Voorbeschouwing FC Oss – VVV-Venlo JL Play Offs

Na een geweldige wedstrijd vrijdagavond heeft VVV-Venlo zich geplaatst voor de Play Offs. Dit betekent dat VVV-Venlo morgenavond de eerste wedstrijd speelt. In Oss begint om 20.45 uur het tweeluik voor de Venlonaren.

Voor de spelers en de staf ook een schakelmoment aangezien er twee dagen na de euforie alweer een belangrijke wedstrijd op de planning staat. Even terug blikkend op de wedstrijd van vrijdag moeten de spelers een enorme zelfvertrouwen boost hebben gekregen. VVV was vanaf minuut 1 scherp en ging vol voor de winst. Met passie en strijd lukte dit. VVV kwam de eerste helft op een terechte 1-0 voorsprong door Melvin Platje maar vlak na rust werd het gelijk door het 100ste doelpunt van NEC. Dit doelpunt werd in een standaardsituatie gemaakt voor VVV en NEC counterde snel. Iedereen in het stadion zag de bui al hangen aangezien op ongeveer hetzelfde moment Sparta Rotterdam op een voorsprong kwam. VVV herpakte zich snel en maakte snel de 2-1 en het slotoffensief was voor Niels Fleuren en Dylan Donkers. Niels gaf op een fabelachtige manier de bal op Donkers die zijn eerste doelpunt van zijn carriere maakte. De eindstand werd dus 3-1. VVV had zijn plicht gedaan door de kampioen  te verslaan. Echter waren de Venlonaren ook afhankelijk van de wedstrijd Sparta – De Graafschap. Ook de Doetichemers deden hun sportieve plicht en speelde gelijk in Rotterdam. Wat weer precies genoeg was voor VVV om door te gaan naar de Play Offs. Een euforisch moment voor de spelers en de supporters en de positiviteit is goed te merken.

Nu naar de wedstrijd van morgenavond; zoals gezegd is er niet alleen gewonnen vrijdag van de kampioen en hebben we de Play Offs behaald er is ook iets gebeurd in de selectie. De spelers hebben een enorme zelfvertrouwenboost gekregen en willen zich nu gaan belonen. Ook trainer Maurice Steijn ziet het zo. Hij zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; „Na de winst op NEC en het bereiken van de play-offs was er even tijd om te feesten en te vieren dat we mee gaan doen om promotie”, vertelt onze trainer Maurice Steijn. “Maar vanaf zaterdagochtend ligt de focus volledig op het tweeluik tegen FC Oss. Want het wordt geen makkie: ze hebben maar 4 punten minder gehaald dan wij en ook al hebben we drie keer van ze gewonnen afgelopen seizoen (tweemaal in de competitie, eenmaal in de beker), dat wil nu niets meer zeggen. De play-offs zijn een nieuwe competitie, waarin het verleden niet meer telt. Maar we hebben zeker kansen en het is nu zaak om onszelf te belonen.”  

Opstelling VVV-Venlo

Er zal weinig veranderen in de opstelling van VVV-Venlo. Guus Joppen keert terug na een schorsing en zal op zijn vertrouwde plek in de basis staan.  De trainer; “De wedstrijd tegen NEC was natuurlijk een enorme morele boost voor de spelers, dat heeft de ploeg en de staf goed gedaan. Bovendien zit de schorsing van Joppen erop, dus die keert terug op zijn vaste stek in de verdediging. Buwalda heeft wat last gekregen van de inspanningen van vrijdag, dus we moeten even afwachten hoe hij zich houdt na de training van vandaag, dus dat is nog een vraagteken. Voor de rest is iedereen fit en hebben we er enorm veel zin in. Heerlijk dat we de play-offs gehaald hebben en nu laten zien wat we waard zijn!’

FC Oss
De Ossenaren wonnen de derde periode titel in plaats van VVV-Venlo. Niemand had het eigenlijk verwacht aangezien Oss in de periode als laatste kans hebber waren. Alles liep precies goed voor FC Oss waardoor ze zeer onverwacht de periode wonnen. Hierna volgde een mindere periode voor FC Oss. De succestrainer Will Boessen werd ontslagen en de resultaten vielen ook tegen. Hierdoor eindigde FC Oss op 9de plaats met 56 punten uit 38 wedstrijden.

VVV-Venlo won dit seizoen 2 keer van de Ossenaren. De uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen door een doelpunt in de allerlaatste seconde van Aziz Khalouta. Thuis won VVV met 2-1 van FC Oss. En ook in de thuiswedstrijd werden beide doelpunten door Aziz Khalouta (Khalouta niet meer in dienst van VVV).

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Balder en Dobre
Vierde Official: Berben

Wij wensen de spelers, de staf en de supporters morgen heel veel succes met de eerste Play Off wedstrijd tegen FC Oss en wij hopen natuurlijk dat we met een goede uitslag naar Venlo terug keren waardoor we vrijdag het klusje af kunnen maken.

8 Responses

 1. supportertje

  Met de zelfde werklust, en vechtlust naar Oss en de beuk er in. Daar al de basis leggen voor de returnwedstrijd zodat er lucht is. Dan de returnwedstrijd thuis besluiten met een overwinning, hoe klein die ook mag zijn. Als het kan tegen NEC, dan kan het ook tegen FC Oss. Niemand zegt dat het makkelijk is, maar het is wel te doen.

  1. FC Oss laatste 6 wedstrijden, 5 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. Na het behalen van de Play Offs is het helemaal fout gegaan voor die ploeg van de 6de plek naar nummer 10 afgezakt. Trainer ontslagen alles zit tegen. Dit seizoen 3 keer gewonnen van de Ossenaren. Het ziet er naar uit dat VVV meteen zijn slag kan slaan vanavond maar goed Play Offs zijn wedstrijden op zichzelf. Hoop op een winst dan kun je thuis makkelijker voetballen en voorbereiden op ronde nummer 2.

   1. Frosty

    Tja, we gaan het zien. Ik hoop ook op winst, dat zou de thuiswedstrijd relatief eenvoudig maken. Laat VVV eerst Oss maar eens inpakken voor dat we aan ronde 2 gaan denken 😉

   2. Ben

    Helemaal met je eens, focus nu alleen op eerste wedstrijd in Oss tegen FC Oss. Zal moeilijke avond worden, ook zij willen wel iets meer en zij zullen er vol voor gaan. Kleine nederlaag hoeft niet killing te zijn, maar ook bij gelijkspel of kleine overwinning komt er altijd nog een wedstrijd hier thuis. Ook dan kunnen zij nog gevaarlijk worden. Het is een gemakkelijk scorende ploeg. FORZA VVV!

 2. mats

  1-2 in de play-off uitwedstrijd….waar doet me dit toch aan denken…. 😛
  Dat wordt dus weer billen knijpen vrijdag omdat ze met 1-2 achter gaan komen en vlak voor tijd de bevrijdende 2-2 maken

Leave a Reply