Voorbeschouwing FC Zwolle – VVV-Venlo

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comAanstaande donderdag begint voor VVV-Venlo de finale van de play-offs om handhaving in de eredivisie. FC Zwolle heet daarin de tegenstander en het eerste duel wordt gespeeld in Overijssel.

Ruud Boymans zal in Zwolle vanaf het eerste fluitsignaal starten. Hij geniet van trainer Wil Boessen de voorkeur boven Michael Uchebo. „Het is een kwestie van gevoel. Ruud scoort gewoon makkelijker en kan dat elk moment doen. Je kunt hem een halfuur niet zien en dan hangt-ie even later al. Ik wil niet zeggen dat Michael het slecht heeft gedaan. Het is dan ook een moeilijke keuze geweest. Ik heb de keuze duidelijk uitgelegd aan beide spelers.”

Ten opzichte van het treffen tegen FC Volendam start ook Achmed Ahahaoui niet in de basis. De aanvaller viel zondag na tien minuten al uit met een blessure. De kersverse vader is niet voor de volledige honderd procent fit, slechts negentig procent aldus Boessen. Ahahaoui zal dan ook niet starten op het kunstgras. Over de invulling van zijn positie dubt Boessen nog. Het is goed mogelijk dat Jorge Chula zijn plaats in de startelf zal ovenemen. De oefenmeester liet weten dat Ahahaoui het de afgelopen weken niet slecht heeft gedaan en dat hij maximaal een half uur mee kan doen tegen de blauwwitten.

Opponent FC Zwolle stond lange tijd bovenaan in de Jupiler League, maar moest het kampioenschap aan het einde van de rit afstaan aan naaste belager RKC Waalwijk. In de vorige ronde van de play-offs rekende de ploeg van Art Langeler af met Cambuur Leeuwarden. Yanic Wilschut bezorgde afgelopen zondag in blessuretijd zijn ploeg een zeer belangrijke treffer waardoor een verlenging werd afgedwongen. Uiteindelijk werd daarin niet gescoord waarna in de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks de thuisploeg als winnaar uit de bus kwam. Frappant was dat FC Zwolle-huurling Dennis van der Wal de beslissende strafschop miste namens de Friezen.

Met Sjoerd Ars heeft FC Zwolle de nummer twee op de topschutterslijst van de Jupiler League onder contract staan. De aanvaller scoorde maar liefst 28 treffers en dat is er slechts één minder dan lijstaanvoerder Johan Voskamp. Said Bakkati, Diederik Boer, Eric Botteghin, Joey van den Berg, Frank Olijve, Danny Schreurs, Arne Slot, Albert van der Haar, Bram van Polen en Yani Wilschut zijn naast Ars andere sterkhouders. Schreurs speelde in het verleden met Boymans nog samen in de aanval van Fortuna Sittard.

FC Zwolle heeft volgens Boessen een betere ploeg dan de vorige tegenstander FC Volendam. De trainer weet dat zijn ploeg dan ook beter voor de dag moet komen dan het geval was in Noord-Holland. „We zijn allebei voetballende ploegen. Zij hebben een voordeel dat er op kunstgras gespeeld wordt, maar dat mag geen excuus zijn. In deze duels gelden andere regels en wetten. Details zullen de wedstrijd bepalen. Een goal maken in het uitduel is belangrijk. Morgen zullen we de basis leggen voor handhaving. Het resultaat is het belangrijkste.”

Het duel in Zwolle begint donderdag om 20.00 uur. Vele Venlose fans zullen VVV-Venlo achterna reizen naar Overijssel. Het treffen staat onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer.  

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply