Voorbeschouwing Feyenoord – VVV-Venlo

Eindelijk is die interlandpauze weer voorbij. Geen decepties van nationale ploegen of veredelde oefenpartijtjes tegen amateurs, gewoon lekker de Eredivisie! We kunnen wel gelijk weer aan de bak want we moeten tegen de nummer van de ranglijst en tevens huidige kampioen: Feyenoord Rotterdam. In voetbal kan echt alles gebeuren, maar een ding is zeker: het zal heel lastig voor de Venlonaren worden om punten te pakken in de Kuip.

Beide ploegen steken niet in de beste vorm van hun voetballeven. Vooral bij Feyenoord gaat het niet lekker en dat is aan de ene kant pijnlijk om te zien dat een kampioen zo speelt. Aan de andere kant biedt het ook genoeg mogelijkheden voor de spelers van VVV om zich te laten zien en mogelijk punten te pakken. Voor VVV-Venlo zijn het zware weken geweest. Er werd driemaal achter elkaar verloren in de competitie tegen PSV, ADO en Heracles. Daarna was er het gelijkspel tegen NAC Breda, maar die pot hadden we met een beetje pech ook kunnen verliezen. We zitten dus even in de hoek waar alle klappen vallen en dat is niet fijn.

Maar goed, misschien heeft de interlandpauze de spelers wel harstikke goed gedaan en is iedereen weer vol gefocused om weer te voetballen zoals we aan het begin van de competitie deden. Inzet, motivatie en discipline voorop. Morgen kunnen ze het laten zien in de Kuip, waar het als vanouds weer kan gaan spoken. Een duel tussen de kampioen van de Eredivisie en de kampioen van de Jupiler League, maak ervan wat je wilt, maar zo is het wel.

VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo gaat het langzaam maar zeker een stuk beter wat betreft blessuregevallen en pijntjes. Bijna iedereen is fit en ook Johnatan Opoku en Tristan Dekker staan inmiddels weer op het veld. Alleen Danny Post is echt geblesseerd en die blessure valt tegen, dat gaat toch een stuk langer duren dan gedacht. Maurice Steijn zegt het volgende over de status van de selectie: “Met Post lijkt heel lang te gaan duren, toch wel. Ik denk dat hij nog een aantal weken weg is en het is al 6 weken zo dat hij er last van heeft. Eigenlijk vanaf de wedstrijd tegen Excelsior. Het al dan niet trainen en spelen met een spuit, daar is het zeker niet beter van geworden. Nu is het dus echt niets doen voor hem, alleen maar rust. We gaan er geen datum aan vastprikken, maar het kan heel goed zijn dat het pas een paar wedstrijden voor de winterstop zal zijn.

Opoku en Dekker neem ik bij de selectie en die kunnen starten. Kijk, die gaan niet starten want die zijn er lang uitgeweest. Die zouden in kunnen vallen. We missen eigenlijk alleen Post. Lars Unnerstall was gisteren ziek met een griepje, maar die is er ook weer. Hunte is ook weer fit, die was uitgevallen met een liesblessure, maar kan gewoon weer spelen.”

Feyenoord
Feyenoord heeft het zwaar in veel opzichten. Niet alleen gaat het niet lekker sportief in de Eredivisie en in de Champions League, daarnaast heeft het ook nog last van veel blessures. Een abonnement met blessures is zeker neergedaald in Rotterdam-Zuid. Het is daarom ook iedere week afwachten hoe de Feyenoorders spelen, vooral in de defensie. Het baart kopzorgen voor Giovanni van Bronckhorst in aanloop naar de wedstrijd tegen VVV.

Steijn over Feyenoord: “Ik denk eigenlijk St. Juste en Van beek, sterker nog dat verwacht ik. Die zijn weer fit en ik denk dat die gaan spelen. Ja, iedereen zegt dat er kansen liggen voor VVV in de fase van Feyenoord. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik dat dipje van Feyenoord anders zie. De kritiek op Feyenoord is terecht op basis van de punten en de ranglijst, maar ik heb ze aan het werk gezien tegen Roda en tegen ADO. In die wedstrijd hadden ze wel met 6-2 of 7-2 kunnen winnen. Dus op het moment dat zij gewoon die ballen erin schieten, hadden ze gewoon 4 punten meer gehad. Ik zie dat dipje niet terug in het spel terug of in de kansen die ze krijgen, ik zie het alleen terug in de stand op de ranglijst. Ik vind dat scorebord journalistiek en ik vind dat geen echte dip. Dat is als je slecht speelt, geen kansen creëert en geen punten pakt. Dat is bij Feyenoord niet het geval.

Feyenoord speelt ook nog een thuis, dus dat wordt ontzettend lastig voor ons. Van onze selectie heeft naar mijn weten niemand in de Kuip gespeeld. Ik wel drie keer. Het is anders dan andere stadions, maar de jongens hebben ook uit gespeeld bij Groningen, Vitesse en Twente. Dat zijn weliswaar andere stadions met een andere soort druk, maar die jongens kunnen dat wel. Ik hoop dat die ambiance van de Kuip een extra boost geeft.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 12 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 30,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 54 doelpunten gescoord en 75 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Balder en Brondijk
Vierde official: Van Herk

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Feyenoord morgen! FORZA VVV

11 Responses

 1. supportertje

  Hoop dat het morgen een mooie en spannende wedstrijd gaat worden. We reizen met een paar honderd man richting Rotterdam, aantal bussen en een goede honderd man met de auto. Hopelijk kunnen we een feestje vieren, maar dan moeten we wel het geluk aan onze zijde hebben, en de mannen scherp en onbuigzaam in de verdediging. Tis Nac gelukt en Den Haag, dus waarom zou het VVV niet lukken. Forza VVV en neem de punten mee naar Venlo.

  1. Koelie

   Zeker tegen liggen er kansen, maar dat is voetbalcliché. Feyenoord heeft verdedigend een probleem, maar aanvallend zijn zij echt veel beter.

   Tof om weer in het mooiste stadion van Nederland te spelen. Nu nog een parkeerplaats vinden.

 2. mats

  Geen idee hoe Steijn denkt nog punten te gaan pakken met dit non-voetbal.
  Vito en Seun en Hunte kunnen amper een bal vasthouden. Dus je speelt met 3 man minder…
  Het ziet er niet uit.
  Het moet rigoureus anders.

 3. De Koel

  Toch nog een punt eruit gesleept. VVV begon na de 1-0 wat meer te voetballen. Mooie goal van Van Bruggen, al vliegt zo’n bal er normaal gesproken nooit in. Keeper zag de bal te laat. Jammer dat Nwakali weer gepasseerd werd, want dat is toch de meest getalenteerde speler in de selectie.
  Verder goed nieuws dat Opoku en Dekker weer fit zijn en minuten gemaakt hebben.

 4. Wat een verschrikkelijk anti-voetbal. Totaal geen beleving en agressie om ook maar een duel te winnen. Nog veel erger om te zien was het dat ze amper de bal 2x achter elkaar naar de juiste kleur wisten te krijgen. Feyenoord was niet best maar VVV was echt dramatisch. Liever geen punt dan een totaal onverdiend punt als dit want dit was om je te schamen als VVV-supporter.

   1. Ja ik weet het, hier moet je altijd lyrisch en optimistisch zijn als het over vvv gaat maar als ze gewoon met 1-0 hadden verloren was dan nog iedereen zo positief geweest? En hadden ze het volgens jou dan evengoed prima gedaan?
    Was gewoon kut met peren!

  1. Grad

   Het was niet best, zeg maar slecht wat VVV liet zien, maar als op het einde van het seizoen dit ene punt wel bepalend is geweest voor wel- of niet degraderen. Dan mag je best een slechte wedstrijd spelen en gaan voor het ressultaat. Komt niet alleen voor bij VVV, maar ook bij topclubs. Daarom niet ‘neulen’!

Leave a Reply