Voorbeschouwing FC Twente – VVV-Venlo

De_Koel_home1

Na de wedstrijd tegen landskampioen Ajax wacht VVV-Venlo wederom een moeilijke tegenstander namelijk FC Twente. Iedereen met een geelzwart hart hoopt natuurlijk dat de ploeg van trainer Glen De Boeck weer voor een stunt kan zorgen, ditmaal in Enschede.

Maar de combinatie VVV-Venlo en een uitwedstrijd wil maar niet zo goed vlotten. Eind vorig jaar tegen Willem II was het namelijk voor het laatst dat de Noord-Limburgers een uitduel in de eredivisie in winst hebben omgezet. Het laatste uitduel staat natuurlijk nog vers in het geheugen gegrift. Twee weken geleden werd VVV-Venlo door Vitesse overklast en werd met een 4-0 nederlaag terug naar Venlo gestuurd. Trainer De Boeck hoopt echter dat dit een negatieve uitschieter was.

Na de puike 2-2 remise tegen Ajax ziet de Belgische oefenmeester geen reden om zijn team te wijzigen. Naast de al langer geblesseerde Ken Leemans, zit Rogier Molhoek zijn laatste van drie duels schorsing uit. Terug van weggeweest is Michael Timisela. De Amsterdammer zal echter in de Grolsch Veste plaats moeten nemen op de bank. De Boeck is daar heel helder in: „Ik heb geen enkele reden om Ferry buiten de ploeg te laten. Op dit moment laat Michael op de trainingen te weinig zien en ook zijn spel bij de beloften afgelopen week was niet goed. Dit maakt de keuze voor Ferry alleen maar makkelijker.” Tegen FC Twente zitten Soufiane Dadda en Anil Gülner niet bij de selectie. Het duo krijgt vrijaf van De Boeck vanwege de slopende Ramadan.

Bij het gebruikelijke perspraatje op vrijdag keek De Boeck nog even terug op de start van zijn ploeg. „We hebben het tweemaal heel goed gedaan tegen ploegen met veel kwaliteit. Het team maakt op mij een hele stabiele, rustige indruk. Uitwedstrijden zullen we anders moeten benaderen. Ik denk en hoop dat Vitesse een incident was. Ik ben benieuwd naar het duel tegen FC Twente. We moeten ons ding blijven doen en groeien als ploeg. Het is zaak om foutjes er uit te halen.”

FC Twente is in eigen huis natuurlijk de torenhoge favoriet. De laatste twee jaar werden de Tukkers achtereenvolgens kampioen en vorig jaar eindigden ze als runner-up. Met Co Adriaanse staat er een nieuwe door de wol geverfde trainer voor de groep. Afgelopen week was Benfica een maatje te groot in de voorronde van de Champions League. De roodhemden mogen nu proberen in de Europa League te overwinteren. Bij FC Twente loopt voor VVV-Venlo een bekend gezicht rond namelijk Willem Janssen. De uit de Venlose jeugd afkomstige middenvelder verruilde in de zomerstop Roda JC Kerkrade voor FC Twente en heeft normaal gesproken een basisplaats. FC Twente loopt over van de kwaliteit en staat niets voor niets na drie speeldagen op de eerste plaats. Als enige club in de eredivisie verloor het nog geen punt. Dat wil de ploeg in eigen huis natuurlijk voortzetten.

Vanwege de stadionramp enige weken geleden, mogen er geen supporters van VVV-Venlo de reis naar Enschede maken. Daarom bestaat er de mogelijkheid om in het supportershome zaterdagavond samen het duel te aanschouwen. Het duel begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Hulten.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply