Voorbeschouwing FC Emmen-VVV-Venlo

Aanstaande zondag is het dan eindelijk zover. Om 12:15 uur start voor VVV-Venlo de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021. De tegenstander van de Venlonaren in deze seizoensouverture is FC Emmen. Op De Oude Meerdijk zullen beide teams vechten voor de eerste drie punten van de nieuwe voetbaljaargang.

VVV-Venlo

De Venlonaren kenden een wisselvallige oefencampagne. Er werd zeer overtuigend gewonnen van de amateurploegen maar tegen de profclubs daarentegen werd alleen maar verloren. Veel zegt dat echter niet. Vorig seizoen draaide VVV namelijk een ijzersterke voorbereiding met onder andere een knap gelijkspel tegen VFL Wolfsburg. Het gevolg was een dramatische seizoensstart wat toenmalig trainer Robert Maaskant uiteindelijk de kop kostte. Voor echt zinnige conclusies is het dus nog veel te vroeg. Onze trainer Hans de Koning zegt het volgende over de wisselvallige voorbereiding: “Het ging met horten en stoten. Uiteraard had dat z’n redenen. Door diverse blessures waren we regelmatig niet helemaal compleet. Maar neem de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Die verliezen we, maar we spelen daar écht een prima pot. Afgelopen week tegen Gladbach hadden we het erg lastig. Maar ook van die wedstrijden steek je weer dingen op. Een voorbereiding is om te oefenen. Het gaat juist om het vertrouwen dat je hebt in je spelers en in de groep. En kwalitatief hebben we een goeie groep. We moeten als één team opereren en samen resultaat behalen. De vereiste daarbij is uiteraard dat iedereen z’n vorm moet halen.”

Ook op de transfermarkt is het een drukke periode geweest voor VVV. Er zijn veel spelers vertrokken én aangetrokken, waaronder natuurlijk de van FC Emmen overgekomen Jafar Arias. De verwachting is echter dat de selectie nog steeds niet helemaal rond is. Gisteren werd bekend dat Nezar S’rifi een contract heeft getekend. Hij zal ook al gelijk meereizen naar Emmen. Proefspeler Clément Couturier, die zich de komende periode mag gaan bewijzen in Venlo, zit logischerwijs niet bij de selectie. Welke 11 namen Hans de Koning het veld in gaat sturen is nog niet helemaal duidelijk. Op de afsluitende training bleek echter uit alles dat dezelfde 11 mannen als tegen Borussia Mönchengladbach aan de aftrap zullen staan. Dus met Vito van Crooij op het middenveld. Achter de namen van Simon Janssen en Arjan Swinkels staat nog een klein vraagteken. Uitgezonderd van de laatste zaterdagmiddagtraining hebben zij de hele week afzonderlijk van de groep getraind. De verwachting is dat zij wel gewoon op de bank zitten. Voor de rest reizen de Venlonaren met een volledig fitte selectie af naar Emmen.

FC Emmen

Ook FC Emmen kende een matige voorbereiding in aanloop naar het nieuwe seizoen. Er werd alleen van SC Telstar (1-0) gewonnen en tegen FC Twente (1-1) gelijkgespeeld. De overige duels gingen allemaal verloren voor de Drentenaren. De selectie van FC Emmen is redelijk intact gebleven. Sterkhouders als Sergio Peña en Glenn Bijl hebben (nog) geen transfer gemaakt terwijl ervaren krachten Anco Jansen en Michael de Leeuw nog steeds aan de club zijn verbonden. Of zij aanwezig zullen zijn is echter nog maar de vraag. Anco Janssen zal definitief ontbreken vanwege een blessure. De situatie van Michael de Leeuw wordt morgen voor de wedstrijd bekeken. Daarnaast hebben de Emmenaren zich ook goed versterkt. Zo is oude bekende Caner Cavlan weer terug op het oude nest en is ook Simon Tibbling (oud FC Groningen) weer terug in de Eredivisie. Tel daarbij de jonge talenten als Sekou Sidibe (overgekomen van Jong PSV) en Lucas Bernadou (overgekomen van PSG) en er staat een prima selectie. Taak voor de Venlonaren dus om hier een goed antwoord op te hebben en zondag direct vanaf de aftrap scherp te zijn.

Statistieken

FC Emmen en VVV-Venlo troffen elkaar pas twee keer eerder op eredivisie-niveau in Emmen. Van die twee wedstrijden won VVV er geen een. Laten we hopen dat zondag de derde keer scheepsrecht wordt. Een divisie lager werd deze wedstrijden natuurlijk wel vaak gespeeld. Van de in totaal 23  gespeelde duels in Emmen won VVV er 8. Dat komt neer op een winstpercentage van 34,78%. Ook verloor VVV de nodige wedstrijden op De Oude Meerdijk. Van de 23 wedstrijden dat de Venlonaren op bezoek gingen in Emmen, verloren ze er 10. Dat is een verliespercentage van 43%. Het minst vaak werd er gelijkgespeeld (5 keer). Dit was dan ook maar in 21,74% van de gevallen.

Arbitrage

De scheidsrechter bij de wedstrijd in Emmen is Siemen Mulder. Hij zal geassisteerd worden door de heren Brondijk en Goossens. De VAR is Jeroen Manschot.

De wedstrijd is zoals bekend niet toegankelijk voor uitpubliek. De supporters kunnen de wedstrijd live bekijken op FOX Sports en live beluisteren via de radio van L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Emmen! FORZA VENLO

36 Responses

 1. Ievel Knievel

  Heerenveen speelt superslechte voorbereiding en verrast tegen de verrassing van verleden seizoen, die goed ingekocht heeft nota bene.

  FC Twente hoef je denk ik niet in rechterrijtje te verwachten dit seizoen en is dus geen concurrent. Die zijn behoorlijk.

  En PEC? Kan ik nu niet over oordelen. We moeten het echt even aanzien.

  Overigens ben ik voor VVV met een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen een concurernt ook dik tevreden.

  1. lucien1978

   Tegen Emmen moet je ook gewoon blij zijn met 1 punt . Nog niet zozeer omdat het een concurrent is maar omdat Emmen thuis gewoon ongelofelijk sterk is.

   Vorig seizoen maar 2x thuis verloren . De toppers en subtoppers hebben het daar heel zwaar gehad .

   Dit is echt een team wat thuis de punten haalt en uit amper.

 2. idderzienmeining

  VVV zal geen makkelijke wedstrijd krijgen en daar is op zich niks mis mee …

  Voorgaande seizoenen was dit niet anders maar kon het team zich middels inzet, discipline, goede organisatie én de wil om voor elkaar te werkem tóch haar punten sprokkelen.

  Hans de Koning en Jay Driessen zullen deze groep ook nu weer op die manier boetseren en dus verwacht ik wekelijks geen mooi voetbal, geen dominant VVV maar wel een strijdlustige groep die ALLES geeft !

  En dan is déze supporter trots na elke wedstrijd waarin ik al deze facetten terug gezien heb … of dat nu winst, verlies of een gelijkspel opgeleverd heeft

  Ik hoop op een lekkere start straks
  Come on Venlo

 3. Rossie

  Fortuna viel me gisteren enorm tegen zeg, vooral verdedigend erg zwak. In de oefenpot met VVV waren wij eigenlijk ook gewoon sterker. Begin toch goede hoop te krijgen nu dat Fortuna wél bij de laatste drie kan eindigen. Twente niet, Heerenveen ook niet (maar heb ook nooit begrepen dat veel mensen die bij de degradatiekandidaten noemen). En Emmen moet nu dan ook maar eens het zwakkere seizoen krijgen, te beginnen met vandaag aub!

 4. jurgen

  De Leeuw staat er niet bij in de basis opstelling, dat is lekker, is toch een behendige spits en een pingel is snel gegeven door scheids Mulder, ik zeg dat er kansen zijn…

 5. Ik denk dat een gelijkspel het hoogst haalbare is…
  Emmen wil zeker winnen, dus die gaan er helemaal voor.
  Zaak is om de eerste helft ongeschonden door te komen, en dan de 2e helft toe te slaan via een snelle counter.
  Dat De Leeuw niet mee doet is inderdaad een meevaller…

  1. Ievel Knievel

   Hou toch eens op man. Al die woorden die je uit zijn van toepassing op je eigen uispraken: vooral waardeloos.

   Het is wat het is en je weet waarom. Wacht de 2e helft eerst eens af.

   Laten we gewoon voor een gelijkspel gaan. Avè.

 6. Godfried

  eerste helft. ik zie een ploeg zonder zelfvertrouwen. komen overal te laat. geen initiatief op het middenveld. voorin niet scherp.

  een thuisfluiter van een scheidsrechter trouwens. beide kaarten onterecht. gestrekte been van Emmen op pachonik had juist wel geel moeten zijn.

  tweede helft een aantal scheppen erop aub

  1. Koelie

   Zoek het zelf ff op. Giakoumakis gaat meer scoren dan Wright (die trouwens bij zijn nieuwe club wel meteen scoorde).

   Eerste helft was heel matig van onze kant. Vito op het middenveld is geen succes. Hopelijk meer strijd en druk zetten in de tweede helft.

 7. Verschil tussen VVV en Emmen is dat Emmen veel meer creativiteit op het middenveld heeft en natuurlijk de echte wil om te winnen.

  En Post, tja kan alleen maar bikkelen. Een eenvoudige kaats op het middenveld is al te veel gevraagd.

 8. Tsja….. de eerste helft was ronduit slecht, de 2e stukken beter maar denk dat vvv het evengoed nog heel moeilijk gaat krijgen tegen met name goed voetballende ploegen want in de 1e helft werd men gewoon van het kastje naar de muur getikt.

  1. Ievel Knievel

   What’s new? We weten toch dat VVV het moeilijk krijgt tegen goedvoetballende ploegen? Dat is toch ook niet het ambitieniveau van VVV? Dat zijn toch niet onze concurrenten?

   1. Nee klopt, maar dan sta je met de rust al met 4-0 achter want achterin was het soms ook gatenkaas, middenveld kwam er niet aan te pas en aanval deed daardoor voor spek en bonen mee. Blij met de 3 punten maar die verbloemen de slechte 1e helft wel behoorlijk en tegen betere tegenstanders zal dat lastig zijn om stand te houden.

   2. mats

    Dat viel ook wel mee he?
    VVV is niet de ploeg die het spel maakt, dat weten we toch?
    Ja het leek alsof we overlopen werden maar uiteindelijk kwam er die 1e helft ook maar 1 doelpunt uit het spel van Emmen. Dat is ook de kracht van VVV….ondanks alles in de wedstrijd blijven.
    Ook wij kregen kansen, ook al viel de 2-1 wel op een heel fijn moment, …dat doelpunt hing echter al in de lucht.

    En ja dan kunnen we jaloers kijken naar de energie van zo’n Cavlan (of hoe heet die) maar uiteindelijk is diezelfde gast wel de schlemiel van de avond want de 3-4 en de 3-5 hebben we aan hem te danken.

    We gaan nog veel plezier beleven aan VVV dit jaar. En iedereen die nog steeds denkt dat we wel effe moeten winnen van de top 10 clubs moet zich gewoon na laten kijken.

    Drie hele punten meegenomen uit Emmen!!! Met een team waar óók heel veel goeds op aan te merken was (obv de 2e helft). Forza VVV

 9. chretien

  Eerste helft treurig, niet om aan te zien. We kwamen er niet aan te pas. Tweede helft? Ik weet het niet, wel veel beter, meer agressie, Kum, waarover hier zoveel wordt gemopperd, speelde een puike wedstrijd.

 10. Wat een resultaat, wie had dat gedacht…
  Vanuit een kansloze wedstrijd en tussenstand zo terugkomen. Wat een karakter! En mooi dat onze spitsen waar toch veel twijfels over waren gelijk laten zien waar ze toe in staat zijn als het er echt om gaat! En wanneer heeft een nieuwe spits bij VVV gelijk een hatrick gescoord in zijn eerste officiële competitiewedstrijd, ik vraag me af of dat ooit eerder gebeurd is…
  Goed voor het zelfvertrouwen van het team dit, fantastisch!

Leave a Reply