Voorbeschouwing FC Volendam – VVV-Venlo

vvv-venlo-logo

Voor VVV-Venlo begint vanavond een spannende periode aangezien de Jupiler Play-Offs van start gaan. De Limburgers spelen vanavond in de tweede ronde eerst uit tegen FC Volendam.

In twee ronden moet VVV-Venlo proberen het vege lijf te redden. Eerst moet er dus afgerekend worden met FC Volendam en wanneer dat lukt zal in de derde en laatste ronde de winnaar van de tweestrijd tussen FC Zwolle en Cambuur Leeuwarden de opponent zijn. Maar eerst dus zien af te rekenen met de Noord-Hollanders. In de eerste ronde ontdeden de oranjehemden zich van MVV Maastricht. Zowel uit als thuis won de formatie van trainer Gert Kruys van de Zuid-Limburgers en zo werd een Limburgse derby verijdeld.

FC Volendam eindigde in de reguliere competitie als zesde. De belangrijkste spelers bij de Palingboeren zijn Charles Dissels, Dominique van Dijk, Henny Schilder, Ricky Kruys, Olaf Lindenbergh, Melvin Platje en Jack Tuyp. Vooral het laatstgenoemde duo dient in de gaten gehouden te worden. De aanvallers zijn erg gevaarlijk. Platje scoorde 21 keer in de competitie en verdiende daarmee een transfer naar NEC Nijmegen.

Trainer Wil Boessen kent FC Volendam en weet de kracht van de aanval. „We moeten op onze hoede zijn voor hun voorhoede. We moeten de balpass naar de spitsen er uit zien te halen.” Boessen kan beschikken over een aardig fitte selectie. Naast de al langer afwezigen Frank van Kouwen en Rachid Ofrany kan ook Rick Verbeek vanwege een zere enkel niet meedoen. Michael Timisela, Ken Leemans en Ruud Boymans zitten weer bij de selectie. Alleen de eerste zal vanaf het eerste fluitsignaal in Volendam spelen. Leemans en Boymans nemen plaats op de bank. Met laatstgenoemde dient voorzichtig aan gedaan te worden en hij kan hooguit een half uur meespelen. Aanvoerder Balázs Tóth zal in de basis beginnen al heeft de Hongaar nog last van zijn lies. Boessen hoopt dat de lies het houdt al heeft hij met Quin Kruijsen een vervanger klaar staan die de afgelopen weekeinde zich goed presenteerde.

Met het begin van de Jupiler Play-Offs is de situatie van VVV-Venlo ook veranderd. Waar in de Eredivisie de Koelclub als underdog werd gezien, is de ploeg nu de favoriet. Boessen is zich dat terdege bewust. „We weten dat we favoriet zijn. Het is nu aan ons om dat waar te maken en dat zullen we ook gaan doen.” Vanmorgen zal de selectie vroeg vertrekken naar het westen om zo geheel uitgerust aan het duel te kunnen beginnen. Na afloop zal in het stadion ook worden uitgelopen en zal er gezorgd worden voor eten met voldoende koolhydraten. Zaterdag traint de ploeg dan weer om vervolgens zondag thuis tegen FC Volendam te spelen. Het duel in het Kras Stadion begint vanavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Liesveld.
De wedstrijd is te volgen op Eredivisie Live.

Voor de wedstrijd van a.s. zondag zijn nog kaaten te koop. Ben er tijdig bij om teleurstelling te voorkomen. Zaterdag van 10.00-12.00 uur is er extra kaartverkoop in de portocabine op de parkeerplaats..

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply