Voorbeschouwing Fortuna Sittard-VVV-Venlo

Aankomende woensdag om 20:00 uur staat de volgende serieuze testcase op het programma voor VVV. In Sittard is Fortuna de tegenstander van de Venlonaren in het kader van de FOX Sports Eredivisie Comeback én de voorbereiding op het Eredivisie seizoen 2020/2021.

VVV-Venlo

Na de zeer eenvoudige overwinning in Reuver (0-16) en het gelijke spel tegen Team VVCS (2-2) staat nu dus de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. In de wedstrijden tegen Reuver en Team VVCS hebben verschillende spelers hun visitekaartje afgegeven, waaronder Joshua John. Deze week kwam dan ook het nieuws naar buiten dat hij naar alle waarschijnlijkheid een éénjarig contract mag gaan ondertekenen. Ook Vito van Crooij werd na een lange transfersoap eindelijk definitief vastgelegd. Of hij al meteen zal gaan spelen tegen Fortuna, lijkt helaas niet mogelijk. Verder zal er een volledig fitte selectie afreizen naar Sittard. Afgelopen zaterdag tegen Team VVCS koos Hans de Koning voor een 4-4-2 formatie met zowel Arias als Giakoumakis in de spits. Of dit zo zal blijven of dat het slechts een test was, zal later duidelijk worden. Het is aan de trainer wie hij aan de aftrap zal laten verschijnen. Gaat hij voor de sterkste opstelling of wilt hij de jeugd nog eens aan het werk zien? We zullen het morgen, een paar minuten voor de aftrap, weten.

Fortuna Sittard

De tegenstander van morgenavond heeft zich flink laten gelden op de transfermarkt. Met het aantrekken van onder andere onze eigen Roel Janssen, maar ook Mats Seuntjens, Veron Parkes en Emil Hansson, heeft Fortuna een goede mix tussen ervaren spelers en jonge spelers weten vast te leggen. Of het in werkelijkheid ook een goede mix is, zal nog moeten blijken. Ook Ben Rienstra, een andere bekende uit de Eredivisie staat op het punt om een contract te tekenen in Sittard. Daartegenover staat wel het vertrek van sterkhouders Mark Diemers en Amadou Ciss. Zij vertrokken naar respectievelijk Feyenoord en Amiens SC.

Fortuna Sittard begon de voorbereiding ruim een maand geleden met een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Bekkerveld. Deze wedstrijd werd eenvoudig met 9-1 gewonnen. Vervolgens stonden wedstrijden tegen FC Dordrecht (2-1 winst), FC Twente (2-1 nederlaag) en Groene Ster (2-1 winst) op het programma. De oefenwedstrijd tegen AZ van vorige week werd afgelast in verband met een positieve coronatest aan de zijde van Fortuna. De wedstrijd van morgen zal voor Fortuna de laatste oefenwedstrijd voor het aan de competitie zal gaan beginnen. VVV-Venlo krijgt zoals bekend nog SV Straelen en Borussia Mönchengladbach op bezoek.

Statistieken

Ondanks dat het morgen om een oefenwedstrijd gaat, is het een mooie gelegenheid om even de statistieken erbij te pakken. VVV speelde 26 keer eerder in competitieverband in Sittard tegen Fortuna. Hiervan werden er 11 gewonnen, speelde beide teams 7 keer gelijk en moest VVV ook 8 keer het onderspit delven. Dit komt neer op een winstpercentage van 42,31%.

Live

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard is helaas niet toegankelijk voor VVV-supporters. Wel is de wedstrijd live te zien op FOX Sports en kunnen we dus alsnog zien hoe onze mannen het gaan doen in deze Limburgse derby.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard! FORZA VENLO

37 Responses

   1. lucien1978

    Nee . John hebben ze een contract voorstel gedaan van 1 jaar .

    John is 31 dus het kan zijn dat hij meer zekerheid wilt

 1. OooLGooO

  John is er niet bij ivm “blije” familie omstandigheden zoals de Koning het zegt. Spoeling is voorin nog wat dunnetjes geef de Koning aan. Intentie is er dus om met John uit te komen.

   1. Godfried

    laat voetballen? fortuna is gewoon beter. vvv komt er eigenlijk niet aan als fortuna de bal heeft. in balbezit zijn ze erg onrustig.

 2. RuiverCity

  Fortuna is veel feller dan VVV. Daar begint het al mee. Roel Janssen en Seuntjens vliegen er in of dat het een finale is. Kum twee blunders. Middenveld is veel te licht.

 3. RuiverCity

  Terechte nederlaag tegen een veel feller Fortuna. VVV komt echt te kort met de jeugdspelers. Die zijn er nog lang niet aan toe. Simon Janssen, Bastiaansen, Roemer, Essanousi. De enige die mee kan (Stan van Dijk), wordt weer amper een kans gegeven. Middenveld moet echt wat gebeuren want Post kan dit niet alleen.

  1. Louis van Gaal

   Kan niet zeggen dat het een terechte nederlaag was. VVV mist veel te veel kansen . Fortuna heeft m.i. veel minder laten zien maar krijgt 2 doelpunten cadeau van Kum. Op het middenveld moet echt iets bij en verder gaat het erom dat VVV er uit tegen Emmen staat. Op nao Straole thoes..

   1. mats

    Ja maar VVV mag wel
    Wat van de felheid van Roda FS overnemen. Soms
    oogde het wel Erg suf.

    VVV had toch ook echt meer kansen. Waar was Swinkels? Want om nu wéer te verliezen door de blunders van Kum daar ben ik misschien ook
    Wel
    Klaar mee

   2. Godfried

    die eerste goal kon Kum niet zoveel aan doen hoor. voorzet hadden ze eruit moeten halen en Kirchbaum zag er ook niet zeker uit.

    polter is gewoon 20 cm langer dan kum. dan is t geen schande dat je een kopduel uit stand verliest. die tweede was wel ongelukkig. verder speelde hij vrij aardig. liever nu een slippertje dan straks in de competitie.

 4. ponnie veag oet de pan

  Vvv de kansen, fortuna de punten, door 2 persoonlijke fouten. Fortuna voetbalt leuk tot halverwege de helft van vvv, daarna is het niks meer. Vvv nog buitenspel goal afgekeurd (had net zo goed goedgekeurd kunnen zijn). Ik vond vvv degelijk en effectiever spelen dan fortuna. Volgende keer beter

  1. Venlooow

   Onterechte nederlaag. VVV had minimaal een gelijkspel verdiend.
   Jammer vd afgekeurde goal.
   Roemer komt idd te kort en kan beter rijpen in de KKD.
   Verder was Kum niet best en zie ik liever Gelmi en Swinkels of Van Dijk.
   Wel blij dat Vito terug is. Hopelijk komt er nog wel versterking op het middenveld.
   Was John geblesseerd?

 5. De Koel

  Belangrijkste conclusies:
  Kum wederom de zwakste schakel, net als tegen WillemII debet aan minimaal één tegendoelpunt. In deze vorm absoluut geen basisspeler.

  Scorend vermogen is nog steeds onder de maat. Teveel kansen worden verprutst. Dat moet echt beter.

 6. FC VVV03

  Allemaal die jeugdige spelers komen gewoon nog te kort voor de eredivisie. Dat is geen schande, maar gewoon een eerlijke conclusie. Roemer wordt hier al maanden opgehemeld maar deze jongen zou je eigenlijk een jaar of 2 moeten verhuren aan een subtopper in de kkd. Middenveld mis je gewoon iemand die de ballen op durft te eisen en daar dan iets goeds mee doet. We wachten af wat Stan nog uit de hoge hoed tovert.

 7. Rossie

  Fortuna was zeker niet beter, misschien wel feller. VVV had zeker 3-4 keer moeten scoren en Fortuna krijgt 2x een kadootje (van SinterKum). Kum moet echt naar de bank (waarom laat je hem 90 minuten staan?), middenveld VVV moet nog versterkt en scherpte voorin moet gaan komen. Dan kun je Fortuna onder je houden denk ik. Die gaan Diemers echt enorm missen. En verdedigend is Fortuna ook niet heel sterk.

 8. chretien

  Teveel een oefenwedstrijd en daarom moeilijk om conclusies te trekken.
  Opvallend goed vond ik Schmitz en Roemer,
  De bal rond spelen ging ook goed.
  Fortuna wilde perse winnen.
  VVV had geen half linie, daar moet een zwaar gewicht bij.
  Door de vele wissels moeilijk spelers individueel te beoordelen.
  Laat vooral de jonkies spelen…

  1. Grad

   Wat Roemer betreft ben ik niet met je eens, heeft wel talent en had enkele goede acties, maar komt nog duidelijk ervaring tekort. Loopt zich nog teveel vast op tegenstander, meeste voorzetten zijn nog te onzuiver, heeft nog geen oog om de vrijstaande medespeler op tijd aan te spelen en in de 2e helft, toen hij op rechts de corners mocht nemen, kwam er geen enkele goed aan.

   1. Godfried

    hier ben ik het wel mee eens. laat hem nog maar minimaal een jaartje rijpen en volwassen worden.

 9. Depor

  Ik vond het niet tegenvallen. VVV speelde beter dan fortuna. Maar wat ben ik blij dat Roel Janssen weg is. Dat bleek vandaag ook weer, die heeft niet het niveau voor de eredivisie.

  Ik kan zeker genieten van de jeugdspelers. Natuurlijk morrren die nog rijpen, dat zien ze bij VVV ook wel.

 10. Godfried

  Nu even een korte analyse vanachter mijn desktop. Typt toch net wat makkelijk dan vanaf een klein telefoonschermpje:

  Vooraf was ik een beetje huiverig voor deze oefenpot. Lees en hoor namelijk alleen maar lovende kritieken vanuit Sittard en de rest van Nederland over het nieuwe elan bij deze club. Rijke eigenaar, veel geld, goede nieuwe spelers, linkerrijtje etc. etc.

  Het verhaal van VVV daarentegen kennen we allemaal. Klein budget, kleine selectie (tot nu toe), vechten tegen degradatie. Toen ik net voor de wedstrijd dan ook hoorde dat John en Hupperts niet van de partij waren (persoonlijke omstandigheden en een lichte blessure) vreesde ik een ‘pak rammel’.

  Gelukkig bleef dit uit. Sterker nog, VVV had verreweg de beste kansen. Vooral in de eerste helft had Fortuna de bal en liet deze vrij vlot van voet naar voet gaan. Vooral de rechtsback van Fortuna en de watervlugge Tekie vielen me positief op. Dan zie je maar weer dat wij voornamelijk grote, sterke jongens in het team hebben.

  Over de goals heb ik geen mening. Is ook totaal niet interessant vind ik in deze fase. Wat me vooral opviel was dat de organisatie redelijk goed stond. Fortuna kwam er eigenlijk maar een keer goed doorheen. Dit is een compliment voor de backs, de twee centrale verdedigers en natuurlijk de middenvelders.

  In balbezit vond ik VVV echter vrij matig. Ja, ze kwamen er een paar keer gevaarlijk en snel uit. Maar zodra de aanvallers van Fortuna druk zetten, zag je de paniek bij wijze van spreken toeslaan. Het oogde dan erg onrustig. Een voetballende middenvelder die de bal komt halen en het spel verdeelt naast Post zou dan ook een welkome versterking zijn. Linthorst en Janssen samen op het middenveld is naar mijn idee nog net te licht. Misschien over 1 of 2 jaar.

  Kom ik bij de aanval. Onze Griekse God werkte zich een slag in de rondte. Mooi om te zien. Had een beetje pech bij de afronding. Maar je ziet aan alles dat hij er gewoon een stuk of 10 gaat maken dit jaar. Mits de voorzetten goed zijn. Daar ontbrak het gisteren aan naar mijn idee. Roemer is absoluut een talent, maar mist voor nu nog kracht en overzicht. Maar ik ga er even vanuit dat iedereen wel snapt dat deze jongen dit jaar geen basis staat.

  Met Vito weten we wat we hebben en als je straks John en Hupperts erbij hebt, hebben we denk ik twee gevaarlijke flanken. Ze hebben allemaal redelijk wat snelheid, scorend vermogen en ook een goede voorzet. Wat dat betreft zit het wel snor.

  Conclusie: Het fundament staat. Maar om straks niet elke wedstrijd achter de feiten aan te lopen, heb je nog minimaal 2 middenvelders nodig. Een 10 en iemand naast of als stand-in voor Post. Het is nu nog vrij mager en valt hij weg, dan heb je een serieus probleem. Essanousi is ook een talent, maar logischerwijs nog niet klaar voor eht grote werk. Kan ook niet op die leeftijd. Srifi heb ik geen sterke mening over. Maar het lijkt dat ook hij nog niet klaar is voor het grote werk.

  1. Goodie

   Ik sluit me aan bij dit verhaal. Dit was de eerste wedstrijd die ik dit seizoen zie en het viel met niet tegen. Er moet echter wel wat bij op het middenveld, maar dat zal Valckx ook ongetwijfeld weten.

   Zoals Godfried zegt: Met Vito weten we wat er in huis is gehaald. Hij zal goede wedstrijden spelen, maar ook diverse wedstrijden onzichtbaar zijn. Heeft wel wat pit in zich en zal er 5-10 maken dit seizoen.
   De nieuwe spits was nog niet scherp, wel duidelijk aanwezig en maakt veel meters. Leek me op het oog een type Darfalou.
   Over Hupperts en John kan ik weinig zeggen.

   Verdedigend stond het allemaal redelijk. Beide backs deden het prima, al is de kans aanwezig dat Pachonik nog vertrekt. Bij beide tegendoelpunten was Kum betrokken. Ik kan me echter voorstellen dat Kum nog niet op z’n sterkst is op dit moment. Het zal voor hem, met zijn 35 jaar, minder makkelijk zijn op het zelfde niveau te komen als 5 maanden geleden zonder echte wedstrijden in de benen.

 11. idderzienmeining

  Godfried, ik deel grotendeels jouw samenvatting !
  Ik heb de hele wedstrijd gezien en heb meer positieve dan negatieve dingen gezien.

  Hieronder mijn bevindingen waarbij ik alles wat ná de 65e minuut gebeurde niet meeneem … vanaf dat moment begint het grote wisselen en verliest zo’n wedstrijd aan waarde !

  Allereerst viel me op dat VVV in vergelijking met voorgaande jaren méér balbezit had (in de 2e helft was dit 52% voor Zitterd en 48% voor VVV), dus dit geeft aan dat we meer spelers hebben die de bal willen hebben.

  De winst hier zit in mijn ogen o.a. bij de komst vann Schmitz die evenals Pachonik de bal wil hebben en daardoor hebben we van achteruit meer opties om te gaan voetballen.
  Daar moet wèl nog aan geschaafd worden want in mijn ogen werd toch nog té snel gekozen voor de lange bal. Dit kwam trouwens ook omdat Fortuna Sittard durfde om onze verdedigers ver op onze helft vast te zetten.
  Als we een middenvelder aan de selectie kunnen toevoegen die de bal durft te vragen tussen de linies en van daaruit kan opendraaien, dan kan Kirschbaum wèl gewoon een back of CV inspelen omdat die dan een extra optie vooruit heeft ipv dat de bal meteen terug moet naar Kirschbaum.

  Welke spelers vielen me positief op ?
  Ik vond Pachonik, Linthorst, Giakoumakis en met name Gelmi sterk spelen. Gelmi won bijna alle duels en was aan de bal erg zuiver in de passing. Voor mij mag dit onze rechter centrale verdediger worden en is hij denk ik een prima vervanger van Röseler op die plek !

  Welke spelers vielen tegen ?
  Eerlijk gezegd vond ik geen enkele speler echt door de mand vallen maar er vielen er wel een paar tegen.

  Yahcuroo Roemer: deze jongen mist nog body en inhoud maar kan zeer zeker bruikbaar zijn. Nu waren Hupperts (licht geblesseerd) en John (afwezig om privé redenen) afwezig en omdat Vito v. Crooij maximaal 1 helft zou spelen, moést Roemer wel starten. “Ut piepke” was dan ook aardig leeg na 60 minuten. Straks is hij wellicht interessant om als invaller een moegestreden back de laatste 10 minuten op te zoeken met acties en snelheid ?

  Simon Janssen: deze jongen verdient in mijn ogen géén plek op het middenveld naast Post en Linthorst. Ik vind zeker dat deze jongen potentie heeft, maar qua samenstelling is dit geen middenveld wat ons verder brengt. Er moet ECHT een ander type middenvelder bij, maar dat wordt door VVV zelf ook onderkend en we weten dat Stan Valkcx daar nog op zoek is naar de ontbrekende schakel. We moeten dus gewoon nog even geduld hebben.

  In zijn algemeenheid vond ik dat de organisatie prima stond. Kum laat zich dan wel makkelijk kloppen bij de 1-0 en maakt een fout bij de 2-1 maar daar prik ik even doorheen. Samen met Gelmi stond het centrum prima en deze wedstrijd bewijst VOOR MIJ in elk geval dat het probeersel tegen Willem II (Kum rechts central) niet werkt. Roy Gelmi heeft mij daar gisteren dus echt overtuigd en ik zou graag zien dat hij daar vast komt te spelen. Dan mogen Swinkels en Kum samen uitmaken wie daar links centraal naast komt te staan …

  Ik heb eerlijk gezegd wel vetrouwen in deze selectie waarbij we weten dat deze nog versterkt gaat worden.
  Het team is nog in voorbereiding maar tov de wedstrijd tegen Willem II zag ik al veel vooruitgang !

  1. mats

   Kan me grotendeels vinden in wat je zegt. Schmidt viel me ook positief op. En Gelmi ook maar dat heeft iedereen al lang kunnen zien 🙂

   Maar uiteindelijk gaat ‘t straks om de punten: en wat hebben we dan aan dat verbeterde voetbal als Kum staat te koekwauzen en we alsnog verliezen door zijn domme fouten.

 12. FC VVV03

  Sexy lexie dan maar ophalen in den Haag haha. Was wel jaren geleden al in gesprek met VVV en Steijn. Denk dat hii niet meer de Immers van jaren geleden is en toch alweer 34 jaar.

Leave a Reply