuske

  Het is zo jammer dat het sportief gezien top gaat maar het overschaduwd word met de financiële en gemeentelijke zaken. Dit team en de club zelf zouden op dit moment zo’n goede zaken kunnen doen met betrekking op sponsoring en toeschouwers aantallen maar helaas komt nu alles in een ander daglicht te staan door deze malaise. Dit doet pijn en dit is dood en doodzonde want hoe blij ik ook ben dat ze iedere week winnen hoe harder die negatieve berichten aankomen dat het niet goed gaat met de club zelf Hoe de vlag erbij hangt en hoelang de club de broek nog op kan houden wie zal het zeggen want is er over 2 jaar nog betaald voetbal in onze stad zonder die slapjanussen van de gemeente? Hoop doet leven maar is er nog hoop? Desalniettemin heb ik het volste vertrouwen in deze spelers groep en zij houden op dit moment de hoop zeer hoog op promotie en wie weet war er dan gaat gebeuren. Forza VVV

 7. Goodie

  Emmen wederom zonder Deul, Gyasi, Olijve en Seip. Een aantal sterkhouders zijn er dus niet. Is dit de reden dat ze de laatste 3 wedstrijden ook niet wisten te winnen? VVV er op knallen en weer een mooi resultaat neer zetten. Na de winterstop krijgen we hopelijk weer goed gevulde uitvakken doordat de uitwedstrijden niet ver zijn, of toppers zoals Sparta en Gae. Come on boys!

 8. Ben

  Emmen tegen VVV is de enige topper vrijdag. Vreemd dat deze wedstrijd alleen op internet is te zien. Anderzijds, misschien juist gied dat VVV in de luwte blijft acteren?
  Ik ben benieuwd wat het wordt. Emmen kan heel mooi spelen, zeker met Deul, mooie speler voor VVV? Jongens, heel veel sterkte, ik ben er van overtuigd dat we ook de wedstrijd kunnen winnen. Maar, gratis weggeven, dat doet geen Drent. FORZA VVV!

Leave a Reply