VVV-Venlo

Voorbeschouwing Feyenoord – VVV-Venlo

Zondagmiddag speelt VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De aftrap in de Kuip is om 16.45 uur en voor VVV-Venlo is het hopelijk een mooi moment om de bekernederlaag weg te spoelen. Makkelijk zal het niet gaan, aangezien Feyenoord een goede ploeg is.

VVV-Venlo heeft in de afgelopen dagen twee wedstrijden gespeeld. Eerst werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Emmen. VVV begon daarin erg goed, maar na de rode kaart van Janssen was het vooral tegenhouden en kon er een 1-1 uit het vuur gesleept worden. Daarna volgde de bekerwedstrijd tegen AZ in Alkmaar, maar daar kon geen resultaat gevonden worden. VVV verloor die wedstrijd met 2-0 en ligt dus uit het beker toernooi.

Nu gaat de competitie weer verder en gaan we dus op bezoek in de Kuip bij Feyenoord, dat zal een pittige partij worden. Maar wij zijn ook geen makkelijke tegenstander. VVV-Venlo is goed bezig. Dat vindt ook de trainer Maurice Steijn: “Dat zegt iets over onze prestaties dit seizoen. Ik ben er echt van overtuigd dat we in principe tegen elke tegenstander punten kunnen pakken. Ja, ook tegen Feyenoord. Alwaren ze donderdag wel heel erg goed op dreef tegen ADO”

VVV-Venlo
https://www.youtube.com/watch?v=wUfsdEeYcVk

VVV schrijft het volgende op de website over de inzetbaarheid van Janssen en Dekker: “VVV is vrijwel op oorlogssterkte in De Kuip. Alleen Roel Janssen is niet inzetbaar vanwege een schorsing na zijn rode kaart van vorige week tegen FC Emmen. Maandag volgt overleg met de advocaat en daarna wordt besloten of er alsnog in beroep wordt gegaan tegen de schorsing van drie duels plus één voorwaardelijk, die nu door de tuchtcommissie van de KNVB is geëist. Tristan Dekker is herstellende van zijn blessure.”

Voor de rest is iedereen fit en schorsingsrij en we kunnen dus met een vrije sterke selectie aan de aftrap starten. Het is nog maar de vraag welke spelers dat gaan doen tegen Feyenoord en in welke opstelling. De vorige wedstrijd zag het er zo uit (met Janssen). Dus het kan op verschillende manier verschuiven.

Je ziet links de opstelling op papier en rechts de opstelling die gemaakt is op basis van de positie van de spelers op het speelveld in de wedstrijd FC Emmen – VVV-Venlo. VVV moest zich echt beperken tot het verdedigen en dat leverde dus ook dat verdedigende spel op tegen FC Emmen.

Feyenoord
https://www.youtube.com/watch?v=LfddOS3kTCs

“Iedereen stond vandaag op het veld,” zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. “Ook alle uitlopers. Ik verwacht dus niet dat er nog jongens afvallen met pijntjes, maar je weet het nooit helemaal zeker natuurlijk.” Dat betekent dat Van Bronckhorst komende zondag voor het competitieduel met VVV-Venlo waarschijnlijk enkel niet kan beschikken over de geschorste Jeremiah St. Juste en de geblesseerden Ridgeciano Haps en Luis Sinisterra. Dit stond vandaag op de website van Feyenoord.

Feyenoord verloor het afgelopen weekend met 3-0 van Ajax en is op zoek naar eerherstel in de competitie. In de beker was het wel succesvol door met 5-1 te winnen van ADO Den Haag. Ze hopen in Rotterdam dat ze tegen VVV een soortgelijk duel kunnen spelen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 42 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 30,95%. In totaal heeft VVV-Venlo 56 doelpunten gescoord en 76 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: De Nas en Siebert
Vierde official: Van Herk
VAR: Blank
AVAR: Van Dongen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VENLO

16 Responses

 1. grubbie

  Ik denk dat vvv het lastig gaat krijgen en we blij mogen zijn met n gelijkspel. Het spelbeeld zal niet veel verschillen van afgelopen weken, al zou t fijn zijn dat ze vanaf het begin aanvallen der gaan voetballen.

  1. Gerardus

   Ach die fouten maken ze allemaal wel, van Unnerstall tot Seuntjes. Waar ik mij meer zorgen om maak is de wendbaarheid en de snelheid van Kum. Dat levert gewoon een probleem op tegen snelle en behendige tegenstanders. Al moet ik wel zeggen dat Feyenoord niet de echte pure snelheid heeft.

 2. RuiverCity

  Het is niet te hopen dat de wedstrijd naar woensdag verplaatst wordt. De wedstrijd tegen Fortuna moet gewonnen worden aangezien zij al aardig dichtbij komen.

   1. Koelie

    Ja want stel je voor dat Feyenoord – VVV kijkers wegtrekt bij Barcelona – Inter.

   2. Dat mag wel. Je moet toestemming hebben van de UEFA en dan zou je om 16.00 uur moeten spelen, tenzij je ook nog aan kunt tonen dat het een uitzondering is (Wat het volgens de KNVB wel is) en dan wordt het dus wel een van die avonden.Dus dinsdag of woensdag is wel mogelijk, donderdag niet ivm met VVV-Fortuna.

   1. De Zwitser

    Dan hoop ik op een Sinterklaascadeautje. Wat een prutsers daar in Rotterdam, 300km rijden voor 30 sec voetbal…

Leave a Reply