VVV-Venlo

Voorbeschouwing FC Groningen-VVV-Venlo

Na het ongekende drama vorige week thuis tegen Ajax, krijgt VVV-Venlo aanstaande zaterdag om 20:00 uur de mogelijkheid om zich te revancheren. In het Hoge Noorden is FC Groningen de opponent van de Venlonaren.

VVV-Venlo

Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag is natuurlijk al genoeg gezegd en geschreven. Laten we daar dan ook maar niet te veel woorden aan vuil maken. De Venlonaren kregen afgelopen dinsdag al de kans om de eer te herstellen. In de strijd om de KNVB Beker was Eerstedivisionist FC Den Bosch de tegenstander. Voor de wedstrijd staken een groep fanatieke supporters de selectie een hart onder de riem. Een actie die, net als het debacle enkele dagen ervoor, ook de wereld over ging. Een prachtige steunbetuiging die de inleiding moest vormen voor de winst in dit bekerpotje. Toch leek het aanvankelijk de verkeerde kant op te gaan voor de mannen van Hans de Koning, want na 45 minuten stond VVV met 0-1 achter. Na rust werd er echter orde op zaken gesteld. Door doelpunten van Giakoumakis (2x) en Arias werd de achterstand omgebogen in een keurige 3-1 voorsprong. Een onachtzaamheidje in de Venlose defensie bracht de spanning weer terug in de wedstrijd, maar Pachonik besliste de wedstrijd definitief in het voordeel van de geel-zwarten. Hans de Koning over de bekerwedstrijd: “Je bent benieuwd: wat gebeurt er ná de wedstrijd tegen Ajax, het zelfvertrouwen heeft natuurlijk een enorme klap gehad. Dan gaat het in de eerstvolgende wedstrijd altijd om die eerste ballen en het gevoel. Onze tegenstander weet dat natuurlijk ook. Maar de eerste helft hebben we haast niks wegegeven en hadden we zelf twee goeie momenten. Dat is niet veel, maar met het gevoel wat we hadden… Net voor rust wordt het dan toch lastig: 0-1. In de rust hebben we het met z’n allen goed opgepakt. We zeiden: “we hebben wel vaker achter gestaan, ook op hele belangrijke en cruciale momenten.” Na de rust gaan we er dan vrij snel ‘overheen’. Ook wel verdiend trouwens. En dan is er na de wedstrijd toch sprake van opluchting ja. Iedereen had die overwinning even nodig. Linksom of rechtsom, mooi of lelijk….” Een overwinning die goed voor het vertrouwen was dus. Maar met de wedstrijd tegen FC Groningen alweer voor de deur kon er niet al te lang worden nagenoten van de overwinning. Over de aankomende wedstrijd zegt de trainer: Wij moeten ons gewoon niet gek laten maken. Danny Buijs kennende, zal hij ons overal willen afjagen. Daar moeten we alert op zijn. En zorgen dat we zelf ook voetballen. Dat is wel een gegeven. Iedereen moet top zijn aan de bal, iedereen moet de bal willen hebben en 100% geconcentreerd zijn in de taken. Goed in de discipline zijn, dat is de crux. Wij hebben eerder dit seizoen al laten zien dat we met iedereen kunnen wedijveren. Maar dan wél allemaal samen met elkaar de schouders eronder!”

In de wedstrijdselectie zullen weer twee spelers terugkeren na hun blessureleed. Thorsten Kirschbaum, die uitviel in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, zal weer aansluiten, en ook Guus Hupperts zal de spelersbus instappen richting Groningen. Daarentegen zullen Kum (schorsing), John, (niet wedstrijdfit) en Coric definitief ontbreken. De Kroaat heeft op zijn eigen Instagram bekend gemaakt positief te zijn getest op het coronavirus en zal dus niet meereizen richting Groningen. Schmitz is nog een twijfelgeval. Voor de rest kan de Koning over een fitte selectie beschikken.

FC Groningen

FC Groningen is goed aan de competitie begonnen. De Trots van het Noorden staat na zes gespeelde wedstrijden op tien punten en staat daarmee op een verdienstelijke 7e plaats. Hoogtepunt tot nu toe was de 1-0 thuisoverwinning op Ajax. In een wedstrijd waarin de Amsterdammers de bovenliggende partij waren, was het jeugdexponent Remco Balk die voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde.

