Voorbeschouwing Feyenoord-VVV-Venlo

Hoewel de halve finale afgelopen dinsdag niet winnend werd afgesloten, mag VVV-Venlo aanstaande zaterdag tóch afreizen naar De Kuip. Dan spelen de mannen van Hans de Koning namelijk om 16:30 uur de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

VVV-Venlo

De teleurstelling was groot afgelopen dinsdagavond. We waren ongelofelijk dichtbij de bekerfinale op 18 april in De Kuip, maar het mocht helaas niet zo zijn. Vitesse bleek een maatje te groot. Maar ondanks dat het stadion in Arnhem leeg was, zal het aan de support in ieder geval niet hebben gelegen. Een flink aantal supporters was dinsdagmiddag namelijk naar De Koel gekomen om de spelers uit te zwaaien en extra aan te moedigen. De prachtige steunbetuiging deed de selectie en de technische staf overduidelijk goed. Het enige wat deze dag écht compleet zou maken was de overwinning in het Gelredome. Die kwam er dus niet. Hoewel de Venlonaren lang stand hielden en zelfs kansen creëerde op de openingstreffer, gaf individuele klasse uiteindelijk de doorslag. In de 75e minuut kopte Broja de bal fraai buiten bereik van Kirschbaum, en niet veel later deelde Tannane met en verwoestende knal in de bovenhoek de genadeklap uit. Het mooie bekeravontuur kwam daarmee in de halve finale tot een einde. Toch kon Hans de Koning leven met de bekereliminatie: “We hebben redelijk kunnen wedijveren met Vitesse, die toch ‘gewoon’ op de vierde plaats staan. Aan dinsdag hebben we dan ook een goed gevoel overgehouden. Ook daar hebben we namelijk kansen gecreëerd. Goed, we trokken uiteindelijk aan het kortste eind, op basis van goede goals en individuele kwaliteiten.”

Het gaat VVV momenteel niet voor de wind. De laatste vier competitiewedstijden werden allemaal verloren en de Venlonaren kregen in elk van die duels minstens drie tegengoals. Doordat de onderste ploegen punten aan het pakken zijn, is het gat met de nummer zestien Willem ll inmiddels ook nog maar vijf punten. Het wordt dus hoog tijd dat er weer eens een overwinning wordt geboekt door VVV. Het zou geweldig zijn als dat zaterdag tegen Feyenoord al het geval is, maar vooral de periode daarna komt wordt ontzettend belangrijk voor de manschappen van De Koning.

Maar eerst dus die wedstrijd op bezoek bij Feyenoord. Het wordt nog een flinke puzzel wie de oefenmeester aan de aftrap zal laten verschijnen, want er zijn verschillende spelers die niet helemaal ongeschonden uit de bekerstrijd zijn gekomen. Zo is Machach er sowieso niet bij in De Kuip. De balvaardige middenvelder viel geblesseerd uit tegen Vitesse en de aard van zijn blessure is nog niet duidelijk. Ook achter de naam van Giakoumakis staat nog een groot vraagteken. Laten we hopen dat de fysio’s en andere verantwoordelijken onze topscorer op tijd wedstrijdfit kunnen maken. Verder zullen Anastasios Donis, Leon Guwara en Tristan Dekker zeker ontbreken en is het meespelen van V. van Crooij ook nog altijd hoogst onzeker. Desalniettemin is de beginstand 0-0, is de bal rond en is er dus van alles mogelijk.

Feyenoord

Net als VVV-Venlo zit ook Feyenoord niet in de beste fase van het seizoen. Van de laatste acht competitiewedstrijden wisten de Rotterdammers er slechts twee te winnen en dat is natuurlijk topclubonwaardig. Tot overmaat van ramp werd de equipe van trainer Dick Advocaat ook nog eens op zeer pijnlijke wijze uit het bekertoernooi gekegeld door SC Heerenveen. Alles bij elkaar leverde het tot nu toe 43 punten op uit 24 wedstrijden en daarmee een vijfde plaats op de ranglijst. Toch is het seizoen nog zeker niet verloren, want een top-3 notering is nog altijd goed mogelijk. Een overwinning tegen VVV zal in Rotterdam als een ‘must’ worden gezien. Gezien het budget en kwaliteitsverschil logisch, zo vindt ook De Koning:  “Die individuele kwaliteiten die Vitesse heeft, dat geldt natuurlijk ook voor Feyenoord. We zullen er met z’n allen hard aan moeten trekken om resultaat te halen. Tegen AZ zie je dat, als ze het bij Feyenoord op de heupen hebben, ze bijna niet te stoppen zijn. Wij moeten ons daar tegen wapenen vanaf minuut één.”

We komen bij Feyenoord twee oude bekenden tegen: Bryan Linssen en Steven Berghuis. Eerstgenoemde kwam tussen 2010 en 2013 maar liefst drie seizoenen uit voor VVV en scoorde hierin veertien keer. Berghuis speelde maar een halfjaar voor de Venlonaren. Hij werd in de winterstop van het seizoen 2011-2012 gehuurd van FC Twente en scoorde in twintig wedstrijden vier keer. Een mooi weerzien dus met deze ex-VVV’ers.

Advocaat moet twee spelers missen tegen VVV. Zowel verdediger Bart Nieuwkoop als aanvaller Christian Conteh liepen deze week op de training een hamstringblessure op en liggen er de komende weken uit. Steven Berghuis, die afgelopen zondag tegen AZ nog geblesseerd uitviel, is volledig hersteld en zal dus wel gewoon kunnen aantreden tegen zijn oude werkgever.

Statistieken en historie

De wedstrijd Feyenoord-VVV-Venlo stond 22 keer eerder op het programma in Rotterdam. Niet geheel onlogisch zijn de statistieken in het voordeel van de thuisploeg. Feyenoord wist namelijk dertien keer te winnen, tegenover drie overwinningen van de Venlonaren. De overige zes ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De laatste keer dat VVV een punt meenam uit De Kuip, zit bij veel supporters nog vers in het geheugen. Op 18 november 2017 werd er namelijk met 1-1 gelijkgespeeld bij de destijds regerend landskampioen. Nicolai Jörgensen zorgde kort na rust voor de openingstreffer namens Feyenoord. Echter was het Damian van Bruggen die de aandacht kreeg door in de 86e minuut een hoekschop van Clint Leemans in een keer op de pantoffel te nemen en de Venlonaren dus een punt bezorgde. Voor de laatste overwinning in Rotterdam-Zuid moeten we een stukje verder terug in de tijd. Op 8 maart 1988 won VVV met 0-2 op bezoek bij Feyenoord. Guy François en onze huidig technisch directeur Stan Valckx zorgden toen voor de doelpunten. Laten we hopen dat we dat kunstje morgen kunnen herhalen.

Arbitrage

Edwin van de Graaf heeft zaterdag de leiding over het duel tussen Feyenoord en VVV. De scheidsrechter uit Leidschendam zal aan de zijlijn geassisteerd worden door Rens Bluemink en Freek Vandeursen. De vierde official is Clay Ruperti en in Zeist zal Alex Bos als VAR meekijken. Van de Graaf was dit seizoen een keer eerder de scheidsrechter bij een wedstrijd van VVV. Op 5 december van het vorige jaar had hij namelijk in Waalwijk de leiding over het duel tussen RKC en VVV. Het werd destijds 3-2 voor de thuisploeg. De laatste overwinning van VVV onder leiding van van de Graaf was vorig seizoen, eveneens op bezoek in Waalwijk tegen RKC. Het was Oussama Darfalou die de Venlonaren toen met twee doelpunten naar de overwinning schoot.

De wedstrijd Feyenoord-VVV-Venlo is live te zien op ESPN kanaal 2 of te beluisteren via het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VENLO

101 Responses

 1. Leonardus

  6 geblesseerde spelers waarvan zeker 5 basisspelers. De zware tol van de beker wordt nog meer zichtbaar. Zeker nu belangrijke wedstrijden in aantocht zijn een zeer vervelende situatie.m Dat wordt puzzelen voor Driessen en met een bank waar je niet jaloers op wordt.

  1. DeOtjes

   Donis en Guwara waren al geblesseerd. van Crooij was er eerder ook niet bij. Dekker weet ik niet maar is geen basisspeler. Blijven Machach en Giakomakis over. Bij Machach zeker niet tgv overbelasting maar pure pech dat iemand op zijn voet valt. Goakomakis weet ik niet. Maar ik durf rustig te zeggen dat het minder met de beker te maken heeft dan jij doet voor komen.

   1. Leonardus

    Niets met de beker te maken? In 2 maanden 3 extra wedstrijden in het toch al drukke programma eist zijn tol. En daar komt bij dat de kans op blessures en overbelasting in die extra wedstrijden alleen maar groter is.

    Die beker is leuk voor de statistieken maar is killing voor de fysieke fitheid van de spelers. Als er geen beker was geweest, waren Gio en Zizou niet geblesseerd. Van Crooy heeft gewoon Corona en dat moet gewoon herstellen. Guwara is geblesseerd geraakt in de competitie.

  2. Henricus

   Ik had mij al een een hele tijde niet meer gemeld. Schaam mijn ogen uit mijn kop. Snap ook wel dat het VVV is en dat we het moeten doen met de selectie die we hebben. Over de inzet en bevlogenheid van de spelrsgroep heb ik geen twijfels, die is goed. Maar de opstelling van vandaag? Dat is toch roepen om problemen? Nul zes, en dit terwijl het doel saldo wel eens heel belangrijk kan worden. Naar mijn mening heeft vvv een goede maar kwetsbare selectie die zich zou moeten kunnen handhaven in de eredivisie. Heb grote twijfels over de trainersstaf. Maar goed, zij staan dagelijks met de jongens op het veld en zullen wel weten war ze doen. Maar voor mij als buitenstaander is het vaak onbegrijbeliijk. Heel veel succes tegen Sparta boys!

 2. roermond

  Beter om geblesseerde spelers rust te geven…Tegen Feijenoord rekende ik toch al op 0 punten, misschien 1…In de volgende wedstrijden moet vol gas gespeeld worden, punten gepakt worden en eredivisieschap veilig gesteld worden….come on Venlo…forza VVV…

 3. sjengske07

  Is kijken wie Jay Driessen gaat opstellen. Hij is immers de baas. En dat is een handicap met het zoeken naar een nieuwe trainer. Luhukay zal dat zeker niet doen en al helemaal niet als we zouden degraderen.

 4. jurgen

  VVV moet snelheid in hun voorhoede opstellen, gezien het feit dat Feyenoord een traag verdedigings duo achterin heeft. Roemer zou bij mij voetballen vandaag mss is Feyenoord wel een beetje ontregeld mocht Gio niet spelen, hebben ze de hele week op getraind 😉

 5. RuiverCity

  Dan heb je dus de kans dat Arias gaat spelen. Ik zou zeker Roemer vandaag opstellen. Rest rust geven en alles op de komende weken zetten. Daar moet het gebeuren. Het zal je toch gebeuren dat een Da Graca rood zal krijgen of geblesseerd raakt.

  1. piehen

   Ik zou ook met Roemer beginnen , en in plaats van Hunte , Lucas Schmitz op de linkshalf plaats zetten .
   Hunte mag toch alleen maar verdedigen , Lucas is snel en kan Schafer ontlasten tegen Berghuis . Donis kan dan centraal spelen dit zou hij goed moeten kunnen .

   Arias is veel te traag om te counteren .
   Zet Donis op de vleugel en Simon Janssen op het middenveld dit zou ook kunnen.
   Midden , Post – Janssen – Schmitz
   Acherste lijn laten staan .voor , Roemer Donis en Huperts we hebben helaas geen keuze.

 6. piehen

  Was iemand vergeten Shabani in de spits en Roemer op rechts , Donis zou dan links voor kunnen spelen , ik denk dat hij dit wel kan . Je zou ook Schmitz als links buiten kunnen gebruiken hij is een aanvallende linksback heeft ook nog een prima schot in de benen . Dus Hupperts er niet in. Het zal toch wel weer meer verdedigen als aanvallen zijn.

 7. Real VVV

  Ben wel voor het idee om spelers te sparen en Schmitz op het middenveld: waarom niet?

  Ik denk dat het toch belangrijk is dat Arias gaat spelen als Giako er niet bij is. Zo heb je toch nog iets van een aanspeelpunt voorin. Met Shabani als spits mis je dat gewoon. Misschien kan Tassos dat wel, maar daar heb ik nog niet zo’n goed beeld van.

 8. mats

  Met deze opstelling is onze enige kans dat Feyenoord ons volkomen onderschat en dat iemand er toevallig een inprikt in de 89e minuut (als we het al verdedigend volhouden)

 9. Comedy capers ESPN. Wordt met de week dramatischer. VVV voetbalde zoals de Koning overkomt op tv , laconiek, gezapig en inspiratieloos. Wordt tijd dat de man zijn biezen pakt en een trainer komt die dat zooitje op scherp kan zetten.

 10. De Realist

  Pffff het gaat weer lekker achterin. Godzijdank is Giakoumakis er niet bij, die had er waarschijnlijk voor spek en bonen bij gelopen. Hopelijk houden ze de schade beperkt.

 11. RuiverCity

  Als je naar de instelling van de spelers kijkt, denken ze echt dat ze al veilig zijn. Wat een stelletje ideale schoonzonen. Geen strobreed leggen ze Feyenoord in de weg.
  Zit je in de problemen, speel tegen VVV en alle zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Kan die man die blijkbaar voor elke minuut dat ie zit vanavond nog zijn biezen pakken!!!

  1. mats

   Het grappige is dat VVV echt veel meer aanvalt dan normaal. Dickie heeft natuurlijk ook gezien dat Hunte, John, Arias en Shabani nog geen patat raken….dus die kun je makkelijk beetje op laten komen….struikelen vanzelf wel over hun eigen voeten of de bal. En met verdedigers als Pacho, Gelmi en Schäfer schiet je altijd wel een keer raak.

   1. mats

    Nou hij heeft van een heel matig team met hele matige spelers toch maar mooi een team weten te maken die 28!!!!!! Punten heeft gepakt onder zijn leiding… en vrijwel zeker is van nog een seizoen eredivisie.

