Voorbeschouwing FC Oss – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de vierde wedstrijd van VVV-Venlo tegen FC Oss op het programma. De Jupiler League heeft dit weekend een dubbel programma. Hierdoor spelen de Venlonaren binnen 3 dagen 2 wedstrijden. De uitwedstrijd tegen FC Oss zal om 20.00 uur van beginnen.

De Venlonaren staan er na 3 potjes voetbal niet slecht voor. Ze staan op dit moment 6de met 3 punten achterstand op de koploper NEC. VVV-Venlo kent een redelijk start van de competitie. Zo wonnen ze thuis met 1-0 van Jong FC Twente. Maar de Venlonaren verloren de eerste uitwedstrijd kansloos met 2-0 van FC Den Bosch.

VVV-Venlo won de laatste wedstrijd tegen De Graafschap met 1-0 door een goede kopgoal van Khalouta. Gemakkelijk ging het niet. Maar uiteindelijke sleepte de ploeg van Maurice Steijn de 3 belangrijke punten binnen. VVV-Venlo speelde met vlagen een redelijk voetbal. Echter waren de laatst 20 minuten volledig voor De Graafschap. Het kwam vooral door onze keeper dat we de nul hielden.

De selectie had gisteren een uitlooptraining en daarna een vrije dag en vandaag één training om zich voor te bereiden op de wedstrijd van FC Oss. Ideaal is anders voor de mannen van Steijn. Er werd dus zondagmiddag stevig getraind in Seacon Stadion – De Koel -. Ajax-PSV of niet, de blik van de staf en de spelers stond gericht op de uitwedstrijd tegen FC Oss.

Die focus is belangrijk, vindt trainer Maurice Steijn: “We moeten ons volle bak focussen en FC Oss abslouut niet onderschatten, maar dat doen we zeker ook niet. FC Oss is een goede ploeg die kan verrassen: ze winnen met 0-4 bij RKC. Maar het is nog wisselvallig bij hen, want ze verliezen thuis ook met die cijfers. Ik ga echter uit van mijn eigen ploeg. En je zag in de wedstrijd tegen De Graafschap dat het steeds beter ging”.

Maurice Steijn vindt het geen probleem om twee wedstrijden snel achter elkaar te spelen: “We hebben deze keer maar weinig tijd tussen twee wedstrijden, maar de groep is goed uit de strijd met De Graafschap gekomen. Zowel mentaal als fysiek. Post en Otsu hebben zich goed gehouden en kunnen maandag gelukkig gewoon weer meedoen. En natuurlijk helpt het als je de wedstrijd wint”.

Toch heeft hij ook nog verbeterpunten gezien: “In de wedstrijd tegen De Graafschap hebben de jongens karakter en strijdlust laten zien, daar waren we met de staf dan ook tevreden over. Maar die ingrediënten moeten gecombineerd worden met beter veldspel en met meer rust aan de bal. En daar zijn we nu aan het werken, hopelijk dat dat maandagavond tegen FC Oss weer een stukje beter gaat. Wij zijn in elk geval klaar voor FC Oss”, besluit hij.

Jerold Promes keert maandag terug bij de selectie na 2 wedstrijden schorsing. Hij werd geschorst na een rode kaart tegen Jong FC Twente. Hij zal waarschijnlijk samen met Pim Balkestein het centraal duo vormen.

De vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Joppen; Schroijen, Post en Kruijsen; Wolters, Khalouta en Otsu

FC Oss
De club uit Oss staat na 3 wedstrijden op de 14de plaats. De Ossenaren hebben tot nu een seizoen van hoge pieken en hoge dalen. Zo speelde ze de openingswedstrijd een goede wedstrijd maar gaven ze de wedstrijd in de laatste 15 minuten weg en verloren met 0-4. De tweede wedstrijd tegen RKC-Waalwijk herpakte Oss zich goed het stond al 0-3 in de eerste helft en Oss won met met 0-4. De laatste wedstrijd verloor Oss met 2-1 van Helmond. Zoals je misschien gelezen hebt kunnen we dus geen pijl trekken op hoe goed Oss nu eigenlijk is. Het team van Wil Boessen wilt zo hoog mogelijk eindigen en het publiek willen vermaken. Een gemakkelijke wedstrijd gaat het niet worden.

