Voorbeschouwing Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Morgenavond staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. De Venlonaren spelen morgen om 19.45 uur in Sittard de Derby tegen Fortuna Sittard. Het is alweer de laatste Limburgse Derby van het seizoen. VVV-Venlo is op jacht naar de vierde periode en doet het erg goed met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 8 voor en 0 tegen.

Afgelopen weekend had VVV-Venlo een dubbel programma. Op vrijdag speelde VVV-Venlo tegen Jong Ajax en op maandag de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax was een slechte wedstrijd van de Venlonaren maar er werd gelukkig wel met 1-0 gewonnen. Tegen FC Den Bosch herpakte VVV-Venlo zich uitstekend en begon erg gedreven aan de wedstrijd. Na 2 minuten was het al raak voor Melvin Platje, hierna ging het snel! Na 30 minuten stond VVV-Venlo met 3-0 voor op FC Den Bosch. Ook Aziz Khalouta maakte zijn 10de doelpunt en Melvin Platje staat nu bovenaan op de topscorers lijst van VVV-Venlo met 11 doelpunten. Hier bleef het niet bij! Vito van Crooij maakte het feestje af door een geweldige kopdoelpunt te maken. De wedstrijd eindigde in een 4-0 stand en FC Den Bosch had echt niets in te brengen. Als VVV-Venlo morgen zo voetbalt hoeven wij ons absoluut geen zorgen te maken dat de overwinning wordt behaald.

Wie had het eigenlijk verwacht na de eerste competitiehelft dat VVV-Venlo weer meedoet voor de bovenste plekken in de Jupiler League? De Venlonaren presteren zeer goed na de winterstop. De ploeg verloor maar 1 wedstrijd en staat op basis van de tweede competitiehelft op de tweede plek achter aanstaand kampioen NEC. De 3de periode werd helaas op de laatste dag verspeeld, maar de 4de periode ligt voor het grijpen. Ook de achterstand op nummer 3 Roda JC bedraagt nog maar 5 punten. Erg knap wat de selectie presteert en dit mag ook weleens gezegd worden. Trainer Maurice Steijn wilt nog niet over de 4de periodetitel praten. Hij bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd hoe zijn ploeg presteert. Het doel is om de Play offs te behalen en dat ziet er goed uit. Trainer Maurice Steijn over de afgelopen weken en blikt vol vertrouwen alvast vooruit; “We zijn goed bezig, hebben veel zelfvertrouwen, maar we zijn er nog lang niet”, blijft onze trainer met beide benen op de grond. “Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen in deze periode, dan is het nu nog veel te vroeg om al zo ver vooruit te kijken. Maar het gaat lekker ja. Vooral de laatste wedstrijd thuis tegen FC Den Bosch hebben we het voetbal laten zien dat we willen spelen en blijkbaar ook kunnen spelen. Dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de komende wedstrijd!”

Afgelopen woensdag kwam het trieste bericht dat oud VVV-er Harry Heijnen op 74-jarige leeftijd is overleden. Hierbij willen wij de familie, kennissen en vrienden nogmaals veel sterkte toewensen. VVV-Venlo zal niet morgen maar op 3 april met rouwbanden spelen.

Derby
Dit seizoen spelen alle Limburgse clubs in de Jupiler League. Hierdoor hadden we een aantal mooie affiches op het programma staan. Helaas is morgen voorlopig alweer de laatste Derby van het seizoen. VVV-Venlo doet het erg goed in de Derby’s. Er werd 1 Derby verloren en dat was uit tegen Roda JC. Verder speelde VVV-Venlo tegen MVV (uit), Fortuna (thuis) en Roda JC(thuis) gelijk en won het thuis van de Maastrichtenaren. Hopelijk worden er morgen wel 3 punten behaald tegen Fortuna.

Opstelling VVV-Venlo
De selectie van Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. De enige afwezigen deze week zijn onze doelman Niki Mäenpää en Pim Balkestein, de verdediger traint nog altijd apart van de groep door een blessure. Niki Mäenpää was afgelopen week wat ziekjes en liet daarom de trainingen schieten. Maurice Steijn gaf na afloop van de afsluitende training aan dat Niki morgen gewoon in het doel zal gaan beginnen. Op basis van de afsluitende training denken wij dat trainer Maurice Steijn niet aan zijn basiself gaat sleutelen.

Maurice Steijn over de opstelling op de officiële VVV-Venlo website; “Onze ploeg is op Balkestein na fit en dat is prettig met drie wedstrijden in 9 dagen. Mäenpää was wat grieperig de afgelopen dagen, maar ik verwacht hem er wel gewoon bij. En dan starten we zaterdagavond met dezelfde elf als tegen FC Den Bosch eerder deze week. Dat heeft niet eens te maken met ‘never change a winning team’, maar het loopt op dit moment prima. Dus zien wij als staf geen reden om de basisopstelling aan te passen”

Fortuna Sittard
De club uit Sittard is bezig aan dramatisch slecht seizoen onder coach Peter Vossen. Fortuna bungelt al het gehele seizoen onderin de Jupiler League en won pas 6 van de 30 wedstrijden. Mede hierdoor staat de ploeg uit Sittard op de 19de plek. Vooral het scorend vermogen van Fortuna is een probleem voor de ploeg uit Sittard. Fortuna is de minst scorende ploeg in de Jupiler League, ze wisten namelijk pas 20 doelpunten te maken.

Fortuna Sittard kan zaterdagavond in eigen huis het seizoen nog wat glans geven aan het seizoen. Taak voor het team van Peter van Vossen: de Venlose opmars stoppen volgens de website van Fortuna Sittard.

Bij VVV-Venlo lopen een aantal oud Fortuna spelers rond, die morgen een bijzondere avond gaan beleven. Dit zijn Khalouta, Voorn en Kruijsen.  De aanvaller van VVV-Venlo die vorig seizoen nog topscorer werd met 15 doelpunten miste de vorige wedstrijd tegen Fortuna door een disciplinaire schorsing. Hij zal extra gebrand zijn om zich te bewijzen. Middenvelder Kruijsen speelde in seizoen 2012/2013 een jaar op huurbasis voor Fortuna Sittard. En Ramon Voorn maakte afgelopen winter de overstap naar VVV-Venlo. Net als voor Khalouta is het voor Voorn de eerste keer dat hij tegen Fortuna speelt na het vertrek bij de club uit Sittard.

Afgelopen winter bewandelde Joeri Schroijen de omgekeerde route. Hij vertrok van VVV-Venlo naar zijn oude nest in Sittard. Ook voor hem zal de wedstrijd een speciaal tintje hebben.

Historie Fortuna Sittard – VVV-Venlo
VVV-Venlo verloor vorig seizoen de Derby in Sittard nog met 2-1. Hiervoor was VVV-Venlo 6 wedstrijden ongeslagen.

Uitslagen laatste jaren
2013/2014 2-1
2008/2009 0-1
2006/2007 0-2
2005/2006 0-2
2004/2005 2-5
2003/ 2004 1-4
2002/2003 2-3
1994/1995 2-0

Arbitrage
Scheidsrechter: Janssen
Assistenten: Kleinjan & Nanninga
Vierde official: van Herk

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de zware wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

4 Responses

      1. Er waren 50 auto kaarten verkocht waarna ze nog een badge autokaarten hebben verkocht. Gaat een bus dus rond de 55 personen dus ik denk ongeveer 150 man. Maar kunnen er minder zijn of meer. Exacte cijfers heb ik niet en kan op dit tijdstip niet meer krijgen helaas. Er kunnen er 800 in het uitvak.

Leave a Reply