FC Groningen-trainer Danny Buijs wil ondanks de grote verliespartij van VVV tegen Ajax van geen onderschatting weten: “VVV is opzich helemaal niet slecht aan het seizoen begonnen. Winnen een uitwedstrijd bij Emmen, pakken thuis een punt tegen Utrecht, pakken een punt uit bij AZ. Alleen ja, vorige week hebben ze een enorme draai om de oren gehad thuis tegen Ajax. Voor hun misschien prettig dat ze al heel snel daarna voor de beker moesten spelen tegen Den Bosch, die hebben ze weer gewonnen. Dus ja, met wat voor gevoel komen ze hier naartoe? Dat is lastig te zeggen, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken.”

Mochten er geen positieve coronatesten worden genoteerd, kan de oefenmeester van de Groningers beschikken over een bijna volledig fitte selectie. Slechts één man ontbreekt, maar zeker niet de minste: Arjen Robben. De Champions League winnaar van het seizoen 2012-2013 kampt sinds afgelopen maandag met lichte klachten en wil geen risico lopen. “Hij heeft voor de rest ook niet meer op het veld getraind deze week, maar binnen een individueel programma afgewerkt”, aldus Buijs.

Statistieken

VVV is in het verleden 23 keer op bezoek geweest in Groningen. Daarvan wisten de Venlonaren er zeven te winnen. Ook werd er vier keer gelijkgespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion, maar het merendeel van de wedstrijden, twaalf keer namelijk, werd verloren. Als we kijken naar de laatste jaren, doet VVV het helemaal niet zo slecht in Groningen. In het seizoen 2017-2018 pakten de Venlonaren dankzij Arsenal-huurling Kelechi Nwakali in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een punt tegen de plaatselijke FC en vorig seizoen werd er tijdens het vastelaovendsweekend zelfs met 0-1 gewonnen. De gevierde man aan Venlose zijde was toen Oussama Darfalou. Met een doelpunt in de 87e minuut zorgde de Algerijn er toen voor dat VVV voor het eerst sinds 1993 weer eens wist te winnen in Groningen.

Arbitrage

De man die de wedstrijd in goede banen moet gaan leiden, is Allard Lindhout. De 33-jarige scheidsrechter zal geassisteerd worden door Richard Polman en Michael Osseweijer en de vierde official is Martijn Vos. De VAR bij deze wedstrijd in Groningen is Edwin van de Graaf. Lindhout en VVV zijn vaak geen gouden combinatie. In de laatste acht wedstrijden van VVV waar Lindhout de baas was, wonnen de Venlonaren er geen een. Tijd dus om hier zaterdag verandering in te brengen.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen! FORZA VENLO

Wil jij het nieuwste nieuws van Venlonaren in je e-mail inbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief: https://venlonaren.substack.com/

38 Responses

 1. idderzienmeining

  Ik hoop dat VVV strijdbaar is en er een échte wedstrijd ontstaat waarin we kans maken op 1 punt of wellicht zelfs 3 punten

  Niet zo’n gezapig potje van Venlose kant aub 🙏

 2. Moeilijke wedstrijd gaat dit worden ben ik bang. Achterin zal er de hele wedstrijd volledige concentratie moeten zijn en dat geldt zeker voor Schäfer, mocht ie spelen.
  Want ik zag in de samenvatting van de bekerwedstrijd dat bij de tweede goal van FC Den Bosch aan zijn kant wel heel erg veel ruimte werd weggegeven. De backs van FC Groningen bedienen hun spits van goeie voorzetten en dat moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Daar ligt dus ook een taak voor van Crooij en Hunte.
  Onze spitsen moeten alert zijn op de opbouw van achteruit bij FC Groningen die begint bij Padt. Soms is de passing daar erg onnauwkeurig, dus als je daar een voet tussen krijgt, sta je zomaar alleen voor de keeper!

 3. ponnie veag oet de pan

  Ik hoop dat de koning de spelers eens flink op de flikker heeft gegeven dat 1,5 mtr Afstand in het veld niet geldt! En van mij mag vito ook eens op de bank plaatsnemen. Wat die de laatste tijd brengt is ver ondermaats. Arias mag het van mij wel eens proberen, en van dijck erin achterin.Van mij mogen ze in een 442 spelen:

  Kirschbaum
  Pacho-gelmi-van dijck-schmitz
  Hupperts-Linthorst-post-machach
  Giamakis-arias

 4. Real VVV

  Als het klopt dat Coric positief getest is, vraag ik af hoe dat kan. Ik ken zijn persoonlijke situatie en zijn sociale contacten niet, maar dat lijkt me toch een jongen die hier moederziel in een appartementje zit als hij niet op de club is.