 12. mats

  et grappige is dat VVV echt veel meer aanvalt dan normaal. Dickie heeft natuurlijk ook gezien dat Hunte, John, Arias en Shabani nog geen patat raken….dus die kun je makkelijk beetje op laten komen….struikelen vanzelf wel over hun eigen voeten of de bal. En met verdedigers als Pacho, Gelmi en Schäfer schiet je altijd wel een keer raak.

  (Het was als gewone post bedoeld en niet als reactie op CM… want die bestaat niet eens voor mij)

 13. Leonardus

  Hahahahahaha. CALIMERO ten top. Lekker degraderen. Opnieuw beginnen met eigen jeugd en Hollandse jongens. Al die fucking buitenlanders moven.

  Wat wel opvalt is dat HdK niet in beeld is geweest de eerste helft. Zou die binnen hebben gezeten?

 14. Real VVV

  Slimme tactiek van Feyenoord: laat maar aanvallen, want ze worden toch niet gevaarlijk.
  Ik vraag me echt af waar ze de hele week op trainen. Geen enkele lijn in het spel, corners zonder plan. Brrr…

 15. jason

  Is er al eens ooit een club gedegradeert die de topscoorder van de divisie waar ze in speelden in het team hadden ?

  Zo nee dan voel ik weer wereldnieuws aankomen.

  Lang leve De Koel

   1. Grad

    Dat zou je aan het gescoorde doelpunten niet zeggen, want momenteel zijn er maar 6 clubs die meer gescoord hebben dan VVV

 16. clubman

  Spelers en staf van Feyenoord lachen en dollen wat als ware het een zaterdagmiddag training… en meer is het feitelijk ook niet.
  Beschamende vertoning van VVV.

  1. Die zet bij het afjagen pas de eerste stap naar voren als hij weet dat het zinloos is en bij stap 2 dus al kan stoppen want stel je voor dat je zelfs een 3e stap zou moeten maken. Walgelijk om die in het veld te zien staan.

 17. Koelie

  Goed we hebben de pech dat we met het B team naar Rotterdam moesten, maar je dat betekend niet dat je ook echt als kleuters de wedstrijd in moet gaan zonder strijd, felheid etc etc etc. Deze wedstrijd compleet laten lopen, een schande. Met recht weer het lachtertje van de eredivisie.

  Ben benieuwd of ze met dezelfde instelling dinsdag wel voor de overwinning willen gaan.

  Hans ga lekker naar huis en neem Schäfer en Arias lekker mee.

 18. VeniVidiVici

  Achteraf blij dat we niet in de finale tegen Ajax hoeven op te draven. Nog meer belasting en de schande van het verliezen van een finale met dubbele cijfers blijft ons bespaard gelukkig. Wat zijn wij armzalig tegen topploegen zeg, bah!

  1. piehen

   We schelden wel over de ploeg maar vergeten dat we 5 basis spelers misten .
   De selectie is veel te smal en de spelers die nu moesten aantreden zijn al lang afgeschreven door ons Arias , John en Hunte zijn volledig rijp voor keuken divisie. En ik denk dat ze nu al met hun hoofd bij dinsdag zijn . Dat zei Danny Post ook al . Dus instelling was dus niet
   goed . Ik vraag me wel af wat er aan de hand is met Lucas Schmitz zit wel bij selectie maar wordt nooit meer ingezet , wat is hiermee aan de hand en ook met Huppertz . Vind dit erg vreemd terwijl spelers die steeds falen worden gehandhaafd .

 19. Oelie op zuid

  Ik zou Gelmi ook niet meer opstellen. Wat maakt die een zwakke indruk. Arias ???? Dit is gewoon een wanprestatie wat die man levert., Of hij kan niet beter. Dan moet er toch tijdens de training niet opgelet worden, anders had je hem nooit opgesteld.

 20. Depor

  Stel je haalt Hunte puur voor de breedte. Een speler die in de eerste divisie op de bank zat en die op proef was bij NAC maar die ‘m niet wilde hebben. Stel je laat hem 2 wedstrijden meedoen in de basis en iedereen ziet dat hij totaal maar dan ook TOTAAL geen meerwaarde heeft. Waarom stel je ‘m dan een derde wedstrijd op. En waarom laat je dan een andere speler (John) voor zijn positie als linksbuiten (zijn niet eigen positie) beginnen? Ik begrijp hier echt helemaal niks van. Los van het feit dat Schmitz niet gewoon start.

  Met deze trainer gaan we het niet redden ben ik bang.

 21. RuiverCity

  Juist de reservespelers verwacht je van dat ze zich willen bewijzen. Maar voor wie? Een trainer die op de stoel zit vastgeplakt? Driessen die ze ook niet meer gemotiveerd krijgt en betonvoetbal speelt…
  Van de laatste 7 wedstrijden één keer succes tegen NEC in de verlenging en 6 (!!!) keer verloren…….SCHANDALIG

  1. mats

   Ja verbaasd me ook. Maar misschien zegt het vooral ook iets over niet kúnnen. Hunte, John, Arias, Schäfer, Gelmi en ook Shabani ….. ze kunnen gewoon niet beter vrees ik

 22. Ievel Knievel

  Apart, maar ook lachwekkend, dat er hier weer een aantal negativo’s (de usual suspects) uit hun hol zijn gekropen (waar sommigen best wel een poos in verscholen hebben gezeten) om weer eens lekker negatief te zijn.

