Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Morgenavond staat de volgende wedstrijd van VVV-Venlo op de planning. Om 20.00 uur trappen de Venlonaren af in het JENS Vesting tegen gastheer FC Emmen. FC Emmen staat momenteel op de 10e plaats, terwijl wij de koploper zijn van de Jupiler League met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop.

De afgelopen vrijdag speelde de Geelzwarten tegen SC Telstar en daar werd eigenlijk teleurstellend gelijkgespeeld. De uitslag was 1-1. De teleurstelling zat hem niet zo zeer in het feit dat het een gelijkopgaande partij was, maar juist in het feit dat VVV zeer dominant was de gehele wedstrijd. Helaas wisten de Venlonaren de voorsprong niet uit te breiden en zoals de oude voetbalwet luidt: “Als je zelf niet scoort, scoort de ander”. We kregen de rekeningen gepresenteerd en het werd 1-1 na 90 minuten spelen.

Trainer Maurice Steijn zegt het volgende: “We hebben de wedstrijdbeelden tegen Telstar teruggekeken. Het is duidelijk dat een aantal spelers in dat duel niet hun niveau hebben gehaald. Ik kan niet zeggen dat het zoals bij de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport aan de instelling heeft gelegen. Iedereen heeft zijn best gedaan, maar mede door die rode kaart van de keeper van Telstar, die overigens geseponeerd is, kwamen we niet echt in de wedstrijd. Tegen tien man spelen is niet altijd een voordeel. Als we de 2-0 hadden gescoord, waarvoor de kansen ruim aanwezig waren, was er niets aan de hand geweest. Nu verlies je op een knullige manier punten en dat ook nog eens in een thuiswedstrijd”.

Een vervelende uitslag, maar omdat MVV verloor bij RKC, liepen we gelfs een puntje uit. We hebben nu twee punten voorsprong op de nummer twee en drie, dit willen we graag vasthouden en mogelijkerwijs uitbreiden. De eerste tegenstander op onze weg is FC Emmen, een ploeg die het eigenlijk wel redelijk doet dit seizoen. Maar het is ook een tegenstander die VVV wel ligt. Vorig seizoen werd er in Emmen zelfs met 1-4 gewonnen door de Venlonaren met doelpunten van Seuntjens (2x), Opoku en Hunte.

VVV is al zes wedstrijden op rij ongeslagen en verkeert in de beste vorm van de Jupiler League. Daarnaast heeft VVV-Venlo ook de beste verdediging van de Jupiler league, er werd pas 12 keer gescoord tegen de Venlonaren.

Opstelling VVV-Venlo
Steijn zegt het volgende over de wedstrijd morgen: “Ik zie geen aanleiding om de ploeg om te zetten. Dezelfde jongens hebben tegen Almere City en RKC Waalwijk wel goed gepresteerd. De uitwedstrijd tegen FC Emmen wordt beslist een heel lastige wedstrijd. Het is een fysiek sterke en een goed voetballende ploeg, qua resultaten zijn ze wat wisselvallig, maar in mijn ogen gaan ze wel de nacompetitie halen. Zij staan nu op de tiende plek, het verschil met ons is slechts 9 punten”

Moreno Rutten is tot en met de winterstop uitgeschakeld met een blessure, naar alle waarschijnlijkheid zal Tristan Dekker deze positie invullen op de rechtsback positie. Voor de rest is iedereen fit en schorsingsvrij voor de wedstrijd tegen Telstar.

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Hunte, Seuntjens en V. van Crooij.

FC Emmen
De ploeg van Dick Lukkien staat dus op de 10e plaats en speelt eigenlijk een prima verloop van de competitie. De ploeg uit Emmen strijdt mee om de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de nacompetitie.

Bij FC Emmen speelt een aantal oud-bekende van de Venlonaren. Good old Niels Fleuren is nu in dienst van FC Emmen en het zal dus een raar weerzien worden om hem in een ander shirt te zien spelen.

De balans van de laatste 5 wedstrijden die gespeeld werden door de twee ploegen is in het voordeel van de Venlonaren: driemaal was er winst voor VVV, een gelijkspel en eenmaal werd er verloren van FC Emmen.

VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen FC Emmen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 18 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 45,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 64 doelpunten gescoord en 53 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: De Nas en Dobre
Vierde official: Smit

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Emmen! FORZA VVV!

5 Responses

  1. oomJan

    Niels Fleuren zat de laatste paar wedstrijden op de bank bij Emmen.
    Gelukkig begin hij morgen weer in de basis tegen zijn “Clubke”.
    Ik verheug me morgen op het terugzien van “Good Old Fleuren”.
    Ben van de partij in de Jens Vesting.

Leave a Reply