Voorbeschouwing FC Oss- VVV-Venlo

Morgenavond staat de volgende wedstrijd voor de Venlonaren op het programma. Op stipt 20.00 uur trappen we in het Frans Heesenstadion te Oss af tegen laagvlieger FC Oss.

Afgelopen zondag speelden we de kraker tegen provinciegenoot MVV en die wisten we zeer fortuinlijk af te sluiten met een winnende goal van Ralf Seuntjens. De tweede helft was absoluut geen goede helft van de Venlose mannen. Het was ronduit slecht, maar het was een echte derby. Strijd, knokken, doelpunten, een volle Koel en drie hele belangrijke punten voor Venlonaren op de weg naar promotie. We zijn er nog lang niet, maar we hebben een directe concurrent op 7 punten weten te zetten en dat is alleen maar positief.

Morgen wacht ons FC Oss en zoals vaker in de Jupiler League, is iedere wedstrijd er weer een op zich. Het zal beter moeten dan de tweede helft afgelopen zondag, maar de jongens hebben goed getraind en maken zich op voor de wedstrijd in het Frans Heesenstadion morgen in Oss. Het is nu zaak om de goede resultaten tegen Cambuur en MVV een vervolg te geven en de drie punten mee terug te nemen uit Brabant.

Eerder dit seizoen speelden we thuis tegen de Ossenaren. Toen pakten we de punten door doelpunten van Seuntjens en Hunte. Het vorige seizoen verloren we tweemaal met 2-1 van de Brabanders, het wordt dus zeker geen gemakkelijke pot.

Maurice Steijn zegt hier het volgende over: “We hebben afgelopen week goede zaken gedaan. Een uitverkocht huis, maar helaas konden we de toeschouwers vooral in de tweede helft niet het gewenste spektakel bieden. Maar als je dan ziet hoe iedereen in de laatste minuut uit zijn dak gaat bij de winnende treffer, dat is toch waar de meeste mensen voor komen. Sparta sloot verleden seizoen zo wel een stuk of vijf wedstrijden winnend af en werd kampioen… Met FC Oss treffen we nu een ploeg die wisselvallig presteert. Zij hebben dit seizoen al 46 doelpunten gescoord, waarvan topscorer Tom Boere er maar liefst 24 voor zijn rekening nam, maar ze hebben ook al 55 doelpunten tegen. Het is dus zaak dat onze achterhoede, die de minste doelpunten tegen heeft, die spits in bedwang kan houden. De basis van ons team zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de laatste weken. Maar vooral in de voorhoede kunnen we nog wat keuzes maken, daar zijn we nog niet helmaal uit”

Opstelling VVV-Venlo
Op de afsluitende training werd er hard getraind en de mannen waren weer scherp voor de wedstrijd tegen FC Oss morgen. Vito van Crooij verliet geblesseerd het trainingsveld en ook Ralf Seuntjens verliet hinkend de heilige mat. Daar is verder weinig over bekend, maar het kunnen ook gewoon schrikreacties zijn.

De van Arsenal afkomstige Gedion Zelalem, die hopelijk een dezer dagen de definitieve krabbel zet onder de huurovereenkomst, trainde niet mee met de selectie, maar zat in het krachthonk.

Opletten is voor het Torino Hunte die 4 gele kaarten heeft en ook voor Danny Post is het relatief opletten, met zijn 8 gele prenten dit seizoen.

Het is moeilijk te zeggen hoe erg de blessures zijn en in hoeverre dit ook een spelletje is. Maar onze vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Opoku en Vito van Crooij

FC Oss
FC Oss bivakkeert in de onderste regionen van de Jupiler League en moet opletten dat het niet moet strijden voor degradatie naar de Tweede Divisie. Een van de grootste redenen dat ze het hoofd boven water houden op dit moment, is omdat ze de topschutter van de Jupiler League in de gelederen hebben met de naam van Tom Boere.

In de laatste 5 ontmoetingen heeft VVV-Venlo twee keer gewonnen, twee keer verloren en een keer gelijkgespeeld. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd met 2-0 gewonnen in de Stadion de Koel.

VVV-Venlo heeft in totaal 37 competitiewedstrijden tegen FC Oss gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 18 keer gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 48,65%. In totaal heeft VVV-Venlo 69 doelpunten gescoord en 56 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: Bexkens en Strijker
Vierde official: Kampman

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Oss! FORZA VVV!

23 Responses

 1. Godfried

  Altijd leuk om iets over VVV te lezen en petje af dat er elke week mensen zijn die hier tijd en energie in steken. Waarvoor dank.

  Ik kan het toch niet laten om voor een keer de opmerking te maken dat er in bovenstaand stuk wel erg veel spel-, schrijf- en stijlfouten staan. Bijna in elke alinea staat er minimaal 1. (sorry voor het benoemen)

  Vwb de wedstrijd. Ik gok op een makkelijke 1-3 overwinning.

  1. Dank voor de tip. Ik zelf heb geen tijd om elke tekst door te lezen en ga ervan uit dat degene die de berichten schrijven de Nederlandse taal enigzins beheersen. We zullen er zeker op letten want kan natuurlijk niet dat er zoveel fouten in staan dat het niet meer leesbaar is. Dat is wel een puntje waar iemand zich aan kan irriteren.

