VVV-Venlo

Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Dinsdagavond werd VVV, na een heus spektakelstuk, uitgeschakeld in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Er moesten uiteindelijk zelfs penalty’s aan te pas komen. Deze penaltyreeks werd uiteindelijk door NAC Breda gewonnen. Lang om te stil te staan bij deze wedstrijd krijgen we niet, aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma.

Vrijdag (20:00) gaat VVV namelijk op bezoek in Emmen, waar de wedstrijd tegen de plaatselijke FC op het programma staat. En dat gaat geen makkelijke klus worden, de ploeg van Dick Lukkien heeft het goed voor elkaar. Na een stroef begin (met slechts één overwinning in de eerste 5 wedstrijden) hebben ze het nu goed op rails gekregen – van de laatste zeven wedstrijden wonnen ze er maar liefst zes.
En dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden, ziet ook trainer Jos Luhukay in: “We treffen misschien wel de beste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie, zeker in de breedte. Als je uit bij FC Volendam met 0-3 wint, dan zegt dat echt wel wat. In het begin van de competitie hadden ze het wat lastig en waren ze misschien zoekenden, maar ze hebben het nu echt op de rails en dan zie je dat ze veel kwaliteit hebben. Ze worden eigenlijk elke week beter, dus voor ons gaat het vrijdag een hele zware klus worden.”

VVV kent vrijdag in ieder geval één afwezige: Danny Post is er niet bij – onze aanvoerder is ziek. Middenvelder Carl Johansson was afgelopen week ook ziek, maar is er tegen FC Emmen weer bij.
De vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Zima; Janssen, Da Graca, Koglin, Dekker, Pachonik; De Boer, Van Rooijen; Smans, Braken en Roemer.

Deze opstelling zou mij persoonlijk wel bevallen. VVV speelde ook tegen NAC Breda in een soort 5-2-3-formatie, waarbij Yannick Leliendal (wat nu dus vermoedelijk Janssen zal worden) en Tobias Pachonik in balbezit aanvallende steun gaven. Ik vond dat de verdediging hierdoor stukken beter stond, ten opzichte van eerdere wedstrijden. En ondanks dat er dan drie centrale verdedigers spelen, hebben we ook nog genoeg wisselspelers ter beschikking: Stan van Dijck en Joep Munsters kunnen beiden prima invallen op dit niveau.
En Luhukay kiest dus nog steeds voor Zima als eerste keeper. Door het uitstekende optreden van Van Crooij laaide de discussie over de eerste keeper de afgelopen dagen op. Dat ziet Luhukay ook: “We weten dat we altijd op Delano terug kunnen vallen en dat heeft hij tegen NAC opnieuw bewezen door fantastisch te keepen. Dat is voor ons heel fijn, want in het voetbal weet je nooit wanneer je er moet staan. Het is ook niet zo dat Lukas Zima gegarandeerd is van een basisplaats. Ook hij moet het wekelijks laten zien. Dat Delano het zo goed doet, is alleen maar goed voor de concurrentie”. De vraag hierbij aan jullie: wie zien jullie graag als eerste keepe

In de spits lijkt Luhukay opnieuw te gaan kiezen voor Sven Braken, ten koste van topscoorder Erik Sorga. “Ik vind dat Sven elke wedstrijd beter wordt en hij heeft ook wedstrijden nodig om weer in het ritme te komen. Als dat het geval is, kan hij een hele goede spits voor ons zijn.” stelt Luhukay.

Nog een afwezige in de basisopstelling zal dus vermoedelijk Joeri Schroijen zijn, de vleugelaanvaller kreeg na de wedstrijd tegen NAC veel over zich heen. Ja, hij speelde voetballend ook heel matig, maar hij werkte het hardst van allemaal. En deze trend zet zich eigenlijk het hele seizoen al voort.
Alsnog zou ik persoonlijk Schroijen de komende tijd nog in de basis laten staan. Hij heeft bij meerdere clubs bewezen onvoorspelbaar en heel dreigend te kunnen zijn. En dat hij dat niveau nog niet heeft kunnen opbrengen is, denk ik, meer een mentaal probleem. Zodra hij het één keer op zijn heupen krijgt, zou het wel eens helemaal de andere kant op kunnen vallen.

Een ding is zeker: we gaan vrijdag hoogstwaarschijnlijk weer een lastige pot krijgen. Maar het spel tegen NAC Breda vond ik (ondanks dat het niet spetterend was) hoopgevend. We kunnen het elke tegenstander lastig gaan maken. Dus laten we dat vrijdag dan ook maar weer gaan doen. Forza Venlo!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van Der Eijk en is te zien via het schakelprogramma van ESPN.

31 Responses

 1. chretien

  Vanavond staat de opvolger van giakoumakis op. Wie weet…. Ik ben blij te lezen dat Luhukay blijft experimenteren. Kampioen worden we toch niet. En de club die de laatste periodetitel wint kan het zo maar eens spannend maken… FORZA VVV!

  1. beek

   Helemaal mee eens!
   Wat de keepersvraag betreft: ik ben voor van Crooij. Hij is zeker van zichzelf, beter bij hoge ballen, net zo goed op de lijn en voetballend beter.
   Er zijn mensen die Sorga in de basis willen. Die moet je opstellen als we veel het doel van de tegenstander belagen. Sven Braken past beter bij het spel dat we nu (moeten) spelen. Hij bevalt mij echt prima!

 2. Helemaal eens met het verhaal van Luhukay m.b.t. doelman en spits. Braken heeft veel potentie, maar moet veel spelen om in zijn ritme te komen. Sorga is een spits voor in het strafschopgebied, dus dat wordt m niet tegen het sterke Emmen. Ook 5-3-2 zie ik zitten in deze wedstrijd. Dekker moet geregeld inschuiven op het middenveld, maar wel geconcentreerd blijven spelen en op zijn inspeelpass letten, want anders maak je het de tegenstander wel erg makkelijk (zie Excelsior en De Graafschap).
  Het gevaar van 5-3-2 is dat Braken op een eiland komt te staan en alleen maar sporadisch een bal krijgt van Roemer, dus m.n. voor Pachonik is er een belangrijke rol weggelegd. Vaak opkomen en een fatsoenlijke voorzet geven…
  Ik ben tevreden met een geliijk spel!

 3. 0-0 bij rust maar had ook 3-2 of 4-2 kunnen zijn. Emmen maakt het spel en vvv doet een poging om op de counter te spelen. Beide ploegen enkele goede kansen maar Emmen is voetballend wat beter. VVV soms weer onnodig slordig.

 4. De Realist

  Heel VVV komt tekort…sorry dat ik het zeg. Slechts 9 maanden geleden waanden we ons nog veilig in de Eredivisie na de 4-1 zege op Vitesse. Nu 9 maanden zijn we een grijze middenmoter in de KKD en ik voorspel weinig goeds de komende jaren. Leuk en aardig dat we nu met jonge jongens wat frisser en fruitiger spelen, maar wij zijn potverdorie VVV en gaan toch geen genoegen nemen met een plaats in de middenmoot dit jaar. Ik vind dat VVV het aan haar stand verplicht is om de nacompetitie via de reguliere stand te halen. We hebben van Hintum aangetrokken als scout, maar zie daar nog geen resultaat van. Ik ben sowieso bang dat er van de 2,5 miljoen van Giakoumakis bijna niks meer overblijft. Noem mij een azijnzeiker, ik ben realist. Hoe moeilijk ik het hier ook mee heb, VVV gaat me aan m’n hart en het doet me gewoon pijn om VVV te zien afglijden naar de krochten van het betaald voetbal. Hopelijk zit ik er naast…. Come on Venlo !!!

 5. FC VVV03

  Die Sorga kan inmiddels ook bijna aansluiten op de lijst spelers waar we amper wat aan hebben gehad bij Valckx. Leuk allemaal die jeugd, maar het blijft erg matig allemaal. Jammer dat nu juist in dit seizoen de sfeer op de tribunes groeiende is en dat niet terug te zien is aan de ranglijst.

  1. Grad

   Je noemt jezelf een realist, maar of dat zo is daar zet ik mijn vraagtekens bij. Iemand die echt realistisch denkt weet, dat je met zoveel jeugdige- en onervaren spelers niet meteen het eerste jaar in de top van de KKD kunt voetballen. En ik weet mee hierin gesteund door een zeer ervaren trainer.

  2. supportertje

   Misschien moet je eens gaan nadenken waarom de sfeer groeiende is. Ze spelen met inzet en bezieling. Dat zien we als supporter, en daarom is de sfeer groeiende. Dit team wil alles geven voor de overwinning, en dat waarderen we juist. En die overwinningen gaan echt wel komen.

 6. chretien

  Onvoorstelbaar dat die Emmen speler überhaupt bij de bal kan komen. behalve Zima staan er nog 3 VVV spelers…. Overigens verdient Emmen de overwinning. Op naar de volgende wedstrijd. FORZA VVV!

 7. eagle

  Die hele voorzet had niet eens gegeven mogen worden. Maar als we die op 5 meter afstand staan te dekken dan komt die er wel ja. En dan wat jij zegt, hoeveel man van vvv staan er nog incl keeper en niemand komt er bij.

 8. FC VVV03

  Als je de voorbeschouwing van Nac-VVV terugkijkt analyseert Kwakman alle tegengaols van VVV dit seizoen. Als je dan de beelden ziet zakt je broek bijna af. Telkens staat er een overmacht aan VVV’ers bij een voorzet en nog kan de speler scoren. En dit was bij 85 procent van de tegengoals een voorzet van de zijkant.

 9. supportertje

  Ik ben er iedere wedstrijd bij en zie duidelijk groei in het team. De meeste mensen hier verwachten dat deze ploeg de sterren van de hemel gaat spelen. Gezien de commentaren hier tenminste. Wat willen jullie eigenlijk, een ploeg aan het werk van het formaat Ajax. Dan moet je toch echt een andere stad op zoeken. Wij zijn gewoon VVV en we moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik zie ook wel dat er het nodige aan mankeert, maar ze spelen wel met bezieling. De voetbalkwaliteiten moeten nog groeien, en daar moet Jos voor zorgen. Ook in Emmen hebben ze het echt niet slecht gedaan, maar het zit ook niet mee. Dit team gaat zeker beter spelen, maar dat kost tijd. En in de tussentijd zal het er blijven uitzien zoals het nu is.Als voetbalfan kom je voor VVV, en als je denkt dat je alleen voor de overwinningen fan moet zijn, kun je beter een andere club gaan bezoeken. Ondertussen laat het team wel zien over de juiste mentaliteit te bezitten, gaan door tot het laatste moment en geven zich pas gewonnen na het laatste fluitsignaal. Iets wat gerust bewonderingswaardig genoemd kan worden. En ook iets wat we moeten waarderen, en gelukkig krijgen ze dat ook terug in een enorme sfeer en aanmoedigingen. En laten wij ons daar nu eens mee bezig houden. Iedere keer diezelfde riedel, we weten het nu wel met zijn allen. En natuurlijk mag men iets zeggen over de spelwijze en het voetbal van VVV, en ja het is nog niet zoals het zijn moet. Maar kom op zeg, geef ze tijd om verder te groeien.

  1. Goodie

   Gedeeltelijk mee eens. Ik heb geen verwachtingen dit seizoen, maar een club als VVV dient minstens de P-O te halen. Als dat niet lukt is het simpelweg een mislukt seizoen geweest.

   Dit seizoen een tussenjaar noemen vind ik vrij riskant. Dat dachten andere clubs ook, die spelen nu al 20 jaar in de eerste divisie. Daarbij bestaat de kans dat talenten die het hele jaar “gerijpt” hebben na dit seizoen vertrekken. Dan begin je gewoon weer van voor af aan.

   1. supportertje

    Als VVV zijnde zweven we altijd tussen de ED en de KKD. En het nadeel is inderdaad dat mensen weer door de grotere clubs worden weggetrokken. Maar dat is nu eenmaal het lot van VVV als je zweeft tussen de competities. Echter zullen we hiermee moeten leven, omdat dit een gegeven is, wat alleen verandert als we een paar grote investeerders zouden krijgen die daadwerkelijk voor de club gaan. Dat het stadion aangepast kan worden en er een grote som geld meerdere jaren naar de club vloeit. Zodat de spelers behouden kunnen worden voor de club en spelers kunnen worden aangetrokken om VVV op een hoger niveau te kunnen spelen.

   2. supportertje

    En bij VVV kennen we denk ik geen tussenjaar, het is er in of eruit. En als we eruit liggen duurt het meestal jaren voordat we weer terug zijn.

   3. Koelie

    Eens Goodie. Iedere keer weer dezelfde riedel bij elke kritiek dat de meesten hier verwachten dat VVV moet promoveren of kampioen moet worden. Dat is echt totale onzin. Misschien een onrealistische enkeling dit dat verwacht, maar zeker niet “de meesten”. Mijn verwachtingen zijn nul, maar met de huidige begroting heb je het heel slecht gedaan als je in het rechterrijtje eindigt. Qua begroting zou plek 8 prima zijn. Maar als je alleen thuis wint van het rechterrijtje en uit verliest gaat dat sowieso niet lukken. Gelukkig is er volledige inzet, dat is toch wel minimaal wat je mag verwachten van profs.

   4. Mee eens dat je als club als VVV ernaar moet streven om de nacompetitie te halen. Dat moet voor de spelers ook een doelstelling zijn vind ik.
    Ook al is het de Kkd, het blijft topsport, dus daar moet je altijd prestatiegericht zijn en doelen nastreven…
    De spelvreugde terugvinden, aan een hecht team bouwen, alles geven tot de laatste minuut en
    proberen aanvallend te spelen, daar is de technische staf en het team flink mee aan de slag en dat begint zijn vruchten af te werpen.
    Dan mag je na de winterstop gaan kijken of je een periodetitel kunt pakken, dan wel zo hoog mogelijk eindigen om op die manier een plek in de nacompetitie te behalen.
    Die ga je dan uiteindelijk wrsch niet winnen, maar de spelers kunnen leren omgaan met de druk en de spanning die dat met zich meebrengt.
    En wat betreft de spelers die dit jaar verder rijpen en we evt. kwijt zouden kunnen raken dat zijn er m.i. maar drie: Essanoussi, Smans en evt Roemer, maar in alle 3 de gevallen moet er wel een verdere progressie in hun ontwikkeling plaatsvinden, en zover zijn we nog lang niet. De rest van het team speelt prima op het niveau waar ze nu spelen, rond plaats 8 in de Kkd…

  2. marcel

   @koelie, weet jij de begrotingen van VVV en de overige clubs in de KKD? dit is gewoon een vraag, omdat ik het antwoord zelf niet heb. weet over het algemeen wel dat VVV niet een van de hoogvliegers was qua begrotingen was, als ik naar de stand kijk, zie ik snel een 7 a 8 clubs die waarschijnlijk een grotere begroting hebben dan VVV. wellicht heb ik het verkeerd, maar vraag me dan af waarop vvv qua begroting de play-offs zou moeten halen.
   VVV heeft de laatste jaren (door beleid) prima gepresteerd, juist omdat er vaak met veel kleinere begrotingen, of spelersbudgetten?, sportieve zaken gerealiseerd zijn. ik meen zelfs dat, de laatste keer dat, VVV kampioen werd, men de 11e begroting/spelersbudget van de jupiler league had.

   voor mijn gevoel zijn juist de verwachtingen gebaseerd op wat VVV de laatste jaren gepresteerd heeft ipv het financiele aspect. volgens mij geeft juist vaak dat laatste de plek aan waar een ploeg qua verwachtingspatroon geplaatst moet worden. dat vvv daar vaak beter tegenover gepresteerd heeft, is meer dan goed.