  Alleen vandaag slaat het niet echt ergens op.

  Het lijkt ook wel of deze of genen er altijd plezier en genoegen uit lijken te halen wanneer het slecht gaat met VVV en zo proberen hun gelijk te halen, wat dit dan ook moge zijn. Lekker uit zijn op stennis schoppen.

  Alleen als je er op kickt als het slecht gaat met VVV ben je eigenlijk helemaal geen supporter en je kan je afvragen wat je eigenlijk bij VVV komt doen, behalve lekker nöalen.

  Is het nu werkelijk zo raar dat VVV van Feijenoord verliest? Nee, dat is het niet. Zeker niet als je zoveel basisspelers niet hebt.

  Dit heeft ook niets met de beker te maken. Een prof kan echt wel 2 wedstrijden in een week spelen hoor.

  VVV blijft een rechterrijtejsploeg, sterker nog een 2e helft rechterrijtesploeg, ook met de versterkingen. Dat is inmiddels wel gebleken. We staan 4e van onderen met het 4e slechtste doelsaldo. We staan dus precies waar we horen te staan momenteel.

  Echter, die versterkingen gaan er wel voor zorgen dat we niet degraderen. We gaan gewoon 13, 14 of 15 worden. Precies waar we voor gaan volgens de doelstellingen, precies datgene dat past bij het budget en het spelersmateriaal van VVV. Precies datgene dat VVV zelf ieder jaar roept: de ambitie is rechtstreeks degradatie ontlopen: dus strijden voor plek 15. Haal je dat als VVV, doe je het meer dan goed. Iets dat er bij de negativo’s na 4 jaar (en sinds 2007, 2011, 2012, etc., maar niet in wil).

  Op plek 13 t/m 15 komen je dus terecht door o.a. dit soort wedstrijden tegen Feyenoord flink te verliezen. Anders zou je wel hoger eindigen, nietwaar? Ik had ook liever gehoopt op een gelijkspel, maar om nu weer gelijk te doen alsof de wereld vergaat? Manmanman.

  Get real! Gelukkig doen ze dat achter de schermen op de club ook. Manmanman, wat wordt hier geroeptoetert zonder ook maar niet gehinderd te worden door ook maar enige kennis van zaken

  1. Toch fijn dat jij blijkbaar als enigste wel trotst was om vvv supporter te zijn vandaag.
   Het was gewoon zwaar kut en ja we misten een aantal spelers maar hetgeen er vandaag en ook de laatste weken op de mat gelegd wordt is gewoon om te huilen als betaald voetballers punt uit!

   1. mats

    Apart he dat het altijd dezelfde zijn die komen snoeven dat ze zelf wèl hele goede supporters zijn 😉

   2. Ievel Knievel

    Apart dat je noooooit meer op me zou reageren, maar het nooit laten kan. Gelukkig doe ik niet van dat soort debiele beloftes. Het is duidelijk dat je hier alleen wat komt halen als je het vuurtje lekker op kan stoken. Ik zou toch eens met iemand gaan praten. Als VVV niks meer wint dit seizoen en op plek 17 of 18 terecht komt, dan heb je recht van spreken, maar aan een negatieve vibe creëren heeft niemand wat, behalve als je klaar komt op je eigen gelijk (of zoiets).

   3. Ievel Knievel

    Overigens is de reden: VVV heeft een te smalle basis, maar dat wisten we al de hele tijd. Daar lopen we dan ook tegenaan dit seizoen. Naast een soms niet te volgens, tactiek. Die mening deel ik wel, maar vandaag viel er gewoon weinig tot niks te halen. Dat is gewoon reëel

   4. mats

    Nee klopt. Je hebt helemaal gelijk. Maar ik kon het niet laten. Ik was zwak . Ik lig gewoon nog steeds elke keer weer dubbel van het lachen om het feit dat jij jezelf de enige echte beste meest perfecte en goeiste supporter van VVV vindt. Het blijft hilarisch. Maar je hebt gelijk, excuses en ik ga nu weer mijn best doen je te negeren

   5. Ievel Knievel

    Toch apart dat je leest dat ik mezelf zo fantastisch vind. Ik stip dat werkelijk nergens aan. Misschien mankeert er wat aan je aanname-vermogen of begrijpend lees-capaciteiten. Dat zou het best wel eens kunnen zijn. Fijn dat ik een glimlach op je gezicht tover. Heb je toch nog een leuke avond. Ik ben graag mensen van dienst! Proost. Ik trek nu zelf wel een biertje open.

