Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo

Na de twee grote nederlagen tegen FC Dordrecht en De Graafschap wacht VVV-Venlo de verre uitwedstrijd naar Emmen. De plaatselijke FC zal daar vrijdagavond om 20.00 uur de volgende tegenstander zijn. De Drentenaren zijn al jaren geen hoogvlieger in de Jupiler League maar thuis zijn ze meestal lastig te kloppen. Tot op heden heeft Emmen een punt minder dan de Venlonaren. Trainer Joop Gall is geen onbekende in de voetbalwereld. Jarenlang speelde hij op zowel eredivisie als Jupiler League niveau. Bij Emmen speelt voor de Venlonaren een oude bekende. Spits Roland Bergkamp moet de doelpunten zien te maken.

Bij VVV-Venlo zal men de puntjes op de i hebben gezet na de twee nederlagen. Wellicht heeft trainer Rene Trost ook maatregelen getroffen voor de wedstrijd. De Venlonaren zullen toch weer eens een driepunter moeten scoren om de aansluiting bovenin niet te verliezen. Zaak dus om de strijd volop aan te gaan.

 

Vermoedelijke opstellingen:

FC Emmen:

Doel: Van der Vlag

Verdediging: Almeida, Pedro, Siekman en Metaj

Middenveld: Olijve, Rozema en Bannink

Aanval: Resida, Bergkamp en Martinis

 

VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Promes, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Türk

Aanval: Reimerink, Rajcomar en Wolters

 

36 Responses

 1. Ben

  Wat bedoel je met: Wellicht heeft trainer René Trost ook maatregelen getroffen voor de wedstrijd?
  In ieder geval veel succes vanavond. Ik kan er niet heen dit keer. FORZA VVV! Minimaal 1, maar liever alle 3 de puntjes mee naar huis nemen.

 2. RuiverCity

  Zo meneer Trost. Hoe lang wil je bepaalde spelers nog de hand boven het hoofd houden? Hoe lang mogen spelers die al weken falen, nog blijven staan?
  3 wedstrijden; 11 doelpunten tegen en 0 (nul, zero, niks) zelf gescoord.
  De Koel wordt leger en leger……

  1. Wat dat betreft heeft VVV heel veel geluk dat Fortuna Sittard volgende week op bezoek komt. Had er een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Almere City, Achilles 29 of Jong Twente op het programma gestaan dan hadden we de 2500 toeschouwers niet eens meer gehaald.

 3. Paljas

  Ja…wie wil je dan slachtofferen?
  Is toch volledig nutteloos…elke vervanger is misschien op Cooper na zeker niet beter dan welke basisspeler dan ook.
  Gewoon laten staan,ook voor de komende wedstrijden…
  Alleen als de topklasse in zicht gaat komen(wat zo maar eens kan gaan gebeuren als het zo door gaat),zou ik me pas zorgen gaan maken…

  Gegroet,

  Paljas.

 4. pavisto67

  Het seizoen is nog lang, heel lang op deze manier, dus het is nog wat te vroeg voor definitieve conclusies. Op dit moment is de selectie niet van het niveau wat we zouden mogen verwachten met deze begroting. Het is aan de trainer om er iets van te maken. Mocht dit niet lukken dan zet ik toch meer een meer vraagtekens bij het technische kader in de club. Zorg nu eens voor een echt goed scoutingsapparaat in plaats van putten uit de voetbalkennissenkring van Dusseldorp. Mocht aan het einde van dit seizoen duidelijk zijn dat het niet is geworden wat er van hadden mogen verwachten, dan is het wat mij betreft exit Dusseldorp. Maar waarom zou VVV willen professionaliseren, dat doen ze al jaren niet.

 5. RuiverCity

  @Paljas
  Wie slachtofferen??? Volgens mij hebben we de Kogel, Cooper en Gijzen. Ja ook hem! En ik weet zeker dat Sevinc het niet slechter doet dan een Kruijsen.
  En waarom wordt Nwofor zo maar verhuurd? Het geld van Rajcomar zijn salaris hadden ze beter bij salaris kunnen doen.