   1. Godfried

    Ik erger me er niet direct aan. Maar als er toch iets online wordt gezet, is het misschien wel een idee om de tekst door iemand te laten tegenlezen. Ook foutloze teksten dragen bij aan het imago. Al snap ik wanneer er hiervoor geen tot weinig tijd is.

    On: Het kriebelt weer. Niet eens zo zeer voor de wedstrijd van VVV, maar meer vanwege MVV – NAC. Hoop op een gelijkspel. 9 en 12 punten voorsprong op deze twee zou geweldig zijn.

    Jammer dat Volendam de komende vier wedstrijden een relatief makkelijk programma heeft. Die kunnen de druk op VVV misschien nog wel eens vies opvoeren. Onze jongens kunnen zich dan ook geen misstap veroorloven komende weken. Als je de uitwedstrijd tegen Volendam ingaat met minder dan 4 punten voorsprong, dan kan alles zomaar worden verspeeld.

    Des te belangrijker vandaag de volle 3 punten te pakken tegen de messentrekkers uit Oss.

 2. Ben

  Come on VVV, nu gaat het erom om juist dit soort wedstrijden te winnen. Wat mij betreft wordt er geen Hogeschool voetbal gespeeld, maar een eenvoudige zege van 0-1 vind ik prima. Vooral niet denken dat het een gemakkelijke wedstrijd wordt. Denk maar aan vorig jaar, toen hebben we twee keer van FC Oss verloren. FORZA VVV!

 3. Louis van Gaal

  Precies, nu met 100% inzet het veld opstappen en knallen. 3 punten pakken en daarmee alle concurrenten laten zien dat er niets te halen is…. als je verliest geef je ze weer hoop… Focus, concentratie, fel en 100% de duels ingaan dan komt het goed!!

 4. RuiverCity

  Dit zijn de wedstrijden waar je na de krakers tegen Cambuur en MVV voor moet oppassen. Onbewust krijg je als speler dan toch het gevoel dat deze wedstrijd er minder om doet. Ik hoop dat dit team over dit punt is. Want juist de driepunters tegen deze laagvliegers maken je kampioen!

 5. marcel

  zoals al gezegd door meerderen: oppassen morgen. Na de ‘grote’ wedstrijden cambuur en VVV, lijkt dit een makkelijke pot, en daar schuilt het gevaar. Desondanks natuurlijk vol vertrouwen naar deze wedstrijd.

 6. Goodie

  Dit soort wedstrijden moeten gewonnen worden. De toppers al een aantal seizoenen niet het probleen, maar juist de wedstrijden tegen de laagvliegers. Opmerkelijk is wel dat Oss 7 doelpunten meer heeft gemaakt dan VVV. Al hebben ze er 4x zoveel tegen gekregen.

 7. RuiverCity

  Het moet tevens toch een enorme stimulans zijn voor de spelers dat MVV en NAC elkaar treffen in Maastricht. Bij winst van MVV komt NAC op grote achterstand. BIj winst van NAC kom je op 10 punten. Moet je wel zelf winnen!!!

 8. Ievel Knievel

  Even iets heel anders;

  Ik had weer even wat imagotechnische zaken op de mail gezet. Het lijkt me leuk om daar verder over te sparren. Ik denk, ik meld het even; extra.

 9. expat

  Dank voor het stukje, allemaoldnbergop. Zou zo in de krant kunnen. Wat betreft de wedstrijd: ik hoop op drie punten in Oss en dat het in de provinciehoofdstad gelijk blijft. Aan hen die gaan: toppers!

   1. expat

    Haha, klopt! Mooie dag voor Venlo. Nu hopen dat onze selectie in tact blijft. Op het Roda-forum zitten ze verlekkerd naar Vito te kijken met het uiterst dubieuze geld dat ze ineens in handen gekregen hebben.

   2. VenloVVV

    Er is in VVV TV al vermeld dat het, voor zowel de trainer als de club, onbespreekbaar is dat er nog iemand vertrekt!

    PS. Complimenten vandaag aan iedereen die ook mee was naar de uitwedstrijd tegen FC OSS. De HELE tweede helft hebben alle 150 man staan zingen voor VVV!

   3. Koelie

    Daar is geen beleid te herkennen. Jaar na jaar paniekaankopen. Ook met miljardair als eigenaar blijven ze een kroetclub. Al halen ze nog 20 spelers dan nog zie ik ze niet uit gevarenzone voetballen in 4 maanden. Zoals al eerder geopperd, misschien dan ze nu de Limburgse belastingbetaler eens kunnen gaan terugbetalen voor alle subsidies die ze gehad hebben voor de club en stadion.

 10. Ben

  We doen bovenin mee en dat alleen al is fantastisch. Ook deze uitzege bij FC Oss is heel mooi, want we hebben tegen hen vaak genoeg punten verloren. Nu wordt het zaak om niet te dromen zoals hier op deze site vaak gedaan wordt, incluis ikzelf, maar vooral het kopje erbij te houden en de eerstvolgende wedstrijd te zien als de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Vrijdag tegen Graafschap wordt geen makkie. Voor aanvang van de competitie werd de Graafschap selectie als de sterkste van de Juplier gezien. Zij willen zeker tegen ons laten zien dat ze wat in hun mars hebben en dat geldt voor iedere tegenstander, je hoeft maar enkele wedstrijden te winnen om aan die nacompetitie mee te mogen doen. Er voor blijven knokken is mijn advies! FORZA VVV!

Leave a Reply