Voorbeschouwing Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Na de interland onderbreking is het weer zo ver; de competitie gaat weer verder! Morgenavond staat om 20.00 de tweede derby van het seizoen op het programma. Dan zijn we te gast in het Fortuna Sittard stadion als we tegen Fortuna Sittard spelen.

Het is alweer bijna twee weken geleden, maar op 29 september wisten we het ticket voor de play offs te bemachtigen door met 0-3 uit te winnen bij Achilles ’29. De eerste helft was lastig, maar de Venlonaren wisten in de tweede helft orde op zaken te stellen door doelpunten van Seuntjens, Hunte en Opoku. Doordat NAC en Jong Ajax punten verspeelden, was het play off ticket een feit voor de geelzwarten.

Morgenavond begint periode twee voor iedereen en daarin gaan we op bezoek in Sittard voor een heuse derby tegen Fortuna. De Venlose selectie heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Derde Divisionist EVV Echt (0-2 winst) en flink getraind. Maarten de Fockert was daarbij niet aanwezig, hij had interlandverplichtingen met Jong Oranje. Hij kwam overigens niet in actie voor Jong Oranje, maar was vanmorgen weer op de training te zien.

Maurice Steijn zegt het volgende over de voorbereiding op de wedstrijd van morgen: “Vanaf maandag hebben we goed getraind en ons gefocust op Fortuna Sittard. Het is een derby, maar eigenlijk is het gewoon een van de 36 wedstrijden en om boven in mee te blijven draaien is het zaak te winnen. Bij Fortuna zijn een aantal mensen met een VVV-verleden die extra gebrand zullen zijn.”

VVV-Venlo neemt de tweede plek op de ranglijst in, achter Jong PSV en wilt graag deze plek consolideren en de aanval inzetten op de nummer 1 positie. Zoals eerder vermeld is nummer 13 Fortuna Sittard de eerstvolgende tegenstander van de Venlonaren. Fortuna Sittard lag de ploeg van Maurice Steijn erg goed vorig seizoen: Thuis werd er met 4-1 gewonnen en uit werd er zelfs met 0-5 gewonnen van de provinciegenoten. Dat biedt goede vooruitzichten voor het duel van morgen.

Steijn over onze tegenstander: “Fortuna is thuis nog ongeslagen, Alle complimenten aan hun trainer Ben van Dael. Hij is daar verleden seizoen ingestapt op een heel moeilijk moment. Hij heeft een goede structuur neergezet en de club staat weer op de kaart. Het is dan ook bijzonder vervelend voor hem dat de club dit seizoen drie punten in mindering zijn gebracht.”

Er moet morgen dus gewoon weer met alle inzet gestreden worden en volle bak er tegenaan voor die volgende drie belangrijke punten.

Opstelling VVV-Venlo
VVV zal het nog zonder Moreno Rutten moeten doen, de rechtervleugel verdediger is nog geblesseerd. “Wat betreft onze opstelling ben ik er nog niet helemaal uit. Morene Rutten speelt dus niet. We bekijken of Tristan Dekker of Evren Korkmaz op zijn plek speelt. In grote lijnen staat het elftal, maar in de voorhoede is de concurrentie groot. Daar moeten we nog keuzes maken.” Aldus trainer Steijn.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Dekker, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans Opoku ;Vito van Crooij, Seuntjens & Hunte.

Fortuna Sittard
De gastheren van Fortuna Sittard staan nu op de 13e plek, maar dat had nog wel eens hoger uit kunnen vallen. Zij kregen namelijk 3 punten in mindering van de KNVB. Daarnaast gaven ze de winst wel heel knullig uit handen, uit bij Telstar. Mede door deze constateringen staan de Limburgers op de 13e plek in de Jupiler League.

De ploeg van trainer Ben van Dael – een oude bekende in Venlo – maakte de afgelopen zomer een heuse transformatie door. Veel nieuwe gezichten en velen vertrokken uit Sittard. Een van de sterkhouders van het elftal van voorgaande seizoenen Roel Janssen, speelt nu bij de Venlonaren. In de defensie bij Fortuna speelt oude bekende De Regt, die meerdere seizoenen in de Koel te bewonderen was.

Middenvelder Frank Wiafe zal er niet bij zijn morgenavond. Hij kreeg in de wedstrijd tegen FC Emmen twee gele kaarten en is geschorst. Trainer van Dael werd ook van het veld gestuurd tegen FC Emmen, maar hij zit een voorwaardelijke schorsing uit en neemt gewoon plaats op de bank.

Statistieken
Fortuna Sittard staat momenteel op de 13e plaats met 11 punten, VVV-Venlo staat op de 2e plek met 18 punten.

VVV-Venlo speelde tot dusver 46 wedstrijden tegen Fortuna Sittard. 20 wedstrijden werden gewonnen, 14 wedstrijden eindigde in een gelijkspel en 12 keer was er winst voor Fortuna Sittard. De laatste 5 wedstrijden presteert VVV-Venlo redelijk tegen de provinciegenoten uit Sittard: 2 keer werd er gewonnen, tweemaal gelijk en 1 keer werd er verloren.

In al die wedstrijden heeft VVV 74 keer gescoord en 49 keer moeten incasseren.

Arbitrage
Scheidsrecher: S. Mulder
Assistenen: Van Roekel en Zeinstra
Vierde official: Van der Laan

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd en derby tegen Fortuna Sittard! Er is maar één club in Limburg! FORZA VVV!

 

9 Responses

 1. Meuske

  Gelukkig is die interland ellende weer voorbij en kunnen we weer genieten van voetbal wat ergens om gaat!! Kijk tegenwoordig nog niet meer naar die ellende van ons Oranje. Dan liever os VVVke, hoop dat de mannen verder gaan waar ze gebleven waren namelijk WINNEN!!! Forza VVV

 2. Ben

  Logischerwijs zouden we deze wedstrijd makkelijk moeten winnen, maar bij voetbal bestaat geen logica. Zeker niet bij een team waar ex VVV ers spelen. Ben benieuwd wat het wordt, wellicht dat de Seun zich van zijn beste kant last zien? FORZA VVV!

 3. kiekoputspelke

  Een collega van me – behorend tot de fanatieke Fortuna Sittard supporters – vertelde me net dat er 140 kaarten zijn verkocht. Erg magertjes dus….

  Er zitten overigens wel een aantal VVV supporters bij deze Fortuna Sittard supporters op de tribune. Ze hebben een traditie opgebouwd om de onderlinge wedstrijden samen te bekijken en voor, tijdens en na de wedstrijd gezamelijk een biertje te drinken.

  Ik hoop in elk geval dat VVV goed uit de interlandperiode komt en weer een overwinning kan bijschrijven.

  1. Goodie

   140 is erg mager, maar wanneer was dit meetpunt? Ik heb zo bijvoorbeeld pas gister 4 kaarten gekocht. Ik vind overigens dat we maar slecht op de hoogte worden gehouden hierover door VVV en de Fanclub.

 4. twiggy11

  Als je iedere week de zelfde mensen laat staat die totaal niet in vorm zijn kan je ook niet winnen( Seuntjens crooy) er moet de bezem doorheen voor een paar wedstrijden worden ze dan meschien weer scherp.

Leave a Reply