VVV-Venlo

Voorbeschouwing FC Utrecht – VVV-Venlo

Morgenmiddag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. In deze speelronde gaat VVV-Venlo op bezoek bij FC Utrecht in de strijd om de volgende drie punten. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in de Galgenwaard.

Afgelopen zaterdag werd er op een nogal zure wijze verloren van Ajax. De geelzwarten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en deden hun uiterste best om de gasten onder druk te zetten. Dat lukte aanvankelijk, maar daarna nam Ajax de controle over en waren zij veel gevaarlijk aan de bal en voor het doel. Dat VVV-Venlo niet op een monsternederlaag getrakteerd werd, was vooral te danken aan keeper Lars Unnerstall, die weer een dijk van een wedstrijd keepte. De wedstrijd is nu vooral in het nieuws gekomen door twee VAR momenten. In de eerste helft werd een goal van Samuelsen afgefloten, omdat hij een overtreding had gemaakt in de 16 (zeer discutabel tot onbegrijpelijk) en in de 88e minuut kreeg Ajax een penalty na een overtreding van Janssen. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Afschakelen na het duel tegen Ajax zit er niet bij, want morgen wacht dus FC Utrecht. Al werden vorig jaar de meeste punten buiten huis gehaald: “Maar ons spel is anders dan vorig seizoen. Toen hadden we meer diepgang, werd sneller de diepte gezocht. Daar moeten we nu wat meer in gaan variëren.” Met FC Utrecht wacht er weer een tegenstander van formaat en een tegenstander die het vorige seizoen wederom binnen de top-5 van de Eredivisie wist te eindigen. Dat vindt ook onze trainer Maurice Steijn: “Hun beleid klopt. Elk jaar vertrekt een aantal spelers, maar ze slagen er ook in om weer sterke nieuwe spelers te halen. Utrecht uit is voor elke ploeg in Nederland een lastige wedstrijd.” Daar heeft onze trainer natuurlijk wel gelijk in, want FC Utrecht is gewoon altijd lastig voor VVV, maar zeker niet onmogelijk.

VVV-Venlo

Zoals je hierboven in de voorbeschouwing van VVV TV kan zien, worden de spelers steeds fitter. Ook het aantal geblesseerden is de laatste tijd flink afgenomen. Eigenlijk komt het duel met FC Utrecht alleen te vroeg voor Peniel Mlapa. De rest waaronder Johnatan Opoku, Jay-Roy Grot en Seuntjens kunnen steeds meer richting die 90 minuten gaan. Daarnaast hebben enkele reservespelers minuten gemaakt van de week in de oefenwedstrijd tegen SC Union Nettetal (2-2). Daar was Steijn blij mee: “Daar was ik wel blij mee. Daar hebben Van Bruggen, Sušić, Opoku en Dekker negentig minuten kunnen voetballen en dat is belangrijk. Spelritme opdoen waardoor ze direct aan de bak kunnen als dat nodig is. Dat is belangrijk. Om scherp te zijn, moet je minuten maken.

Veel mensen vroegen zich het laatste duel af waarom Susic niet speelde tegen Ajax. Geblesseerd? De trainer legt uit: “Het gaat altijd om details, om tactische zaken die spelen. We hebben de mogelijkheden om te variëren, dus daar maken we dan gebruik van. In het belang van de balans in het elftal.” Het lijkt dus een tactische overweging te zijn geweest om Susic niet te laten spelen en er is dus een grote kans dat hij nu wel gaat spelen.

Het is lastig om te bepalen wie er nu precies gaat spelen voor VVV-Venlo, al helemaal als we zien dat Steijn de vorige week Susic buiten de basis liet. De bovenstaande opstellingen zijn een optie, maar het kan natuurlijk ook anders lopen.

FC Utrecht

Voor FC Utrecht is de doelstelling duidelijk, Europees voetbal halen met deze selectie. De eerste wedstrijd ging kansloos verloren tegen PSV (0-4), maar daarna was er thuis herstel tegen PEC Zwolle (2-0). Nu komt dus VVV-Venlo op bezoek en trainer Jean-Paul de Jong zegt het volgende over VVV: “VVV-Venlo is een stugge ploeg die de afgelopen twee wedstrijden een goede controle heeft gehad en voorop spelers heeft die je goed in de gaten moet houden. Het is een tegenstander die het ons heel moeilijk kan maken.”

Bij FC Utrecht ontbreken er enkele spelers. Van Overeem is geschorst en ook Strieder en Tannane zijn er nog niet bij. Jensen is weer fit en zal dus weer op doel staan in Utrecht.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 30 competitiewedstrijden tegen FC Utrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 26,67%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 47 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Blank
VAR: Manschot
AVAR: Bijl

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht! FORZA VENLO

 

14 Responses

 1. kenfen

  Zoals ik al zei het niet opstellen van Susic heeft te maken met de compacte speelwijze tegen Ajax. Tegen Utrecht is dit misschien ook nog een optie. Mét Susic krijgen we wel meer aanvallend vermogen. We zullen zien hoe Steijn dit aanpakt

  1. lucien1978

   Hoe kom je erbij dat Mlapa bij Dresden altijd geblesseerd was. Hij was niet geblesseerd maar werd gewoon niet gebruikt.

   Op transfermarkt.nl kun je precies zien wie welke blessures heeft en hoelang hij is uitgeschakeld geweest.

   Mlapa heeft tussen 2010 en 2016 4 blessures gehad van elk ong 3 weken.

   Na 2016 is hij 100 procent fit geweest en heeft hij geen blessures meer gehad

 2. Matige 1e helft. Met name Grot was een drama, die mag van mij op bank blijven zitten. 2e helft was heerlijk om naar te kijken. Jammer dat ze de laatste kansen niet benutten want dan waren het 2 extra punten geweest. Maar heerlijk hoe vvv de 2e helft er boven op zat.

 3. chretien

  Die eerste helft, ik begreep er niets van. Waren dat onze jongens? Vond wel dat Makkelie teveel niet zag, onze spelers waren wellicht iets geïntimideerd?
  Toen kwam die tweede helft, wat een verschil. FC Utrecht mag zich gelukkig noemen met hun gelijkspel. Wat speelden, combineerden ze goed. Het enige wat. misging was het benutten van kansen. Sjonge, sjonge, jonge, wat hebben ze er gemist. De grootste, die ik zag, was de kans die de Seun kreeg. Maar ja, zijn linker is niet top. Werden we tekort gedaan? Aan de hand van de eerste helft zeg ik, nee en dat mag nooit meer gebeuren dat we zo worden weggespeeld. Aan hand van de tweede helft zeg ik, wat een mooi schouwspel, fantastisch jongens. We hadden kunnen winnen. Mijn zondag is goed……

Leave a Reply