   1. supportertje

    Volgens mij heeft VVV en budget van 5 miljoen, Excelsior zit daar net iets onder. Dit zijn denk de twee met het laagste budget.

   2. Koelie

    Volgens DDL is begroting van VVV 5 miljoen. Als je dan inderdaad kijkt naar de andere clubs dan hebben NAC, ADO, De Graafschap en Emmen een (veel) grotere begroting. Roda ook, maar minimaal omdat zij dit jaar ook fors hebben moeten bezuinigen. Volendam schaar ik ook bij de clubs met een grotere of gelijke begroting (volgens wiki 5,7 miljoen echter uit 2019). Almere City heeft een gelijkwaardige begroting. Excelsior gok ik minder. Dan komen we op 7e of 8e. Ruim in het linkerrijtje.

    De andere clubs als FC Eindhoven, FC Den Bosch (volgend seizoen wel veel meer geld vanwege investeerder), MVV, Helmond Sport, Telstar, TOP Oss, FC Dordrecht kunnen nog niet tippen aan 3 miljoen laat staan 5 miljoen.

    Als andere clubs als FC Eindhoven en Excelsior beter presteren, omdat ze beter hebben ingekocht met de middelen die ze hebben dan kunnen we dat alleen maar ons zelf verwijten.

    Over miskopen gesproken: blijkbaar komt Jos ook tot de conclusie wat betreft Huppertz https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211102_95032116

   3. Gerardus

    @Koelie, maar dan moet je wel in ogenschouw nemen dat bijvoorbeeld Excelsior en FC Eindhoven al veel langer aan het bouwen zijn. En Excelsior heeft ook wel heel erg belachelijk goed ingekocht. Waar wij vorig jaar Giakou hadden en daarvoor Unnerstall, hebben zij dit jaar met van Gassel en Dallinga absolute toppers gehaald op deze posities. Als je dan kijkt wat wij hebben is dat toch povertjes als je ze tegen elkaar afzet.

    Dan nog moet je met dit budget gewoon Play Offs halen natuurlijk en dat lijkt mij ook wel een must met deze jongens. Die ervaring hebben ze sowieso nodig voor het jaar erna. Alleen buiten dit budget moet je ook nog rekening houden met die debiele jong teams. Ik heb voor de grap nog eens gekeken welke spelers de laatste keer bij Jong Ajax speelde de laatste keer dat we er tegen speelde. Dan vraag je je af wat voor toegevoegde waarde deze hebben voor de spanning.

   4. Koelie

    @geradus dat is precies mijn punt. Toch apart dat wij met meer budget niet in staat zijn om deze spelers te halen. Hebben we de kennis niet, ligt het aan ons betonvoetbal imago, of is de randstad gewoon aantrekkelijker?

   5. Gerardus

    @Koelie, ik denk dat het gewoon met geluk te maken heeft en met een plan. Die keeper wilt na jaren Helmond Sport een stap hogerop maken bijvoorbeeld met een kans op promotie. Als je dan hoort dat een club als VVV alleen maar gaat bezuinigen en de tijd gaat nemen om erop te komen en Excelsior al een jaartje verder is en bezig is zich te versterken om weer een gooi te doen naar de Eredivisie zou ik daarvoor ook kiezen. Daarnaast ben je vaak niet 1,2,3 terug als je gedegradeerd bent, dat zal ook niet mee helpen.

    Maar je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen bij clubs met een kleiner budget, kijk maar naar het kampioensjaar, toen was het volgens mij ook de 11e begroting en toch ben je overtuigend kampioen. Ik denk dat als alle spelers een jaartje verder zijn en er een scorende spits staat en een betere keeper je al een heel eind op weg bent.

 10. Ik denk dat b.v. Helmond Sport, Telstar, FC Dordrecht en Top Oss allemaal een veel lager budget hebben, en dan kan ik nog wel 3 a 4 clubs noemen. Ik denk dat we qua begroting zo zitten tussen de 7e en 11e plek, precies op de plek waar we op de ranglijst nu zo vrnl. bivakeren…

Leave a Reply