   6. Dan starten ze maar lekker een positiviteits-website omtrent vvv waar ze heerlijk enthousiast kunnen doen en uiteraard alles vanuit een realiteitsoogpunt want tenslotte mis je een paar basisspelers!

    Maar na een bagger wedstrijd (de zoveelste op een rij) dan uit ik hier mijn frustratie / teleurstelling en als dat niet goed is dan doek deze site gewoon lekker op want ik mag me, laat ik toch hopen terecht gewoon irriteren aan de prestaties van een hele serie vvv-spelers.

   7. Ievel Knievel

    @ Labradadro

    Dat wat je nu schrijft is iets anders. Dat ben ik met je eens. Ik heb ook zwaar de P in vandaag en ben zeker teleurgesteld en heb toen straks iets door de kamer gegooid en ik ben de onmacht soms ook meer dan beu.

    Maar dat wil niet zeggen dat ik hier maar vuurtjes kom opstoken, waar sommigen overduidelijk op uit zijn. Ik noem geen namen, het is wel duidelijk wie dat zijn. Het is ook duidelijk niet iedereen die kritiek of commentaar heeft, want dat mag gewoon.

    Het was ook gewoon beetje bagger vandaag. Geen ontkomen aan. Maar daarmee hoeft dat nog niet iemands schuld te zijn of is het niet gezegd dat het vandaag dan maar anders had gekund.

    En wensen dat VVV dan maar degradeert? Spoor je dan eigenlijk nog wel als je dit als supporter gaat roepen? (En ik heb het dus niet over jou labrador)

   8. Ievel Knievel

    Gaan we weer alsof het 2018 of 2019 is. En maar krokodillentranen huilen toen Rossie laatst iets aan probeerde te zwengelen >>>hoe huilhuilieMats toch zo hard aangepakt werd hier. Raar he, als je een zuigert eerste klas bent die niet kan stoppen met discussies aanzwengelen en opjutten.

    Maar succes met je leventje verder. Ik hoop dat je gaat proosten op jezelf als VVV onverhoopt mag degraderen. Dat zijn namelijk “de echte” supporters. Kun je zeggen dat je het bij het rechte eind had. Wie daar verder wat aan heeft is de grote vraag. Gelukkig kan je nu geen fluitconcerten geven in het stadion. Toch nog een voordeel aan dit seizoen.

   9. mats

    Nou als Rossie iets niet deed dan was het wel aanzwengelen hoe ik aangepakt werd. Ik zwengelde aan hoe Rossie aangepakt werd. Maar goed jij hebt wel vaker last van dat je de dingen een beetje door elkaar haalt he?

   10. Ievel Knievel

    Ik word eigenlijk wel opgewonden van je Mats. Weet je zeker dat je niet wil afspreken vanavond?

   11. @Ievel Knievel

    Kan je toch vertellen dat ik als supporter op een gegeven moment echt de hoop had dat elke bal erin zou vliegen en ze deze keer met het record van 14-0 zouden verliezen want met spelers als Arias, Hunte, John, enz enz verdien je ook gewoon niet anders. En ja dat hoopte ik zelfs als supporter gewoon uit frustratie (die 3 punten kon je toch al afschrijven) nou dan geef ze voor deze zoveelste wanprestatie maar ook meteen een mega ketser van jewelste van 14-0.

  2. VeniVidiVici

   Met alle respect, maar het is niet aan jou om te bepalen wat mensen schrijven hier, of het nu positief, negatief of neutraal is.Iedereen die hier zit heeft de moeite genomen om een login aan te maken op deze site, dus is VVV supporter. Jij bent geen betere supporter omdat je de negatieve zaken blijkbaar niet wil benoemen. Daar wordt ook niemand beter van lijkt me, straks denken een aantal van de spelers die vandaag op het veld stonden, nog dat ze een acceptabel strijd-en technisch nivo hebben laten zien. Kom op zeg, het was beschamend, zelfs met het oog op de aankomende wedstrijd tegen Sparta.

   1. Ievel Knievel

    Ik mag sshrijven en denken wat ik wil en reacties geven op reacties als ik ergens anders over denk. Je verwijt me dat wat je mij verwijt. Dat is vreemd.

    Jij geeft ook je reactie hier prima.

    Kan ik nog steeds denken en vinden dat met onnodige negativiteit (en dat vind ik) niemand gebaat is.

    Feijenoord is in mijn ogen gewoon een maatje te groot. Ik sta hier liever niet te lang bij stil en zou gewoon weer verder gaan met de volgende wedstrijd, als ik VVV was.

    Denk je dat het als speler lekker is om met 6 goals afgedroogd te worden trouwens? Dat is op zichzelf als een behoorlijke klap.

    Kun je er als supporters ook maar beter voor zorgen dat de selectie die klap wat sneller te boven komet en met een positieve vibe weer de volgende wedstrijd in knalt.