 5. hanskazan

  Vraag me toch af wat de tactische keuze is van De Koning/Driessen. 4-3-3 willen spelen maar wel alleen maar lange ballen geven op een spits die niet gebaat is bij deze speelstijl. In de tijden van the Seun op het middenveld was dit een beproefde tactiek om de bal te krijgen op de middenlijn en vanuit daar te voetballen. Nu lijkt het vooral op hoop van zege te zijn. Als je toch de vleugels niet gebruikt zou ik vito en machach daar lekker weghalen.

 6. Helaas wederom een compleet krachteloos en machteloos vvv. Zou een wonder zijn mocht vvv scoren want echt kansen creëren zit er weer niet in. Groningen is de baas al doen die er gelukkig tot nu toe ook weinig mee.

 7. kaalneetje

  Eerste kwartier nog redelijk, daarna weer te ver achteruit. Er zit te weinig voetballende vermogen in het elftal. Amper tot geen veldspel met een bal over de grond die door 3 VVV-ers achter elkaar geraakt wordt. Dus weer die onmogelijke lange bal.

  En ik mis gewoon de pit, de power en wil om te strijden voor een punt. Als ik van Crooy over dat veld zie sjokken….pwwffff

 8. ponnie veag oet de pan

  Wat unne slappe hap zeg. Waar zijn die verdedigende kwaliteiten van vorige seizoenen gebleven? Wat is van crooij aan het doen? Die doet werkelijk helemaal niks! Het is verschrikkelijk om naar te kijken hoe er verdedigd wordf

 9. Koelie

  Het spel lijkt helemaal nergens op. Zoveel mogelijk achteruit lopen. Geen druk op de bal. Het tactisch plan is om 0-0 te spelen, maar na tegentreffer is er geen plan b.

 10. Geloof het verder wel, gaat voetballend ietsje beter in de 2e helft maar heb geen zin meer om me nog langer te ergeren en verder te kijken naar dit hoopje ellende want binnen 3 passes zijn ze de bal toch weer kwijt en 2x scoren zal deze ploeg niet lukken dunkt me zo. Fijn weekend verder.

 11. Venlooow

  Het is wederom inspiratieloos.
  Ik dacht de 1e 10 min vd eerste helft, dit kan leuk worden.
  Er moet echt iets veranderen
  Van Vito had ik de laatste tijd ook wel meer verwacht
  Wel blij dat Kirschbaum weer terug is.

  1. Hoe kun je hier nu positief over blijven. Als je verdomme met 0-13 op je donder gehad hebt moet je de wedstrijd er na het gras opvreten en er alles aan doen om een resultaat te halen.
   Verliezen kan, maar dan moet je er wel voor elke meter gestreden hebben, en dat zie ik al weken niet meer.

 12. FC VVV03

  Conclusie na vanavond is gewoon heel simpel. VVV heeft verdedigers die er geen hout van kunnen, een teruggekeerde “zoon” die solliciteerd naar een plek op de bank en een spits die voor VVV begrippen onvervangbaar is. Altijd loeren op die kans.

 13. Godfried

  de uitslag verbloemd het vertoonde spel. negatief zijn heeft echter geen zin. volgende week heracles opvreten. een directe concurrent. hoop dat Kum, Pachoo, Schmitz en John er weer bij zijn. voor Coric komt het te vroeg denk ik. kop omhoog en lekker ballen. hup!

 14. Volgens de Koning hebben ze weer hard gewerkt en er alles aan gedaan. Volgens mij hebben de supporters daar toch een andere kijk op. Het lijkt me een prettige en correcte man maar gvd sla eens met die vuist op tafel. Of hij beseft zich gewoon dat er niet meer inzit in deze spelersgroep en dan denk ik dat het knap is als je hiermee geen 18e gaat worden vrees ik.
  Onze griek vandaag ook niet gezien maar prikt hem wel weer fraai binnen. Van Crooy wederom dramatisch en van dezelfde toegevoegde waarde als broerlief. Verdedigend klopt het voor geen meter en is het persoonlijke niveau gewoon veels te zwak. Middenveld komt er gewoon niet aan te pas en aanval daardoor al helemaal niet. Zal nog een lang seizoen worden als de knop niet snel omgaat bij veel spelers maar ben zelfs bang dat die dat knopje niet eens bezitten.

