Voorbeschouwing FC Oss – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de uitwedstrijd tegen FC Oss – het voormalige TOP Oss – op het programma. Om 20.00 spelen we tegen de plaatselijke trots. Als tweede wedstrijd van het dubbel weekend gaan de Venlonaren weer op zoek naar 3 punten om toe te voegen aan de uitstekende reeks waar ze mee bezig zijn. VVV-Venlo is tegen Almere City verder gegaan waar het voor de winterstop mee is gestopt: winnen!

Nog geen twee dagen geleden zagen we in de Koel een zeer dominant VVV. Ze speelde zeer overtuigend en fris voetbal en dat resulteerde in een mooie 4-0 overwinning. Er werden genoeg kansen gecreeerd en het is nu aan de mannen van Steijn om het rendement omhoog te brengen. Dit is waar de Venlonaren nog winst kunnen behalen. Converteren wij de meerderheid van de kansen tot doelpunten, dan ga je makkelijkere avonden tegenmoet.

VVV heeft de laatste 6 wedstrijden allemaal gewonnen met 20 gescoorde goals en maar 1 tegen. Ter vergelijking; in het het seizoen 2014/2015 wist VVV in de eerste seizoenshelft slechts 20 keer doel te treffen. VVV doet dit nu dus in 6 wedstrijden, een significante verbetering ten op zichte van het vorige seizoen.

Opstelling VVV-Venlo
De Venlonaren hebben maar twee dagen gehad om zich weer te focussen op de wedstrijd van maandag, maar de selectie oogt scherp op de trainingen. Er wordt hard getraind en de zogenaamde ‘flow’ blijkt ook na de winterstop door te leven in het Venlose pareltje.

In de selectie zijn een aantal wijzigingen. Na de afsluitende training laat Maurice Steijn weten: “Danny Post liep vrijdag tegen zijn vijfde gele kaart aan en die is dus geschorst. Geluk bij een ongeluk was dat we hem in de rust konden vervangen bij een comfortabele voorsprong en zo alvast een helft zonder hem konden spelen. Daarnaast is Vito van Crooij er niet bij, die ondervindt nog te veel last van zijn blessure aan de voet. Maar zijn vervanger Torino Hunte deed het prima afgelopen vrijdag. We gaan met vertrouwen naar Oss en willen de druk op Sparta hoog houden” Post zal vervangen worden door Quin Kruijsen.

Opletten geblazen is het voor Nijholt en Seuntjens, beide heren staan op 4 gele kaarten en dat betekent dat ze bij een volgende gele kaart geschorst zullen zijn. Zeker met het oog op het zware programma in de nabije toekomst is het belangrijk om niet tegen onnodige gele kaarten op te lopen.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Kruijsen, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Hunte.

FC Oss
Met FC Oss hebben we nog een appeltje te schillen. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werden we geklopt door de Ossenaren, na een vroege rode kaart voor Bourdouxhe. Met 10 speelden we een hele aardige partij, maar we konden helaas niet voorkomen dat we de wedstrijd verloren.
Het verschil op de ranglijst is aanzienlijk; VVV staat tweede, terwijl de gastheren uit het land van Jan Marijnissen op de 13e plaats vertoeven. Dit wordt absoluut geen makkie voor de Venlose equipe, de Ossenaren zijn namelijk al 7 wedstrijden ongeslagen. Zo weet ook de trainer: “FC Oss is ondanks de lage stand op de ranglijst een taaie ploeg om tegen te spelen. We hebben de beelden van de laatste wedstrijden goed bekeken en vooral tegen FC Emmen zie je waar het gevaar ligt. In drie minuten tijd scoren ze twee keer en zetten ze de wedstrijd naar hun hand, dus we zijn gewaarschuwd.

Bij FC Oss moet er met verschillende spelers rekening gehouden worden. Kamaci en Zschusschen hebben er beide 8 in liggen voor FC Oss. Ook moet er rekening gehouden worden met ‘Google-spits’ Istvan Bakx, die is ook gevaarlijk voor het doel.

Ondanks de eerdere nederlaag dit seizoen, zijn we in het voordeel tegen de ploeg uit Oss. Van de laatste 5 wedstrijden (waarvan 4 in het vorige seizoen) werden er 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en werd er 1 wedstrijd verloren.

De jacht op koppositie is vrijdag heropend.  We gaan nu voor de revanche tegen FC Oss en daarmee de druk houden op Sparta!

Arbitrage
Scheidsrechter:Kooij.
Assistent-scheidsrechters: Nanninga en Beijer.
Vierde official: Teuben.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de uitwedstrijd tegen FC Oss. FORZA VVV!

6 Responses

 1. marcel

  lekker alweer zo snel na vrijdag. op naar oss, met zo’n 50 man op een maandag-avond, valt niet tegen. de komende 2 wedstrijden moeten eigenlijk 6 punten opleveren.

 2. pavisto67

  OFF Topic, maar toch interessant:

  Nordin Amrabat verwacht binnen twee dagen duidelijkheid te krijgen over zijn voetbaltoekomst. De aanvaller van Malaga staat al enige tijd nadrukkelijk in de belangstelling van Watford. Eerder deze maand bracht de Engelse club al een bod uit op de oud-PSV’er.

  Mocht hij inderdaad verkocht worden voor 8 miljoen dan heeft volgens de fifa reglementen VVV recht op 0,5 van de tranfser.
  Dat is toch 40.000 euro.

Leave a Reply