    Wat is gebeurd is gebeurd. Kan je toch niet meer veranderen.

    Het heeft geen enkele zin om spelers/ trainers, weet ik veel wie dit dan maar weer keer op keer onder ed neus te gaan wrijven. Heeft niemand iets aan. Word ook niemand beter van.

    En die bekritiseerde spelers zijn nog steeds onderdeel van het team en de club. Wees blij dat ze überhaupt reservespeler willen zijn bij een club als VVV. Anders hadden we een selectie van 11 spelers gehad en hadden wij bij blessures iedere wedtsrijd al voroaf moeten opgeven.

    Iets meer realiteitszin en clubsteun (door dik en dun) zou gewoon fijn, naar mijn idee.

    Maar vind lekker wat je wil vinden. Van mij mag je, Maar niets staat het mij in de weg om daar alles van te mogen vinden en daarop te mogen reageren. Zo werkt het spelletje nu eenmaal.

    Als je nu niet tegen tegenreacties kan, kan je misschien maar beter geen reactie typen in de eerste plaats.

    Jammer dat Rossie hier niet meer reageert. Was in ieder geval altijd een scherpe analyse (die ik niet per sé deelde), maar wel een hoop minder bagger om doorgeen te scrollen.

   2. VeniVidiVici

    Ik hou er persoonlijk van dat er gezegd wordt waar het op slaat, of dat nu positief of negatief is. Maar positief lullen wat bagger is, daar is nog nooit een speler beter van geworden en als ie daar niet tegen kan, moet ie echt op een ander nivo gaan ballen.Vandaag was helaas geen visitekaartje voor onze club.

 23. Henricus

  Ik had mij al een een hele tijde niet meer gemeld. Schaam mijn ogen uit mijn kop. Snap ook wel dat het VVV is en dat we het moeten doen met de selectie die we hebben. Over de inzet en bevlogenheid van de spelrsgroep heb ik geen twijfels, die is goed. Maar de opstelling van vandaag? Dat is toch roepen om problemen? Nul zes, en dit terwijl het doel saldo wel eens heel belangrijk kan worden. Naar mijn mening heeft vvv een goede maar kwetsbare selectie die zich zou moeten kunnen handhaven in de eredivisie. Heb grote twijfels over de trainersstaf. Maar goed, zij staan dagelijks met de jongens op het veld en zullen wel weten war ze doen. Maar voor mij als buitenstaander is het vaak onbegrijbeliijk. Heel veel succes tegen Sparta boys!

  1. Ievel Knievel

   Fijn geschreven reactie Henricus. Zo kan je ook op opschrijven dat je teleurgesteld bent, zonder dat er allerlei zinloze verwijten en theorietjes in het rond vliegen.

   Laten we idd hopen op een fijn resultaat tegen Sparta. Gelijk of winst.

  2. supportertje

   Henricus, nog even wat over de inzet en bevlogenheid van de spelers. Dit laatste ben ik niet eens met jou. Er waren vandaag maar twee spelers die echte bevlogenheid ten toon spreiden, 1 Post en 2 Donis. Bij de rest was dat ver te zoeken. ja wel ze renden hun benen onder hun lijf vandaan, maar het gif en de passie waren ver te zoeken. De mentaliteit, van over mijn lijk,was niet aanwezig. Ze deden hun best en dat was niet genoeg. HdK en JD laten dat ook niet zien op de bank. Ze zitten en zitten en kijken. Dat is hun werk, ze hebben de zaak als het goed is vooraf geregeld in de trainingen. Maar als het dan op het veld misgaat, moet je durven in te grijpen. Tijd genoeg in de rust omdat te doen.

 24. Depor

  Ievel Knievel kijk eens hoe ze vandaag op het veld stonden. schandalig. Mag ik daar aub iets over zeggen? Kun jij mij uitleggen waarom die Hunte al 3 wedstrijden in de basis staat? Vertel het me aub meneer positivo.

  1. Ievel Knievel

   @ Depor

   Ik zou zelf Hunte niet in de basis zetten en ben het ook niet eens met de tactische keuzes van de technische staf en vandaag was bagger.

   Tegelijkertijd ben ik het er (inmiddels) ook over eens dat de max van dit VVV plek 13 is en dat ze het tegen iedere tegenstander moeilijk kunnen krijgen. Zeker als een tegenstander een paar maatjes te groot is. Tegelijkertijd kan dit VVV ook punten pakken tegen de nummer 7 t/m 18. Raar maarwaar. Maar dan moet wel alles goed gaan. Zeker qua discipline en dan moet je ook geluk hebben en ook je basisspelers hebben.

   Ik ben geen fan vd beslissingen van de technische stad en denk dat een andere trainer met dezelfde selectie 10e t/m 12e had kunnen worden. Maar dan zou je geen spelers kwijt moeten raken, want de basis is te dun. Ook een andere trainer zou dan een giga probleem hebben.