  1. Paljas

   Je kunt van alles proberen,maar ik denk dat het weinig zal uitmaken.
   Laat ze maar staan…laat ze maar die hele giftbeker leeg drinken.
   Laat ze maar voelen hoe het is om 11 goals tegen te krijgen en zelf niet te scoren,de laatste 3 wedstrijden…
   Dat je de slechtste ploeg uit de eerste divisie bent op dit moment,als je kijkt naar de laatste drie wedstrijden…
   Slechter dan dit is onmogelijk…

   Gegroet,

   Paljas.

 6. Ben

  Ik maak me geen zorgen, alles komt goed. Deze groep moet nog ingespeeld raken en wellicht dat we een of twee spelers extra nodig hebben, maar dat beslissen we in december. Ik wed dat we uiteindelijk nog promoveren. FORZA VVV!

 7. RuiverCity

  Nee Ben moet je ook vooral niet doen, stadion loopt ondertussen leeg. Waarom hebben andere ploegen dat dan niet? Willem II, voor mij vanaf begin titelkandidaat nr 1, heeft ook 4/5 nieuwe spelers in moeten passen.
  Die hebben wel een prima nr 10 gehaald met Messaoud en een spits die zich leeg knokt elke week.

 8. YowVVV

  In het begin van het seizoen zat gewoon alles mee, toen was de kwetsbaarheid al duidelijk. Niet iets van de laatste weken. Achterin missen we minstens 1 echte mee voetballende verdediger. Op het middenveld missen we een killer ala Toth, Leemans en in de spits missen we een doelpuntenmachine, al verwacht ik nog wel van de Kogel. Maar moet ie niet teveel fratsen gaan krijgen. Verder is de basis niet breed genoeg, vooral achterin. Bij een blessure of schorsing van een verdediger schuift een middenvelder een linie naar achteren.

  1. YowVVV

   Maar.. een plaats bij de eerste 6 moet makkelijk kunnen met deze selectie, het toetje op de competitie moet dus makkelijk gehaald worden. Echter, met 2/3 spelers erbij was het een stuk makkelijker geweest en was een plek bij de eerste 3 zeker reëel.

 9. tulipanes

  tja, wat moet je ervan zeggen. ik was er niet bij maar toch… verliezen van emmen is wel erg gênant. er moet echt iets veranderen willen we weer bovenin meedoen. hopelijk tegen fortuna wel een keer weer de overwinning en dan maar verder kijken. enfin, over een paar weken zal de koel wel leeg zijn. zo’n supporters heeft vvv wel.

  1. RuiverCity

   De supporters in de regio willen wel maar dan moet je ze overtuigen en dat doet VVV niet. Niet op het veld als naar buiten toe niet . Mensen kunnen geld maar een keer uitgeven en denken wel twee keer na, zeker in deze tijd. Wanbeleid van de afgelopen jaren werkt nog steeds door….

 10. Pilske

  Niet verrassend. Door een aantal overwinningen op rij zijn supporters gaan geloven in een plek bij de eerste 3 of misschien wel een kampioenschap. Het woord promotie wil ik niet meer horen. Het sterke punt vond ik altijd dat tegenstanders met angst naar de Koel kwamen. Daar lag de basis. Het publiek werd getrakteerd met mooi aanvallend voetbal en ging tevreden naar huis. Het resultaat maakte niet altijd veel uit. Je wist dat VVV stond voor strijd in combinatie met verzorgd voetbal. Na 2 jaar afbraakvoetbal is het publiek weggejaagd en staan spelers die voor VVV een versterking kunnen zijn niet meer open voor de club. VVV zal het imago eerst moeten opfrissen, want wie mist VVV in de Eredivisie??? Met een vaste kern van 2500 man een stadion bouwen met 15000 stoeltjes???

  1. tulipanes

   dat seizoen was wel echt top ja. met honda in de ploeg en verschillende keren rond plek 9 staan.
   ik ben echter wel blij dat deze “fans” weg zijn. de meesten zijn successupporter ten top, en als het iets minder gaat zijn ze gevlogen.

   volgende week moet het verdedigen en het afmaken wel echt beter, anders kan het seizoen beginnen in een deceptie en loop je daarna achter de feiten aan.