 15. De Realist

  Helemaal eens met bovenstaande. Het was op de 1e 5 a 10 minuten en de laatste 10 minuten na slappe hap. Ze hebben er op het moment gewoon geen zin in lijkt het. Vito sjokt ook alleen maar een beetje over het veld en dat deed hij vorig seizoen ook en daarom waren de Zwolse supporters hem ook liever kwijt dan rijk. Vito kan goed voetballen, maar hij moet er wel zin in hebben. Mooie goal natuurlijk van Giako dat dan weer wel. Ik heb het idee dat de spelers nu niet voor elkaar door het vuur willen gaan en alleen dan kan VVV zich handhaven. Gelukkig was Koning Hans nog best tevreden over zijn spelers pffffff

 16. rimpelkop

  Denk dat het vooral met kwaliteit te maken heeft. We hebben gewoon echt een heel matig elftal. Ze kunnen de bal nog geen 30 seconden in de ploeg houden, dan zijn we hem alweer kwijt. Kan me echt niet voorstellen dat we met dit team niet op plaats 17 of 18 gaan eindigen. Momenteel met afstand de slechtste ploeg in de eredivisie. Jammer, maar dat is de realiteit.

 17. VVV 4ever

  De zwakste linie is duidelijk onze verdediging, VVV moet een offensiever strijdplan hebben want op deze manier van spelen gaan we ons dit jaar niet meer handhaven…
  En veel meer strijd en beleving in de wedstrijd tonen…lijken wel makke schaapjes ipv strijders..
  Verliezen hoort erbij maar zorg wel dat je alles hebt gegeven!!!

  Forza VVV!!!

  1. Geelzwart

   De verdediging is niet serk, maar het middenveld is op dit moment het zwakste. Elke tegenstander kan makkelijk het middenveld ondrbbelen zonder dat ze een tegenstander tegen komen. Ook aanvallend kan het middenveld het niet belopen.

 18. OooLGooO

  Ben ik niet met je eens. 2e helft bij Emmen, wedstrijd in Heerenveen waren zeker goed, hier hebben ze laten zien dat ze het kunnen. Toen werd op het gastenboek ook aangegeven een kwalitatief betere selectie te hebben dan afgelopen jaar. En nu is er geen kwaliteit? Persoonlijk denk ik dat dit een mentaal stukje is. Men kan het via een of andere reden niet opbrengen. En idd ze vreten het gras niet voor elkaar op, er heerst angsthazen voetbal, geen vertrouwen. En daar is 1 iemand verantwoordelijk voor, de trainer! Als de magie er niet is tussen spelers en trainer, hoe wil je dan kwaliteit leveren?? Ik denk dat er snel met de vuist op tafel geslagen dient te worden, er moeten besluiten worden gemaakt.

 19. chretien

  Aangezien geen enkele speler aan de verwachtingen voldoet, wellicht mogelijk dat gehele team last heeft van een of ander virus of bacterie? Ik bedoel niet corona, want daar worden ze op getest. Maar iets anders wellicht? Ik vraag me dit af omdat ik de apathie niet begrijp

 20. OooLGooO

  Dat is het juist. En volgens mij mag je de trainer er op afrekenen als het team, wat veel beter kan, zo de wedstrijd speelt.
  I.p. zag je dat onder Maaskant ook. Er zit totaal niks in, trainer eruit nieuwe erin. Andere energie voor de groep wat positief heeft gewerkt op het elftal. Lijkt echt een mentaal dingetje te zijn wat bij vvv wel vaker terugkomt. Je kunt niet alles op de begroting en kwaliteit afschuiven. Als het team voor elkaar door het vuur wil gaan zie je dat we het iedereen moeilijk kunnen maken. Is dat er niet kan er ook van iedereen verloren worden.

 21. Meuske

  De Koning moet vertrekken goede trainer misschien maar niet voor VVV op dit moment gaat ons de kop kosten op deze manier! Niet te lang meer wachten dit gaat op deze manier niet meer bergopwaarts! De Koning is meer een vader figuur en aait de spelers teveel dat heeft deze selectie niet nodig meer iemand die er flink bovenop zit en ze een schop onder hun reet geeft. Vito en Swinkels mogen van mij de bank warm houden zwakke schakels in dit team!! Rösler woa bisse??

  1. hanskazan

   De Koning wegsturen lost niks op. Daarbij is het publiek geheim dat Jay Driessen al 1,5 jaar de “echte” trainer/coach is en Hans er ook vooral voor de papieren en de buhne zit. Een keer goed resultaat of een keer niet op achterstand komen binnen het halfuur zou al veel doen voor deze ploeg denk ik…

Leave a Reply