Het wordt een mooie wedstrijd voor Wil Boessen. De trainer van FC Oss was immers tien jaar werkzaam bij de club uit Venlo en kent de club van binnen en buiten. Hij kijkt dan ook enorm uit naar deze voor hem speciale ontmoeting: “VVV-Venlo kent voor mij nauwelijks verrassingen. Ze hebben een ploeg waarvan je mag verwachten dat ze bovenin de Jupiler League mee gaan draaien, de club wil graag terugkeren naar de Eredivisie. Er zijn in mijn ogen echter heel veel ploegen die van elkaar kunnen winnen, de middenmoot is groot. Ik ben ervan overtuigd dat we VVV-Venlo kunnen verslaan.”

Kaartverkoop FC Oss

FC Oss – VVV-Venlo
Maandag 25 augustus 2014 | 20.00 uur
Start verkoop online ticketshop en Ticketbox: maandag 11 augustus | 8.30 uur
Start verkoop FanCentre: Maandag 11 augustus | 8.30 uur
Einde verkoop: Vrijdag 22 augustus | 17.00 uur (de bus wordt evt. nog volgemaakt)
(Seizoen)ClubCard: Ja, maximaal 2 kaarten per seizoenkaart of ClubCard
Vervoer: bus-combi of auto-combi

Bus-combi
De busreis gaat niet door. Er zijn geen buskaarten verkocht.

Auto-combi
Kaarten (toegang gastenvak) voor de auto-combi kosten 8,40 euro per stuk.
Omwisselen
De kaarten moeten op de wedstrijddag omgewisseld worden. Dit hoeft niet meer op het stadion, maar moet tussen 18:00 en 18:30 uur omgewisseld worden op de parkeerplaats bij Texaco ‘Romeinse Put’ (A73).

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo licht favoriet en gaan zij ervan uit dat de Venlonaren de 3 punten meenemen uit Oss.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de uitwedstrijd bij FC Oss. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar de Koel.

Bron: VVV-Venlo

10 Responses

  1. Lincoln

   Dankje aangepast. Ik had gehoord dat ze dagje vrij hadden. Janse niet naar VVV in ieder geval zoals je zegt. Maar goed dan hebben we hopelijk budget voor een andere positie. Maar ook dit is afwachten natuurlijk.

 1. Goodie

  Op de VVV site staat weer een vermoedelijke opstellin. Met die 11 namen lijkt dit me de meest voor de hand lliggende opstelling:
  Maenpaa
  Joppen-Promes-Balkenstein-Fleuren
  Post-Kruijsen
  Yuki
  Wolters-Khalouta-Schroijen

  Of Steijn wil met Schroijen op 10 beginnen, maa dat lijktme ster.

  1. Lincoln

   Op de VVV site en onze zite staat het zo. Denk dat Yuki op 10 en Schroijen rechtsbuiten. Steijn kijkt van wedstrijd tot wedstrijd met welke spelers hij het verschil kan maken. Een goede linkspoot op linksbuiten is voor Khalouta ideaal dat heeft hij vrijdag maar weer eens bewezen dat hij levensgevaarlijk is met kopbalen.

 2. Lincoln

  Opstelling VVV-Venlo: Maenpaa-Joppen-Promes-Balkestein-Fleuren-Kruijsen-Otsu-Post-Wolters-Khalouta-Schroijen
  Wissels: Wintjens-Nwofor-Sevinc-Gijzen-Elito-Altheer-van Crooy

 3. Mathijs Vermeulen

  Op L1 Radio klonk het wat gelukkig, het spel zal echt beter moeten maar als je er maar 3 punten aan overhoud dat is het belangrijkst. Nu op naar komende vrijdag FC Emmen thuis, hopelijk weer 3 punten met toch een beetje beter voetbal verdedigend heb ik het dan over, want 3 keer scoren in een uitduel is helemaal niks mis mee

Leave a Reply