VVV-Venlo

Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Morgenavond staat speelronde 10 op het programma. VVV-Venlo neemt het in deze ronde op tegen FC Emmen in Emmen. VVV staat nu keurig op een 5e plek en een overwinning op FC Emmen zou die positie alleen maar verstevigen. Maar het kon nog wel eens een pittige wedstrijd worden voor de Venlonaren.

Afgelopen week wonnen we prima met 2-0 van ADO Den Haag waardoor we dus op die mooie 5e plek staan. Dat is fantastisch en we zijn ‘al’ op 1/4 van de competitie. Het kan zo’n mooi seizoen worden zo, als we door blijven gaan zoals we nu doen. Steijn zegt daar het volgende over: “We moeten beseffen dat we daar over tien wedstrijden echt niet meer staan. Maar het is wel zaak om zoveel mogelijk punten te pakken. Als we winnen hebben we er al 17. Dat zou prachtig zijn. Kijk maar naar vorig seizoen, toen we het op het eind nog heel zwaar kregen. Alle punten die we kunnen pakken, moeten we zeker niet laten liggen!”

VVV had twee keer op rij verloren (van Excelsior en PSV) en was gebrand op een goed resultaat tegen ADO Den Haag. De Venlonaren startten uitstekend met behulp van keeper Indy Groothuizen, want na 2 minuten lag de bal al in het netje door een benutte penalty van Peniel Mlapa. VVV was net iets sterker in die eerste helft, maar beloonde zichzelf niet met de 2-0. De poging van Patrick Joosten belandde op de paal. Die 2-0 kwam er uiteindelijk wel, weliswaar 5 minuten voor tijd. Het was kermis in Venlo en iedereen probeerde de bal erin te krijgen, maar Jay-Roy Grot bleek de gelukkige en zo werd de overwinning over de streep getrokken. Lees het hele wedstrijdverslag hier.

Nu wacht FC Emmen en Maurice Steijn spreekt vol lof over de tegenstander, die volgens hem vergelijkbaar is met VVV: “Sterker nog, ze vergelijken zichzelf in meerdere opzichten met ons. Zij willen ook geleidelijk groeien, al is de promotie bij Emmen wel wat onverwachter gekomen dan bij ons. Maar ze zaten al jaren in een groeiproces. Ze boeken dit seizoen prima resultaten, dus het is een tegenstander waar we onze handen behoorlijk vol aan zullen hebben. Dick Lukkien is natuurlijk ook een heel goeie coach die het maximale uit zijn spelers weet te halen.

Emmen is een goed voetballende ploeg, zoals dit seizoen al diverse keren bleek. Uit winnen bij ADO is bijvoorbeeld niet elke ploeg gegeven, dus dat zegt wel iets.”

VVV-Venlo

Maurice Steijn: “Het is inderdaad zo dat we, als we nu wisselen, er zeker niet minder op worden. Maar laten we vooral genieten van het moment en heel nuchter blijven. Want als we denken dat we vrijdag in Emmen een makkie hebben, komen we denk ik van een hele koude kermis thuis.”

Bij de Venlonaren gaat het goed qua resultaten en ook bij de spelers gaat het lekker. Alleen Tristan Dekker heeft nog wat pijntjes, maar voor de rest is iedereen fit en schorsingvrij. Vooralsnog hoeven we ons ook geen zorgen te maken over 5e gele kaarten. Diegene die het dichtst daar in de buurt komt is Tino Susic. Hij staat op 3 gele kaarten in deze competitie. Christian Kum en Roel Janssen staan op 2.

Qua opstelling is het nog even wachten, maar het kan zomaar zijn dat Steijn met dezelfde namen zal beginnen aan de wedstrijd tegen FC Emmen. Hieronder zie je de opstelling van afgelopen zondag en de daadwerkelijke positie van de spelers in die wedstrijd:

Voor een grondige analyse van de wedstrijd tegen ADO, klik je hier.

FC Emmen

 

FC Emmen promoveerde het afgelopen seizoen vrij verrassend naar de Eredivisie door af te rekenen met NEC en Sparta in de nacompetitie. Dit seizoen doen ze het behoorlijk voor een promovendus. Ze staan op een 15e plek met 8 punten uit 9 duels. Ze staan boven de degradatiestreep en dan doe je het als promovendus altijd wel prima, alleen De Graafschap met 7 punten hijgt in hun nek. De mensen van Emmen lijken overigens veel vertrouwen te hebben in aanloop naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Volgens Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe zal Kjell Scherpen ook gewoon in de basis starten tegen VVV. Hij tweet de vermoedelijke opstelling:

Podacst

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 42 competitiewedstrijden tegen FC Emmen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 45,24%. In totaal heeft VVV-Venlo 66 doelpunten gescoord en 54 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Strijker en Nanninga
Vierde official: Bos
VAR: Van der Eijk
AVAR: Diks

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen FC Emmen! FORZA VENLO

23 Responses

 1. chretien

  Het is een wedstrijd die je moet winnen, zeker niet verliezen. Ik zeg 0-3, maar in al de jaren dat ik aan de toto deed heb ik niet zo’n beste herinneringen. Dan maar 1-4

 2. Thomas

  Ik zou de spits Mlapa eruit halen en een snelle man voorin neer zetten. Buiten de goede goal staat hij nu op een eiland en als hij daar al een bal in de voeten krijgt houdt hij hem niet vast! Je kunt ook Seun voorin neer zetten met een snelle speler er achter om dit op te vangen. Voor de rest hopen dat we dit kunnen vasthouden, ben er bang voor.

 3. De Realist

  Discutabele rode kaart. Vreemd dat Steijn de “snelle” Joosten eruit haalt en de redelijk trage Mlapa en Opoku laat staan. We hebben nu snelheid nodig voorin.

   1. Koelie

    10 minuten kijken naar een herhaling en je ziet overal opzet in.

    Fox commentaar is echt vreselijk op hand van Emmen. Ten Napel woont ook in Drenthe. Wat kletst dit man uit zijn nek.

    1-1 wachten is op de penalty voor Emmen.

 4. De Koel

  Ook al speelde VVV driekwart wedstrijd met 10 man, je mag toch wel iets meer verwachten dan dit… 70 Minuten alleen maar tegengehouden. Nog geen fatsoenlijke counter gezien.

 5. 1 kans in 90 minuten voetbal tegen Emmen…. Tuurlijk speel je lang met een man minder maar als Mlapa (eigenlijk nog nooit een fatsoenlijke wedstrijd zien voetballen) en Opoku dan ook nog eens een vrije dag hebben speel je met 8 man. Tel daarbij op dat elke bal blind en hoog naar voren werd gerost dan zijn 2 onnodige verliespunten tegen Emmen een feit want tegenhouden en telkens kinderlijk eenvoudig de bal weer inleveren bij de tegenstander kan ook nooit 3 punten opleveren.

 6. mats

  Ik begrijp hier ook echt niets van.
  Zelfs met 10 man had je dit gewoon kunnen winnen. Emmen was gewoon niet goed.
  Maar ja als je alleen nog maar gaat verdedigen dan kun je erop wachten dat je punten gaat verliezen.
  Ik vond het knap dat ze een gelijk spel eruit weten te slepen maar ben ook verbaasd hoe weinig voetbal er in dit elftal zit. Dat was nu wel heel duidelijk te zien.
  Lag misschien ook aan het feit dat Susic totaal niet in de wedstrijd zat. Wat was die slecht vandaag.
  Keuzes Steijn gewoon weet niet goed. Jammer. Opoku en Seuntjens erin houden was heel slecht. Sowieso Snapik niet waarom Opoku nog steeds in de basis staat. Maar ja,

 7. De Realist

  Blij met een punt, maar bedroevend wat VVV liet zien. Ok ze spelen met 10 man, maar om dan alleen maar de bal tegen te houden is wel heel armoedig. Grot liet in zijn invalbeurt van dik 3 minuten meer zien dan Opoku en Mlapa in de hele wedstrijd. (op de goal van Kenny na dan) Grot had hij veel eerder moeten brengen. Heel snel vergeten deze draak van een wedstrijd…..

 8. chretien

  Ja, draak van een wedstrijd van onze kant. Ik begrijp er niks van. Roel verdiende zeker een rode kaart, hoewel hij max 1 wedstrijd schorsing krijgt. Begrijp ook niet dat coach niet ingreep. Opoku, waar was je? Mlapa heeft nu toch wel laten zien dat hij niet kan voetballen. Ik heb me laten vertellen dat er morgenvroeg een straftraining is… voor de technische verantwoordelijken…

 9. Grad

  Onbegrijpelijk dat Opoku mag blijven staan. Als je in de verdediging wordt gedwongen voegt hij niets toe/ (speel je met een man minder). Was in de wedstrijd tegen PSV ook al onzichtbaar. Is alleen maar nuttig als je op de helft van de tegenstander voetbalt. Heeft er alle schijn van dat hij bij Steijn een beschermde status heeft.

  1. Ievel Knievel

   Misschien omdat hij na al zijn blessureleed weer zijn oude vorm moet zien te vinden? Dat gaat alleen met vertrouwen en meer dan voldoende wedstrijdritme. Dat bereik je niet met alleen maar trainingen, oefenpotjes en invalbeurten.

   Steijn weet namelijk at Opoku potentieel in huis heeft, ook al laat hij dat nu niet altdij zien.

Leave a Reply