Voorbeschouwing FC Volendam – VVV-Venlo

Na het debacle tegen Jong PSV wacht VVV-Venlo zondag de lastige uitwedstrijd naar Volendam. In het verleden waren de Volendammers nooit een gemakkelijke tegenstander voor de Venlonaren. De balans van deze wedstrijd is duidelijk in het voordeel van de Noord-Hollanders.

Volendam heeft dit seizoen weer een echte goalgetter in de gelederen in de persoon van Mühren. Geen onbekende naam natuurlijk uit het dorp aan het IJsselmeer. Volendam presteert dit seizoen heel wisselvallig maar blijft een belangrijke kandidaat voor de bovenste plaatsen.

Bij VVV is de schorsing van Guus Joppen teniet gedaan waardoor hij zondag zijn opwachting als aanvoerder weer kan maken. De rest van het team zal niet veel veranderen is de verwachting. Trainer Rene Trost blijft vasthouden aan deze speelstijl en vertrouwen houden in bepaalde spelers.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

 

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Altheer, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Kruijsen

Aanval: Reimerink, de Kogel en Wolters.

 

 

 

29 Responses

 1. beek

  Mijn (veel betere) opstelling:
  Doel: Mäenpää

  Verdediging: Joppen (c), Altheer, Balkestein en Fleuren

  Middenveld: Türk, Post en Kruijsen

  Aanval: Wolters, de Kogel en Yuki.

  1. sultana

   Jou veel betere opstelling??

   Nou vooral met Kruijsen erin ja hou toch op man, Kruijsen speelt al weken als een natte krant. Hij hoort niet in de basis thuis, Turk hoort daar ten alle tijden te staan. Begrijp niet wat Trost al weken in Kruijsen ziet…….

 2. beek

  @Sultana,
  Kruijsen bij gebrek aan beter (heb jij een andere middenvelder?)
  Wat mij betreft spelen we 4-2-4:
  Verdediging: Joppen (c), Altheer, Balkestein en Fleuren
  Middenveld: Türk en Post
  Aanval: Cooper, Wolters, de Kogel en Yuki.

 3. tulipanes

  Heb net iets gelezen over het ford van Venlo. Er wordt een plan gemaakt voor de gemeente : het ford in zijn geheel uitgraven en duurzaam saneren. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid 14 miljoen euro kosten.

  Het is toch eigenlijk van de zotte, mocht dit plan doorgaan. De gemeente wil niet investeren in iets waar de kans groot is dat je het vroeger of later terugverdiend, maar wil misschien wel een ford uitgraven. De gemeente staat nou niet echt bepaald bekend om haar economische visies.

  1. Lincoln

   Ik denk dat je fort bedoeld. Ik snap best dat ze dit willen opgraven en uitzoeken. Het is namelijk een historisch monument van de stad Venlo en er kunnen dingen naar boven komen die van grote waarde zijn. Daarintegen is een stadion een commercieel iets.

   1. tulipanes

    Ja dat typen op mijn mobiel gaat nog niet zo goed.
    Als ik me niet vergis bevindt het fort zich zo’n beetje op dezelfde plek als waar het stadion zou willen komen. Ik weet dan ook niet of we daar dan nog kunnen bouwen.

 4. 5 for life

  Gunstige uitslagen op de vrijdag:
  Willem II – Almere City FC 5-0
  Fortuna Sittard – FC Emmen 2-0
  FC Den Bosch – Helmond Sport 3-1
  FC Oss – Excelsior 2-2
  Jong FC Twente – Telstar 3-0

  Bij winst op Volendam komen we zeker op gedeelde 6e plek en mocht maandag de Graafschap verliezen van jong Ajax op een gedeelde 5e plek.

  Ik blijf positief.

  1. Lincoln

   Hoop dat ze winnen. Het verschil tussen top en middenmoot is niet groot omdat iedereen van iedereen kan winnen en dat ook doet. Maar winnen bij Volendam wordt zeker niet gemakkelijk en ze moeten wel punten blijven pakken om het gat niet te groot te laten worden. Als ze nog wat willen moeten ze nu echt gaan winnen en volwassener zijn in hun spel. Als je zondag verliest zullen we zakken.

 5. Venske

  Helemaal eens met Frosty. Dit stel mist ook gewoon kwaliteit, maar vooral inzet. Ik heb de indruk dat er een aantal spelers bijlopen die denken dat ze zo goed zijn dat ze niet tot het gaatje hoeven te gaan. In de Jupiler kun je alleen punten halen als het hele elftal tot het uiterste gaat! Dat zie ik helaas dit seizoen niet, dus morgen weer een kansloze nederlaag. Diep in mijn hart hoop ik dat ik ongelijkheb!!!!

   1. marcel

    met je eens, er is geen knokker die een voortrekkersrol neemt in dit elfal. Een team noem ik het inmiddels niet meer. Dit hele elftal lijkt niet bij elkaar te passen. waardoor het elke week lijkt of deze spelers nog nooit met elkaar op één en hetzelfde voetbalveld staan. Zelfs Trost begint zich tegenwoordig regelmatig af te vragen of dit wel dezelfde voetballers zijn die samen op hetzelfde veld getraind hebben.

 6. RuiverCity

  En weer wordt duidelijk dat VVV een killer mist. Iemand die zo’n voorsprong over de streep trekt. Langzamerhand vraag ik me echt af wat er door de week op de training gebeurt? Het vertrouwen in Trost neemt ook met de week af……Mocht er volgende week tegen Excelsior niet gewonnen worden dan vrees ik een akelig lege Koel tegen Telstar!

 7. Goodie

  Promoveren gaat niet gebeuren. En dat moeten we op het moment niet eens is willen. We zullen met deze spelers de eredivisie is in moeten gaan… alleen Maenpaa en Yuki verdienen dit seizoen een voldoende imo.

 8. YowVVV

  Wat een drama weer, lamballen zijn het..
  mentaliteitsloze bende van ellende, blijkbaar toch geen echte gifkikkers en bikkels en leiders in dit team, bovenal kwaliteitsloos. die conclusie durf ik nu wel te trekken.
  Hopelijk in de winterstop een echte spelverdeler (middenveld) naar VVV, maar de vraag is wie nog wil..

 9. clubman

  Dat zeg je goed Brise: who cares?

  Ik hoor steeds meer mensen who cares zeggen en dat is het begin van het einde.
  Want als de supporters er niks meer om geven, dan heeft het voor de sponsoren ook geen zin meer om er nog geld in te pompen en gaat het kaarsje heel gauw uit…

  Wat is wijsheid? Focussen op een nieuw stadion en van daaruit gaan bouwen aan een sterk team of het stadion tijdelijk op het tweede plan zetten en eerst alle aandacht geven aan een degelijke selectie met aansprekend voetbal?
  Kip of het ei verhaal….feit is dat er snel wat moet gaan gebeuren want anders neemt het who cares verhaal de overhand en dan hoeven we ons binnen relatief korte termijn niet meer druk te maken over zowel het voetbal als het stadion…

  Wakker worden bestuur…het is 5 voor 12 (of verwachten jullie op deze basis volgend jaar nog een enkele seizoenkaart aan de man te brengen?)

  1. Ruben

   Het is helemaal geen kip en ei verhaal. Als je nu niet door pakt zit je over enkele jaren (wanneer er onverhoopt weer eens gepromoveerd wordt) in exact hetzelfde schuitje als zes jaar geleden. Stilstand is achteruitgang!

  2. Ben

   Geen kip of ei verhaal, zeker niet! Alle aandacht moet worden besteed aan VVV, de club.
   Het stadion is “slechts” de omgeving waar VVV speelt. Oké de Koel heeft zijn beste tijd gehad, er moet worden verbouwd. uitgebreid oid of, zoals men wil, er moet een nieuw stadion komen.
   Het is onduidelijk wat dit bestuur wil. Men zegt: “snel terug naar de Eredivisie”, maar als je kijkt naar het spelersmateriaal, dan denk je dat men een verblijf in de Jupiler ambieert.
   Als dit bestuur daadwerkelijk terug wil naar de Eredivisie, dan zal men tijdens winterstop voor elke linie er een speler bij moeten kopen, die het niveau optilt.
   Als dat gebeurt, daarna, kan men verder gaan fantaseren over verbouwing van de Koel of nieuwbouw.
   FORZA VVV!

Leave a Reply