Voorbeschouwing FC Volendam – VVV-Venlo

Na de monsterzege tegen Helmond Sport afgelopen vrijdagavond, wacht ons morgen een zeer belangrijke partij voor het verloop van het restant van de competitie. In Volendam wacht ons de plaatselijke FC en een directe concurrent om de titelstrijd in de Jupiler League. De aftrap van deze topper zal om 20.00 plaats vinden in het KRAS Stadion.

Afgelopen vrijdag speelden we vooral een briljante tweede helft en hadden we de gasten uit Helmond volledig bij de strot te pakken. 7 doelpunten gemaakt door 7 verschillende spelers, alweer een clean sheet voor onze verdediging en doelwacht, Ralf Seuntjens enorm belangrijk met 3 assists en 1 doelpunt. Dit optreden heeft onze kampioensdroom wederom bevestigd en de Venlonaren gaan dan ook vol vertrouwen richting Volendam.

VVV-Venlo staat bovenaan in de periode, maar kan die periode dus niet meer pakken omdat we er al een hebben.  Er zal ook een gebrand FC Volendam staan, dat ook bovenaan meedoet in diezelfde periode. Zij staan tweede achter de Venlonaren en zullen er alles aan doen om die periode te gaan pakken.

Eerder dit seizoen werd er verloren van FC Volendam in de Koel met 0-1. VVV-Venlo speelde een goede partij, maar Volendam speelde ook degelijk en maakte een goede goal. Ook was er flinke dosis pech voor de Venlonaren, zoals we dat ook gezien hadden tegen Jong PSV enkele dagen geleden. Maar sinds die nederlaag zijn we ver gekomen en zijn we de trotste koploper en we willen dan ook niets liever dan in Volendam winnen en een hele flinke stap richting die titel te zetten.

Maurice Steijn – die zijn 100e competitiewedstrijd bij VVV zal coachen – over FC Volendam:“Volendam heeft een sterke ploeg. Eigenlijk wel vergelijkbaar met ons team. Zij hebben ook weinig mutaties gekend en zijn fysiek sterk. Ondanks de acht punten achterstand is het is nog steeds een geduchte concurrent voor de titel. In de thuiswedstrijd, die wij met 1-0 verloren, ging het goed tegen elkaar op. In de 94e minuut schoten wij nog twee keer tegen de lat. We zijn aan elkaar gewaagd. Ook morgen gaan we voor de winst, dat is onze speelstijl. Hopelijk kunnen we hun op 11 punten zetten en gaandeweg zien we wel of dat lukt”

Opstelling VVV-Venlo
Met de schorsingen van Vito van Crooij en Danny Post is het puzzelen geblazen voor de technische staf.“Natuurlijk is het bijzonder jammer dat we juist nu twee belangrijke spelers moeten missen, maar we gaan uit van onze eigen kracht. Gelukkig hebben we onze selectie in de winterstop kunnen uitbreiden, zodat we voldoende mogelijkheden hebben om dit op te vangen. Johnatan Opoku is weer 100% fit, hij speelt. Een vraagteken is Tristan Dekker, die tegen Helmond Sport onder de rust geblesseerd uit viel. We bekijken morgen of hij kan spelen en bepalen dan de definitieve opstelling.” Aldus Maurice Steijn

Op woensdagmiddag werd er getraind met twee verschillende mogelijke formaties in het partijspel. De eerste helft werd er als volgt gespeeld:

D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Misidjan; Leemans, Seuntjens, Rutten; Hunte, Opoku, Sleegers

Er werd redelijk offensief gespeeld en bij de aanvallen zag je dat Rutten bleef hangen en dat Seuntjens aanschof, zodat het tandem Opoku-Seuntjens in stelling gebracht kon worden door de buitenspelers. In de tweede helft van het partijspel zagen we een iets andere formatie:

D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Zelalem, Seuntjens; Hunte, Opoku, Sleegers.

In deze formatie dus de vertrouwde spelers op de vertrouwde posities, alleen Zelalem stond op het middenveld en ook in deze formatie lag de nadruk op het spel naar voren. Het is nog onduidelijk in welke formatie de trainer wil gaan spelen morgenavond tegen FC Volendam.

FC Volendam
Waar FC Volendam het traditioneel goed doet de eerste periode, houdt het deze lijn goed vast in de tweede helft van het seizoen en is op dit moment onze voornaamste concurrent – zij het op gepaste afstand – voor de titel. Het andere Oranje speelt goed voetbal en is dus een geduchte tegenstander van de Venlonaren.

Van de laatste 5 wedstrijden heeft Volendam er 4 gewonnen, alleen tegen FC Emmen ging het fout. Zij verloren in Emmen met 3-1

Middenvelder Joey Veerman en trainer Robert Molenaar hebben een schorsing en zullen op de tribune plaats moeten nemen.

De balans tegen FC Volendam is goed te noemen. Er werd twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren VVV-Venlo heeft in totaal 59 competitiewedstrijden tegen FC Volendam gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 17 keer gewonnen, 19 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,81%. In totaal heeft VVV-Venlo 91 doelpunten gescoord en 104 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistenten: Balder en Langkamp
Vierde official: Cantineau

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam. FORZA VVV!

8 Responses

 1. Goodie

  Als je deze wedstrijd wint ben je een heel eind op weg naar promotie. Het gaat zeker geen makkelijke wedstrijd worden, maar ik heb er alle vertrouwen in. Hoe veel Venlonaren gaan er morgen mee?

 2. Louis van Gaal

  Vanaf de eerste minuut vol erin gaan Volendam laten merken dat er niets te halen valt. Spelen als een nummer 1 en vol de duels ingaan, naar voren voetballen en dan komt het goed. Als we deze winnen komt het erg dicht bij… Come om VVV maak de competitie van dit jaar niet meer spannend!!

 3. kenfen

  Ben benieuwd hoe ze zich staande houden.zonder Post en V Crooy Opoku en Rutten weer fit. In de Koel speelde Volendam erg goed alhoewel VVV minstens een gelijkspel verdiend had wonnen de palingboeren laat ons nu aan het langste eind trekken

 4. Meuske

  Come on you Boys!!!!! Forza VVV!!!! Bij winst kunnen we ons opmaken voor het grote woord waar iedereen weer op hoopt na al misère van de afgelopen jaren!! Kampioenen!!

Leave a Reply