 11. VVV1977VENLO

  Er moet echt wat gebeuren om zo snel mogelijk alle neuzen de zelfde kant op te krijgen. Het zijn tenslotte maar 6 punten verschil met de nr.1 Dordrecht.
  Trost moet nu gaan ingrijpen om erger te voorkomen.

 12. marcel

  in een leeg emmenstadion was de ambiance nul komma nul. elke roep galmde na in het stadion. VVV begon zeker niet slecht en plaatste enkele leuke aanvallen.
  twee echt grote kansen kwamen voort uit een corner (redding kopbal balkesteijn, en de daaropvolgende rebound beland op de lat), en een mooie dieptepass die ervoor zorgt dat fleuren op de achterlijn ongeveer 5 meter van het doel komt. beheerst legt hij de bal terug op de vrijstaande rajcomar die ongeveer ter hoogte penaltystip staat. ipv de bal in de hoek te schuiven, komt ie met een zwak schot recht op de doelman. Na zo;n 20 minuten is het gedaan met de dadendrang van VVV, en is het eigenlijk alleen nog maar emmen dat voetbalt, maar ook elke bal die maar ergens terecht komt heeft.
  (ontbreekt hier de echte wil om er alles voor te geven?).
  In elk geval waren de volgende 70 minuten van een allerbelabberst niveau. De scheids deed nog een duit in het zakje door een poging te wagen in het guinessbook of records te komen, met het meest aantal keren affluiten in een wedstrijd, waardoor de wedstrijd een grote stilstaande stiutatie werd. Rood voor de kogel kan ik niet inschatten, maar paste in het plaatje hoe hij was het fluiten.
  opvallend hierin was de beleving die het emmen team hierin stak om de zwak leidende scheids met het hele team te belagen en onder druk te zetten (precies iets wat ik al vaker aangeef, dat zie ik TEAM VVV al jaren niet meer doen), wat wellicht net het beslissende duwtje gaf voor de scheids.

  Korte tijd later had Turk zijn 2e geel MOETEN krijgen, maar durfde Boot het niet aan om nogmaals rood te trekken. Met 10 man kon VVV al helemaal geen vuist meer maken, en combineerde Emmen naarmate de wedstrijd vorderde steeds makkelijker door de venlosche linies.

  opvallend:
  onze aanvoerder lijkt het helemaal kwijt de laatste weken, wederom een van de allerzwakste schakels, en bij het belangrijke eerste doelpunt, laat joppen zich weer voorbijlopen op een manier waarvoor een D-pupil zich nog zou schamen.

  Wat me steeds vaker opvalt aan het spel van VVV is dat de aanvallers op de zijkanten zover terugzakken, daar waar de buitenspelers van tegenstanders vaak voorin blijven, zie je die van VVV telkenmale terugzakken. kan ook te maken hebben met het gegeven dat als ze voorin staan, ze met een lange hoge bal bediend worden. Dat lijkt me nu net niet de manier om wolters en reimerink aan te spelen??????????

  1. mats

   Bedankt voor je verslag Marcel. Geeft net effe wat meer inzicht.
   Wat ik onbegrijpelijk vind is dat VVV op de 2e plaats komt met niet eens zo’n heel goed voetbal, maar dat dat gegeven blijkbaar geen enkele boost geeft aan het team om keihard te willen knallen elke wedstrijd.
   Blijkbaar lopen er teveel spelers rond die dachten dat het makkelijk zou worden dit seizoen. Ik blijf vertrouwen houden dat Trost de juiste keuzes gaat maken en dat hij dit weet om te bouwen de komende tijd.

 13. mats

  Van de 9 wedstrijden hebben we er nu al 7 gehad van teams die nu boven ons staan 🙂
  Maar goed zonder vechtlust en de wil om te winnen wordt het niets.
  Al blijf ik geloven dat de individuele spelers genoeg kwaliteit hebben om om het kampioenschap mee te spelen…

 14. RuiverCity

  @mats
  Ja als je van ploegen verliest die onder je staan komen ze vanzelf boven je te staan. Net als Emmen gisteren. Zo kun je alles wel recht praten wat krom is. Feit is dat VVV in een dal zit en dat sommige spelers niet hun niveau bereiken (Joppen, Yuki, Reimerink) of gefrustreerd (o.a. de Kogel) rond lopen.

 15. Pingback : 2security

Leave a Reply