Voorbeschouwing FC Volendam – VVV-Venlo

Morgenavond staat de een na laatste wedstrijd van de reguliere competitie en tevens de laatste uitwedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. Morgenavond om 20.00 uur wordt in Volendam de belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam gespeeld.

Vorig weekend bestempelde we de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam als de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. VVV speelde tegen directe concurrent Sparta voor plaatsing van de Play Offs. VVV-Venlo speelde een prima wedstrijd maar kwam wel op een achterstand. De Venlonaren hadden genoeg kansen om zelf de score te openen maar verzuimde dit. Gelukkig redde Jerold Promes ons door in de allerlaatste minuut de gelijkmaker binnen te schieten.

Hierdoor is er nog helemaal niets beslist en ligt de race voor een Play Ofss plekje nog altijd open. Er zijn nog 2 plekken te verdelen en deze gaat verdeeld worden onder De Graafschap, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo. Het wordt nog een hele klus voor VVV-Venlo om zich te plaatsen voor de Play Offs. De Graafschap speelt morgen een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Fortuna Sittard en Sparta speelt morgen uit tegen FC Oss. Hierna zullen beide ploegen nog tegen elkaar spelen. VVV moet nog ergens punten pakken om het zelf in de hand te houden. Wij hopen morgen tegen FC Volendam op 3 volle punten!

Door het gelijke spel tegen Sparta is het nog altijd niet beslist. Met nog 2 hele zware wedstrijden op het programma gaat het in ieder geval spannend worden en staat nu alles in het teken van de Play Offs. Dit is de laatste kans voor de club en trainer Maurice Steijn om nog iets moois neer te zetten. Als de Play Offs niet worden behaald kunnen we stellen dat het een verloren seizoen is geweest. Trainer Maurice Steijn over de wedstrijd van morgen en de komende periode; “Ja, het is ongelooflijk spannend om ons heen”, zegt onze trainer Maurice Steijn. “Het lijkt eigenlijk of de play offs al zijn begonnen. We hebben het gelukkig allemaal nog in eigen hand, maar dat hebben we vaker gehad dit seizoen en dat kan ook een bepaalde druk opleveren. Maar het gaat ook nu weer écht ergens om en dat is natuurlijk het mooie in de sport. Niemand hoeft gemotiveerd te worden van de staf en selectie, iedereen weet wat er aan de hand is. Wij zijn klaar voor de wedstrijd tegen FC Volendam!”

De wedstrijd FC Volendam – VVV-Venlo zal morgen ook live worden uitgezonden op FOX Sports.

Reportage L1

 

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn mist ten opzichte van de wedstrijd gelukkig niet meer zoveel spelers. Middenvelders Ramon Voorn en Jeffrey Altheer keren terug na een schorsing. Balkestein is nog niet fit genoeg om te starten maar neemt wel plaats op de reservebank. Vito van Crooij en Guus Joppen trainde afgelopen week apart maar zijn fit genoeg om te spelen.

Buwalda traint wel weer mee met de groep maar is nog niet fit genoeg om te starten. Gianluca Nijholt kan morgen helaas niet meespelen, hij is geschorst voor een duel na zijn 5de gele kaart.

FC Volendam
De ploeg uit Volendam speelt een prima seizoen. FC Volendam staat momenteel op de 5de plek gelijk met de nummer 4 FC Emmen. En zal er alles aan doen om deze plek te verdedigen zodat ze de eerste ronde van de Play Offs overslaan. FC Volendam is een ploeg die uit beter speelt dan thuis namelijk op basis van de thuiswedstrijden staat FC Volendam 10de op basis van de uitwedstrijden 2de.

FC Volendam treft morgen VVV-Venlo maar is niet in bloedvorm. Van de laatste 5 wedstrijden wisten de Volendammers maar 1 wedstrijd te winnen en verloren ze ruim van laagvliegers MVV en Fortuna Sittard. De laatste thuisoverwinning dateert alweer van 20 maart, toen wist Volendam met 4-1 te winnen van Helmond Sport.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Heuvel
Assistenten: Ketting & Ozinga
Vierde official: Van der Eijk

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes. En hopelijk worden de 3 punten mee naar De Koel genomen. FORZA VVV!

3 Responses

  1. Meuske

    Alweer een finale, we kunnen zeggen wat we willen maar ze houden het spannend tot het einde. Het venijn zit hem in de staart? Laten we het hopen dat het nu wel een keertje lukt om te winnen als het ergens om gaat. Maar als ik heel eerlijk ben zeg ik ook wat hebben we te zoeken in de Eredivisie met dit team want welke speler is eredivisie waardig? Kan er niet een paar opnoemen moet ik eerlijk zeggen met Platje, Buwalda en misschien Promes en Post houdt het wel op denk ik. Geld is er niet dus waar haal je spelers en hoe goed zijn ze, maar dat is van latere zorg. Forza VVV

  2. FC Volendam heeft in ieder geval personele problemen morgen en gaan volgens mij geen risico’s nemen met het oog op de Play Offs. Ze willen graag de 5de plek verdedigen maar ook al zouden ze verliezen dan hebben ze nog een puntje speling ten opzichte van de concurrentie. Stukje van RTV NH; Ties Evers, Daniël van Son en Raoul Esseboom zijn afwezig tegen VVV. Ludcinio Marengo en Oscar Wilffert zijn nog ziek. Gyon Philips, Tom Overtoom, Brandley Kuwas en Kevin Brands zijn een vraagteken. ”Een groot gedeelte deed vandaag niet mee. De personele problemen baren mij op het moment grote zorgen”, aldus Hans de Koning. ”Met het oog op de play-offs wil je natuurlijk ook niets forceren bij de spelers. We moeten voorzichtig zijn”.

    Zegt natuurlijk niet alles. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en proberen voor de winst te gaan. Als je morgen wint maak je het jezelf zoveel makkelijker.

    http://www.rtvnh.nl/sport/163629/personele-problemen-voor-fc-volendam

Leave a Reply