   Overigens heb ik ook helemaal geen commentaar op iedereen die dit een slechte pot vond of iedereen die kritiek uit. Je hoeft je dus helemaal niet aangesproken te voelen.

   Ik heb kritiek op de mensen die hier altijd als de kippen bij zijn om via trollengedrag vuurtjes op te stoken.

   Dat is een wereld van verschil met een supporter die teleurgesteld is.

   Zeggen dat het slecht was (waar ik prima mee kan leven) is iets heel anders dan de boel ophitsen en opjutten. Dat is het verschil tussen Henricus zijn reactie en van sommige anderen. Ik hoef ook geen namen te voelen. Ze voelen zich overduidelijk al uit zichzelf aangesproken. En ik heb het ook niet per sé over jou dus.

   En daarnaast kan ik wel tegen een stootje.

   1. mats

    Nee kun je niet! Want ik hoef maar op je te reageren en je hebt 30 posts nodig om zonder mijn naam te noemen over me te klagen.. blijkbaar doet het iets met je!

   2. Ievel Knievel

    Laat je nakijken man en doe jezelf een plezier. Ik had het nog niet eens per sé alleen over je. Het lijk toch stiekem wel een stoornisje te zijn bij je. Je hebt overduidelijk ook geen leventje. Ik ook niet. Ik heb bier. Proost. 😉 😛

   3. Ievel Knievel

    Fijn dat ik je zoveel plezier schenk, ik wil nog wel even doorgaan om je avond leuk te maken? Je kan me ook je nummer en adres geven. Kom ik wel even langs. Ik denk dat we wel een klik hebben.

   4. Geelzwart

    Ik ben bang dat je iedere trainer voor de groep kunt zetten(die voor VVV betaalbaar is), elke trainer vecht tegen degradatie. VVV heeft de financiële mogelijkheden niet om te strijden voor plek 8-12.

 25. Depor

  Slaat echt nergens op wat je schrijft Ievel Knievel. Laat iedereen aub zeggen wat ze willen. Waar maak je je druk om. We willen allemaal het beste voor onze club. En voor mij is er maar 1 oplossing. De trainer er per direct uit. Met deze trainer ga je het niet redden, gezien zijn uitstraling, zijn reacties na de wedstrijden, zijn opstelling en zijn wisselbeleid. Ik denk te zien dat er ook geen klik is in de staf ben met de spelers. Dat kan ik niet beoordelen, maar het lijkt er van de buitenkant wel op. Hopelijk kan de trainer ons in de eredivisie houden, maar in ben er bang voor…

  1. Ievel Knievel

   Dat zijn precies mijn woorden, in zo goed als alle reacties. Iedereen mag iets zeggen en ik mag daar van alles van vinden en op reageren. Zo werkt het. En kennelijk heb ik op dit moment even weinig omhanden, omdat mijn eten in de oven staat en ik het wel leuk vind om deze reacties te typen.

   1. supportertje

    Denk dat we het met zijn allen over een ding eens zijn. We zijn met zijn allen verschrikkelijk gefrustreerd over hoe de zaken verlopen. Wij zijn denk ik allen in hart en nieren supporter van VVV. Wij willen dat onze club het goed doet, en het doet gewoon pijn als het niet lukt. Vooral omdat we met zijn allen het idee hebben dat het beter kan, maar het niet van de grond komt. Dat onze trainers er als een zoutzak bij zitten, en er geen spat vuur vanaf komt. Dat er op cruciale momenten iedere keer spelers in staan die wij liever niet zien. Wij niet kunnen begrijpen dat die keuzes gemaakt worden voor spelers waar wij als supporter denken, hoe komen ze er bij. Dat het op het ene moment met bevlogenheid gaat en er punten gepakt worden, en wij op het andere moment denken waar zitten in godsnaam naar te kijken. Een en al frustratie omdat wij willen dat VVV in de ED blijft. Wij met zijn allen geen zin hebben in weer een aantal jaren een divisie lager te spelen en hopen op ED. Vooral omdat wij weten hoe lang dit weer kan duren. Wij willen gewoon niet degraderen, en wij blijven ook hopen dat dit niet gebeurt. Wij voelen ons ook vooral onmachtig om hier iets aan te doen. Wij kunnen ze naar voren schreeuwen als wij in het stadion zitten. Wij mogen dat echter niet, en wij kunnen ze daarom ook niet aanmoedigen. Wij als supporters zijn op dit moment uitgeschakeld, alleen hier niet. Wij moeten dus verder samen hier, en maar hopen dat wij weer snel het stadion in mogen. Waar wij dan eindelijk weer onze ploeg kunnen aanmoedigen. En wij dan ondanks alles ons verlies nemen, en wij weer klaar zijn voor de volgende wedstrijd om ons VVV aan te moedigen.

Leave a Reply