VVV-Venlo

Voorbeschouwing Feyenoord – VVV-Venlo

Vanavond speelt VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De aftrap in de Kuip is om 20.00 uur en voor VVV-Venlo is het hopelijk een mooi moment om de nederlaag tegen Heracless Almelo weg te spoelen. Makkelijk zal het zeker niet gaan, aangezien Feyenoord een goede ploeg is.

We kunnen er redelijk kort over zijn, maar de wedstrijd tegen Heracles Almelo was niet goed van Venlose zijde. De verdediging maakte op de cruciale momenten fouten en de aanval was niet klinisch genoeg. Heracles daarentegen was sterk en maakte gebruik van de geboden kans. Daardoor werd het dus een 4-1 nederlaag, maar er is geen man overboord. Zaak is het voor VVV om de wedstrijd tegen Heracles te vergeten en vol voor de laatste wedstrijden in dit kalenderjaar te gaan. Te beginnen met Feyenoord.

Nu gaat de competitie weer verder en gaan we dus op bezoek in de Kuip bij Feyenoord, dat zal een pittige partij worden. Maar wij zijn ook geen makkelijke tegenstander. Maurice Steijn vind dat de nederlaag tegen Heracles nog niet alles zegt: “De vierde, vijfde plek waar we zo dicht bij stonden, was natuurlijk belachelijk. We hebben op Emmen na de laagste begroting. We moeten het als team doen. Ploegen waar we ons graag aan willen spiegelen, zoals Heracles en PEC Zwolle, hebben op individueel gebied meer kwaliteit in huis. Daar willen we naar doorgroeien, maar daarvoor is het wel zaak dat je in de Eredivisie blijft. Dat was, is en blijft dan ook het doel dit seizoen.”

VVV-Venlo
VVV-Venlo vermeldt op haar website: Maurice Steijn is niet blij. Dat lichtmasten uitvallen, kan natuurlijk altijd gebeuren, maar in het geval van Feyenoord – VVV-Venlo komt het wel erg ongelukkig uit. “We waren destijds op volle oorlogssterkte en keken enorm uit naar die wedstrijd. Nu missen we een dikke handvol spelers. Dus dat is in alle opzichten het slechtste scenario dat je kunt bedenken”, zegt de VVV-trainer.

Danny Post, Tristan Dekker en Roel Janssen zijn nog geblesseerd. Peter van Ooijen heeft nog een duel schorsing en Patrick Joosten haakte ook af tijdens de training afgelopen dagen. Christian Kum kampt nog met de naweeën van de buikgriep. Kortom; het wordt hier en daar improviseren voor de Venlose ploeg.

Feyenoord
Feyenoord deed het afgelopen weekend uitstekende zaken door met 2-1 van koploper PSV te winnen. Dit betekende tevens ook het eerste puntenverlies van de Eindhovenaren en dat maakt Feyenoord een ploeg in goede doen. Vooral de eerste helft was een hoog niveau.

Bij Feyenoord doen Clasie en Van Persie weer mee, maar het is nog niet zeker wie er in de punt gaat starten. Vente of Van Persie. Botteghin en Jørgensen doen niet mee, zij zijn geblesseerd. Ook Malacia doet niet mee, hij kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 43 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 15 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 30,23%. In totaal heeft VVV-Venlo 56 doelpunten gescoord en 76 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter:
Assistenten:
Vierde official:
VAR:
AVAR:

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VENLO

21 Responses

 1. chretien

  We kunnen het niet slecht doen, normaliter is Feyenoord een maatje te grot voor ons VVV. Dus een puntje pikken zoals vorig seizoen? Ik zou er voor tekenen. Bij voorbaat! Sterkte jongens voor vanavond!

 2. ger

  Voetballen met geheven hoofd en passie daar gaat het om inzet . Niet van dat voetbal wat je na 10 niet meer wil zien. Als we een punt mee nemen is dat zeker super!

 3. supportertje

  Hoop weer op een stunt vanavond, zou mooi zijn met 1 puntje of heel misschien meer te vertrekken. Aan de supporters zal het niet liggen denk ik. Er gaan er ruim driehonderd naar toe, en hopelijk worden we niet teleurgesteld. Als ze er maar voor gaan. Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar dan wel echt strijdend ten onder als het zo moet zijn.

  1. Koelie

   99% zeker. Maar als het net die 1% wordt..

   Ik ben al blij met kleine nederlaag als er maar strijd wordt geleverd en we hopelijk een paar keer over middenlijn zijn geweest.

 4. Nard

  VVV pleegt tegen Feijenoord altijd iets extra’s te geven, dus waarom vanavond niet??? Ze lopen daar in de Kuip bovendien met hun hoofd in de wolken, na de winst op PSV. Als wij als collectief ons mannetje staan dan kan de Sint nog nét ’n late surprise bezorgen…. het is domme pech dat we ’n aantal spelers missen, maar dan moeten de anderen maar eens laten zien dat zij er óók kunnen staan!! HUPHUPHUP VVV

 5. Verliezen met dit elftal mag maar godsamme flikker die Mlapa en Grot eens op de bank man! Hemeltergend wat die 2 gasten laten zien… of liever niet laten zien! Kunnen beiden gewoon totaal niet voetballen, verliezen elk duel, verspelen elke bal en doen verder geen ene reet en dat al bijna 8 wedstrijden lang…..

   1. 5x de voet een keer goed tegen de bal gezet maar de overige 90 minuten zijn telkens waardeloos, kom op man dat ziet een blind paard nog.

 6. De Realist

  Terecht negatief commentaar. Het leek nergwens op wat VVV liet zien. Ok door blessures zijn er verzachtende omstandigheden, maar totaal geen intentie om naar voren te spelen. De 2e helft deden ze dit wel een beetje en dan zie je ook dat ze het kunnen. Grot en Mlapa zeer ongelukkig. Grot had echt ruzie met de bal. Mlapa ook niet helaas. Ik begin Vito steeds meer te missen en oh wat is Post belangrijk voor dit VVV. Zelfs Unnerstall deelde in de malaise. VVV is zijn goodwill aan het verspelen en wordt in Nederland steeds meer gezien als een team dat negatif voetbal speelt. Nu uithuilen en wibnen van FC Groningen, al zal dit niet makkelijk worden.Come on Venlo !

  1. Gerardus

   Goodwill aan het verspelen ? Er wordt constant vol lof over VVV gesproken omdat ze realistisch voetbal spelen en na 2 nederlagen op rij tegen de nummer 3 en 4 kun je toch niet al spelen over het verspelen van goodwill ? Niet dat het goed was maar dit vind ik wel heel erg overdreven. We staan nog steeds 9e ofzo en hebben van geen een concurrent verloren terwijl de doelstelling toch echt handhaving is. Het was gisteren totaal niet goed maar dat zag je aankomen met dit elftal dat niet is ingespeeld tegenover een elftal dat als enigste tot nu toe wist de winnen van PSV. Deze wedstrijden heb je er nu eenmaal gewoon tussen zitten want het is en het blijft VVV.

Leave a Reply